“Ólavsøka” – En färöisk nationalhögtid

Smyril Line - “Ólavsøka” – En färöisk nationalhögtid

“Ólavsøka” – En färöisk nationalhögtid

Olaifesten firas den 28 och 29 juli i Tórshavn. Avresan sker från Hirtshals den 25 juli

Tio dagars resa med sju dagar på Färöarna. 

 

Ólavsøka är en färöisk nationell helgdag som firas i Tórshavn från 28 juli klockan 14:00 till så långt efter midnatt den 29 juli som man har lust med. Dessa dagar bjuder Tórshavn på flera kultur- och idrottsevenemang. Den 29 juli är den officiella öppningen och finalen av det färöiska mästerskapet i kapprodd som är Färöarnas nationalsport. Den 29 juli öppnas lagtinget och lagtingets medlemmar går procession från lagtinget till domkyrkan och tillbaka för att sedan hålla sina öppningstal vid lagtinget. De flesta invånarna bär nationaldräkter denna dag. 

 

Vi erbjuder en 10-dagars resa med sju dagar på Färöarna.

 

Avresa från Hirtshals den 25 juli 

Återresa från Tórshavn den 2 augusti

 

Du får sju nätter på det helt nya Hotel Brendan där frukost och parkering utanför hotellet ingår. Det är gångavstånd mellan Hotel Brendan och Tórshavns centrum. 
Det är en unik möjlighet att uppleva den färöiska natuern och Olaifesten. 


 

Pris per person när man reser i par

 

7790 DDK

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:
 • Färja mellan Hirtshals-Torshavn-Hirtshals
 • Tvåbäddshytt utan fönster 
 • 1 bil (max 5 meter lång och 1,9 meter hög) 
 • 7 nätter i dubbelrum på Hotel Brendan 
 • Frukost under hela resan 

 

Tilläggsmöjligheter:
 • För att förbeställa måltider ombord, läs mer här 
 • Bussutflykt med guide, läs mer här 
 • Hytt med minbar och fönster, läs mer här  
 • Tvåbäddshytt med fönster: 300 kr per person. 
 • Hytt med dubbelsäng och fönster: 1000 kr per person.
 • Lyxhytt: 1300 kr per person

 

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

  10 idéer till upplevelser på Färöarna


  Mitt i Nordatlanten, bara 1,5 dygns kryssning från det europeiska fastlandet omges Färöarna av en 1 289 km lång kuststräcka. Ingenstans i landet är det längre än 5 km till havet.


  Färöarna är känt för de milda vintrarna och svala somrarna och oavsett årstid möts du av den spektakulära naturen när du kryssar in i fjordarna. 


  Naturen har en obeskrivlig betydelse här och dess inflytande på den lokala kulturen kan inte underskattas. Naturen ligger djupt förankrad i invånarnas personlighet och tankesätt.


  Öarnas befolking på nära 52 000 invånare är utspridd över de 17 bebodda öarna. Öarna är förbundna med varann med en mycket välfungerande infrastruktur av vägnät, tunnel- och färjeförbindelser.


  Färingarna är ett varmt, generöst, vänligt och gästfritt folk. De är familjeorienterade, jordnära och har stor respekt för traditioner. Ett viktigt kännetecken hos färingarna är deras öppenhet mot turister. Färingarna är stolta över sitt land och sin kultur och befolkningen är ivrig att visa besökare det bästa Färöarna har att erbjuda.


  Tórshavn


  Tórshavn

  Med bara omkring 20 000 invånare är Torshavn inte bara en av världens minsta huvudstäder utan även en av de mest charmerande med en spännande blandning av gammalt och nytt. Upptäck staden till fots och se gamla, skyddade byggnader och artitektritade hus sida vid sida. Vi rekommenderar särskilt en promenad på halvön Tinganes där regeringen håller till och Reyn, som är den gamla idylliska stadsdelen. Färöarnas konstmuseum och Nordens Hus är också väl värda ett besök. Dessutom bjuder Torshavn på spännande shoppingmöjlighteer. Lokala designer hittar man t.ex. hos Østrøm och hos Guðrun & Guðrun. Det nordiska köket kan intas på flera spännande och inbjudande restauranger i den lilla huvudstaden

  Tips: Summartónar – konserter i hela landet varav flera är gratis!


  Nólsoy

  Nólsoy är ön för dig som vill uppleva både natur och landsbyatmosfär på en och samma gång. Här finns fina möjligheter för strövtåg i naturen t.ex. längs den gamla vandringsleden över berget Eggjarklettur ut till fyrtornet Borðan. Turen tar totalt fyra timmar. Det finns flera kaféer i Nólsoys enda samhälle som heter det samma som ön.   Kirkjubøur

  Det historiska samhället Kirkjubøur ligger 10 minuters bilresa från Torshavn. Kirkjubøur var tidigare biskopssäte och därför Färöarnas andliga och kulturella centrum. Olavkyrkan (1200-talet), Magnuskatedralen (1300-talet) och Kungsgården där Paturssonfamiljen nu bor på 17:e generationen är alla monument som vittnar om en lång historia. Varför inte gå vägen från Torshavn till Kirkjubøur längs med den gamla stigen? Turen är 7 km lång och relativt lätt att gå och utsikten är fantastisk.


  Vestmannabergen

  Vestmannabergen är en av de största turistattraktionerna på Färöarna. Här kan du komma helt nära fågellivet och de storslagna omgivningarna i form av grottor och branta klippor. Vi rekommenderar en båttur till Vestmannabergen där du får möjlighet att komma nära fågellivet, imponerande grottor och fascinerande klippor. Boka din båtutflykt på excursions.fo.


  Saksun


  Saksun & Tjørnuvík

  Det bildsköna Saksun är ett populärt utflyktsmål som ligger i Streymoys nordvästliga delar. När det är lågvatten kan man gå den cirka 3 km långa turen ut till Atlanten. Kungsbondgården Dúvugarðar från 1600-talet är idag kafé och museum. Lite längre norrut på Streymoy ligger Tjørnuvík längst in i en bukt med utsikt över de kända stenpelarna ”Jätten” och ”Kärringen”. På väg till eller från Tjørnuvík rekommenderar vi ett fotostopp vid det imponerande vattenfallet Fossá.


  Gjógv


  Gjógv

  Pittoreska Gjógv ligger på Eysturoys nordöstkust. Samhället är känt för sin landstigningsplats i öns naturliga kanal. Landstigningsplatsen var byns livsnerv ända tills vägen kom år 1960. Gjógv är det färöiska ordet för klyfta.

  Den gamla affären från 1883 håller öppet som både butik och kafé om sommaren. Dessutom har Gjáargarður en restaurang. Det finns fina vandringsmöjligheter i området. Nära Gjógv ligger också Färöarnas högsta berg, Slættaratindur. Efter vandringen upp till toppen av det 880 meter höga berget kan du vila fötterna och njuta av den storslagna utsikten.  


  Mykines

  Mykines är öhavets västligaste ö. Vandringsturen från samhället Mykines till holmen med fyrtornet är en mycket speciell upplevelse. Njut av en fantastisk utsikt över havet västerut och andra öar på östsidan medan du står högt över ön. Platsen kallas också “fågelparadiset” på grund av det storslagna och rika fågellivet – bl.a söta lunnefåglar som bygger hålor här under sommarmånaderna. 
  För att beställa färja till Miykines och/eller betala för turen genom lunnekolonien ut till Mykineshólmur kan du besöka mykines.fo


  Gásadalur


  Trælanípan & Gásadalur

  Trælanípa är en av de mest fotograferade platserna på Färöarna. Från kanten av denna udde är det 142 meter lodrätt ner till havet och samtidigt kan du se sjön Sørvágsvatn – Färöarnas största insjö. Härifrån kan du också se de sydligaste delarna av Streymoy, Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy och Suðuroy. På andra sidan kan du se fågelbergen Sørvágsbjørg, Mykines och Mykineshólmur. Vi rekommenderar att följa med på en guidad rundtur till Trælanípa som kan bookas på excursions.fo.

  I samhället Gásadalur ligger Färöarnas mest berömda vattenfall, Múlafossur, som störtar ner i Atlanten. Bland de karaktäristiska husen med grästak ligger Gásadalsgarður som är ett gusethouse med tillhörande kafé. Här kan du njuta av lantlig idyll och hemlagade, färöiska specialiteter.  


  Klaksvík

  Klaksvík är Färöarnas näst största stad. Den ligger i en dal längst in i bukten mot norr som bildar hamnen. Staden är omgiven av höga berg – däribland Klakkur där du vid fint väder kan uppleva en fantastisk utsikt. Klaksvík bjuder på kultur, shopping i mysiga små butiker och charmerande kaféer. 


  Sandur


  Sandur

  Sandur, som är ett av de äldsta samhällena på Färöarna är huvudsamhälle på Sandoy. Sandur är känt för sin stora sandstrand och sanddynerna samt den natursköna bukten Søltuvík på Sandoys västsida. Dessutom finns två muséer och ett mysigt kafé. Det finns färjeförbindelse från Gamlarætt på Streymoy till Skopun. Besök turistinformationen vid färjeläget i Skopun för fler tips på utflyktsmål på Sandoy. 

  Hotell Brandan

  • Hotel Brandan
   Contact

   Hotell Brandan öppnar i maj 2020. 

    

   Hotell Brandan blir ett grönt 4-stjärnigt hotell med miljömärket Green Key. Hotellet ligger i huvudstaden Tórshavn, bara några få minuter från stadens centrum, shoppingcenter, fotbollsstadium och sportcenter. Hotellet har totalt 124 rum, 4 möteslokaler, fitnessfaciliteter med bastu och bubbelpool samt 130 parkeringsplatser precis utanför hotellet. 

   Location
   Faroe Islands

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Hirtshals . 25. jan 16:00
  Ankomst
  Tórshavn. 27. jan 08:00
  Avresa
  Tórshavn. 27. jan 14:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar