Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Island kör-själv semester

Det finns inte många platser på jorden som man finner så storslagen och mångsidig natur som här, där kontinentalplattorna mellan Amerika och Europa möts och naturen utspelar sig på det mest fantastiska sätt. Ni kan uppleva inlandsisar, exploderande och ångande gejsrar, termiska bad, svavellandskap, stora brusade vattenfall, pyrande vulkaner, månliknande lavalandskap, flytande isberg, kalvande glaciärer och små pittoreska byar.  

 

Testa att segla i islagunen Jökulsarlon, en arktisk upplevelse i särklass och ett av Islands största underverk. Besök annars Myvatn äventyrliga landskap där NASA tränat sina framtida månastronauter. Här är lanskapet bestrött med lavapelare som överallt sticker upp. Upplev Islands fantastiska vattenfall, bl.a. Dettifos som är Europas starkaste, eller se hur Skogafoss bilda vackra regnbyar och testa att gå in under Sejlandsfoss - samt utforska det mest berömda av de alla: Gulfoss.

 

Island är berömt för sina 170 varma källor som uppstått då jordskorpan här är tunnare än i Europa och Amerika, och det finns många möjligheter för ett utomhusbad i härligt 38°c vatten. Kanske vill ni ta en vandringstur längst med vulkanen Kraflas kraterkant eller i det nordvästliga höglandet där ni kan uppleva den gamla isländska fåravel-traditionen, när fåren hålls separerade. 

 

Om ni suktar efter fler utmaningar kan man vandra på Europas största glaciär Vatnajökull, eller ta en guidad tur och pröva forsränning, köra snöskoter eller glaciärvandring. Ni kan också åka på valsafari eller varför inte ta en ridtur på islandshästar.

 

Island bjuder på det spännande nya nordiska köket och är bra på att använda havets och öns resurser. Man kan naturligtvis få färsk fisk och isländskt lamm. Vill man testa något mer egendomligt kan man t.ex. ta en middag med brandyn ”Den svarta döden” till en bräserad lammstek och den lokala, bemöda yoghurten Skyr med inhemska blåbär till dessert. Törsten kan enkelt släckas med världens renaste vatten från de isländska källorna.  

  

Våra upplevelseresor är baserade på att köra runt ön, vilket är ca. 140-160 mil. Antalet naturupplevelser längs med vägen är många och varierade. Vi har ett stort utbud av  kör-själv program/vägbeskrivningar (se nedan), och vi är övertygade om att ni kommer bli inspirerade att förverkliga era drömmar om storslagna upplevelser. Ta en närmare titt på våra kör-själv program och rutter samt se vilka övernattningsmöjligheter det finns.

 

När du väljer en kör-själv semester startar upplevelserna redan när ni parkerat bilen ombord. M/S Norröna korsar Nordatlanten och seglar efter vikingarnas ursprungliga farled, ut på Atlanten och förbi Shetlandsöarna till Färöarna och sedan upp till Island. Naturligtvis går det att kombinera resan med ett 2-3 dagars stopp på Färöarna på vägen upp eller hem.

 

Våra reserådgivare har själva besökt Island och rest med M/S Norröna och ser fram emot att rådgiva er inför och vid er beställning på telefon: +45 96 55 85 00 eller skicka ett mail till booking@smyrilline.dk  

 

Island paketresor kör-själv semester

sml-productlist-2015-new-general
 • i Explorer Light
 • i Explorer Holiday
  Island

  Explorer Holiday

  Kombinera ett fritidshusuppehåll med en komplett rundresa på Island.

 • i Explorer Highland
 • i Explorer Plus
  Island

  Explorer Plus

  När resan ska ha det där lilla extra

Endast färjeresa

sml-productlist-2015-new-general
 • i Med MC
  Island

  Med MC

  Sommarresa. Inkl. kryssning men övernattning i 2 personers hytt och egen MC med.

 • i Med egen bil
  Island

  Med egen bil

  Friheten att köra vart ni vill, när ni vill.

 • i Med husbil
  Island

  Med husbil

  Total frihet och stora naturupplevelser.

Få Färöarna med på köpet

sml-productlist-2015-new-general