•  
 •  
 •  
 •  

Hotellsemester i huvudstaden Tórshavn

Smyril Line - Hotellsemester i huvudstaden Tórshavn

Hotellsemester i huvudstaden Tórshavn

Hotellsemester i Torshavn

Tórshavn är en chamerande blandning av gammalt och nytt. Det har just precis det som ska till för att vara en liten huvudstad. Vår hotellsemester i Tórshavn inkluderar en färjeresa med Norröna där du tar med din egen bil ombord. Övernattning på 3- eller 4-stärningt hotell samt inkluderad frukost under hela resan. Dagarna på Färöarna planerar du själv. Du kan hitta massor inspiration i vårt online upplevelsemagasin. Magasinet innehåller vackra bilder och områdesbeskrivningar och tar dig med runt om på Färöarna. Med utgångspunkt från ditt hotell kan du välja upplevelse efter väder och intresse, om det ska vara natur eller kultur.

 

Med bas i Tórshavn kan enkelt ta dig till de mest attraktiva utflyktsmål. Besök små byar, möt lokalbefolkningen och upplev kulturen. Se hur vädret kan växla från sol till blåst och regn på en och samma dag. Upplev naturen omkring dig ger dig en utsikt över orörda marker och natur.

 

 

priceExamples

Pris per person när 2 vuxna reser tillsammans inkl. 1 bil och hotell på Färöarna

Prislista (2019)

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

  Hotell

  • Hotel Føroyar
   Contact

   Upplev Färöarna från sin bästa sida. Kombinera naturupplevelser med skandinavisk bekvämlighet när du övernattar på det 4-stjärniga Hotel Føroyar som bjuder på hög kulinarisk kvalitet, utsikt över Tórshavn från restauranten och goda parkeringsmöjligheter. Hotellet ligger i ett naturskönt och lugnt område med fåglar som bygger bon på taket och lunkande får utanför fönstret. Ändå är det inte långt från Tórshavn – endast 6 minuter i bil eller en 25 minuters härlig promenad på gamla stigar genom den härliga naturen. Hotel Føroyar utökade under våren 2018 sin rumskapacitet med 23 rum i det närliggande annexet, Kerjalon. Rummen i Kerjalon har samma standard som huvudbyggnadens rum. Halvdelen av rummen har utsikt till Tórshavn och den andra halvdelen har utsikt över den vackra naturen som finns precis utanför. I huvudbyggnaden har samtliga rum utsikt över Tórshavn.

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Ingår (exkl. måndag i låg- och mellansäsong)
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   Ja
   TV
   Ja
   Parking
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   10:00
  • Hotel Hafnia
   Contact

   Med ett centralt läge i Torshamn är Hotel Hafina en bra utgångspunkt för att utforska en av världens minsta huvudstäder. Torshamn bjuder på både den gamla statsdelen, små gator och trevliga caféer och restauranger. Eller ta en tur till hamnen och njut av den salta luften och mysiga stämmningen.

    

   Parkering: 

   Hotellet hänvisar till de omkringliggande parkeringsplatserna och parkeringsområdet vid Skálatrøð, som ligger cirka 3-4 minuters gång från Hafnia. Det är zon-parkering (8 timmar) som gäller och det är möjligt att parkera 1 timme framför hotellet och 2 timmar på baksidan av hotellet, på ett begränsat antal p-platser. Bakom hotellet finns 4 p-platser som inte kan reserveras. Gäster brukar först lämna av sitt bagage och därefter parkera bilen.

    

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Ingår (exkl. måndag i låg- och mellansäsong)
   Restaurant
   Ja
   Internet access
   Ja
   TV
   Ja
   Check-in
   14:00
   Check-out
   12:00
  • Hotel Tórshavn
   Contact

   Hotell Tórshavn har ett centralt läge med en härlig utsikt över hamnen, Vágsbotn. Stadshuset ligger så gott som i hotellets trädgård.

    

   Övernattar du på Hotell Tórshavn bor du i centrum med närhet till butiker, caféer och restauranter. Hotell Tórshavn är ett modernt hotell där du kan slappna av i de vackra, ljusa rummen, som är inredda i varma, behagliga färger.

    

   Hotell Tórshavn har 43 rum och 73 sängar allt som allt. Rummen varierar i storlek och det finns något för alla.

   Type
   Hotel
   Location
   Faroe Islands
   Breakfast
   Included
   Restaurant
   Yes
   Internet access
   Wireless internet
   TV
   Yes
   Check-in
   14:00
   Check-out
   11:00

  Inspiration för din vistelse på Färöarna

  Tórshavn

  Med bara 20 000 invånare är Tórshavn inte bara en av världens minsta huvudstäder, utan också en av de mest charmiga. Den dynamiska staden med sin kreativa, innovativa och högutbildade befolkning är Färöarnas politiska och kulturella mittpunkt. Samtidigt är invånarna stolta över sina traditioner och kulturarv, men välkomnar även de internationella trenderna. Allt detta innebär att Tórshavn erbjuder en fascinerande mix av färösk kulturhistoria och alla faciliteter man förväntar sig att hitta i en modern huvudstad. Staden är en spännande blandning av gamalt och nytt och du ser dess kontraster när du utforskar staden. Besök Tórshavns gamla stad utanför Reyni, där var och en av de små gräsbevuxna husen ligger längs de smala gatorna. När du når ut mot Tórshavn kommer du att upptäcka att bostadsområdena blir nyare och mer moderna.

   

  Torshavn

   

  Vestmanna

  Utflykten till Vestmannabergen börjar i byn Vestmanna som är belägen på Streymoyens västkust. Under högsäsongen finns det flera dagliga avgångar till den berömda fågelskådningen och grottorna i närheten av Vestmanna, Vestmannabergen, som är en av de största turistattraktionerna på Färöarna.

   

  På seglingsturen till Vestmannabjergene seglar vi genom smala kanaler in i djupa grottor, formad av brinnande lava under miljontals år, tätt till den nära 600 meter höga vertikala bergväggen där tusentals havsfåglar odlar.
  I dessa majestätiska miljöer är du underbart förenad med naturen och du kommer att förstå varför den färöiska kulturen är så djupt rotad i respekt för naturens krafter.

   

  Vestmanna bird cliffs

   

  Gjógv

  Den mest fotograferade landsby på Färöarna högst troligt Gjógv, som ligger i den nordliga delen Eysturoy. För att komma till Gjógv ska du köra över bergspasset där Färöarnas två högsta fjäll, Slættaratindur och Gráfelli finns. I dalens botten finns det färgstarka hus omkring en vacker flod och en liten damm, där barnen leker hela sommaren. Landsbyn är mest känd för sin naturliga hamn. Gjógv betyder klyfta på färöiska, och det är just i den stora klyfta som skär sig in i landskapet, som den naturliga hamnen ligger.

   

  Gjógv

   

  De norra öarna

  Klaksvík är den centrala mittpunkt för de norra öarna: Kalsoy, Kunoy, Bordoy, Viðoy, Svínoy och Fugloy. De norra öarna präglas av höga berg i öst. Dessa öar lutar ner kusten och skär sluttningarna till låga klippor, medan norra sidan kännetecknas av robusta, majestätiska berg. Kalsoy, Svínoy och Fugloy kan endast nås med båt eller helikopter, medan det finns broar, dammar och tunnlar som ansluter till Kunoy, Bordoy och Viðoy.

   

   

  Kirkjubøur

  Staden Kirkjubøur är platsen på Färöarna där du hittar det mest anmärkningsvärda kvarlevor från det förflutna. Under medeltiden var Kirkjubøur Färöarnas andliga och kulturella centrum och en del av den katolska kyrkan i Norge. Prästadömsseminariet i Kirkjubøur var det första och enda på Färöarna fram till reformationen år 1538. Kung Sverri i Norge växte upp här och här deltog han i prästseminariet och blev ordinerade. Idag finns det cirka 80 invånare i Kirkjubøur, vilket ligger 15 minuters bilresa från Tórshavn.

   

  Kirkjubö

   

  Sandoy

  Sandoy är den femte största ön på Färöarna och tillsammans med Suðuroy utgör de den största dela av de södra öarna. Sandoy anses vara den plattaste ön med vida dalar och många små sjöar, låga berg och sandstränder. De mjukt rullande bergen gör att ön verkar grönare än de andra öarna med sina mer robusta berg.

   

  Puffin

   

  Mykines 

  Mykines är Färöarnas västligaste ö. Fågellivet är speciellt karaktäristiskt för Mykines. Detta eftersom Mykines lockar hundratals flyttfåglar som föder upp här på sommaren. Mykines är också hemmet för den enda havsulekolonien på Färöarna, som i sig gör ön vacker, men de charmiga Lunnefåglarna med sina färgglada näbbar är förmodligen öns största varv. Fåglarna är vanligtvis glada för att posera med sin näbb full av fisk. Segelturen till Mykines tar knappt en timme och är ett av de bästa sätten att se Tindhólmur på nära håll.

   

   

  Spara erbjudanden

  sml-productlist-2015-new-general
  • Spara 50%

   Res 2, betala för 1

   Res 2, betala för 1 (Färöarna)

   7 dagars resa till Färöarna i november inkl. kryssning och 3 hotellövernattningar i Torshamn.

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Tórshavn. 19. jul 03:30
  Ankomst
  Hirtshals. 20. jul 12:30
  Avresa
  Hirtshals. 20. jul 15:30

  Med förbehåll för fel och korrigeringar