+45 9655 8500
Smyril Line - Hotelpaket Färöara - Hotel Skálavík

Hotelpaket Färöara - Hotel Skálavík

Sandoy är en frodig ö med breda dalgångar med många småsjöar och låga, runda fjäll. På västkusten finns det branta klippor och fågelfjäll. Ön är den 5:e största av de totalt 18 öarna som utgör Färöarna och har en areal på 112 km2 och 1300 inbyggare. Öns högsta fjäll, Tindur, är 476m högt. Det finns färjeförbindelse från Gamlarætt Skopun och färjan till Skúvoy avgår från Sandur.


Byn Sandur och ön har fått sitt namn efter den breda sandstranden med sanddynor som är en perfekt plats till en picknick efter en härlig vandrings- eller fisketur. Byarna Skálavík, Húsavík och Dalur ligger till öster om Sandur och erbjduer en storslagen utsikt över det barska havet och horisonten. Från färjehamnen i Skopun går det bussförbindelser mellan alla byar på ön. I Sandur ligger öns turistkontor som ger vägledning till resenärer och bl.a. arrangerar guidade turer.

 

Grannarna är också värda ett besök. Man kan ta båten till Skúvoy som har ett rikt fågelliv och den traditionella fågelfångningen - färöingar har i generationer fångar fåglar och samlat ägg från bona på klippsidorna. Du kan också testa på firning och hissas ned en brant klippvägg och känna hur det är att hänga halvvägs mellan himmel och jord 300 meter över havet.

 

Stóra Dímun kan också besökas om vädret tillåter det. Ön är svårtillgänglig och ligger mycket avsides men är också en otrolig upplevelse. Ön bebos av en enda familj.

 

Tillsammans har öarna också unika upplevelser och en levande historia och det finns bra möjligheter för att vandra och fiska samt följa i sagornas fotspår.

 

Vi hart satt ihop vår resa med båtresa t/r i 2 personers hytt med badtum och TV, 3 eller 4 hotellövernattningar på 3-stjärniga Hotel Skalavik, frukost på hela resan* och ni tar er egen bil med ombord.

 

*Frukost exkl. måndag när ni väljer att resa med 3 övernattningar.

 

Per person när 2 vuxna reser tillsammans:

 

Under lågsäsongen 2018
 
7 dagars resa med 3 nätter på Hotel Skalavik på Färöarna:
 
från DKK 3.925 
 
 
 
Under högsäsongen 2018 
 
7 dagars resa med 4 nätter på Hotel Skalavik på Färöarna:
 
från DKK 4.120

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDFHP

Priset inkluderar:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  Så kommer ni till och från Sandoy

  Färjeturen tar ca. 30 min och färjan heter: M/F Teistin. 

  Priser för överfarten betalar ni på returresan från ön. Priser hittar ni her
   

  Vägledande (2015) för bil och 1 chaufför: Bil < 5m: DKK 160,- + priset för vuxna per person över 15 år är 40 DKK retur. Barn 7-15 år betalar ½ priset. Bilar över 7 m och/eller högre än 1,9 m ska beställa plats på tel. +298 293103. Vägledande pris för extra längd är 480 kr/m.

   

  Avgångar kan ni se her (se under Skopun-Gomlarætt). Gomlarætt (på denna sidan av ön), Skopun (på andra sidan). Det tar ca. 20 min att köra från Torshamn till Gomlarætt. Det tar ca. 20-30 min att köra till Skopun till Skálavík. Fordon bör vara i kön minst 15 minuter innan avgång.

   

  Ön Sandoy

  Här får ni verkligen möjligheten att uppleva varför National Geographic har utnämnt Färöarna som världens vackraste ögrupp. Sandoy är en grön och frodig ö med breda dalar och många småsjöar och låga, runda fjäll. På västkusten finns branta klippor och fågelklippor. Här upplever ni den autentiska, orörda naturen, havet, landsbykulturen, riktigt frisk luft och ro.

   

  Bygden Sandur och ön har fått sitt namn från en bred sandstrand med sanddynor, vilken är en perfekt by för en picknick eller en trevlig vandrings- eller fisketur. Byarna Skálaví, Húsavík och Dalur ligger på den östkusten av Sandoy, och erbjuder en storslagen, obehindrad utsikt över det vilda havet. I början av juli varje år, håller byborna i Skálaví öns folkfest som de kallar "Sandoyarstevna".

   

  Från färjehamnen i Skopun finn bussförbindelser till alla öns byar. I Sandur ligger öns turistbyrå, som ger vägledning, hjälper till med resan samt erbjuder guidade turer. När vädret tillåter, arrangerar turistbyrån turer till Stóra Dímun med båten “Hvíthamar”, exempelvis. De två sjöarna Sandsvatn och Gróthúsvatn bjuder på en riklig fågelfauna och där finns även stora möjligheter för storfångst för hobbyfiskaren. Från Sandur går det en väg västerut till det natursköna Søltuvík. Om somrarna går därifrån en båttur ut till fågelklipporna på Sandoys västkust. 

   

  Söder om Sandoy ligger den lilla, idylliska byn Skarvanes. Vägen dit går förbi de två mindre sjöarna Stóravatn og Lítlavat. Från Skarvaes är det utsikt till Skúvoy, Stóra Dímun, Lítla Dímun och Suðuroy. I Húsavík kan man se medeltida ruiner från den stora gården vilken tillhörde den rika och mäktige, norske Guðrun Sjúrðardóttir. Från Húsavík går en envägrtiktad väg till Dajur längs med branta klippor, intryckt mot klippväggen högt över havet i slingrande riktning ned till Dalur som ligger skyddat i botten av den skålformade dalen. Från Dalur slingrar sig en markväg upp till en höjd av 270 m av det 354 m höga  Skúvoyarfjället. Från vägslutet kan man ta sig med fots till fågelfjället Skorin.

   

  Ön är den femte största av de 18 samtliga Färöarna och har en arel på 112 km, och har cirka 1300 bofasta. Öns högst fjäll, Tindur, är 476 m. Det går färjor från Gamlarætt till Skopun. Färjan till Skúvoy reser från Sandur. 

   

   

  Hotel Skálavík

  • Hotel Skálavík
   Contact

   Hotel Skálavík renoverades 2015 och erbjuder alla sina gäster trevligt och modernt boende och är en bra utgångspunkt för en härlig semester. Restaurangen på Hotel Skálavík erbjuder ett stort utbud av välsmakande, enkla måltider och har både varierande luncher och en eller tvårätters middagar.

    

   Frukosten är inkluderad för övernattande gäster och det bjuds på varierande frukostmenyer och på kvällen erbjuder vi en tvårätters meny.

    

   Det finns också möjlighet till att få en god dessert. Hotellet har 23 moderna rum och 1 lägenhet med 3 rum. Det finns dubbelrum, familjerum med en dubbelsäng och en våningssäng samt rum med 4 bäddar. 3-rumslägenheten är perfekt till stora familjer eller vänner med sina 3 dubbelsängar, 3 badrum, ett kök och ett vardagsrum samt privat ingång från den vidsträckta, gröna ängen.

    

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Inkluderad
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   Ja
   TV
   Ja
   Parking
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   10:00

  Fakta om Hotel Skálavík

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Tórshavn. 19. aug 23:30
  Ankomst
  Hirtshals. 21. aug 09:30
  Avresa
  Hirtshals. 21. aug 11:30

  Med förbehåll för fel och korrigeringar