Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - Island med korta stopp på Färöarna

Island med korta stopp på Färöarna

Avresan utanför högsäsongen.

Denna resa är ett spännande alternativ för dig som kan resa utanför turisthögsäsongen och som kanske tittat på Viking Cruise men som gärna vill ha flera dagar att uppleva Island. Dessutom får du möjlighet att besöka Färöarna under samma resa.

 

Denna paketresa, där du kan ta med din egen bil, består av båttur till Island t/r med övernattning ombord i en hytt för 2 personer, stopp på Färöarna under måndagen på ditresan,  och en bussutflykt till historiska Kirkjubø. Reseschemat innehåller totalt 7 övernattningar på Island och ni får 6 timmar på er under hemresan i Torshavn, där ni kan uppleva den charmerande lilla huvudstaden till fots. Dessutom får ni frukost under hela resan och ni kan ta med er egen personbil ombord. 

  
Vårt ruttprogram på Island är sprängfyllt med upplevelser och det finns inte många platser på jorden där man kan uppleva en så allsidig och storslagen natur som här på Island där den har utvecklat sig på ett helt fantastiskt sätt. Vårt reseprogram följer ringvägen runt om Island på ca 1600 kilometer. På vägen finns det enorma mängder av naturupplevelser. Ni kan uppleva glaciärer och ångande gejsrar, varma och termiska bad, svavellandskap och stora vattenfall. Ni kan också få se aktiva och vilande vulkaner, lavamånlandskap, isberg som driver runt i kristallblå sjöar och charmerande landsbygder.  

 

Samtidigt får ni den unika möjligheten att bli introducerade till det vackra och färöiska öhavet när vi stannar på måndagen, på väg till Island i Torshavn på Färöarna. Väl där får man delta i en bussutflykt till Kirkjubø som är Färöarnas historiska hjärta. Bygden på Streymovs sydvästra kust bjuder på en enastående utsikt över öarna Hestur och Koltur. Under medeltiden var Kirkjubøur på Färöarna biskoparnas säte och därmed landets andliga samt kulturella centrum. På torsdagen, under hemresan, stoppar vi ytterligare en gång i Torshavn där man får chansen att uppleva byn till fots i 6 timmar innan vi styr hemåt igen. 

 

En sak är säkert – ni kommer att uppleva saker som ni sent kommer att glömma! Ni kan få massor av inspiration till resan från resedagböcker från Island, som ni kan läsa online här.

 

Beställning

 • Beställning kan göras på tel. +45 96558500 eller via mail booking@smyrilline.dk.
  Vid beställning ska ni uppge var ni har hittat erbjudandet, namn, adress, födelsedatum på samtliga resenärer, mobilnummer och mail. Ni ska dessutom uppge bilens modell och registreringsnummer. 

       

OBS 

 • Resan är baserad på att 2 vuxna beställer och reser tillsammans. 
 • Det förväntas inte att vara möjligt att köra av bilen från båten under stoppet på Färöarna. 
 • Hyttfördelning sker ombord på skeppet och det är inte möjligt att beställa ett speciellt hyttnummer eller däck. 

 

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris per person när 2 reser tillsammans:

 

Under lågsäsongen från DKK 11.980

 

Under mellansäsongen från DKK 13.760

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  DAG 1 

  Efter att ha kommit i land med Norröna kör du från Seydisfjordur till Egilsstadir, där du gör ett kort stopp vid vattenfallet längs vägen. Efter den lilla turen i Egilsstadir, kör du genom Skriddalur-omårdet och genom Breiddalsheidi bergspass till Breiddalur området, där barnen från gårdarna i området säljer färgglada stenar som de har hittat i bergen. Alternativt kan du köra längs de östliga fjordarna och göra ett stopp på vägen hos Petra Sten Museum. Därefter kör du vidare längs de slingrande vägarna samtidigt som du njuter av den fantastiska utsikten. Du kommer att passera den lilla byn Djùpivogur och härifrån fortsätter du till Höfn, ett lite större område med en viktig fiskehamn. Du övernattar i det här området. 

   

  DAG 2 

  Först kör du till Jökulsárlón glaciär lagun, där stora isberg flyter omkring. Det finns möjlighet för en segeltur i lagunen. Avge sedan lite tid till att besöka Skaftafell Nationalpark och gå en tur till Svartifoss vattenfallet, (1 ½ timmes promenad totalt), härefter fortsätter du längs sydkusten. Du korsar Skeidarársandur, ett svart sandur vid foten av glaciären. Härefter har du möjlighet att göra ett stopp vid det lilla kapellet i Núpsstadur och lite längre fram finns de spektakulära basalpelarna vid Dverghamrar. Därefter passerar du byn Kirkjubæjarklaustur, efter korsar du Mýrdalssandur innan du kommer till byn Vik. Här är det möjligt att köra upp det till närliggande Dyrhólaey klipporna och se lunnefåglar (efter den 25e juni). Övernattning sker i detta område.

   

  DAG 3 

  Besök Skógar Folk Museum och Skógafoss vattenfallet innan du fortsätter din tur längs sydkusten och gör ett stopp vid Seljalandsfoss, ett vackert vattenfall som är mycket speciellt: du kan gå bakom det – om du inte har något emot att bli blöt. Men idag ska du också besöka en av Islands höjdpunkter: Gullfoss vattenfallet, som vissa menar, är Islands vackraste, och Geysir med de kokande källorna där Stokkur är den mest kända. Området bjuder också på många bubblande, ångande och kokande källor. Härefter kör du till Pingvellir Nationalpark, där det gamla historiska national parlamentet grundades år 930. Detta område är också mycket intressant sett från en geologisk synpunkt, eftersom det är placerat på toppen av den mitt-atlantiska ryggen, där två jordplattor långsamt glider ifrån varandra. Det är därför det är många sprickor i jorden i Pingvellir. Övernattning i Selfoss området. 

   

  DAG 4 

  Under morgonen rekommenderar vi er att besöka Den blå Lagunen för en simtur i det mineralrika varma vattnet. Efter ett avslappnande besök här, kör du till huvudstaden där du spenderar resten av dagen till att utforska byn. Det är mycket att uppleva i Reykjavik. Det finns museer och gallerier, butiker, restauranger och caféer. Övernattning i Reykjavik. 

   

  DAG 5 

  Idag finns det möjlighet till att shoppa i Reykjavik innan du lämnar staden. Vi rekommenderar också att du kör till Borgarfjordur för att besöka Hraunfossar vattenfallet, Reykholt by och Deildartunguhver varma källor. Övernattning i Borgarnes. 

   

  DAG 6 

  Idag fortsätter du norrut, förbi Grábrók krater (där du kan klättra upp och njuta av den vackra utsikten över området), och över Holtavörduheidi-passet, som tar dig till Húnavatnssýsla området. Det här området har en del jordbruk och Skagafjördur området är också känt för sin uppfödning av hästar. Det är möjligt att besöka Glaumbær Landsbruksmuseum. Fortsätt över det imponerande passet Oxnadalsheidi (550 m) mot Akureyri, den största byn på norra Island. (290-390km). Övernattning sker nära Akureyri.
   

  DAG 7

  Kör via Godafoss vattenfallet till sjön Mývatn, där du kan spendera resten av dagen. Vid Skútustadir finns det pseudokratrar. Dimmuborgirer är en vacker lavalabyrint med mycket speciella lava-formationer, som skapar grogrund för mycket vegetation. Vi rekommenderar en promenad här. Ett annat besök som kan göras är till Námaskard solfataras, där de gråa lerpölarna verkligen kokar, med den gula svavel som ryker och lukten som är oförglömlig. Du kan också klättra upp på Mount Hverfjall eller besöka Grjótagjá – en liten spricka som är fylld med varmt vatten, eller Stóragjá som är ett liknande fenomen. Övernattning sker i Myvatn området. 

   

  DAG 8 

  Kör mot norr längs Tjörnes halvön och gör ditt första stopp i fiskebyn Húsavik, för att ta en titt på den pittoreska hamnen eller om du har lust – åka på Whale Watching Safari. Du fortsätter längs den hästsko-formade halvön till Ásbyrgi, där du kan ta en kort promenad till en liten men vacker skog. Därefter kör du genom Jökulsárgljúfur, som är en nationalpark. Du kan besöka Hafragilsfoss vattenfall och du får inte gå miste om Dettifoss, Islands mest kraftfulla vattenfall. Efter att ha gått ner längs den steniga stigen för att se vattenfallet fortsätter du över Mödrudalsheidi höglandsplatå öst ut. Slutligen kör du genom Jökuldalur dalen till Egilsstadit, den största byn på östra Island, där ni övernattar.(280-300 km). 

   

  DAG 9

  På morgonen kör du 30 km tillbaka till Seydisfjordur för att komma till färjan.

   

   

  Måndag på Färöarna under ditresan. 

  På vägen till Island stannar färjan i hamnen i Torshavn, där du deltar i vår bussutflykt till historiska Kirkjøbu. Kirkjøbu är Färöarnas historiska hjärta. Bygden på Streymoys sydvästrakust bjuder på en enastående utsikt över öarna Hestur och Koltur. Kirkjubøur var Färöarnas biskops hem och därmed landets andliga och kulturella centrum. 

   

  Efter utflykten har du tid till att på egen hand hitta ett ställe i byn att äta lunch på innan färjan kastar loss igen med riktning mot Island och Seydisfjordur. 

   

  Torsdag på Färöarna under hemresan

  Vi ankommer till Färöarna på torsdagen. På torsdag kan du gå från färjan och spendera 6 timmar till att uppleva Torshavn till fots, och du kommer nog uppleva det mesta av den charmiga, lilla huvudstaden. På torsdag kväll seglar vi vidare hemåt mot danska Hirtshals, dit vi ankommer lördag morgon.