+45 9655 8500
se - Island runt med 4WD

Island runt med 4WD

Explore Highland

Har du bara utnyttjat dina 4X4 på inrikesvägar så är Island verkligen den rätta platsen för att uppleva vad bilen kan erbjuda dig.

 

Vi har satt ihop din resa med ett fullständigt reseprogram dag för dag där du har gott om utrymme för avstickare till häftig natur. I resan ingår båtfärd med övernattning i en hytt för 2 personer med eget badrum, övernattning på Island på hotell under hela resan, bondgård och gästgiveri inklusive frukost under hela resan. Du tar med din egen 4x4 ombord.

 

Släpp lös din inre upptäcksresare och ta dig genom de isländska höglandet och få en upplevelse på naturens premisser. Vild, orubblig och oberäknelig. Små grusvägar och inga broar. Du ser aldrig en trafikkö och om du kommer till en flod måste du köra igenom den eller vända om. Kör ut i ovissheten och njut av överaskningarna. Laga måltider med stormkök under öppen himmel. Under vintern är det svårt att ta sig fram här men på sommaren är det bara möjligt i en solid 4x4. De är som att Island är gjort för att upplevas i en 4x4!
  

Du kan uppleva glaciärer, ångande geyser, varma termiska bad, svavellandskap och stora vattenfall. Du kan se vilande och aktiva vulkaner, lava-månlandskap, isberg som driver runt i kristallblåa sjöar och små charmiga byar. Bli inspererad av andra resenärers resedagböcker här och olika områden här. Det finns också en video för hur man kör på Island.

 

Vill ni göra resan ännu mer spännande kan du lägga till 3 dagar på Färöarna, antingen på väg hit eller hem för ett pris på ca 2300 DKK per person.

 

TIPS 

Vi marknadsför våra resor i hela Europa och Skandinavien och resorna är väldigt eftertraktade. Var därför uppmärksam på att 14/6-11/8 2018 brukar vara den period som är mest eftertraktad och som snabbast blir slutsålt, så vi rekommenderar att du bokar din resa snarast.

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris per person när 2 reser tillsammans:

 

Under högsösongen 2018:

 

7 nätter på Island från DKK 17.475

 

14 nätter på Island från DKK 24.625

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

An error occured while attaching module (Dynamicweb.Frontend.Content)

System.Net.WebException: The remote server returned an error: (400) Bad Request.
  at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse()
  at Valuta.Helper.get_LoadXmlDocument()
  at Valuta.Valuta.GetContent()
  at Dynamicweb.Frontend.Content.getModule(DataRow& ParagraphRow)

SMDIHP

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  1-veckors rutter

  • En kort men mycket omfattande tur som innehåller en hel del körning, totalt cirka 145-160 mil. Rutten går till de mest spännande platserna i högländerna och inkluderar även öns vildmark. Det är nödvändigt att genomföra rutten i en 4x4 bil, och inte en av de minsta i klassen. Denna resa kan utföras från slutet av juni till slutet av augusti.

   Rutt 3

  2-veckors rutter

  • Högländerna i Island är ett mestadels obebodd och obeboeligt område eftersom vintrarna är mycket hårda i detta område. Det är nästan omöjligt att köra här på vintern, och även på sommaren kan man endast komma fram i en bra 4x4 bil. Det finns några glaciär floder som rinner ner från bergen, och det finns inte alltid broar så då måste ni köra genom floden. Vi ger dig instruktioner för att göra det men du bör ändå vara försiktig och använd ditt sunda förnuft, men upplevelserna på denna resa är helt enastående och unika. Vildmarken och variationerna i höglandet är nästan obegränsade, och om du undrar om det fortfarande finns orörd natur kvar på jorden, hittar du svaret här. Denna tur kan göras från slutet av juni till slutet av augusti.

   Rutt 7

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Hirtshals. 20. jan 15:00
  Ankomst
  Tórshavn. 22. jan 06:00
  Avresa
  Tórshavn. 22. jan 14:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar