Simmer Dim – En gastronomisk innovation

Av Johan Mortensen, matexpert, 2017-09-12

Restaurangens Simmer Dim ombord på Norröna har fått en ny kock, 37-åriga Janus Einar Sørensen.

Janus har arbetat på en rad kända restauranger, däribland Koks på Färöarna samt Noma, Studio och Almanak i Danmark. En av Einar Sørensens mentorer och inspirationer är den danska kocken Torsten Vildgaard som lade grunden till Nomas berömda Foodlab.

Janus har stor erfarenhet efter att ha arbetat i dessa välkända kök. Hans femrättersmeny på Simmer Dim är lätt, elegant och annorlunda, både skarp i smak och visuellt vackert serverat med blommor på en vacker servis. Janus fokuserar och planerar kring grönsaker och plantor efter säsong på Färöarna.

Kvällen då vi provsmakade menyn omfattades den av en inbjudande, fermenterad fiskbuljong med dillolja och nudlar gjorda på celleri och dansk körvel, vilket leder tankarna till det japanska köket. Simmer Dims maître d'hôtel är den unga och duktiga Rani Lamhauge Beder.

Förvaltaren Svein i Heiðunum förtjänar allt beröm för den stora förändringen och förbättringen av Simmer Dim.

Alla tre, Janus, Svein och Rani är mycket ambitiösa, Simmer Dim kommer utan tvekan att utvecklas till att vara en stor fördel för Smyril Line, den färöiska gastronomin och de färöiska livsmedelsproducenterna.

Simmer Dim är en utsökt upplevelse för både lokala och internationella gäster.

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog