•  
 •  
 •  
 •  

Hotellsemester i huvudstaden Tórshavn

Smyril Line - Hotellsemester i huvudstaden Tórshavn

Hotellsemester i huvudstaden Tórshavn

Hotellsemester i Torshavn

Tórshavn är en chamerande blandning av gammalt och nytt. Det har just precis det som ska till för att vara en liten huvudstad. Vår hotellsemester i Tórshavn inkluderar en färjeresa med Norröna där du tar med din egen bil ombord. Övernattning på 3- eller 4-stärningt hotell samt inkluderad frukost under hela resan. Dagarna på Färöarna planerar du själv. Du kan hitta massor inspiration i vårt online upplevelsemagasin. Magasinet innehåller vackra bilder och områdesbeskrivningar och tar dig med runt om på Färöarna. Med utgångspunkt från ditt hotell kan du välja upplevelse efter väder och intresse, om det ska vara natur eller kultur.

 

Med bas i Tórshavn kan enkelt ta dig till de mest attraktiva utflyktsmål. Besök små byar, möt lokalbefolkningen och upplev kulturen. Se hur vädret kan växla från sol till blåst och regn på en och samma dag. Upplev naturen omkring dig ger dig en utsikt över orörda marker och natur.

 

 

priceExamples

Pris per person när 2 vuxna reser tillsammans inkl. 1 bil och hotell på Färöarna

Prislista (2020)

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

  Hotell

  • Hotel Brandan
   Contact

   Hotell Brandan öppnar i maj 2020. 

    

   Hotell Brandan blir ett grönt 4-stjärnigt hotell med miljömärket Green Key. Hotellet ligger i huvudstaden Tórshavn, bara några få minuter från stadens centrum, shoppingcenter, fotbollsstadium och sportcenter. Hotellet har totalt 124 rum, 4 möteslokaler, fitnessfaciliteter med bastu och bubbelpool samt 130 parkeringsplatser precis utanför hotellet. 

   Location
   Faroe Islands
  • Hotel Hafnia
   Contact

   Med ett centralt läge i Torshamn är Hotel Hafina en bra utgångspunkt för att utforska en av världens minsta huvudstäder. Torshamn bjuder på både den gamla statsdelen, små gator och trevliga caféer och restauranger. Eller ta en tur till hamnen och njut av den salta luften och mysiga stämmningen.

    

   Parkering

   Hotellet hänvisar till de omkringliggande parkeringsplatserna och parkeringsområdet vid Skálatrøð, som ligger cirka 3-4 minuters gång från Hafnia. Det är zon-parkering (8 timmar) som gäller och det är möjligt att parkera 1 timme framför hotellet och 2 timmar på baksidan av hotellet, på ett begränsat antal p-platser. Bakom hotellet finns 4 p-platser som inte kan reserveras. Gäster brukar först lämna av sitt bagage och därefter parkera bilen.

    

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Ingår
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   Ja
   TV
   Ja
   Parking
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   12:00

  Spara erbjudanden

  sml-productlist-2015-new-general
  • Spara 50%

   Res 2, betala för 1

   Res 2, betala för 1 (Färöarna)

   8 dagars resa till Färöarna i november inkl. kryssning och 3 hotellövernattningar i Torshamn.

  • Spara 50%

   Res 2, betala för 1

   Res 2, betala för 1 (Färöarna)

   8-dagars resa till Färöarna i februari/mars inkl. kryssning och 3 hotellövernattningar i Tórshavn.

  10 idéer till upplevelser på Färöarna


  Mitt i Nordatlanten, bara 1,5 dygns kryssning från det europeiska fastlandet omges Färöarna av en 1 289 km lång kuststräcka. Ingenstans i landet är det längre än 5 km till havet.


  Färöarna är känt för de milda vintrarna och svala somrarna och oavsett årstid möts du av den spektakulära naturen när du kryssar in i fjordarna. 


  Naturen har en obeskrivlig betydelse här och dess inflytande på den lokala kulturen kan inte underskattas. Naturen ligger djupt förankrad i invånarnas personlighet och tankesätt.


  Öarnas befolking på nära 52 000 invånare är utspridd över de 17 bebodda öarna. Öarna är förbundna med varann med en mycket välfungerande infrastruktur av vägnät, tunnel- och färjeförbindelser.


  Färingarna är ett varmt, generöst, vänligt och gästfritt folk. De är familjeorienterade, jordnära och har stor respekt för traditioner. Ett viktigt kännetecken hos färingarna är deras öppenhet mot turister. Färingarna är stolta över sitt land och sin kultur och befolkningen är ivrig att visa besökare det bästa Färöarna har att erbjuda.


  Tórshavn


  Tórshavn

  Med bara omkring 20 000 invånare är Torshavn inte bara en av världens minsta huvudstäder utan även en av de mest charmerande med en spännande blandning av gammalt och nytt. Upptäck staden till fots och se gamla, skyddade byggnader och artitektritade hus sida vid sida. Vi rekommenderar särskilt en promenad på halvön Tinganes där regeringen håller till och Reyn, som är den gamla idylliska stadsdelen. Färöarnas konstmuseum och Nordens Hus är också väl värda ett besök. Dessutom bjuder Torshavn på spännande shoppingmöjlighteer. Lokala designer hittar man t.ex. hos Østrøm och hos Guðrun & Guðrun. Det nordiska köket kan intas på flera spännande och inbjudande restauranger i den lilla huvudstaden

  Tips: Summartónar – konserter i hela landet varav flera är gratis!


  Nólsoy

  Nólsoy är ön för dig som vill uppleva både natur och landsbyatmosfär på en och samma gång. Här finns fina möjligheter för strövtåg i naturen t.ex. längs den gamla vandringsleden över berget Eggjarklettur ut till fyrtornet Borðan. Turen tar totalt fyra timmar. Det finns flera kaféer i Nólsoys enda samhälle som heter det samma som ön.   Kirkjubøur

  Det historiska samhället Kirkjubøur ligger 10 minuters bilresa från Torshavn. Kirkjubøur var tidigare biskopssäte och därför Färöarnas andliga och kulturella centrum. Olavkyrkan (1200-talet), Magnuskatedralen (1300-talet) och Kungsgården där Paturssonfamiljen nu bor på 17:e generationen är alla monument som vittnar om en lång historia. Varför inte gå vägen från Torshavn till Kirkjubøur längs med den gamla stigen? Turen är 7 km lång och relativt lätt att gå och utsikten är fantastisk.


  Vestmannabergen

  Vestmannabergen är en av de största turistattraktionerna på Färöarna. Här kan du komma helt nära fågellivet och de storslagna omgivningarna i form av grottor och branta klippor. Vi rekommenderar en båttur till Vestmannabergen där du får möjlighet att komma nära fågellivet, imponerande grottor och fascinerande klippor. Boka din båtutflykt på excursions.fo.


  Saksun


  Saksun & Tjørnuvík

  Det bildsköna Saksun är ett populärt utflyktsmål som ligger i Streymoys nordvästliga delar. När det är lågvatten kan man gå den cirka 3 km långa turen ut till Atlanten. Kungsbondgården Dúvugarðar från 1600-talet är idag kafé och museum. Lite längre norrut på Streymoy ligger Tjørnuvík längst in i en bukt med utsikt över de kända stenpelarna ”Jätten” och ”Kärringen”. På väg till eller från Tjørnuvík rekommenderar vi ett fotostopp vid det imponerande vattenfallet Fossá.


  Gjógv


  Gjógv

  Pittoreska Gjógv ligger på Eysturoys nordöstkust. Samhället är känt för sin landstigningsplats i öns naturliga kanal. Landstigningsplatsen var byns livsnerv ända tills vägen kom år 1960. Gjógv är det färöiska ordet för klyfta.

  Den gamla affären från 1883 håller öppet som både butik och kafé om sommaren. Dessutom har Gjáargarður en restaurang. Det finns fina vandringsmöjligheter i området. Nära Gjógv ligger också Färöarnas högsta berg, Slættaratindur. Efter vandringen upp till toppen av det 880 meter höga berget kan du vila fötterna och njuta av den storslagna utsikten.  


  Mykines

  Mykines är öhavets västligaste ö. Vandringsturen från samhället Mykines till holmen med fyrtornet är en mycket speciell upplevelse. Njut av en fantastisk utsikt över havet västerut och andra öar på östsidan medan du står högt över ön. Platsen kallas också “fågelparadiset” på grund av det storslagna och rika fågellivet – bl.a söta lunnefåglar som bygger hålor här under sommarmånaderna. 
  För att beställa färja till Miykines och/eller betala för turen genom lunnekolonien ut till Mykineshólmur kan du besöka mykines.fo


  Gásadalur


  Trælanípan & Gásadalur

  Trælanípa är en av de mest fotograferade platserna på Färöarna. Från kanten av denna udde är det 142 meter lodrätt ner till havet och samtidigt kan du se sjön Sørvágsvatn – Färöarnas största insjö. Härifrån kan du också se de sydligaste delarna av Streymoy, Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy och Suðuroy. På andra sidan kan du se fågelbergen Sørvágsbjørg, Mykines och Mykineshólmur. Vi rekommenderar att följa med på en guidad rundtur till Trælanípa som kan bookas på excursions.fo.

  I samhället Gásadalur ligger Färöarnas mest berömda vattenfall, Múlafossur, som störtar ner i Atlanten. Bland de karaktäristiska husen med grästak ligger Gásadalsgarður som är ett gusethouse med tillhörande kafé. Här kan du njuta av lantlig idyll och hemlagade, färöiska specialiteter.  


  Klaksvík

  Klaksvík är Färöarnas näst största stad. Den ligger i en dal längst in i bukten mot norr som bildar hamnen. Staden är omgiven av höga berg – däribland Klakkur där du vid fint väder kan uppleva en fantastisk utsikt. Klaksvík bjuder på kultur, shopping i mysiga små butiker och charmerande kaféer. 


  Sandur


  Sandur

  Sandur, som är ett av de äldsta samhällena på Färöarna är huvudsamhälle på Sandoy. Sandur är känt för sin stora sandstrand och sanddynerna samt den natursköna bukten Søltuvík på Sandoys västsida. Dessutom finns två muséer och ett mysigt kafé. Det finns färjeförbindelse från Gamlarætt på Streymoy till Skopun. Besök turistinformationen vid färjeläget i Skopun för fler tips på utflyktsmål på Sandoy. 

  Värt att veta

  Ö-hopp

  Detta paket ger dig möjlighet att uppleva flera olika öar.

   

  Hotellsemester i Tórshavn 

  Här bor du på ett av våra hotell i centrum av huvudstaden Tórshavn. Vi har två hotell:

   

  Hotell Hafnia:
  Hotellet ligger i den gamla stadsdelen som är fylld med historia. Från hotellets takterass är det en unik panoramautsikt över hela staden och havet. Läs mer här: hafnia.fo 

   

  Hotell Brandan:
  Hotellet har ett centralt läge mitt i Tórshavn med enbart några få minuters gång från stadens centrum. Läs mer här: hotelbrandan.com

   

  Färöarna i semesterhus

  Semesterhuspaketet inkluderar övernattning i privatägda semesterhus. Värme, elektricitet, sängkläder och städning är inkluderat. 

   

  Frukost vid tidig ankomst

  När du ankommer till Färöarna måndag morgon är frukost inte inkluderat. Du kan köpa till frukost på ankomstdagen. Priset för extra frukost kan variera från hotell till hotell.

   

  Specifika behov

  Om du har specifika behov ombeds du informera oss vid beställning.

   

  Vänligen observera

  Vi kan inte garantera att de specifika önskemålen såsom hytt eller paketresa kommer att vara ledigt vid beställning. Vi kommer såklart göra vårat yttersta för att erbjuda dig ett passande alternativ. Priset på paketresan kommer naturligtvis justeras efter ändringarna. 

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Hirtshals . 25. jan 16:00
  Ankomst
  Tórshavn. 27. jan 08:00
  Avresa
  Tórshavn. 27. jan 14:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar