+45 9655 8500

Färöarna. Världens mest ofördärvade öar

18 vackra öar väntar på att bli upplevda. Färöarna en en ofördärvad skönhet med orörd natur. Njut av det nordiska köket. Bevarad arkitektur. Världens renaste luck och vatten. En spännande och unik plats full med natur och kultur när den är som bäst. 

 

Därför har Lonely Planet och National Geographic Traveler korat Färöarna till världens mest ofördärvade ö, och här kan du uppleva en värld som de flesta känner igen från filmen Sagan om Ringen. 

 

På Färöarna är du aldrig längre än 5 km från havet och har alltid utsikt till flera av de 340 fjälltopparna. Det är stora områden med ofördärvad natur och den färöiska naturen är lättillgänglig. 17 av de 18 öarna är tillgängliga och 6 av dem är förbundna med bro eller tunnel. Och det är något helt speciellt med Färöarna, för även om ni är nära den äventyrliga naturen finns det alla moderna faciliteter, fast än ni befinner er på relativt små öar mitt ute i Nordatlanten.

 

Ni kommer också uppleva de gröna klippöarna som vikingarna förälskade sig i för mer än 1000 år sedan då de slog sig ner här och byggde upp ett samhälle från grunden, och idag är det ett samhälle med gästfria människor. 

 

På vår hemsida kan du hitta vårt sortiment av kör-själv paketresor och du kan välja mellan övernattning på hotell i Torshamn, ute i naturen på pensionat eller i ett mer privat fritidshus. Ni kan också åka på ö-hopping, som kanske är det bästa sättet att uppleva Färöarna på. 

 

Ni kan med fördel ta del av mer information genom att läsa vårt bäddermagasin som med storslagna foton och inspirerande texter ger en bra möjlighet till att lära känna Färöarna lite bättre, här

 

Våra paketreser är sammansatta som att semesterns börjar redan ombord på M/S Norröna* som tar er över Nordatlanten, upp längs den norska bergsryggen vidare på nära håll förbi Shetlandsöarna, mot Torshamn på Färöarna. Ni har med er egen personbil och ni övernattar ombord i 2* personers hytt. På ön övernattar ni antingen på hotell, pensionat eller i fritidshus efter era egna önskemål.

 

Våra resekonsulenter har själva rest på Färöarna och ser fram emot att hjälpa er mer er bokning på telefon +45 9655 8500 eller skriv till booking@smyrilline.dk 

 

*Läs mer om Norröna på www.smyrilline.se/M/S-Norrona 

 

 

Pakkerejser

sml-productlist-2015-new-general
 • i Semester i naturen

  Semester i naturen

  Perfekt för familjer och vänner

 • i Ö-hopping

  Ö-hopping

  Upplev den vackra naturen i de många färöiska öar.

 • i Hotellsemester

  Hotellsemester

  Upplev den charmiga lilleputt huvudstaden på Färöarna.

 • i Orört. Oförstört. Storslagen natur.

  Orört. Oförstört. Storslagen natur.

  Upplev Färöarna med det charmiga Guesthouse Gjáargarður i idylliska byn Gjógv som utgångspunkt

 • i Stugsemester

  Stugsemester

  Ta barnen, familjen och vännerna med på en semester i fritidshus på Färöarna.

Endast färjeresa

sml-productlist-2015-new-general

Fakta

Fakta

Du ska inte vara inställd på att bli solkysst på dessa avlägsna öar - snarare blåst och blöt. Genomsnittstemperaturen på sommaren är 11 grader, men ovänt hjälper Golfströmmen med att ge en mildare vinter än på Island och i Skandinavien. Generellt är de flesta sommardagar milda och torra, och om det skulle regna så hjälper öarnas geografiska placering till med att regnet blåser bort snabbt igen.

 

De flesta färöingar pratar danska och en del engelska - speciellt den yngre befolkningen - och man förstår de skandinaviska språken bra.

 

Okej... Varför skulle du välja att resa till denna avlägsna destination?

 

Först och främst på grund av den vänliga befolkningen och den varma lokala kulturen. Folktraditionerna är starka och det är dans- och musikfestivaler året runt, bl.a. två större rockfestivaler. Den färöiska maten är en upplevelse, får och lamm är populärt såväl, och sjävklart färsk fisk. Det händer dock att en och annan havsfågel ochså hamnar på tallriken.

 

Färöarna är en del av midnattsolens rike. I juni och juli är det nästan ljust dygnet runt, och på vinterhalvåret finns det också bra möjligheter att se norrsken, när det är kallt och klart.

 

Åk på semester till Färöarna - så får du en semesterupplevelse full a intryck som kommer göra avtryck för resten av ditt liv.

 

 

 

 

 

Väder på Färöarna

Väder på Färöarna

Læs mere om det færøske klima og se en vejrudsigt for Færøerne.

 

Læs mere

Väder på Färöarna
-
Send venligst katalog til:
Navn 
Adresse 
Postnummer 
By 
Land 
E-mail 
  

Catalogues (list)

Catalogue (single)

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Ankomst
  Seyðisfjørð. 22. maj 09:00
  Avresa
  Seyðisfjørð. 23. maj 20:00
  Ankomst
  Tórshavn. 24. maj 15:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar