se - Bussutflykt Tórshavn och Kirkjubø

Bussutflykt Tórshavn och Kirkjubø

Bussutflykt Tórshavn och Kirkjubø

Historisk by och en rundtur i huvudstaden.

Kirkjubøur är Färöarnas historiska hjärta. Bygden på Streymoys sydvästkust bjuder på enastående utsikt över öarna Hestur och Koltur. Under medeltiden var Kirkjubøur Färöarnas biskopssäte och därmed landets andliga och kulturella centrum.

 

På denna unika utflykt kör vi igenom Tórshavn som antagligen är världens minsta huvudstad, och sedan upp genom de vackra bergen, förbi byn Velbastaður och längs med en vacker bergssluttning.
 

Utflykten är både pittoresk och lärorik med en guide som pratar danska, tyska och engelska. Kirkjubøurs bonde står redo att ta emot oss när vi ankommer och guidar oss först igenom den gåtfulla Magnuskatedralen som byggdes runt år 1300 av biskop Erlendur, och därefter tillkom Olavskyrkan samt herrgården Kirkjubøargarðurs stuehus (Roykstovan), som har funnits i nästan ett årtusende och sägs vara världens äldsta bebodda trähus. Som pricken över i:et bjuder värden på en kopp kaffe och kakor i den stämningsfulla Roykstovan.

 

Under perioden 2019-04-04 till 2019-06-06 samt 2019-08-29 till 2019-10-31 ankommer bussen med färgan Norröna kl 15:00. Notera därför att det kan vara väntetid innan bussen är utanför terminalen. Håll gärna koll efter en buss som det står "HK Bussar" på.

 

 

Tórshavn/Kirkjubø

Ansvarsfriskrivning utflykter

Din säkerhet är vår högsta prioritet. Därför vill vi göra er uppmärksamma på de risker som är kopplade till den färöiska miljöns unika egenskaper. Färdas du därför i den färöiska naturen, oavsett om det är på egen hand eller efter inspiration från vår hemsida eller med en av våra reseguider så sker detta på egen risk och eget ansvar. Vi frånskriver oss ansvaret för förlust eller skada i sådan förbindelse.

Inkluderat i utflyktens pris

  • Time: 9:00 – 13:00
  • Duration: 4 hours
  • Included: Bus trip with guide, a guided tour in the old part of Tórshavn and at Kirkjubø, where you will have hot drinks and pastries in the atmospheric Roykstovan in Kirkjubø
  • Pick up: Summer: Hotel Føroyar, Oyggjarvegur, Tórshavn at 08:50 and Tórshavn Bus terminal at 9:00. Autumn: Tórshavn Bus terminal at 08.00
  • Available: Summer from 13th of June until the 22nd of August. Autumn 29th of August until the 24th of October
  • Price: EUR 54  /  DKK 398
  • Language: Danish and English

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Resmål
Tórshavn, Kirkjubøur
Dag i veckan
måndag,
Tidspunkt
08.00 – 12:00
Varaktighet
4 timmar
Priset inkluderar
Bussresa med guide, en rundvisning i Torshavns gamla stadsdel, en rundvisning i Kirkjubø och varm dryck och kakor i den atmosfäriska Roykstovan
Möjligt under säsong
Från vår till höst
Möjligt i perioden
01/04-28/10 2019
Upphämtning
Informationsdisken utanför terminalen
Pris per person
DKK 498
Språk
Danska och engelska

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Nästa ankomst och avresa

Ankomst
Tórshavn. 17. okt 15:00
Avresa
Tórshavn. 17. okt 21:00
Ankomst
Hirtshals. 19. okt 10:00

Med förbehåll för fel och korrigeringar