+45 9655 8500
Smyril Line - 7 eller 14 dagar på Island kombinerat med 3 dagar på Färöarna på hemresan

7 eller 14 dagar på Island kombinerat med 3 dagar på Färöarna på hemresan

Den här kombinerade resan är en av våra mest populära paketresor. De två destinationerna är mycket olika och var och en är värd att upptäcka. Vi har satt ihop ett reseprogram sprängfyllt med upplevelsemöjligheter och vi garanterar att ni kommer att få intryck som sätter avtryck för resten av livet.

 

Vi har satt ihop våra paketresor med segling tur och retur, övernattning ombord i en 2-mannahytt med dusch och toalett, 7 eller 14 nätter på hotell, pensionat och bondgård under resan på Island, 3 hotellövernattningar på Färöarna samt frukost under hela resan. Dessutom kan ni ta med er egen bil ombord.

 

Island har utsetts till världens mest säkraste och fredligaste resmål av 163 destinationer i 2016 års Global Peace Index. Det finns inte många städer på jorden där man hittar så storslagen och mångsidiga natur som här, där jordplattorna mellan Amerika och Europa möts. På Island sprider naturen ut sig på ett fantastiskt sätt. Ni kan uppleva isglaciärer, ångande gejsrar, termalbad, svavellandskap, stora vattenfall, vilande och aktiva vulkaner, månlandskap och isblock som glider runt i de kristallklara sjöarna.

 

Färöarna består av 18 små öar, varav 17 är tillgängliga. 6 av öarna är förbundna med broar och tunnlar. National Geographic Traveler’s har utsett Färöarna som världens mest oförstörda öar och här kan du uppleva en värld som de flesta kan känna igen från filmen Sagan om ringen. Ingenstans på Färöarna är du längre bort än 5 km från havet och alla platser har utsikt över flera av de 340 bergstopparna. Det finns stora områden av oberörd natur och den färöiska naturen är lättillgänglig. Dagarna på Färöarna planerar ni själva så som det passar er men nedan (se reseförslag) kan ni hitta våra förslag för resan.

 

Vi rekommenderar också er att utöka upplevelserna med en eller två utflykter på Island. Våra förslag är valsafari från Husavik, en kryssning på is-sjön Jökulsarlon och ett varmt bad i Myvatn. Läs mer om utflyktmöjligheterna här

 

Det är också möjligt att planera resans väg så att ni besöker Färöarna på ditresan.

 

Pris per person när 2 reser tillsammans:

 

7 nätter på Island og 3 nätter på Färöarna: 

 

Under högsäsong 2018

 

från DKK 16.960

 

 

14 nätter på Island og 3 nätter på Färöarna: 

 

Under högsäsong 2018 

 

från DKK 24.110

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  Reseförslag

   

  Ni ankommer till Seydisfjordur på Island och på er första etapp ser ni redan 3 små vackra vattenfall. Besök Egilsstadir och dalen Breiddalur eller kör längs östfjordarna. Kör längs långsträckta fjordar, på slingringa vägar och över ett litet bergspass och njut av utsikten över glaciären Vatnajökull. Övernattning i Höfn-området.

   

  Upplev den fantastiska Jökulsárlón glaciärlagunen. Besök Skaftafell nationalpark och Svartifoss vattenfall. Kryssa över Skeidarårsandur-slätten. Se basaltpelare vid  Dverghamrar och korsa Mýrdalssandurs lavaslätter. Boende i Vik-området.

   

  Jokulsarlon

   

  Se den höga vattenfallet Skógafoss och fortsätt längs den södra kusten. Upplev det speciella vattenfallet Seljalandsfoss. Besök en av Islands höjdpunkter - vattenfallet Gullfoss. Upptäck Geysir-området och den berömda gejsern Strokkur, se Thingvellir nationalpark där Islands parlament har sitt ursprung. Boende i området Selfoss.

   

  Blue Lagoon

   

  Börja dagen med att utforska Reykjavik. Använd ev. eftermiddagen i Blå lagunen. Sent på eftermiddagen beger vi oss till Borgarfjörður för övernattning.


  Se Hraunfossar vattenfall och fortsätt norrut förbi kratern Grábrók över Holtavörðuheiði-passet till Húnavatnssýsla. Fortsätt över det imponerande passet Öxnadalsheiði (550 m) till Akureyri - den största staden på norra Island (290-390 km). Boende i, eller i närheten av Akureyri.


  Upptäck området Mývatn och se Skútustaðir pseudokratrar och lavalabyrint. Eller besök Námaskarð fumaroler med kokande lera och svavelformationer. Se den smala grottan Grjótagjá fylld med hett vatten. Övernattning i Mývatn.

   

  Kör längs Tjörnes halvö med stopp vid fiskehamnen i Húsavík i vilken ni kan välja att åka på valskådning. Besök Jökulsárgljúfur nationalpark. Besök Hafragilsfoss vattenfall och Dettifoss, Islands mäktigaste och kraftigaste vattenfall. Fortsätt österut över Möðrudalsheiði höglandsplatån och avsluta resan genom Jökuldalur dalen till Egilsstaðir, där ni övernattar.

   

   

  Denna morgon går resan till Seydisfjordur där resan till Färöarna fortsätter.


  Dagarna på Färöarna är inte schemalagda. Vi föreslår att du använder fredagen till en utflykt till det vackra naturområdet Gjoegv, ca. 1 timme från Torshamn. Ni kan välja två vägar som leder till Gjogv och det skulle falla sig naturligt att köra ena vägen till Gjogv och den andra vägen tillbaka. Besök Funning, Gjogv, Slættarantindur, Risin och Kellingen, Tjørnuvík och Saksun och få en heldagsutflykt som kommer att göra ett stort intryck med sin naturliga skönhet och massor av frisk luft. På sommaren kan nu se lunnefåglar under deras korta sommarbesök.

   

   

  På lördagen föreslår vi ett besök till Vestmannabergen, kända för dess imponerande fågelklippor och grottor. På sommaren finns det dagliga båtturer genom smala sund och i djupa grottor. På vägen till Vestmanna passerar ni Leynar och Kvívík, två vackra byar.

   

  Söndagen kan spenderas i Torshavn - en av världens minsta huvudstäder. Staden är en charmig blandning av gammalt och nytt. I området kring hamnen heter Tinganes och det är där regeringen ligger. Det är också här som "gamla stan" i Torshamn ligger. De små söta husen i Gamla stan har kontinuerligt restaurerats och området omvandlas till en trevlig och attraktiv plats. Ovanför hamnen ligger Skansin, en gammal fästning som byggdes 1580 för att försvara Torshamn från pirater. Fem minuters promenad från hamnen ligger Vaglið, stadens centrum. Inom gångavstånd från detta finns butiker och restauranger.

   

  Tinganes

   

  Härifrån startar resans sista etapp med hemresa ombord på M/S Norröna tillbaka till danska Hirtshals.

   

  Catalogue (single)

  Catalogue (single)

  • Upplevelsemagasin Island och Färöarna

   Upplevelsemagasin Island och Färöarna

   Läs vårt upplevelsemagasin Island och Färöarna här.

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Hirtshals. 14. jul 15:30
  Ankomst
  Tórshavn. 15. jul 22:30
  Avresa
  Tórshavn. 15. jul 23:30

  Med förbehåll för fel och korrigeringar