•  
 •  
 •  
 •  
 •  


Semesterbostad

Smyril Line - Semesterbostad

Semesterbostad

Gör din vistelse på Island lite billigare genom att välja semesterhus med självhushållning

Semesterhusen på Island är nästan alla privatägda och är därför personligt inredda så ni får en äkta semesterupplevelse. Ofta är de isländska sommarhusen utrustade med en utomhusjacuzzi och uppe i norr finns det också semesterhus som nästan har havsutsikt och med möjlighet för att se valar. På denna resa får ni både båtfärd t/r med övernattning ombord i egen hytt med badrum, frukost på färjan och möjlighet att ta med er egna bil ombord. Ni bestämmer själv om ni vill stanna en eller två veckor på Island. 

 

Ni övernattar i olika semesterhus i 3 eller 4 dagar längsmed vägen ni reser i den nordliga, sydvästliga och sydöstliga delen av landet vilket ger er tid att utforska de olika områdena i den grad och hastighet som passar er bäst. Ni kommer att få uppleva den förbluffande, robusta och vackra naturen och har möjlighet för att göra egna avstickare från reseprogrammet. Var uppmärksamma om att du måste lämna huset städat och inflyttningsklar till nästa kund.

 

Vi har utarbetat ett reseprogram för hela resan och ni kommer att få uppleva svavellandskap och stora vattenfall, pyrande vulkaner, lavalandskap, gejsrar och glaciärer samt små härliga byar. Island är kanske mest känt för sina vulkaner och de 170 varma källorna som har uppstått i förbindelse med att jordens skorpa mot jordklotets inre del är tunnare här än i Europa och Amerika. Det finns många möjligheter för utomhusbad i 38 grader varmt vatten då nästan varje by har sin egen ”pool”. Ni hittar hela reseprogrammet på denna sida. 

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

priceExamples

Pris per person när 2 vuxna reser tillsammans inkl. 1 bil

Prislista (2020)

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Tilläggsmöjligheter:

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

  1-veckors rutter

  2-veckors rutter

  Värt at veta paketresor

  Resplan 

  När du beställer en rundresa så får du en detaljerad resplan för resan, adressen på det reserverade boendet, anvisningar om hur du kommer dit samt informationsbroschyrer för inflyttning och utflykter. 

   

  Särskilda behov 

  Har du särskilda behov ombeds du meddela detta vid beställning av din resa. 

   

  Körning på Island 

  Körning på Island kan vara väldigt annorlunda än vad du är van vid. Vi rekommenderar att du tar en titt på safetravel.is, där du hittar information om vad du kan förvänta dig och riktlinjer för hur du hanterar olika situationer som kan uppstå. 

   

  Höglandskörning på motorcykel

  Det är viktigt att ha ett vattenfast och stötsäkert bagagesystem, bra kedja och nya däck. I synnerhet i det inre höglandet är det bästa att använda däck med grov enduro-profil. Det sägs att folk kört slut på däcken redan efter 180 mil p.g.a. vasst och mycket slitande grus. Det är en bra idé att ta med verktyg för att mäta lufttrycket i däcken, lagningsutrustning och en extra bränsletank, särskilt om du även använder bränslet till matlagning. Var nogrann när du packar: lock kan lätt skakas loss från lådor om de inte är ordentligt fastsatta. 

   

  Förbereder du dig bara ordentligt och tar med en tyngre motorcykel kommer du helt säkert att uppleva ett fantastiskt äventyr.

   

  Det är möjligt att köra höglandssträckor som Sprengisandur bakom bergen och på vägen till Askja om du har en bra 4x4 enduro-motorcykel (ej lätt motorcykel) och om du kör mycket försiktigt. För lättare motorcyklar rekommenderar vi att man stannar på huvudvägarna och inte kör genom höglandet, eventuellt med undantag för sträckan till Kjölur. 
   

  Snökedjor 

  Vi rekommenderat att du tar med snökedjor alla månader utom juni, juli och augusti. 

   

  Fasta rutter 

  Rutterna på Island är fasta. Vid uppkomst att fullbokat boende under högsäsongen (juni, juli och augusti) kan resenärerna förvänta sig små ändringar i resplanen. 

   

  Med elbil på Island

  Den 28/6-9/7 2016 reste Jes och Mette La Cour Jansen till Island för att uppleva det fantastiska landet under en vecka i deras egna elbil (en BMW i3 RX) på vår Explorer Light paketresa. 

   

  Det var en fantastisk resa och Jes Mette tycker att Island är ett oerhört vackert och härligt land. 

   

  Då de var lite osäkra på hur hotellen på Island skulle hantera deras behov för att ladda elbilen, mailade de hotellen innan de reste för att höra om det var möjligt att ladda bilen mot betalning. Deras behov på varje plats var maximalt 17,6 kWh och en stickkontakt. Hos nästan alla hotell fick de ett positiv svar, och endast ett sa nej då de menade att de inte kunde ordna detta.

   

  Under vägen fick de, med endast ett undantag, ett fantastiskt bemötande. Elbilen kunde laddas och på ett hotell löste man det genom en sladd från hotellrummet, ut genom fönstret och ner till bilen. Ofta tyckte hotellens personal att det var bra att de körde elbil. I Akureyri fanns det laddningsstationer på flera platser som var gratis att använda samt parkeringsplatser som reserverats till elbilar. Det fanns också gratis laddningsstationer i Reykjavik. Utöver det hittade Jes och Mette inga allmänna laddningsstationer. 

   

  Det var en så positiv upplevelse att Jes och Mette rekommenderar att man utan problem kan köra med elbilar på resan. I synnerhet de bilar som kan drivas av såväl el som bensin. De säger också att de upplevde resan som välplanerad, hade bra vägbeskrivningar och erbjöd bra hotell. 

   

   

  Bilkarta över Island

  Bilkarta över Island

  Vid beställning av resepaket till Island skickar vi med en bilkarta över Island när totalsumman för resan är betald.

  Hur man kör på Island

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Hirtshals . 25. jan 16:00
  Ankomst
  Tórshavn. 27. jan 08:00
  Avresa
  Tórshavn. 27. jan 14:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar