+45 9655 8500
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Island runt

Smyril Line - Island runt

Island runt

En veckas rundtur med dansktalande guide

Samling i Kolding, Vejle, Århus, Ålborg och Hjørring 

 

Avresa tisdag 11:e juni 2019 från Hirtshals

Under sommaren 2019 erbjuder vi en resa till landet av eld och is, Island. Resan tar totalt 12 dagar, tisdag till lördag efterföljande vecka. Det kommer att vara en dansktalande busschaufför med på resan som följer med gruppen till Hirtshals samt under rutten till Torshamn, från Torshamn till Hirtshals och sen hem igen. I Torshamn kommer en dansktalande guide att ansluta sig till gruppen och vara med under hela turen på Island.

 

Denna unika bussresa presenterar dig för Islands vackraste sevärdheter. Ön av eld och is, där naturen har skapat en enastående bakgrund av oändliga många fasetter. Se Europas mest rafflande vattenfall, till exempel det mäktiga Dettifoss, det majestätiska Gullfoss och Goðafoss, gudarnas vattenfall. Upplev gigantiska lavaformeringar och månlandskap. Njut av synen från Myvatns vackra natur och slappna av i det varma vattnet i Mývatn Naturbad. Se Europas största glaciär, Vatnajökull, som dominerar och påverkar det mesta av Islands sydkust och skåda flytande isberg i Jökulsárlónens glaciärlagun. Promenera genom den färgstarka huvudstaden Reykjavik. 

 

 

Pris per person, vid resa för 2 resenärer

 

För kabin utan fönster:

22 390 DKK

 

För kabin med fönster:

23.790 DKK Utsåld

 

 

Pris för ensam resenär

 

För en kabin utan fönster:

27 590 DKK

 

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:
 • 12 dagars resa
 • Båtresa Hirtshals/Seyðisfjörður tur/retur
 • Kabin med eget toalett, bad samt TV
 • Halvpension ombord på MS Norröna (frukost och middagsbuffé)
 • 7 dagars rundtur på Island
 • 7 övernattningar på hotell, gästhus och bondgård på Island
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Entré til Mývatn Naturbad
 • Besök på bron ombord på MS Norröna
 • Ölprovning ombord på MS Norröna

 

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

  Dagsagenda för resan på Island

  Torsdag 2019-06-13

  Vi rekommenderar en tidig frukost så att inseglingen till Seyðisfjörður kan avnjutas från däck. MS Norröna lägger till Seyðisfjörður klockan 08:30 lokal tid (09:30 skeppstid). Resenärer lämnar färjan via landgången. Det finns ett väntrum i terminalen. Bussen samlar upp gruppmedlemmarna på terminalen och resan runt Island kan börja. Först går resan tvärs över det 620 m höga bergspasset Fjarðarheiði. På andra sidan bergspasset ligger Egilsstaðir, den största staden på östra Island. Härifrån kör vi vidare till Reyðarfjörður, där det finns en stor aluminiumfabrik - en arbetsplats för många i området. Vi fortsätter längs den vackra östra fjorden och stannar till i Stöðvarfjörður, där det är möjligt att besöka Petra Stensamling (inträde betalas individuellt på plats). Petra var en äldre dam som under hela sitt liv samlade på vackra stenar. Därifrån kör vi vidare till de små fiskebyarna Breiðdalsvík och Djúpivog, medan vi njuter av naturens skönhet. Från Djúpivogur kör vi längs Hamarsfjörður och Alftafjörður och vidare längs Hvalnes och Lonsfjörður, kända för sina imponerande, färgstarka berg. På västra sidan av Almannaskarð kommer vi till Höfn, den viktigaste staden i den sydöstra delen av Island. Vi fortsätter tills vi når Suðursveit, området där vi stannar över natten.

   

  Ostfjordene

   

  Fredag 2019-06-14

  Från Suðursveit kör vi längs kusten med Nordatlanten till vänster och kan njuta av utsikten från glaciären Vatnajökull till höger. Vi stannar vid Jökulsárlóns glaciärlagun med sina små flytande isberg, som är dagens höjdpunkt. Det kommer att finnas en möjlighet för en båttur med en amfibisk båt (betalas individuellt). Sedan kör vi till Skaftafell National Park, där vi rekommenderar en promenad till Svartifoss vattenfallet. Vi fortsätter västerut till byn Kirkjubæjarklaustur från Skaftafell. Via Kirkjubæjarklaustur kör vi genom det vackra lavafältet Eldhraun och över sandslättarna till Vik innan vi fortsätter till Drangshlíð, där vi ser det vackra 60 m höga vattenfallet Skógafoss och även kommer att tillbringa natten. 

   

   

  Lördag 2019-06-15

  Vi börjar dagen med att köra västerut längs sydkusten, där vi passerar genom byarna Hvolsvöllur och Hella. Sedan fortsätter vi till Haukadalur, som är känt för sina gejsrar. Vi tar god tid för att se de varma källorna, bland annat Strokkur, som drygt varje 5 min skickar ut en pelare med varmt vatten och vattenånga ut i luften. Efter besöket i Haukadalur fortsätter vi mot norr tills vi når Islands mest kända vattenfall Gullfoss. Härifrån kör vi söderut till byn Laugarvatn och därifrån fortsätter vi till nationalparken Þingvellir, där det gamla parlamentet grundades år 930 och existerade fram till slutet av 1800-talet. Parlamentet ligger under öppen himmel, så det finns inga gamla byggnader men man kan se var folk samlades på Þingvellir. Detta område är känt för sin naturliga skönhet och sin geologiska betydelse. Härifrån fortsätter vi till Selfoss där vi stannar över natten.

   

  Gullfoss

   

  Söndag 2019-06-16

  Från Selfoss kör vi genom Hveragerði till Reykjavík, där vi tar en rundtur i staden. Sedan har resenärerna tid på eftermiddagen att utforska Reykjavík på egen hand. Reykjavík är en kombination av en huvudstads fördelar och utstrålningen av en landsby och har mycket att erbjuda. De flesta restauranger och gallerier ligger i centrum och du hittar också shoppinggatan Laugavegur. Det finns två stora köpcentrum, Kringlan och Smáralind. I Laugardalur, en dal på den östra sidan av staden, finns en botanisk trädgård och en familjepark med en liten djurpark. På Öskjuhlíð, sydväst om staden, hittar du en kulle med en stor byggnad med en stor kupol ovanpå. Det är Perlan som är byggd över tankar med varmt vatten. På 5:e våningen finns en restaurang som roterar och på 4:e våningen finns en cafeteria samt en balkong som går runt kupolen där du kan njuta av en praktfull utsikt över staden. Det mest kända museet i staden är Nationalmuseet, som är beläget i centrum. I stadens östra ände finns friluftsmuseet Árbæjarsafn. Om du är lite mer äventyrlig rekommenderar vi valssafari eller ett besök på Viðey.

   

   

  Måndag 2019-06-17

  Vi lämnar Reykjavík och kör genom den lilla byn Kleppjárnsreykir till Islands största varma källa Deildartunguhver, som producerar 180 liter 96 graders varmvatten per sekund. Vi passerar vattenfallet Hraunfossar, en serie av små vattenfall som på ett fantastiskt sätt faller ut ur lavan. Efter detta stopp kör vi norrut, över bergspass Holtavörðuheiði, till fjorden Hrútafjörður. Där passerar vi den lilla byn Laugarbakki. Resan till Akureyri fortsätter genom den lilla staden Blönduós och den långa dalen Langidalur. Sedan leder vägen oss över Vatnsskarð till staden Varmahlids i Skagarfjörður, som är känt för sin hästavel. Från Varmahlíð kör vi genom bergspasset Öxnadalsheiði och Öxnadalur, där vi får en översikt över den stora och skarpa bergstoppen Hraundrangar som kommer befinna sig norr om vägen. Innan vi checkar in på vårt hotell i Eyjafjörður, kör vi till Akureyri och ser oss om i staden.

   

  Tisdag 2019-06-18

  Vårt första stopp ligger vid vattenfallet Goðafoss. Sedan fortsätter resan till Húsavík. Här är det möjligt att besöka ett valmuséum (inträdesavgiften betalas individuellt). Därefter gör vi en liten utflykt till Ásbyrgi, en stor klyfta i form av en hästsko omgiven av bergformationer som sträcker sig upp till 100 meter i höjden. Här går vi en promenad i den vackra naturen innan vi kör tillbaka till Husavík, där vi tillbringar natten. Det är möjligt att åka på valsafari (betalas individuellt), om ni föredrar detta hellre än att se Ásbyrgi.

   

  Jarðböðin

   

  Onsdag 2019-06-19

  Idag kör vi till det natursköna området vid insjöarna Mývatn och Skútustaðir, där man kan se pseudokratrar. Vi besöker också lavalabyrinten Dimmuborgir. Därefter besöker vi Mývatn Naturbad (inträde ingår) och Námaskarð, som med kokande lerpölar och gula svavelformationer är en oförglömlig syn. Innan vi fortsätter längs huvudvägen till Egilsstaðir, där vi ska tillbringa natten, kommer vi att se Dettifoss som är det mest kraftfulla vattenfallet i Europa.

   

   

  Torsdag 2019-06-20

  Från Egilsstaðir kör bussen tillbaka till Seyðisfjörður, där MS Norröna kommer att ta oss tillbaka till Hirtshals. 

   

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Tórshavn. 23. maj 21:00
  Ankomst
  Hirtshals. 25. maj 10:00
  Avresa
  Hirtshals. 25. maj 15:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar