+45 9655 8500

Tjørnuvík - Saksun

se - Vandringsutflykt Tjørnuvík - Saksun

Vandringsutflykt Tjørnuvík - Saksun

Delta i vår vackra och populära vandringsutflykt tmellan Tjørnuvík – Saksun. 

Utflykten börjar i Tjørnuvík by och slutar i Saksun.

 

Byn Tjørnuvík är en mycket vacker och charmig del av Färöarna, där invånarna bor tätt på en liten yta. Tjørnuvík är den nordligaste byn på Streymoy i Sunda kommun och har en befolkning på cirka 64 personer.

 

Vandringen slutar i Saksun som är en pittoresk by i botten av det som en gång var det ett inlopp omgivet av branta berg. Inloppet bildade en djup, lugn naturhamn, men en storm blockerade den med sand och skapade sjön som du ser vid byn. Det finns en gammal gård, Dúvugarður, som går tillbaka till 1700-talet, vilket ger en glimt av hur färöingarna levde i gamla dagar. Innan den här delen av utflykten slutar, kommer du också att se Saksuns kyrka byggd 1858.

 

På denna vandring har vi (om vädret är på vår sida) utsikt över Slættaratindur och Gráfelli som deras respektive höjder på 880 och 856 meter är de två högsta bergen i Färöarna. De karakteristiska stenpelarna, Kæmpen og Heksen (jätten och häxan) kommer också att vara synliga. Gamla färöisk folklore berättar hur jägarna på Island en gång var avundsjuka och bestämde att de ville ha Färöarna. Därför skickades jätten och häxan till Färöarna för att få tillbaka dem. De nådde nordligaste berget Eiðiskollur, och medan jätten var i havet, klättrade häxan upp på berget med ett tungt rep för att binda ihop öarna, så att hon kunde dra upp dem på jättens rygg. Men när hon band repet till berget och drog, delade repet den norra delen av berget. Nya försök misslyckades och de kämpade genom natten, men botten av berget satt fast och de kunde inte flytta det. Legenden säger att om solen skiner på en jätte eller häxa blir de till sten, och de två fortsatte att kämpa och märkte inte att tiden gick, och när solen gick upp förvandlades de till sten och deras försök misslyckades. Paret har stått där sedan dess och stirrat längtansfullt ut över havet mot Island.

 

Vi har också utsikt över byn Eiði med en befolkning på 669 invånare. Vikingar bosatte sig Eiði på 800-talet. I mitten av byn finns en stor stenkyrka från 1881.

 

Från Tjørnuvíksskarð och ner till byn Saksun får vi en fantastisk utsikt över den vackra lagunen omgiven av sand i fjorden. De höga bergen ger området lite mysterium, men inte minst, otrolig skönhet.

 

 

Hiking Saksun-Tjørnuvík

Excursions ansvarsfraskrivelse

Din säkerhet är vår högsta prioritet. Därför vill vi göra er uppmärksamma på de risker som är kopplade till den färöiska miljöns unika egenskaper. Färdas du därför i den färöiska naturen, oavsett om det är på egen hand eller efter inspiration från vår hemsida eller med en av våra reseguider så sker detta på egen risk och eget ansvar. Vi frånskriver oss ansvaret för förlust eller skada i sådan förbindelse.

Inkluderat i utflyktens pris

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Resmål
Saksun, Tjørnuvík
Dag i veckan
lördag,
tidspunkt
12:50-19:00
Varaktighet
6 timmar (4 timmars vandring)
Priset inkluderar
Bussresa med guide
Möjligt under säsong
Sommar
Möjligt i perioden
02.06-25.08.2018
Upphämtning
Hotel Føroyar, Oyggjarvegur 45, Tórshavn kl 12:50 / Tórshavn Bus terminal, Eystara Bryggja kl 13:00
Pris per person
DKK 598
sprog
Danska och engelska

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Nästa ankomst och avresa

Avresa
Tórshavn. 17. jan 09:00
Ankomst
Seyðisfjørð. 18. jan 01:00
Avresa
Seyðisfjørð. 18. jan 05:00

Med förbehåll för fel och korrigeringar