•  
  •  
  •  
  •  
  •  
se - Heldagstur till “fågelfjället” Mykines

Heldagstur till “fågelfjället” Mykines

Heldagstur till “fågelfjället” Mykines

Heldagstur

Upplev en hel dag på den fridfulla fågelön Mykines. Mykines är ett fredat område på grund av det rika fågellivet och den enastående naturen. Gå bland fåglarna i en av världens största fågelkolonier på väg till det berömda, vita fyrtornet som ligger vid Färöarnas västligaste punkt. Avnjut en ekologisk lunch bestående av hembakat bröd med traditionellt färöiskt pålägg och släck törsten med naturligt källvatten. Tillbaka i bygden bjuder lokalbefolkningen in oss i ett gammalt traditionellt färöiskt hus med grästak från 1880. Fördjupa er i den färöiska kulturen när lokalborna bjuder in oss till en hemlagad middag med lokala delikatesser och delar sina historier från denna avlägsna ö.

 

Ni blir hämtade utanför hotellet. När vi lämnar Torshamn kör vi längs den gamla bergsvägen mot Vágoy, där vi kör genom en av Färöarnas två underhavstunnlar. Vid ankomst till bygden Sørvágur går vi ombord på färjan som seglar oss till Mykines. När vi ankommer till Mykines tas vi emot av en lokal guide och den fantastiska utflykten börjar. Lunch och flaskvatten är inkluderat på vandringsturen, så allt du behöver tänka på är att njuta av omgivningarna på denna fantastiska ö.

 

När vi kommer tillbaka till bygden efter vandringen bjuder lokalbefolkningen in oss i ett gammalt traditionellt färöiskt hus med grästak från 1880. Här får ni möjlighet att smaka hemlagad färöisk mat. När vi har ätit återstår det ungefär 1 timme då ni kan utforska bygden på egen hand, innan färjan seglar oss tillbaka till fastlandet. Härifrån blir körs ni tillbaka till huvudstaden Torshamn.

 

Ansvarsfriskrivning utflykter

Din säkerhet är vår högsta prioritet. Därför vill vi göra er uppmärksamma på de risker som är kopplade till den färöiska miljöns unika egenskaper. Färdas du därför i den färöiska naturen, oavsett om det är på egen hand eller efter inspiration från vår hemsida eller med en av våra reseguider så sker detta på egen risk och eget ansvar. Vi frånskriver oss ansvaret för förlust eller skada i sådan förbindelse.

Inkluderat i utflyktens pris

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Dag i veckan
tisdag,
Tidspunkt
09:00-19:00
Varaktighet
10 timmar
Priset inkluderar
Bussresa med guide, båtresa från Sørvágur till Mykines och retur, vandringstur, lunch och varm måltid från den lokala “Heimablídni” i bygden Mykines.
Möjligt i perioden
07.05 – 27.08 2019
Upphämtning
08:30 - 09:00
Pris per person
DKK 1.595
Språk
Danska och engelska

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Nästa ankomst och avresa

Ankomst
Tórshavn. 17. okt 15:00
Avresa
Tórshavn. 17. okt 21:00
Ankomst
Hirtshals. 19. okt 10:00

Med förbehåll för fel och korrigeringar