Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

se - Jubileumsrabatt 12:e juni 2018 Island med stopp på Färöarna

Jubileumsrabatt 12:e juni 2018 Island med stopp på Färöarna

500 DKK i jubileumsrabatt per person. Endast 10 resor. Beställ nu, och senast den 29/12 2017.

Med anledning av vårt 35-årsjubileum erbjuder vi 10 resor á 2 personer med avresa den 12:e juni 2018, där ni får 500 DKK i jubileumsrabatt per person.

 

Vi har sammanställt paketresor med färjeresa Danmark-Island-Färöarna-Danmark med övernattning ombord i 2-personershytt med badrum, komplett reseprogram på Island dag för dag med 7 övernattningar på vägen på hotell, gästgiveri och bondgård, 3 dagar med hotellövernattning på Färöarna på hemresan, frukost på hela resan och ni tar med er egen personbil ombord. Nedan kan du se reseprogrammet. Om ni vill göra dagarna ännu mer spännande kan ni med fördel köpa till en eller flera utflykter på Island, du kan se möjligheterna här. Ni kan också ta en bilfri dag på Färöarna och delta på en av våra utflykter med buss och guide, se möjligheterna här.

 

Om ni vill spara ännu mer pengar kan ni förbeställa dina måltider ombord och spara cirka 15 % jämfört med priserna ombord. Under färjeresan finns också bra möjligheter att spara i vår moderna Tax Free-butik.

 

Obeskrivliga erfarenheter på Island

De nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna möts och krockar precis där Island ligger, och det har gett Island spektakulära naturfenomen som vulkaner, magnifika vattenfall, glaciärer och varma termiska bad, lavafält och svavellandskap, vackra sjöar med flytande isberg och små mysiga byar. I nästan alla byar kan du ta ett varmt bad i ett naturligt, termiskt bad. Det finns, kort sagt, helt enkelt naturfenomen som är nästan omöjliga att beskriva utan måste upplevas och de stora upplevelserna väntar på allvar när du tar bilen och kör runt ön. 

 

Tinganes Færøerne

Orörd natur på Färöarna

Med ett stopp på Färöarna kör du direkt från färjan och vidare till en av världens minsta huvudstäder, den charmiga staden Tórshavn. Upplev den unika ögruppen med 18 öar, varav 17 är tillgängliga - sex av dem genom broar eller tunnlar och resten med små färjeöverfarter i det brusande havet. Den majestätiska utsikten över landskap som bryts med fjäll och små byar är obeskrivlig, det är nästan som att uppleva Fylke i Sagan om Ringen, bara att det är i en nordisk version. Naturen är orörd och oförstörd, och överallt känner du det mäktiga havets närvaro.

 

Beställning

 • Jubileumsrabatten kan endast beställas t.o.m. 29/12 2017, med reservation för att resan blir slutsåld.
 • Erbjudandet kan inte beställas online. Erbjudandet ska beställas på tel. +45 96 55 85 00 eller på mail booking@smyrilline.dk

 

Erbjudandevillkor

 • Det är inte möjligt att uppnå ytterligare rabatter eller medlemsfördela vid köp av detta specialerbjudande.
 • De angivna priserna är med rabatten fråndragen och gäller endast när 2 vuxna över 18 år reser tillsammans. 
 • Rabatterade produkter kan inte kombineras med andra produkter eller andra erbjudanden. 
 • Erbjudandet kan inte ändras i sammansättning, destination eller avresedatum. 
 • Erbjudandet kan inte användas med retroaktiv kraft vid redan bokade resor.  
 • Fördelningen av hytter sker ombord på fartyget och det är inte möjligt att beställa ett speciellt hytt- eller däcknummer. 

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris per person, när 2 reser tillsammand (jubileumsrabatten är dragen på de visade priserna)

 

I 2-bäddshytt utan fönster: DKK 16.460
 
I 2- bäddshytt med fönster: DKK 17.310

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDIHPX

Priset inkluderar:
 • Färjeresa Danmark-Island-Färöarna-Danmark
 • Övernattning i 2-personershytt med badrum
 • Egen bil (max 5 m L / 1,9 m H)
 • 7 övernattningar på Island, program Explorer Light
 • Komplett reseprogram dag för dag på Island
 • 3 dagar med hotell på Färöarna från fredag till söndag 
 • Frukost under hela resa

 

Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

   

  Ni ankommer till Seydisfjordur på Island och på er första etapp ser ni redan 3 små vackra vattenfall. Besök Egilsstadir och dalen Breiddalur eller kör längs östfjordarna. Kör längs långsträckta fjordar, på slingringa vägar och över ett litet bergspass och njut av utsikten över glaciären Vatnajökull. Övernattning i Höfn-området.

   

  Upplev den fantastiska Jökulsárlón glaciärlagunen. Besök Skaftafell nationalpark och Svartifoss vattenfall. Kryssa över Skeidarårsandur-slätten. Se basaltpelare vid  Dverghamrar och korsa Mýrdalssandurs lavaslätter. Boende i Vik-området.

   

  Se den höga vattenfallet Skógafoss och fortsätt längs den södra kusten. Upplev det speciella vattenfallet Seljalandsfoss. Besök en av Islands höjdpunkter - vattenfallet Gullfoss. Upptäck Geysir-området och den berömda gejsern Strokkur, se Thingvellir nationalpark där Islands parlament har sitt ursprung. Boende i området Selfoss.

   

  Börja dagen med att utforska Reykjavik. Använd ev. eftermiddagen i Blå lagunen. Sent på eftermiddagen beger vi oss till Borgarfjörður för övernattning.


  Se Hraunfossar vattenfall och fortsätt norrut förbi kratern Grábrók över Holtavörðuheiði-passet till Húnavatnssýsla. Fortsätt över det imponerande passet Öxnadalsheiði (550 m) till Akureyri - den största staden på norra Island (290-390 km). Boende i, eller i närheten av Akureyri.

  Upplev


  Upptäck området Mývatn och se Skútustaðir pseudokratrar och lavalabyrint. Eller besök Námaskarð fumaroler med kokande lera och svavelformationer. Se den smala grottan Grjótagjá fylld med hett vatten. Övernattning i Mývatn.

   

  Kör längs Tjörnes halvö med stopp vid fiskehamnen i Húsavík i vilken ni kan välja att åka på valskådning. Besök Jökulsárgljúfur nationalpark. Besök Hafragilsfoss vattenfall och Dettifoss, Islands mäktigaste och kraftigaste vattenfall. Fortsätt österut över Möðrudalsheiði höglandsplatån och avsluta resan genom Jökuldalur dalen till Egilsstaðir, där ni övernattar.

  Denna morgon går resan till Seydisfjordur där resan till Färöarna fortsätter.


   Dagarna på Färöarna är inte schemalagda. Vi föreslår att du använder fredagen till en utflykt till det vackra naturområdet Gjoegv, ca. 1 timme från Torshamn. Ni kan välja två vägar som leder till Gjogv och det skulle falla sig naturligt att köra ena vägen till Gjogv och den andra vägen tillbaka. Besök Funning, Gjogv, Slættarantindur, Risin och Kellingen, Tjørnuvík och Saksun och få en heldagsutflykt som kommer att göra ett stort intryck med sin naturliga skönhet och massor av frisk luft. På sommaren kan nu se lunnefåglar under deras korta sommarbesök.

   

  På lördagen föreslår vi ett besök till Vestmannabergen, kända för dess imponerande fågelklippor och grottor. På sommaren finns det dagliga båtturer genom smala sund och i djupa grottor. På vägen till Vestmanna passerar ni Leynar och Kvívík, två vackra byar.

   

  Söndagen kan spenderas i Torshavn - en av världens minsta huvudstäder. Staden är en charmig blandning av gammalt och nytt. I området kring hamnen heter Tinganes och det är där regeringen ligger. Det är också här som "gamla stan" i Torshamn ligger. De små söta husen i Gamla stan har kontinuerligt restaurerats och området omvandlas till en trevlig och attraktiv plats. Ovanför hamnen ligger Skansin, en gammal fästning som byggdes 1580 för att försvara Torshamn från pirater. Fem minuters promenad från hamnen ligger Vaglið, stadens centrum. Inom gångavstånd från detta finns butiker och restauranger.

   

  Härifrån startar resans sista etapp med hemresa ombord på M/S Norröna tillbaka till danska Hirtshals.

   

  • Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resten är på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid!

  Med förbehåll för fel och korrigeringar