+45 9655 8500
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
se - Island med övernattning i semesterhus

Island med övernattning i semesterhus

Semesterhusen på Island är nästan alla privatägda och är därför personligt inredda så ni får en äkta semesterupplevelse. Ofta är de isländska sommarhusen utrustade med en utomhusjacuzzi och uppe i norr finns det också semesterhus som nästan har havsutsikt och med möjlighet för att se valar. På denna resa får ni både båtfärd t/r med övernattning ombord i egen hytt med badrum, frukost på färjan och möjlighet att ta med er egna bil ombord. Ni bestämmer själv om ni vill stanna en eller två veckor på Island. 

 

 

Ni övernattar i olika semesterhus i 3 eller 4 dagar längsmed vägen ni reser i den nordliga, sydvästliga och sydöstliga delen av landet vilket ger er tid att utforska de olika områdena i den grad och hastighet som passar er bäst. Ni kommer att få uppleva den förbluffande, robusta och vackra naturen och har möjlighet för att göra egna avstickare från reseprogrammet. Var uppmärksamma om att du måste lämna huset städat och inflyttningsklar till nästa kund.

 

Vi har utarbetat ett reseprogram för hela resan och ni kommer att få uppleva svavellandskap och stora vattenfall, pyrande vulkaner, lavalandskap, gejsrar och glaciärer samt små härliga byar. Island är kanske mest känt för sina vulkaner och de 170 varma källorna som har uppstått i förbindelse med att jordens skorpa mot jordklotets inre del är tunnare här än i Europa och Amerika. Det finns många möjligheter för utomhusbad i 38 grader varmt vatten då nästan varje by har sin egen ”pool”. Ni hittar hela reseprogrammet på denna sida. 

 
TIPS

Vi marknadsför våra resor i hela Europa och Skandinavien och resorna är väldigt eftertraktade. Var därför uppmärksam på att 14.06-11.08.2018 brukar vara den period som är mest eftertraktad och som snabbast blir slutsålt, så vi rekommenderar att du bokar din resa snarast.

 

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris pr. person når 2 voksne reiser sammen:

 

Under högsösongen 2018:  

 

7 nätter på Island från DKK 14.920

14 nätter på Island från DKK 21.265 

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  1-veckors rutter

  • Rutt 10b:

   Explorer Holiday (1 vecka)

   Spring två höst

   Denna resa är organiserad så att ni inte behöver köra så långt varje dag och får tid och frihet att åka på dagliga turer. Ni bor i 6 nätter på samma ställe, antingen i ett fritidshus eller på hotell i Akureyri/Mývatn-området. Sista natten övernattar ni i Egilsstadir-området.

   Rutt 10b

  2-veckors rutter

  • Detta är fritidshus-resan i den version som börjar med tre nätter i norr och sedan går motsols runt landet.

   Rutt 10c

  Med elbil på Island

  Den 28/6-9/7 2016 reste Jes och Mette La Cour Jansen till Island för att uppleva det fantastiska landet under en vecka i deras egna elbil (en BMW i3 RX) på vår Explorer Light paketresa. 

   

  Det var en fantastisk resa och Jes Mette tycker att Island är ett oerhört vackert och härligt land. 

   

  Då de var lite osäkra på hur hotellen på Island skulle hantera deras behov för att ladda elbilen, mailade de hotellen innan de reste för att höra om det var möjligt att ladda bilen mot betalning. Deras behov på varje plats var maximalt 17,6 kWh och en stickkontakt. Hos nästan alla hotell fick de ett positiv svar, och endast ett sa nej då de menade att de inte kunde ordna detta.

   

  Under vägen fick de, med endast ett undantag, ett fantastiskt bemötande. Elbilen kunde laddas och på ett hotell löste man det genom en sladd från hotellrummet, ut genom fönstret och ner till bilen. Ofta tyckte hotellens personal att det var bra att de körde elbil. I Akureyri fanns det laddningsstationer på flera platser som var gratis att använda samt parkeringsplatser som reserverats till elbilar. Det fanns också gratis laddningsstationer i Reykjavik. Utöver det hittade Jes och Mette inga allmänna laddningsstationer. 

   

  Det var en så positiv upplevelse att Jes och Mette rekommenderar att man utan problem kan köra med elbilar på resan. I synnerhet de bilar som kan drivas av såväl el som bensin. De säger också att de upplevde resan som välplanerad, hade bra vägbeskrivningar och erbjöd bra hotell. 

   

   

  Catalogue (single)

  • Island Explorer Reseberättelse

   Island Explorer Reseberättelse

   Två veckor på Island. Livsnydernes rundtur i Island.

  Hur man kör på Island

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Hirtshals. 24. feb 15:00
  Ankomst
  Tórshavn. 26. feb 05:00
  Avresa
  Tórshavn. 26. feb 14:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar