Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - ISLAND RUNT MED EXPLORER HOLIDAY

ISLAND RUNT MED EXPLORER HOLIDAY

Övernatta längs med turen i fritidshus

Nästan samtliga fritidshus på Island är privatägda också därför individuellt inredda, så att ni får en äkta semesterupplevelse. Ofta isländska stugorna är utrustade med en utomhus-jacuzzi och norrut finns också fritidshus med utsikt över havet och med möjlighet att se valar.

 

På denna resa bor ni fritidshus i 3 eller 4 dagar på varje plats i norr, sydväst och sydost vilket ger er mer tid till att utforska de olika områdena i det tempo och omfång som passar er bäst. Upplev den fantastiska, hårda och vackra naturen och ni får möjlighet till att göra egna avstickare. Nedan kan ni se och läsa våra olika ruttprogram.

När ni väljer boende i fritidshus på Island har i kanske de mest optimala möjligheterna för att prova isländska köket i ditt fritidshus. I alla städer och byar på Island finns det ett utbud av naturens färska, nordiska kök där man använder öns resurser så som färsk fisk, fågel och isländskt lamm. Den lokala, berömda Skyr (yoghurt) rensate vatten från källor.

 

På Island kan ni uppleva vattensprutande gejsrar, inlandsisar och varma termalbad, svavellandskap, stora brusande vattenfall, pyrande vulkaner, lavamån-landskap, flytande isberg, kalvande glaciärer och pittoreska byar. Island är kanske mest känt för sina vulkaner och de 170 varma källor som har uppstått p.g.a. att jordskorpan till planetens inre är tunnare här, än i Europa och Amerika och det finns många möjligheter till utomhusbad i 38° varmt vatten. Kanske kommer ni att vandra längs kraterkanten på vulkanen Krafla eller i nordvästra högländerna, där man kan uppleva den gamla fåreavlertraditonen, när fåren hålls är separerade. De isländska har alla har flickannamn och alla glaciärer har pojknamn.

 

Upptäck de fantastiska vattenfallen på Island, bl.a. Europas starkaste; Dettifos. Se hur Skogafoss bildar vackra regnskurar och testa att gå under vattenfallet Sejlandsfoss. Och upptäcker den mest kända av dem alla; Gulfoss. Ta en båttur i glaciärlagunen Jökulsarlon, en arktisk syn i särklass och ett av det största underverken på Island. Eller varför inte besöka sagolandskapet Myvatn, där NASA har utbildat sin kommande månastronauter, där landskapet är beströdd med lavapelare sticker upp överallt.

 

När ni väljer en kör-själv semester börjar semestern och upplevelserna redan så fort ni parkerar bilen ombord och när M/S Norröna korsar Nordatlanten, och seglar i vikingarnas ursprungliga farled ut på Atlanten, nära förbi Shetlandsöarna till Färöarna och upp till Island. Och naturligtvis är detta ett utmärkt tillfälle att kombinera resan över nordatlanten med ett stopp på 2-3 dagar på Färöarna på väg upp eller hem.

 

Våra resekonsulenter har själva rest på Island och ser fram emot att hjälpa er med rådgivning och beställning av er resa på telefon +4596558500 eller via email booking@smyrilline.dk

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris pr. person når 2 voksne reiser sammen:

 

Under högsösongen 2017:  

 

7 nätter på Island från DKK 12.075

14 nätter på Island från DKK 17.245 

 

 

Under mellansäsongen 2017: 

 

8 nätter på Island från DKK 11.415

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  • Rutt 10b:

   Explorer Holiday (1 vecka)

   Spring två höst

   Denna resa är organiserad så att ni inte behöver köra så långt varje dag och får tid och frihet att åka på dagliga turer. Ni bor i 6 nätter på samma ställe, antingen i ett fritidshus eller på hotell i Akureyri/Mývatn-området. Sista natten övernattar ni i Egilsstadir-området.

  • Detta är fritidshus-resan i den version som börjar med tre nätter i norr och sedan går motsols runt landet.

   Vecka 1:


   Vis stort kort

   Vecka 2:


   Vis stort kort

  Den 28/6-9/7 2016 reste Jes och Mette La Cour Jansen till Island för att uppleva det fantastiska landet under en vecka i deras egna elbil (en BMW i3 RX) på vår Explorer Light paketresa. 

   

  Det var en fantastisk resa och Jes Mette tycker att Island är ett oerhört vackert och härligt land. 

   

  Då de var lite osäkra på hur hotellen på Island skulle hantera deras behov för att ladda elbilen, mailade de hotellen innan de reste för att höra om det var möjligt att ladda bilen mot betalning. Deras behov på varje plats var maximalt 17,6 kWh och en stickkontakt. Hos nästan alla hotell fick de ett positiv svar, och endast ett sa nej då de menade att de inte kunde ordna detta.

   

  Under vägen fick de, med endast ett undantag, ett fantastiskt bemötande. Elbilen kunde laddas och på ett hotell löste man det genom en sladd från hotellrummet, ut genom fönstret och ner till bilen. Ofta tyckte hotellens personal att det var bra att de körde elbil. I Akureyri fanns det laddningsstationer på flera platser som var gratis att använda samt parkeringsplatser som reserverats till elbilar. Det fanns också gratis laddningsstationer i Reykjavik. Utöver det hittade Jes och Mette inga allmänna laddningsstationer. 

   

  Det var en så positiv upplevelse att Jes och Mette rekommenderar att man utan problem kan köra med elbilar på resan. I synnerhet de bilar som kan drivas av såväl el som bensin. De säger också att de upplevde resan som välplanerad, hade bra vägbeskrivningar och erbjöd bra hotell.