•  
  •  
se - Guidad vandring väst om Streymoy

Guidad vandring väst om Streymoy

Guidad vandring väst om Streymoy

Guidad utflykt frånTórshamn med vandring fråm Mjørkadalur inkl. matsäck 

När vi vandrar denna gamla stig på Norðadalur är vi på framsidan av ett av de mest underbara och hisnande vyer i landet.
 

Vandringen börjar i Mjørkadalur där rösen för oss till västsidan av ön Streymoy. Redan från det platta området på Skeiðsskarð är utsikten spektakulär. För femtiomiljoner år sedan var området en del av en stor basalt kulle, där nedbrytningen har minskat och format de unika klippformationer som du komma kunna se omkring dig.
 

Vi vandrar bland de höga bergen med en fantastisk utsikt över ön Vágar och senare Koltur och Hestur. Vi njuter av utsikten på vägen till Vágar med den speciella Trøllkonufingur (kvinliga trollfingret) - en 313 meter hög klippformation som ligger vid Vágars kust.
 

På den ena sidan passerar vi Skælingur, som är bland de högsta bergen på Färöarna. På den andra siden kommer vi att se den imponerande Sornfelli med sina militära radarinstallationer ovanpå, som i årtionden har orsakat politiska friktioner på Färöarna. På grund av politisk opposition på Färöarna upprättade NATO radarutrustning på Sornfelli för att kortrollera luft- och sjötrafik i Nordatlanten.
 

Detta är en intressant geologisk rutt, eftersom man kan studera "Streymoyarsyllin" – ett stort vulkanutbrott (en sill) som splittrar och korsar hela landskapet.
På den andra sidan av Skorðadalsegg går du in i en annan värld som består av gräs och relativt få stenar. Det är en speciellt tystnad som bara bryts av ljuset från fåglar och får – eller kanske en ensam båt i fjorden. Utsikten från Vatndalsegg är helt klart värt det. Här ser vi de vackra klippformationerna på Likkureyn och Núgvan. Längre ut i havet finns öarna Koltur, Hestur och även Sandoy och Suðuroy.
 

Landskapet varierar mycket. Vi går mellan höga berg och genom flera dalar. Vi har en fantastisk utsikt över fjorden under tiden som vi iaktar interessanta geologiska fenomen och lyssnar till historier som är knytna till platser som vi passerar på vägen. Historier som förklarar dessa naturliga fenomen och berättar om händelser som har tagit plats på dessa platser. På Färöarna har vi en lång och rik tradition om berättelser, många historier och legender knutna till landskapet som förklarar fenomen i naturen och berättar om händelser som har ägt rum. Dessa historier och legender ger oss en inblick hur livet i byarna har förändrats under tiders gång samt ger naturupplevelsen en extra dimension.
 

Din guide har växt upp runt dessa historier och det är av hennes gläjde att förmedla dessa vidare till dig på denna guidade utflykt.  

 

Ansvarsfriskrivning utflykter

Din säkerhet är vår högsta prioritet. Därför vill vi göra er uppmärksamma på de risker som är kopplade till den färöiska miljöns unika egenskaper. Färdas du därför i den färöiska naturen, oavsett om det är på egen hand eller efter inspiration från vår hemsida eller med en av våra reseguider så sker detta på egen risk och eget ansvar. Vi frånskriver oss ansvaret för förlust eller skada i sådan förbindelse.

Inkluderat i utflyktens pris

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Dag i veckan
Tidspunkt
kl. 09:00
Varaktighet
5 1/2 timme
Priset inkluderar
Guide, matsäck, transport till Mjørkadalur och tillbaka från Norðadalur till Tórshamn.
Möjligt i perioden
På förfrågan.
Upphämtning
Bussterminalen i Tórshavn.
Svårighetsgrad
Enkel till medel. Lite brant och stenigt genom Áarstíggjur. Lämplig för barn.
Betingelser
Grus / grässpår, därefter stig delvis med röse. Få ställen med grus och klippor.
Lämpliga kläder
Vandringskläder med grov botten, kläder som passar alla väder och vind- och vattentät jacka.
Pris per person
DKK 750 (min. 4 personer)
Språk
Skandinaviska språk, franska, engelska, tyska och spanska.

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Nästa ankomst och avresa

Ankomst
Tórshavn. 17. okt 15:00
Avresa
Tórshavn. 17. okt 21:00
Ankomst
Hirtshals. 19. okt 10:00

Med förbehåll för fel och korrigeringar