+45 9655 8500
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
se - Island Explorer Light

Island Explorer Light

Island runt inklusive övernattning. 

De nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna möts och bryts precis där Island ligger och det har skapat de mest spektakulära naturfenomenen. På Island kan du uppleva en magnifik och mångsidig natur med många vattenfall, gejsrar, vulkaner, isglaciärer, lava-och svavellandskap, vackra sjöar med flytande isberg och små mysiga byar. 

 

I nästan varje by kan du ta ett varmt bad i ett av Islands många heta termiska bad. Dessa naturfenomen som är nästan omöjliga att beskriva då behöver upplevas. De stora upplevelserna väntar på allvar när du tar din bil och kör runt ön.


Vi erbjuder ett fullständigt reseprogram dag för dag fyllt med sevärdheter och övernattningar på hotell, pensionat och bondgårdar. Du kan själv välja om du vill vara på Island 1,2 eller flera veckor. Du kan läsa mer om reseprogrammet längst ner på den här sidan.

 

Vi erbjuder massor av inspirerande material före resan. Läs exempelvis våra reseguider från Island här, våra färdbeskrivningar från Island här och våra områdesbeskrivningar med bilder från Island här.

 

Vi rekommenderar förbeställning av en eller två utflykter för resan. Vår rekommendation är en valsafari från Husavik, en båttur på issjön Jökulsaljon och ett varmt bad i Myvatn. Läs mer om utflyktsalternativen her

 

Oavsett vad ni väljer kan ni vara säkra på att komma hem med minnen för livet.

 

Vi marknadsför våra resor i hela Europa och Skandinavien och våra destinationer är eftertraktade. Därför kan däckplatser och övernattningar för avresor under högsäsong tidigt bli utsålda, så vi rekommenderar att boka snabbt.

 

TIPS

Du kan också välja vår Explorer Plus-resa, där resan utökas med Snäfellnäs-halvön och där du bor på mer autentiska boutiqueboenden, tilläggspriset är endast 1845 DKK per person.

 

Vill du göra resan ännu mer spännande kan du utöka den med 3 dagar på Färöarna på vägen ut eller hem för en extra kostnad på endast ca 2 320 DKK per person.


Våra reserådgivare har alla besökt Island och ser fram emot att hjälpa dig med tips och beställning på telefon +45 96 558 500  eller via e-post  booking@smyrilline.dk.

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris per person när 2 reser tillsammans:

 

Under högsösongen 2018:

7 nätter på Island från DKK 14.645

14 nätter på Island från DKK 22.875

 

Under mellansäsongen 2018: 

8 nätter på Island från DKK 13.825

15 nätter på Island från DKK 20.125

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDIHP

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  1-veckors rutter

  • Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resten är på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid!

   Rutt 1
  • Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resterande del körs på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid! Det är avlagt till två dagar i huvudstaden Reykjavik.

   Rutt 2
  • Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resterande del körs på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid!

   Rutt 8
  • Rutt 16:

   Explorer Light (1 vecka)

   Summor

   Påminner mycket om rutt 8 men istället för en natt i Reykajvik och en natt i Borgarnes har denna rutt två nätter i Reykajvik. En kort men omfattande tur som innebär en del körning, totalt 145-160 mil. Rutten går runt Island, och på så sätt kan man besöka många av de mest spektakulära platserna på Island. "De mesta av Island på kortast möjliga tid”.

   Rutt 16

  2-veckors rutter

  • Detta är en mycket mångsidig tur som presenterar nästan hela Island, utan att skynda för mycket. Det omfattar samtliga av Islands höjdpunkter, bortsett från det centrala höglandet och västfjordarna. Turnén är mycket lämplig för gäster som vill ha god tid att se så mycket av Island som möjligt.

   Rutt 5
  • Denna resa går runt Island inkl. Västfjordarna. Dagar med mycket körning följs av dagar med mindre körning så det finns en möjlighet till vila i mellan, men programmet är mycket intensiv och inkluderar naturligtvis alla de största attraktionerna på Island (Skaftafell, Geysir, Gullfoss och Þingvellir, Snæfellsnes-halvön, Akureyri, Mývatn, Dettifoss), och några av de mindre kända platser (västfjordarna och Þjórsárdalur).

   Rutt 6
  • Rutt 17:

   Explorer Light (2 veckor)

   Spring två höst

   Denna tur liknar rutt 5, men erbjuds under vår, försommar och höst. Det är en avkopplande resa, med möjlighet för att besöka alla Islands största sevärdheter, liksom de mindre kända, bl.a. den nordöstra halvön. Ni kommer att uppleva både glesbygd och huvudstaden Reykjavik, var ni bor i 2 nätter. Ta en promenad i Myvatn Naturbad eller bada i Blå Lagunen, njut av åsynen av de många otroliga vattenfallen, se de bubblande lergölarna, varma källorna och illaluktande, rykande svavelkällorna. Upptäck Islands kultur på några av de många museer och njut av en utekväll i stan.

   Rutt 17

  Erbjudanden

  sml-productlist-2015-new-general
  • Spara från 3 310 upp till 5 470 DKK

   i Island Explorer

   Island Explorer (Island)

   Island runt med övernattning. Res 12:e juni, 19:e juni eller 31:a juli 2018

  Med elbil på Island

  Den 28/6-9/7 2016 reste Jes och Mette La Cour Jansen till Island för att uppleva det fantastiska landet under en vecka i deras egna elbil (en BMW i3 RX) på vår Explorer Light paketresa. 

   

  Det var en fantastisk resa och Jes Mette tycker att Island är ett oerhört vackert och härligt land. 

   

  Då de var lite osäkra på hur hotellen på Island skulle hantera deras behov för att ladda elbilen, mailade de hotellen innan de reste för att höra om det var möjligt att ladda bilen mot betalning. Deras behov på varje plats var maximalt 17,6 kWh och en stickkontakt. Hos nästan alla hotell fick de ett positiv svar, och endast ett sa nej då de menade att de inte kunde ordna detta.

   

  Under vägen fick de, med endast ett undantag, ett fantastiskt bemötande. Elbilen kunde laddas och på ett hotell löste man det genom en sladd från hotellrummet, ut genom fönstret och ner till bilen. Ofta tyckte hotellens personal att det var bra att de körde elbil. I Akureyri fanns det laddningsstationer på flera platser som var gratis att använda samt parkeringsplatser som reserverats till elbilar. Det fanns också gratis laddningsstationer i Reykjavik. Utöver det hittade Jes och Mette inga allmänna laddningsstationer. 

   

  Det var en så positiv upplevelse att Jes och Mette rekommenderar att man utan problem kan köra med elbilar på resan. I synnerhet de bilar som kan drivas av såväl el som bensin. De säger också att de upplevde resan som välplanerad, hade bra vägbeskrivningar och erbjöd bra hotell. 

   

   

  Se video resedagbok från Island Explorer kör-själv semester

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Hirtshals. 24. feb 15:00
  Ankomst
  Tórshavn. 26. feb 05:00
  Avresa
  Tórshavn. 26. feb 14:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar