se - Bussutflykt til Gásadalur

Bussutflykt til Gásadalur

Bussutflykt til Gásadalur

En bussresa från Tórshavn till Bø och Gásadalur inkl. en lättare måltid samt kaffe/te och kaka på Gásadalsgarður

På vägen till Gásadalur stannar vi i landsbyn Bøur där vi går en promenad i byn. Från Bø är det en fantastisk utsikt över den obebodda holmen Tindhólmur med de fem bergstopparna: Ytsti, Arni, Lítli, Breiði och Boygdi. Efter stoppet i Bøur fortsätter vi till Gásadalur, där serveras en lätt måltid med kaffe/te och kaka i det mysiga caféet Gásadalsgarður.

 

The village of Gásadalur, surrounded by the highest mountains on Vágar, enjoys a panoramic view over the isle of Mykines. Until recently, the village of Gásadalur was the only village on the Faroe Islands without road connection to other villages. The path over the mountain, where the post was carried three times a week, was the only connection to the outside world. Now a tunnel breaks the isolation, but the cozy atmosphere of the village is still intact.

 

Gásadalur är hem till det vackra och kända vattenfallet Múlafossur. Múlafossur är ett måste och en av de största turistattraktionerna på Färöarna. Utsikten över Gásadalur och Múlafossur är spektakulär med vattenfallet som faller ut från ön.

 

Byn Gásadalur är omgiven av de högsta bergen på ön Vágar och har panoramautsikt över ön Mykines. Fram till nyligen var byn Gásadalur den enda byn på Färöarna utan vägförbindelser till andra byar. Stigen över berget, där posten transporterades tre gånger i veckan, var den enda förbindelsen med omvärlden. Nu bryter en tunnel isoleringen, men den mysiga atmosfären i byn är fortfarande intakt.

 

Vi gör ett sista stopp längs vägen till Tórshavn där du får möjlighet att ta bilder av Färöarnas orörda natur.

 

Ansvarsfriskrivning utflykter

Din säkerhet är vår högsta prioritet. Därför vill vi göra er uppmärksamma på de risker som är kopplade till den färöiska miljöns unika egenskaper. Färdas du därför i den färöiska naturen, oavsett om det är på egen hand eller efter inspiration från vår hemsida eller med en av våra reseguider så sker detta på egen risk och eget ansvar. Vi frånskriver oss ansvaret för förlust eller skada i sådan förbindelse.

Inkluderat i utflyktens pris

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Dag i veckan
lördag,
Tidspunkt
10:00-15:00
Varaktighet
5 timmar
Priset inkluderar
Bustur med guide, en rundtur i byn Bøur och Gásadalur, fotostopp och lätt måltid inkl. kaffe/te och kaka i Gásadalsgarður Guesthouse
Möjligt under säsong
Sommar
Möjligt i perioden
08/06-17/08 2019
Upphämtning
Hotell Føroyar, Oyggjarvegur 45, Tórshavn kl 09:50 / Tórshavn Bussterminal, Eystara Bryggja kl 10:00
Pris per person
DKK 598
Språk
Danska och engelska

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Nästa ankomst och avresa

Avresa
Tórshavn. 21. aug 18:00
Ankomst
Seyðisfjørð. 22. aug 08:30
Avresa
Seyðisfjørð. 22. aug 10:30

Med förbehåll för fel och korrigeringar