Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - FÄRÖARNA HOTELLSEMESTER

FÄRÖARNA HOTELLSEMESTER

KÖR-SJÄLV PAKETRESOR

Våra paketresor är sammansatta med färjeresa t/r i 2 personers hytt, din egen bil med ombord och övernattningar på 3 eller 4-stjärniga hotell i Torshamn eller på Sandoy med frukost inkluderad under hela resan. Du kan hitta inspiration i vårt magasin som med färgglada bilder och inspirerande text berättar om sevärdheterna vi rekommenderar. Läs magasinet här.

 

När du åker på kör-själv semester planerar du dagarna helt själv under uppehållet på Färöarna. Oavsett om du gillar natur eller kultur kommer Färöarna bjuda på stora upplevelser. Naturen är oförstörd och orörd, och här är det säkert och tryggt. Du kan andas i världens renaste luft, vandra, klättra, segla och fiska. Njuta av autentisk nordisk mat. Eller shoppa i en av världens minsta huvudstäder.

 

En vänlig befolkning och 18 vackra öar i Nordatlanten väntar på dig. Och med utgångspunkt från ditt hotell i Torshamn kan du hinns med att uppleva det mesta. Kanske åka på en ö-hop på 6 av de öar som är förbundna med broar och tunnlar. Se landet från fjälltoppar. Besöka små byar, gå mellan hus med grästak, möta lokalbefolkningen och uppleva kulturen. Se och känna in det enorma havet som är omkring dig. Upplev hur vädret kan förändras med sol, blåst och regna på en och samma dag.

 

Vi ska mer än 1000 år tillbaka i tiden, ända till vikingatiden och till halvön Tinganes där vikingarna år 850 etablerade ett parlament. Därmed blev Torshamn huvudstad för Färöarna och är det fortfarande. Staden har vuxit snabbt sedan början av 1900-talet och har slagits samman med Argir i söder och Hoyvík i norr. Torshamn är utan tvekan den allra största staden på Färöarna, men fortfarande världens minsta huvudstad - en liten trevlig stad sammansatt av små färgglada hus och med många charmiga kontraster.

 

Staden är en charmig mix av gammalt och nytt. I Tinganes ligger regeringen och det är också där Torshamns ”Gamla Stan” ligger. De små gulliga husen i stadsdelen har blivit restauranger under de senaste åren och området har förvandlats till ett trevligt och spännande ställe. Ovanför hamnen ligger Skansin, som är en gammal fästning bygd år 1580 för att försvara Torshamn från pirater. Fem minuters gång från hamnen ligger Vaglið, stadens centrum. Inom gångavstånd från etta hittat ni butiken, restauranger, hotell och en biograf. Trots sin pyttelilla storlek har Torshamn verkligen mycket att erbjuda.

 

SandoySandoy är en frodig ö med breda dalar med många dammar och låga, rundade fjäll. På västkusten finns branta klippor och fågelkolonier. Här får du uppleva den genuina, orörda naturen, havet, bykultur, frisk luft och lugn. Ön är den femte största av de 18 färöiska öarna och har en yta på 112 km2 och bebos av ungefär 1300 personer. Öns högsta berg Tindur är 476 m. Det finns färjeförbindelse från Gamlarætt till Skopun. Och färjan till Skúvoy seglar från Sandur.


Färöarna kan upplevas under våren, sommaren och hösten. I perioden från slutet av juni till början av augusti kan du uppleva lunnefåglar på sin korta sommarvistelse på Färöarna. Vill du se mer om vädret kan du göra det här. Du kan också läsa om vårt mycket populär ö-hopping här.

 

Hitta de attraktiva priserna för de olika perioderna till höger. Önskar du en extra övernattning är det möjligt att utöka din vistelse. Torshamn är värd för den stora nationalfesten kallad Ólavsøka (Olaj-fest), som hålls i slutet av juli. Under dessa dagar förvandlas staden till en fest och folk strömmar till Torshamn från alla landets öar, till största del iklädda folkdräkt. Traditionellt tävlas det även i rodd i traditionella färöiska träbåtar, där båtar från hela Färöarna deltar. På kvällen och natten dansas det - både traditionell kedjedans och modernare dans. Även många utlandsboende färöingar och utländska turister strömmar hit under denna period, och önskar du att uppleva Olaj-festen kan vi rekommendera att du bokar din resa tidigt, då det säljs slut snabbt.

 

 

Per person när 2 vuxna reser tillsammans:

 

Under högsäsong 2017:

 

Hotel Føroyar 7 nätter: DKK 8.745

Hotel Hafnia 7 nætter: DKK 9.635

 

Hotel Føroyar 4 nätter: DKK 7.430

Hotel Hafnia 4 nätter: DKK 7.530

Hotel Skálavík 4 nätter: DKK 5.920

 

 

Under lågsäsong 2017:

 

Hotel Føroyar 3 nätter: DKK 5.870

Hotel Hafnia 3 nätter: DKK 6.250

Hotel Skálavík 3 nätter: DKK 5.045

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00