36 års erfarenhet av segling över Nordatlanten

Smyril Line grundades 1982 och är idag ett internationellt företag med kontor på Färöarna, Island, Tyskland och Danmark. Dessutom samarbetar Smyril Line med agenter i större delen av Europa och resten av världen. Smyril Lines huvudkontor ligger i Tórshavn på Färöarna. 

 

36 år har gått sedan rederiet Smyril Line grundades den 1 november 1982 av tre skeppsansvariga Óli Hammer, Jógvan i Dávastovu och Andrias Joensen från det offentligt ägda företaget Strandfaraskip Landsins. Smyril Line köpte en svensk färja, som efter ombyggnad blev MS Norröna. Färjan hade plats för 1050 passagerare och 300 bilar. Norrönas första säsong var sommaren 1983.

 

Smyril Line har genom åren varit kända för att vara den säkra seglingen till stora nordatlantiska upplevelser. Efterfrågan steg stadigt och efter 20 års segling var det tydligt att det var dags att ersätta MS Norröna med en modernare och större färja. År 2003 introducerades nuvarande färja som MS Norröna.

 

Idag är P/F Smyril Line ett välrenommerat rederi som förbinder norra Atlanten och kontinentala Europa. Danish Travel Awards har nominerat Smyril Line 2012 och 2018 som topp tre i bästa passagerarfartyg i Danmark. År 2014 mottog Smyril Line Årets fartyg av Färöarnas sjöfartsmyndighet och resan med Norröna passagerarfartyg belystets våren 2017 av Lonely Planet. År 2017 utsågs Smyril Line till årets bolag för House of Industry på Färöarna.

 

Smyril Line äger även fraktbolaget Smyril Line Cargo som har fraktfartyg Eystnes, Hvitans och Mykines. Den 1a oktober 2018 öppnade Smyril Line Cargo Danmarks nya lagerbyggnad med tillhörande kontor på Erik Sondrupsvej i Hirtshals.

 

Kontakta oss

Kontakta oss

Önskar du att komma i kontakt kan du här få en översikt över våra kontor samt säljagenter.

Press

Press

Smyril Line önskar att ge pressen en bra och snabb service och press är alltid välkommen att kontakta Rúni Vang Poulsen, VD.

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Nästa ankomst och avresa

Avresa
Hirtshals . 25. jan 16:00
Ankomst
Tórshavn. 27. jan 08:00
Avresa
Tórshavn. 27. jan 14:00

Med förbehåll för fel och korrigeringar