+45 9655 8500
Smyril Line - Island runt med 4WD

Island runt med 4WD

Explore Highland

Har du bara utnyttjat dina 4X4 på inrikesvägar så är Island verkligen den rätta platsen för att uppleva vad bilen kan erbjuda dig.

 

Vi har satt ihop din resa med ett fullständigt reseprogram dag för dag där du har gott om utrymme för avstickare till häftig natur. I resan ingår båtfärd med övernattning i en hytt för 2 personer med eget badrum, övernattning på Island på hotell under hela resan, bondgård och gästgiveri inklusive frukost under hela resan. Du tar med din egen 4x4 ombord.

 

Släpp lös din inre upptäcksresare och ta dig genom de isländska höglandet och få en upplevelse på naturens premisser. Vild, orubblig och oberäknelig. Små grusvägar och inga broar. Du ser aldrig en trafikkö och om du kommer till en flod måste du köra igenom den eller vända om. Kör ut i ovissheten och njut av överaskningarna. Laga måltider med stormkök under öppen himmel. Under vintern är det svårt att ta sig fram här men på sommaren är det bara möjligt i en solid 4x4. De är som att Island är gjort för att upplevas i en 4x4!
  

Du kan uppleva glaciärer, ångande geyser, varma termiska bad, svavellandskap och stora vattenfall. Du kan se vilande och aktiva vulkaner, lava-månlandskap, isberg som driver runt i kristallblåa sjöar och små charmiga byar. Bli inspererad av andra resenärers resedagböcker här och olika områden här. Det finns också en video för hur man kör på Island.

 

Vill ni göra resan ännu mer spännande kan du lägga till 3 dagar på Färöarna, antingen på väg hit eller hem för ett pris på ca 2300 DKK per person.

 

TIPS 

Vi marknadsför våra resor i hela Europa och Skandinavien och resorna är väldigt eftertraktade. Var därför uppmärksam på att 14/6-11/8 2018 brukar vara den period som är mest eftertraktad och som snabbast blir slutsålt, så vi rekommenderar att du bokar din resa snarast.

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris per person när 2 reser tillsammans:

 

Under högsösongen 2018:

 

7 nätter på Island från DKK 17.475

 

14 nätter på Island från DKK 24.625

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDIHP

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  1-veckors rutter

  • En kort men mycket omfattande tur som innehåller en hel del körning, totalt cirka 145-160 mil. Rutten går till de mest spännande platserna i högländerna och inkluderar även öns vildmark. Det är nödvändigt att genomföra rutten i en 4x4 bil, och inte en av de minsta i klassen. Denna resa kan utföras från slutet av juni till slutet av augusti.

   Rutt 3

  2-veckors rutter

  • Högländerna i Island är ett mestadels obebodd och obeboeligt område eftersom vintrarna är mycket hårda i detta område. Det är nästan omöjligt att köra här på vintern, och även på sommaren kan man endast komma fram i en bra 4x4 bil. Det finns några glaciär floder som rinner ner från bergen, och det finns inte alltid broar så då måste ni köra genom floden. Vi ger dig instruktioner för att göra det men du bör ändå vara försiktig och använd ditt sunda förnuft, men upplevelserna på denna resa är helt enastående och unika. Vildmarken och variationerna i höglandet är nästan obegränsade, och om du undrar om det fortfarande finns orörd natur kvar på jorden, hittar du svaret här. Denna tur kan göras från slutet av juni till slutet av augusti.

   Rutt 7

  Värt at veta paketresor

  Island – kör själv-resor 

  Smyril Line erbjuder både en- och tvåveckors kör själv-resor runt på Island. Kör själv-resorna är sammansatta så att du både får se och uppleva saker längs vägen. Du väljer själv den rutt och övernattningsmöjlighet som tilltalar dig mest. Du kan köpa till valsafari, scooterutflykt, forsränning eller ridning.

   

  Det finns fyra huvudkategorier: 

   

  Explorer Light

  Detta är standardrutten, som följer ringleden runt Island. 

   

  Explorer Highland 

  Denna rutt går genom höglandet och kan bokas under sommarperioden och förutsätter att man har bra fyrhjulsdrift (4WD). Denna rutt kan bokas med eller utan eget badrum. 

   

  Explorer Plus

  Detta är en mycket speciell rutt som ger er möjligheten att se riktigt mycket av Island, och bo på de mest smakfulla hotellen i området. På vissa ställen kommer det att bli övernattning på en bondgård med härligt lantlig atmosfär. 

   

  Explorer Holiday 

  1 vecka på Island – 3 övernattningar på Mývatn/Akureyri och 4 övernattningar i området omkring Egilsstaðir.
  2 veckor på Island – 3 övernattningar på nordlandet och sedan går rutten (motsols) runt om i landet. Om stugorna är lediga finns det möjlighet att börja i söder och följa rutten runt medsols. Semesterpaketen inkluderar boende i privatägda stugor. Sängkläder, handdukar, värme och el är inkluderat i resans pris. Stugorna är utrustade med kök, kylskåp, dusch, toalett och vardagsrum. Du ansvarar själv för städningen av stugan efter din vistelse. 

   

  Resplan 

  När du beställer en rundresa så får du en detaljerad resplan för resan, adressen på det reserverade boendet, anvisningar om hur du kommer dit samt informationsbroschyrer för inflyttning och utflykter. 

   

  Särskilda behov 

  Har du särskilda behov ombeds du meddela detta vid beställning av din resa. 

   

  Körning på Island 

  Körning på Island kan vara väldigt annorlunda än vad du är van vid. Vi rekommenderar att du tar en titt på safetravel.is, där du hittar information om vad du kan förvänta dig och riktlinjer för hur du hanterar olika situationer som kan uppstå. 

   

  Resande med MC 

  Resorna som är bäst lämpade för motorcyklar är rutterna 1, 5, 8 och 17. Det är också möjligt att åka på höglandet (rutt 3 och rutt 7) med en motorcykel, men det är endast för erfarna chaufförer. 

   

  Snökedjor 

  Vi rekommenderat att du tar med snökedjor alla månader utom juni, juli och augusti. 

   

  Fasta rutter 

  Rutterna på Island är fasta. Vid uppkomst att fullbokat boende under högsäsongen (juni, juli och augusti) kan resenärerna förvänta sig små ändringar i resplanen. 

   

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Tórshavn. 19. aug 23:30
  Ankomst
  Hirtshals. 21. aug 09:30
  Avresa
  Hirtshals. 21. aug 11:30

  Med förbehåll för fel och korrigeringar