+45 9655 8500

Upplev Vestmannabjergene

Båtutflykt till Vestmanna på Färöarna, förboka utflykt

 

Följ med ombord på skeppet Skùvadal på den mest populära båtutflykten, nämligen den som går till de berömda fågelfjällen och grottorna nära Vestmanna och Vestmannabergen som är en av de största turistattraktionerna på Färöarna.

 

På båtturen till Vestmannabergen seglar man igenom smala sund, in i djupa grottor som är formade av miljontals år av havets kraft, och sedan mycket nära den över 600 m höga, lodräta klippväggen där tusentals havsfåglar häckar. Här kan man riktigt se hur klipporna är formade i alla möjliga slags formationer – runda, spetsiga, breda och några har till och med hål i sig. Inne i grottorna byter vattnet färg till turkos och under vattnet sticker skär fram. 

 

I dessa majestätiska omgivningar är man helt i harmoni med naturen på ett otroligt sätt, och förstår varför den färöiska kulturen är så djupt förankrad med respekt för naturens krafter. Utflykten är guidad och tar ca 2 timmar. 

 

Vi rekommenderar att förboka utflykten antingen tillsammans med din beställning eller senast 3 veckor innan avresa. Vår resekonsulent Trine Axelsen har upplevt denna utflykt och kan ge goda råd och tips. 

 

Ring till Smyril Line på tel. +45 9655 8500 och uppge ditt bokningsnummer när du beställer din utflykt.

 

Vägledande priser är ca 295 DKK per person (vuxen) och ca 160 DKK för barn (6-13 år).

 

Vestmanna ligger på den västra sidan av Färöarnas huvudö, Streymoy och man kan inte köra längre än till Vestmanna och resten av Streymoys nordvästra kust består av höga och obebodda klippområden. 

 

Här ligger Fågelfjällen som har fått dess namn p.g.a. alla havsfåglar som häckar här, dock heter fjällen officiellt Vestmannbjørgini, alltså Vestmannabergen.

 

Vestmanna ligger i en liten bukt, men man ska inte särskilt långt med båt innan man kommer till enorma, lodräta klippväggar klädda med gräs på toppen och hela området domineras av grågröna färger tillsammans med blått hav och blåvit himmel. Otroligt nog så kan man se får på de branta klipporna och man kan inte förstå hur de kan hålla balansen. Fåren transporteras till fjällen via båt på våren och hissas upp till de gröna topparna, och hämtas hem när hösten kommer. Över sommaren fördubblar fåren dess vikt och köttet får sin goda smak tack vare det mineralrika gräset och vilda kryddorna som fåren äter. Detta är också orsaken till att bönderna genomför denna tidskrävande uppgift med transport och hissa fåren upp och ned. 

 

260 olika fågelarter  

Fågelfjällen lever verkligen upp till sitt namn – upp till 260 olika havsfågelarter lever på Färöarna. Kanske ser man havssulan med dess gulaktiga huvud och vingspann på upp till 150 cm, och de svartvita sillgrisslorna som bor på klipphyllorna eller de vackra lunnefåglarna med orangea näbbar. 

 

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Nästa ankomst och avresa

Ankomst
Seyðisfjørð. 18. sep 09:00
Avresa
Seyðisfjørð. 19. sep 20:00
Ankomst
Tórshavn. 20. sep 15:00

Med förbehåll för fel och korrigeringar