Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - ISLAND RUNT MED 4WD PAKETRESA ISLAND

ISLAND RUNT MED 4WD PAKETRESA ISLAND

UPPLEV ISLAND MED EXPLORER HIGHLAND

 

Island är korat till världens mest säkra och fredliga resmål av Global Peace Index 2016 och vi har satt ihop vår kör själv-paketresa till Island t/r med färjeresa med övernattning ombord i hytt för två personer, övernattning på hotell, gårdar och pensionat på Island längs hela rutten, frukost på hela resan och medtagande av er 4x4 ombord.

 

Har du bara använt din 4x4 på de svenska landsvägarna så är Island det rätta elementet för att uppleva vad bilen egentligen går för. Släpp loss din inre äventyrsresande och ta avstamp i det isländska höglandet och få en upplevelse på naturens villkor. Vild, oreglerad och oberäknelig. Små grusvägar, inga broar, ingen modern komfort.

 

Du ser aldrig några köer i trafiken och om du kommer till en å eller älv måste du köra igenom den eller vända om. Kör ut i det okända och njut av överraskningarna. Laga maten med ett stormkök under bar himmel. Om vintern är det oframkomligt här och på sommaren är det bara möjligt med en stabil 4x4. Det är som om Island är gjort för att upplevas i en 4x4!

 

Våra resrutter är utformade dag för dag och är sprängfyllda av tillval och upplevelsemöjligheter längs vägen och det är inte många andra ställen i världen som ni kan uppleva en så allsidig och storslagen natur som här, för på Island utvecklar sig naturen på det mest fantastiska vis. Mängden av naturupplevelser längs vägen är enorm och omväxlande. Vårt utbud av kör själv-program/resrutter är stort och vi är övertygade om att ni kommer bli inspirerade till den resa som infriar era önskningar om en storslagen upplevelse.

 

Ni kan uppleva glaciärer och ångande gejsrar, värme, termiska bad, svavellandskap och brusande stora vattenfall. Ni kan se vilande och pyrande vulkaner, månlandskap av lava, isberg som driver runt i kristallblåa sjöar och små, charmerande landsbygder. Bli inspirerad av andra resandes resedagböcker som ni kan läsa online här http://www.smyrilline.se/resemaal/reseberattelser/island-explorer

 

Vi rekommenderar att ni förbeställer en eller två utflykter till resan; vår rekommendation är valsafari från Husavik, en segeltur på issjön Jökulsaljon och ett varmt bad i Myvatn. Läs mer om utflyktsmöjligheterna här

http://www.smyrilline.se/resemaal/island/utflykter-paa-island

 

Vill ni göra resan ännu mer spännande kan ni utöka den med tre dagar på Färöarna på vägen dit eller hem. En sak är säker, oavsett vilken resa ni väljer kommer ni att få intryck som gör avtryck under resten av era liv. Våra resekonsulter har alla själva rest på Island och hjälper er gärna.

 

TIPS: Vi vill göra er uppmärksamma på att avresor i perioden 24/6 – 19/8 2017 blir säljer slut mycket snabbt och att vi rekommenderar en snabb bokning. Och varför vänta när ni bara betalar 25 % av resans pris vid bokning och först betalar de resterande 75 % av resans pris 32 dagar för själva avresan?

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris per person när 2 reser tillsammans:

 

Under högsösongen 2017:

 

7 nätter på Island från DKK 11.370 

 

14 nätter på Island från DKK 16.845

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDIHP

Priset inkluderar:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  • En kort men mycket omfattande tur som innehåller en hel del körning, totalt cirka 145-160 mil. Rutten går till de mest spännande platserna i högländerna och inkluderar även öns vildmark. Det är nödvändigt att genomföra rutten i en 4x4 bil, och inte en av de minsta i klassen. Denna resa kan utföras från slutet av juni till slutet av augusti.

  • Högländerna i Island är ett mestadels obebodd och obeboeligt område eftersom vintrarna är mycket hårda i detta område. Det är nästan omöjligt att köra här på vintern, och även på sommaren kan man endast komma fram i en bra 4x4 bil. Det finns några glaciär floder som rinner ner från bergen, och det finns inte alltid broar så då måste ni köra genom floden. Vi ger dig instruktioner för att göra det men du bör ändå vara försiktig och använd ditt sunda förnuft, men upplevelserna på denna resa är helt enastående och unika. Vildmarken och variationerna i höglandet är nästan obegränsade, och om du undrar om det fortfarande finns orörd natur kvar på jorden, hittar du svaret här. Denna tur kan göras från slutet av juni till slutet av augusti.

   Vecka 1:


   Vis stort kort

   Vecka 2:


   Vis stort kort