+45 9655 8500
Smyril Line - Färöarna. Orört. Oförstört. Storslagen natur.

Färöarna. Orört. Oförstört. Storslagen natur.

Kör-själv paketresa på bysemester

När du reser på denna paketresa är din semester sammansatt med färjerresan ombord på M/S Norröna där du bor i 2 personers hytt och bor på charmiga Gjaargardur, omgiven av ett pittoreskt landskap. Platsen anses vara den vackraste platsen för övernattning på Färöarna och här garanteras en oförglömlig vistelse med bra service och stor gästfrihet.

 

Gjógv

 

En vistelse på Gjaargardur är sannerligen långt från vardagen. Här kan du njuta av lugnet i den idylliska byn Gjogv eller vandra i den storslagna naturen. Tillbaka på Gjaargardur, med frisk luft i lungorna och upplyft av den rogivande naturen har du möjlighet att äta middag. Gjógvs läge öppnar otaliga möjligheter; för att se den lokala aktraktionerna, eller utforska ön i din egen bil.

 

Det är bara cirka en timmes bilresa från Torshavn, där Norröna lägger till kaj och även om det inte är långt ifrån Norröna till den mysiga byn Gjógv, så du kommer verkligen ut i naturen och vackra omgivningar. Med Gjogv som bas du är mitt i och nära de fridfulla och vackra landskapen bara inom några minuters bilfärd. Det finns platser där du nästan bara ska sträcka ut armen för att kunna röra en lunnefågel. Otroligt vackra gröna landskap och blått hav. Få en speciell och nära upplevelse när du bor på Guesthouse Gjaargardur som drivs med hjärtat av den dansktalande ägare.

 

Platsen är mycket charmerande, med grästak, har en vänlig och personlig atmosfär samt läge i en trevliga, lugna och vackra omgivningar.

 

Gjogv - omgivet av Färöarnas största fjäll

Gjógv omges av Färöarna största fjäll - Slættaratindur (882) och Gráfelli (857) som står högt mellan byarna Eiði och Gjogv. Trots att byn är en av de minsta i antal beboende (52), har den en fiskuppfödning, en betongelementfabrik och ett vandrarhem.

 

Gjogv är känt för sina pittoreska hus och den vackra naturen och dess landstigningsplats som ligger skyddad i en ravin (på färöiska Gjógv), från vilken namnet kommer. Landstigningsplatsen var l’änken till omvärlden innan vägen bildades. Fiskebåtarna seglar rakt in i botten av ravinen, och sedan via en ramp upp så att de ligger skyddade från vågorna.

 

Kungligt besök - Marys bänk

År 2005 hade bygden kungligt besök av kronprins Frederik och kronprinsessan Mary. Det inrättades en bänk, som har en magnifik utsikt över bukten och havet. Prinsessan Mary invigde bänken, sedan dess har den lokalt har haft namnet ”Marys bänk". Den gamla livsmedelsbutiken från 1883, stängde 1992 och öppnade igen som en butik och café 2006. Butiken förmedlar även båtturer med lokala fiskare och vandringsturer till fågelklipporna. Fråga i butiken om möjligheterna för att själv att vandra till fågelklipporna. Njut av den fantastiska utsikten över Kalsoy.

Pris per person när 2 reser tillsammans:

Gjaargardur Faroe Islands

 

 

I lågsäsong 2018

 

7 dagars resa med 3 nätter på Guesthouse Gjáargarður på Färöarna: 

 

från DKK 5.040

 

 

I högsäsong 2018

 

7 dagars resa med 4 nätter på Guesthouse Gjáargarður på Färöarna:

 

från DKK 5.115

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDFHP

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Hirtshals. 14. jul 15:30
  Ankomst
  Tórshavn. 15. jul 22:30
  Avresa
  Tórshavn. 15. jul 23:30

  Med förbehåll för fel och korrigeringar