Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Ta sig runt på Färöarna

Infrastrukturen på Färöarna är bra, med två underjordiska tunnlar, broar och vanliga tunnlar till bil, MC och buss – så det mesta av Färöarna är tillgängligt med bil eller bus.
 

Öarna Suðuroy och Sandoy trafikeras av två nyare färjor och mindre båtar kör rutterna till de små öarna. På kartan nedan kan du se namnen på de olika öarna och hur dem är sammankopplade.
 

Att köra på Färöarna

Trafikverket på Färöarna har gjort en kort tecknad film till turister med information om hur man ska köra på Färöarna, denna kan vi varmt rekommendera att du ser som förberedelse till din resa till Färöarna. Filmen kan ses på YouTube här.

Du kan också ladda ned en pdf med vägledningar som man ta med sig i bilen. Ladda ned pdf:en här.


Turistinformation

Det finns många turistkontor på Färöarna. Den vänliga personalen är redo med goda råd och hjälp så du kan få en intressant och upplevelserik semester på Färöarna. Turistkontoren har ett bra utbud av broschyrer och annat informationsmaterial som ofta är gratis, och här kan du också boka plats på spännande utflykter. Här kan du se en lista över turistkontor på Färöarna här.

 

    Infrastrukturen på Färöarna är bra – som du kan se på kartan nedanför.

     

    Med två underjordiska tunnlar, broar och vanliga tunnlar kan det mesta av Färöarna nås med bil eller bus. Suðuroy och Sandoy är tillgängliga genom två nya färjor och mindre båtar kör rutterna till de små öarna.

     

    (källa: visitfaroeislands.com)