+45 9655 8500

35 års erfarenhet av båtturer över Nordatlanten

Den 1:a november 1982 blev rederiet Smyril Line grundades av de tre officerarna Óli Hammer, Jógvan í Dávastovu och Andrias Joensen från det offentligt ägda bolaget Strandfaraskip Landsins. Smyril Line köpte en svensk färja som efter ombygnationer blev M/S Norröna och hade plats för 1050 passagerare och 300 bilar. Norrönas första säsong var under sommaren 1983.

 

Smyril Line blev under åren känt för att vara den säkra förbindelsen till stora upplevelser i Nordatlanten. Efterfrågan steg och efter 20 år stod det klart att det var dags att byta ut M/S Norröna mot en större och modernare färja. 2003 invigdes den nuvarande M/S Norröna och den har plats för 1482 passagerare och 800 bilar och åkte på sin jungfruresa den 7:e april samma år. 

 

Efter 35 år är Smyril Line ett välkänt företag inom passagerar- och fraktmarknaden. Vi är glada över att fler och fler väljer att resa med oss, och vet att det har stor betydelse att upplevelsen är så bra som möjligt. Vi arbetar konstant med att förbättra vår service inom alla områden, så att våra resenärer vill resa med oss igen och rekommendera oss till andra. 

 

Idag är P/F Smyril Line ett välkänt rederi  som förbinder Nordatlanten med Europa, och Danish Travel Award år 2012 placerade i Topp Tre bland passagerarederier och år 2014 fick Smyrlil Line priset för ”Årets Skepp” av den Färöiska Sjöfartsstyrelsen. Dessutom blev resan med passagerarfärjan Norröna, som åker mellan Hirtshals i Danmark, Torshavn på Färöarna och Seydisfjordur på Island, i början av 2017 omnämnd av Lonely Planet (läs här).

 

Smyril Line äger också fraktverksamheten Smyril Line Cargo som har fraktfartygen Eystnes, Hvítanes och Mykines. 

 

Smyril Line's huvudkontor ligger i Torshavn på Färöarna, och har kontor i Island, Danmark och Tyskland.

 

Kontakta oss

Kontakta oss

Önskar du att komma i kontakt kan du här få en översikt över våra kontor samt säljagenter.

Press

Press

Smyril Line önskar att ge pressen en bra och snabb service och press är alltid välkommen att kontakta Rúni Vang Poulsen, VD.

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Nästa ankomst och avresa

Ankomst
Seyðisfjørð. 18. sep 09:00
Avresa
Seyðisfjørð. 19. sep 20:00
Ankomst
Tórshavn. 20. sep 15:00

Med förbehåll för fel och korrigeringar