+45 9655 8500
Smyril Line - 7 dagar på Island med 2 rundor till Färöarna

7 dagar på Island med 2 rundor till Färöarna

Avgångar utanför högsäsong: 25/8–20/10 2018

Denna resa är ett spännande alternativ för dem som kan resa utanför den särskilda turisthögsäsongen, som kanske överväger en kryssning i Nordatlanten, skulle vilja ha fler dagar till att uppleva Island och för dem som vill uppleva Island och samtidigt passa på att besöka Färöarna under samma resa.

 

Denna paketresa består av en båtfärd till Island t/r med övernattning ombord i en hytt för 2 personer, ett stopp på 9 timmar på Färöarna under måndag och under utresan finns det möjlighet att delta i en arrangerad bussresa till historiska Kirkjubø, ett fullt reseprogram med 7 nätter på Island, ett stopp på 6 timmar i Torshavn under torsdagen och på hemresan kan ni få uppleva den charmiga lilla huvudstaden till fots. Det ingår frukost under hela resan och du kan ta med din egen bil ombord.

 

Vårt utflyktsprogram på Island är planerat dag för dag och sprängfyllt med upplevelsemöjligheter. Längre ner på denna sida kan du läsa hela utflyktsprogrammet dag för dag på Island. Ni får också en unik möjlighet att introduceras till den vackra färöiska skärgården. När vi stoppar efter 9 timmar på måndagen, påväg till Island i Torshavn på Färöarna, kan du delta i en bussresa till Kirkjubø, Färöarnas historiska hjärta. Under torsdagen på vår hemresa kommer vi att stanna igen under 6 timmar i Torshavn, där du kan uppleva staden på egen hand innan vi seglar vidare.

 

En sak är säker, du kommer att få minnen för livet! Ni kan också få massor av inspiration från resedagböcker från Island som du kan läsa online här.

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris per person

 

När 2 reser tillsammans

 

I hytt för 2 personer utan fönster:

DKK 10.405

 

I hytt för 2 personer med fönster: 

DKK 11.010

 

I hytt med dubbelsäng och fönster:

DKK 11.120

 

I lyxhytt med dubbelsäng:

DKK 12.255

 

 

Ensamresenär

 

I hytt utan fönster:

DKK 15.650

 

I hytt med fönster:

DKK 16.850

 

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDIHP

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  Island ruttbeskrivelser (Rutt 8)

  DAG 1 

  Efter att ha kommit i land med Norröna kör du från Seydisfjordur till Egilsstadir, där du gör ett kort stopp vid vattenfallet längs vägen. Efter den lilla turen i Egilsstadir, kör du genom Skriddalur-omårdet och genom Breiddalsheidi bergspass till Breiddalur området, där barnen från gårdarna i området säljer färgglada stenar som de har hittat i bergen. Alternativt kan du köra längs de östliga fjordarna och göra ett stopp på vägen hos Petra Sten Museum. Därefter kör du vidare längs de slingrande vägarna samtidigt som du njuter av den fantastiska utsikten. Du kommer att passera den lilla byn Djùpivogur och härifrån fortsätter du till Höfn, ett lite större område med en viktig fiskehamn. Du övernattar i det här området. 

   

  DAG 2 

  Först kör du till Jökulsárlón glaciär lagun, där stora isberg flyter omkring. Det finns möjlighet för en segeltur i lagunen. Avge sedan lite tid till att besöka Skaftafell Nationalpark och gå en tur till Svartifoss vattenfallet, (1 ½ timmes promenad totalt), härefter fortsätter du längs sydkusten. Du korsar Skeidarársandur, ett svart sandur vid foten av glaciären. Härefter har du möjlighet att göra ett stopp vid det lilla kapellet i Núpsstadur och lite längre fram finns de spektakulära basalpelarna vid Dverghamrar. Därefter passerar du byn Kirkjubæjarklaustur, efter korsar du Mýrdalssandur innan du kommer till byn Vik. Här är det möjligt att köra upp det till närliggande Dyrhólaey klipporna och se lunnefåglar (efter den 25e juni). Övernattning sker i detta område.

   

  DAG 3 

  Besök Skógar Folk Museum och Skógafoss vattenfallet innan du fortsätter din tur längs sydkusten och gör ett stopp vid Seljalandsfoss, ett vackert vattenfall som är mycket speciellt: du kan gå bakom det – om du inte har något emot att bli blöt. Men idag ska du också besöka en av Islands höjdpunkter: Gullfoss vattenfallet, som vissa menar, är Islands vackraste, och Geysir med de kokande källorna där Stokkur är den mest kända. Området bjuder också på många bubblande, ångande och kokande källor. Härefter kör du till Pingvellir Nationalpark, där det gamla historiska national parlamentet grundades år 930. Detta område är också mycket intressant sett från en geologisk synpunkt, eftersom det är placerat på toppen av den mitt-atlantiska ryggen, där två jordplattor långsamt glider ifrån varandra. Det är därför det är många sprickor i jorden i Pingvellir. Övernattning i Selfoss området. 

   

  DAG 4 

  Under morgonen rekommenderar vi er att besöka Den blå Lagunen för en simtur i det mineralrika varma vattnet. Efter ett avslappnande besök här, kör du till huvudstaden där du spenderar resten av dagen till att utforska byn. Det är mycket att uppleva i Reykjavik. Det finns museer och gallerier, butiker, restauranger och caféer. Övernattning i Reykjavik. 

   

  DAG 5 

  Idag finns det möjlighet till att shoppa i Reykjavik innan du lämnar staden. Vi rekommenderar också att du kör till Borgarfjordur för att besöka Hraunfossar vattenfallet, Reykholt by och Deildartunguhver varma källor. Övernattning i Borgarnes. 

   

  DAG 6 

  Idag fortsätter du norrut, förbi Grábrók krater (där du kan klättra upp och njuta av den vackra utsikten över området), och över Holtavörduheidi-passet, som tar dig till Húnavatnssýsla området. Det här området har en del jordbruk och Skagafjördur området är också känt för sin uppfödning av hästar. Det är möjligt att besöka Glaumbær Landsbruksmuseum. Fortsätt över det imponerande passet Oxnadalsheidi (550 m) mot Akureyri, den största byn på norra Island. (290-390km). Övernattning sker nära Akureyri.
   

  DAG 7

  Kör via Godafoss vattenfallet till sjön Mývatn, där du kan spendera resten av dagen. Vid Skútustadir finns det pseudokratrar. Dimmuborgirer är en vacker lavalabyrint med mycket speciella lava-formationer, som skapar grogrund för mycket vegetation. Vi rekommenderar en promenad här. Ett annat besök som kan göras är till Námaskard solfataras, där de gråa lerpölarna verkligen kokar, med den gula svavel som ryker och lukten som är oförglömlig. Du kan också klättra upp på Mount Hverfjall eller besöka Grjótagjá – en liten spricka som är fylld med varmt vatten, eller Stóragjá som är ett liknande fenomen. Övernattning sker i Myvatn området. 

   

  DAG 8 

  Kör mot norr längs Tjörnes halvön och gör ditt första stopp i fiskebyn Húsavik, för att ta en titt på den pittoreska hamnen eller om du har lust – åka på Whale Watching Safari. Du fortsätter längs den hästsko-formade halvön till Ásbyrgi, där du kan ta en kort promenad till en liten men vacker skog. Därefter kör du genom Jökulsárgljúfur, som är en nationalpark. Du kan besöka Hafragilsfoss vattenfall och du får inte gå miste om Dettifoss, Islands mest kraftfulla vattenfall. Efter att ha gått ner längs den steniga stigen för att se vattenfallet fortsätter du över Mödrudalsheidi höglandsplatå öst ut. Slutligen kör du genom Jökuldalur dalen till Egilsstadit, den största byn på östra Island, där ni övernattar.(280-300 km). 

   

  DAG 9

  På morgonen kör du 30 km tillbaka till Seydisfjordur för att komma till färjan.

   

   

  Catalogue (single)

  • Upplevelsemagasin Island och Färöarna

   Upplevelsemagasin Island och Färöarna

   Läs vårt upplevelsemagasin Island och Färöarna här.

  Catalogue (single)

  • Island Explorer Reseberättelse

   Island Explorer Reseberättelse

   Två veckor på Island. Livsnydernes rundtur i Island.

  Torshamn till fots

  Torshamn till fots

  Njut av en guidead promenad och lär om de olika platserna du passerar i det vackra Torshamn.

   

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Tórshavn. 15. jul 23:30
  Ankomst
  Hirtshals. 17. jul 09:30
  Avresa
  Hirtshals. 17. jul 11:30

  Med förbehåll för fel och korrigeringar