Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - Island paketresor

Island paketresor

Kör-själv program Island.

Våra upplevelseresor är baserade op att ni kör runt om Island vilket är ca 140-160 mil, och vårt utbud av kör-själv ruttprogram är stort och vi är övertygade om att kommer hitta inspiration på att göra precis den resa med rätt rutt, längd, komfort och fordon som passar er.

 

Våra kör-själv paketresor är sammansatta med båtresa t/r och övernattning i 2-personers hytt med eget fordon och övernattning på hotell, bondgård och pensionat längs med vägen på hela rutten på Island, frukost under hela resan samt alla avgifter. Ni kan välja mellan två olika program; Explorer Light; Explorer Plus. Vill ni hellre övernatta i sommarhus föreslår vi Explorer Holiday. Alla resorna kan kombineras till olika reselängd. Kör ni en 4-hjuls driven bil rekommenderar vi att på sommaren.

 

Våra ruttprogram är utförligt sammansatta med rutter sprängfyllda med upplevelsemöjligheter dag för dag.

Lonely Planet har korat Island bland världens 10 bästa resmål och oavsett ert val av ruttprogram eller reselängd kommer ni få många möjligheter till att uppleva den allsidiga och enastående isländska naturen. Ni kan uppleva glaciärer, exploderande och ångande gejsrar, termalbad, svavellandskap, flytande isberg och små trevliga byar.

 

En sak som alla vet om Island, är alla deras 170 varma källor som uppstått i samband med att jordens skorpa mot klotets inre är tunnare här på i Europa och Amerika, och det finns många möjligheter för utomhusbad i 38° vatten. Vi rekommenderar också varmt att uppleva minst ett men gärna flera av de fantastiska vattenfallen. T.ex. Europas kraftigaste, Dettifoss, eller det mest berömda Gulfoss. Se hur Skogafoss vattenfallet skapar vackra regnmoln eller testa att gå in under vattenfallet Sejlandsfoss.

 

Ni kan åka på en liten båttur i islagunen Jökulsarlon, en artisk syn utan dess like och enligt oss, ett av de största underverken på Island. Ni kan besöka området vid Mývatn, och när ni står där förstår ni varför NASA låtit sina blivande astronauter just här. Är ni ute efter fler utmaningar kan ni vandra på Europas största glaciär Vatnajökull eller åka på guidad tur och testa på forsränning, eller åka snöskoter.

 

Ni kan också åka på valsafari och rida bemöda islandshästar, eller varför inte vandra längs vulkanen Kraflas kraterkant eller i det nordvästa höglandet där ni också kan uppleva de gamla fåravel-traditionerna när fåren hålls åtskilda. Det finns massor att se och bra anledning att flytta sig runt på Island för att uppleva så mycket som möjligt av den storslagna naturen och mängden av naturupplevelser längs med vägen är många.

 

Vores rejsekonsulenter har alle besøgt Island og glæder sig til at hjælpe jer med rådgivning og jeres bestilling på tlf. +45 96558500 eller viabooking@smyrilline.dk

 

Forbes de 10 bästa platser att besöka under 2015

Island: Förutom den nya Eleven Experience gården, Deplar Farm, som öppnar 2016, säger Gaddis att det finns en miljon andra orsaker till Island toppar hans lista (och har toppat andra listor) som den lyckligaste platsen på jorden. Enligt sägen finns det troll och älvor som vandrar i bergen, hoppa över issprickor och badar i de varma källorna, på den till stora delar obebodda ön.

 

Väl där, verkar det på något sätt ganska troligt, säger han. "Resor till Island är som att transporteras in i en parallell värld där varje vaken stund är fylld med äventyr, otroliga landskap, folklore och underskattad njutning. En resa till Island kommer få dig att tro på magi", säger Gaddis, och tillägger att landet erbjuder forsränning, fiske, snorkling, surfing och valsafari.

 

Islands paketresor kör-själv semester

sml-productlist-2015-new-general
 • i Explorer Light
 • i Explorer Holiday
  Island

  Explorer Holiday

  Kombinera ett fritidshusuppehåll med en komplett rundresa på Island.

 • i Explorer Highland
 • i Explorer Plus
  Island

  Explorer Plus

  När resan ska ha det där lilla extra