+45 9655 8500
se - Jubileumsresa Färöarna

Jubileumsresa Färöarna

Paketresa m. hotell, 5 utflykter och färjeresa.

Avgång lördagar från 9/6 till 18/8 2018.

 

Nu ger vi dig möjligheten att besöka Färöarna under högsäsongen. Utöver några avslappnade dagar ombord får du 7 dagar där du kan uppleva Färöarnas vacka och charmiga platser på våra utflykter med buss. Denna resa är perfekt för er som inte har bil eller gärna vill slippa att köra själv på Färöarna. (Du kan ta med din egen bil för endast 995 DKK.)

 

Du kan resa från Hirtshals inom perioden från den 9:e juni till 18:de augusti och du kommer att få uppleva Färöarna i dess härliga, gröna sommardräkt. Du kommer också att få se gröna fjäll, det blåa havet, njuta av de långa och ljusa nätterna och se lunnefåglarna som är på sommarbesök. På måndagen har vi planerat en utflykt till Kirkjubø, på tisdagen så har ni dagen för er själva, på onsdagen så ska vi besöka den gamla herrgården Gardahusid, på torsdagen besöker vi Gjoegv, på fredagen går utflykten till Saksun, lördagen har ni för er själva och på söndagen avslutar vi med en grottkonsert på Nordlysid. 

 

Vi har dragit bort 500 DKK i jubileumsrabatt per person och resan inkluderar 7 hotellövernattningar centralt i Torshavn på Hotel Hafnia på Färöarna, 5 utflykter på Färöarna, två dagar på egen hand i Torshavn, färjeresa t/r med övernattning i en 2-personershytt med eget badrum, frukost under hela resan och catering ombord (se ”priset inkluderar”). De visade priserna är inklusive jubileumsrabatten. 

 

Tips

Du har också möjlighet att köpa till vår tisdagsutflykt, en vandring till Bø för 598 DKK per person och du kan ta med din egen personbil ombord för endast 995 DKK. 

 

Du kan också spara genom att förbeställa mat ombord innan din avresa, så sparar du pengar ombord. Tar du med din egen bil till Hirtshals kan du parkera bilen billigt under resan. 

 

OBS

 • De priser som visas är inklusive jubileumsrabatten. 
 • De angivna priserna är exkl. transfer från och till hotellet. 
 • Resan kan inte köpas online utan måste beställas per telefon +45 9655 8500 eller mail booking@smyrilline.dk
 • Det är inte möjligt att ändra erbjudandet avresedatum. 
 • Det är inte möjligt att kombinera erbjudandet med andra erbjudanden eller produkter. 
 • Det är inte möjligt att uppnå andra medlemsrabatter då det handlar om en erbjudanderesa.

 

Pris per person (de visade priserna är inklusive jubileumsrabatten)

 

När 2 reser tillsammans utan bil:

I hytt för 2 personer utan fönster:

DKK 9.850

 

I hytt för 2 personer med fönster:

DKK 10.100

 

I lyxhytt med dubbelsäng:

DKK 11.100

 

När 2 reser tillsammans med bil:

I hytt för 2 personer utan fönster:

DKK 10.348

 

I hytt för 2 personer med fönster:

DKK 10.598

 

I lyxhytt med dubbelsäng:

DKK 11.598

 

Ensamresenär i hytt utan fönste:

Utan bil: DKK 13.525

Med bil: DKK 14.520

 

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:
 • Färjetransport tur/retur 
 • Övernattning i en 2 personers-hytt 
 • 7 övernattningar på hotell i Tórshavn 
 • 5 utflykter på Färöarna 
 • Frukost under hela resan 
 • 3-rättersmeny ombord på lördagen 
 • Lunch i The Diner och kvällsbuffé ombord sön- och måndag. 

 

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

Program

 

Måndag Kirkjubø

Kirkjubøur är Färöarnas historiska hjärta. Bygden på Streymoys sydvästkust bjuder på en enastående utsikt över öarna Hestur och Koltur. Under medelåldern var Kirkjubøur Färöarnas biskopssäte och därmed landets andliga och kulturella centrum. 
 
På denna unika runda kör vi igenom Tórshavn, som antagligen är världens minsta huvudstad, och sedan upp genom de vackra bergen, förbi bygden Velbastaður som ligger ytterst på en bergsklippa.
 
Rundan är både vacker och lärorik med en guide. Kirkjubøurs bonde står redo att ta emot oss när vi kommer fram och kommer sedan att guida oss vidare. Först genom den gåtfulla Magnuskatedralen som byggdes runt 1300 av biskop Elendur och därefter Olavskyrkan samt den vackra kungsgården Kirkjubøargarðurs hus (Roykstovan). Den har stått i nästan ett millenium och påstås vara världens äldsta bebodda trähus. Som pricken över i:et bjuder värden på en kopp kaffe och kakor i det stämningsfulla Roykstovan.
 
Tidpunkt från 08:50-13:00 bussutflykt med guide.
 

Onsdag Garðahúsið

Rundan startar i Tórshavn och fortsätter längs den vackra bergsväggen över Tórshavn som kallas ”Oyggjarvegurin” som direkt kan översättas till ”ö-vägen”. Sedan fortsätter vi över bergspasset Norðadalsskarð där du kan se öarna Koltur och Hestur. 
 
GarðahúsiðDärefter går utflykten till Kollafjørður vilket är den längsta byn på Färöarna och ligger på Streymoys kust. Sedan fortsätter man över bron som förbinder Streymoy och Eysturouy vilket är den enda bron över Nordatlanten. Efter att ha kryssat bron kör vi förbi ett par byar på väg till Søldafjørður där vi stannar för att få lite varmt att dricka och kakor på den härliga herrgården från 1900-talet ”Garðahúsið”. Byn Søldafjørður är en del av den kedja av byar som sträcker sig längs den östliga sidan av fjorden Skálafjørður på Eysturoy. Det tar cirka en timme att köra till Garðahúsið och ger dig möjligheten att uppleva både Streymoy och Eysturoy som är huvudöarna på Färöarna. Garðahúsið är ett privatägt hem och värdarna Jákup och Lena lever i detta vackra hem. De öppnar upp sitt hem för hembesök och om du är på jakt efter en helt unik upplevelse så är detta en utflykt för dig. Du upplever det vackra landskapet i Eysturoy och Streymoy och möter de lokala, vilket gör denna utflykt både naturskön och historisk.
 
Tidpunkt från 08:50-14:00 bussresa med guide.
 

Torsdag Gjógv

Gjógv ligger på Eysturoys yttersta nordöstkust. På vägen österut kör vi över bron från Färöarnas största ö, Streymoy, till den näststörsta ön, Eysturoy, där vi passerar ögruppens högsta fjäll Slættaratindur (882 meter) och Gráfelli (857 meter). 
 
GjógvGjógv är mest känt för sitt fantastiska landskap och färgstarka hus som byggts omkring den livsviktiga och naturliga landningsplatsen. Landningsplatsen ligger skyddad i en bukt, gjógv på färöisk, vilket med all rätt har gett bygden sitt namn. Den var bygdens livsnerv innan det anlades en väg. Det antal som bor där är begränsat – endast cirka 30 människor bor nu i Gjógv, men byn är ett populär resmål både för turiser och de lokala som lockas av det romantiska lugnet. Gjógv är den perfekta platsen för en promenad och vi utforskar den lilla byn innan vi besöker dess charmiga gästgiveri, Gjáargarður, där det serveras lunch. 
 
Tidpunkt 08:50-14:00 bussresa med guide.
 

Fredag Saksun

Utflykten till Saksun startar i Tórshavn. Saksun är en naturskön by i botten av vad som en gång var en fjord omgiven av berg. Fjorden har utvecklad en djup och lugn naturhamn, men en storm fyllde hamnen med sand och skapade sjön som du kan se vid slutet av fjorden. Du kommer att besöka gården Dúvugarður som är äldre än 1700-talet och bjuder på en glimt av hur färöingarna levde förr. Innan du åker från Saksun får du en möjlighet att uppleva kyrkan som byggdes 1858. 
 
SaksunVårt nästa stopp blir Hvalvík. Namnet betyder ”Valbukt” och är beläget på i en dal på Streymoys östkust i närheten av en annan by som kallas Streymnes. Du får en möjlighet att se kyrkan i Hvalvík som är den äldsta på Färöarna. Om vi tittar ut mot havet så kommer vi också se vraket av ett gammalt träskepp som ligger bara 10-20 meter från bredden av Hvalvík. På vägen tillbaka tar vi bergsvägen ”Oyggjarvegurin” för en otrolig utsikt.
 
Tidpunkt 12:50-17:00 bussresa med guide.

 

Söndag grottkonsert

Med skonaren Norðlýsið åker vi till ön Hestur eller Nólsoy. Här åker man in med en mindre båt i grottan där det hålls en konsert. En unik upplevelse och ingen annan konsert kommer att komma i närheten på grund av naturens medverkan. Det kan vara så lugnt att man hör fågelstämmorna vackert ackompanjera musiken medan andra gånger så slår vågorna så hårt inne i grottorna att det ger en helt annan upplevelse. Rundan kräver en viss mobilitet då du ska från Norðlýsið över i de mindre båtarna som åker in i grottorna.
 
Tidpunkt 13:00-18:00. 
 

Tips på tillköp tisdagen 

Vandringstur Bøur

Gásadalur ligger på kanten av Mykinesfjørður omgiven av de högsta bergen på Vágar. Árnafjall har en höjd på 722 meter mot nord och Eysturtindur i öst är 715 meter högt. Här också den sydliga utsikten till Tindhólmur och Gáshólmur storslagen. 
 
GásadalgurDenna vandringstur startar i dalen cirka tre kilometer väst om Bøur. Vi vandrar upp och nerför berget till en fantastisk utsikt över byn Gásadalur. Byn har varit en av de mest isolerade byarna på Färöarna tills en tunnel knöt ihop byn med resen av öns vägnät 2004. Den första sträckan av stigen är brant och nära bergskanten men beroende på vädret så kan du få en enastående utsikt över Sørvágsfjørður, Tindhólmur, Gáshólmur och Mykines. Den fantastiska vyn över Gásadalur är en av de mest fotograferade vyerna på Färöarna och när du ser det så kommer du att förstå varför. Det är en speciell atmosfär på platsen och det är alltid fascinerande att se vattenfallet och hur vattnet strömmar över kanten ned till havsytan. Vår lokala guide kommer att berätta mer om denna fantastiska plats medan vi vandrar. Priset är 598 DKK per person.
 
Tidpunkt 13:00-19:00 bussresa med guide.
 

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Tórshavn. 18. dec 08:00
  Ankomst
  Seyðisfjørð. 18. dec 23:59
  Avresa
  Seyðisfjørð. 19. dec 20:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar