•  
 •  
 •  
 •  

Islands Högland

Smyril Line - Islands Högland

Islands Högland

Upplev höglandet i en egen 4x4

Upplev ditt fyrhjulsdrivna fordon i sitt rätta element. Denna resa går till de mest spännande platserna på höglandet. Det är nödvändigt att genomföra turen i ett fyrhjulsdrivet fordon och inte en av det mindre slaget. Denna resan kan genomföras från början av juli till slutet av augusti. 

 

Att köra genom Islands högland är ett äventyr på naturens egna villkor: vild, barsk och oförutsägbar. Smala grusvägar, inga broar och begränsad modern bekvämlighet. Du ser aldrig en bilkö, och om du ankommer till en flod har du två möjligheter; att korsa den eller vända om. Har du endast kört en fyrhjulsdriven bil på vanliga landsvägar innan så har Island den rätta terrängen för att ge dig möjligheten att uppleva hur mycket bilen har att ge. 

 

På vintern är Islands högland inte åtkomligt, utan det är endast under sommaren som höglandet är tillgängligt med en fyrhjulsdriven bil. Om du använder din bil till stadskörning så är det kanske på tiden att du får prova bilen i sitt rätta element? Kör ut i det okända och njut av överraskningarna. Släpp lös din inre äventyrare och res genom det isländska höglandet och få en upplevelse på naturens premisser. Gör mat med triangelkök under öppen himmel. Vi ger dig ett reseprogram med goda råd till resan. 

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

priceExamples

Pris per person när 2 vuxna reser tillsammans inkl. 1 bil och hotell på Island

Prislista (2020):

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

  1-veckors rutter

  2-veckors rutter

  Värt at veta paketresor

  Resplan 

  När du beställer en rundresa så får du en detaljerad resplan för resan, adressen på det reserverade boendet, anvisningar om hur du kommer dit samt informationsbroschyrer för inflyttning och utflykter. 

   

  Särskilda behov 

  Har du särskilda behov ombeds du meddela detta vid beställning av din resa. 

   

  Körning på Island 

  Körning på Island kan vara väldigt annorlunda än vad du är van vid. Vi rekommenderar att du tar en titt på safetravel.is, där du hittar information om vad du kan förvänta dig och riktlinjer för hur du hanterar olika situationer som kan uppstå. 

   

  Höglandskörning på motorcykel

  Det är viktigt att ha ett vattenfast och stötsäkert bagagesystem, bra kedja och nya däck. I synnerhet i det inre höglandet är det bästa att använda däck med grov enduro-profil. Det sägs att folk kört slut på däcken redan efter 180 mil p.g.a. vasst och mycket slitande grus. Det är en bra idé att ta med verktyg för att mäta lufttrycket i däcken, lagningsutrustning och en extra bränsletank, särskilt om du även använder bränslet till matlagning. Var nogrann när du packar: lock kan lätt skakas loss från lådor om de inte är ordentligt fastsatta. 

   

  Förbereder du dig bara ordentligt och tar med en tyngre motorcykel kommer du helt säkert att uppleva ett fantastiskt äventyr.

   

  Det är möjligt att köra höglandssträckor som Sprengisandur bakom bergen och på vägen till Askja om du har en bra 4x4 enduro-motorcykel (ej lätt motorcykel) och om du kör mycket försiktigt. För lättare motorcyklar rekommenderar vi att man stannar på huvudvägarna och inte kör genom höglandet, eventuellt med undantag för sträckan till Kjölur. 
   

  Snökedjor 

  Vi rekommenderat att du tar med snökedjor alla månader utom juni, juli och augusti. 

   

  Fasta rutter 

  Rutterna på Island är fasta. Vid uppkomst att fullbokat boende under högsäsongen (juni, juli och augusti) kan resenärerna förvänta sig små ändringar i resplanen. 

   

  Bilkarta över Island

  Bilkarta över Island

  Vid beställning av resepaket till Island skickar vi med en bilkarta över Island när totalsumman för resan är betald.

  Hur man kör på Island

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Hirtshals . 25. jan 16:00
  Ankomst
  Tórshavn. 27. jan 08:00
  Avresa
  Tórshavn. 27. jan 14:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar