Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - ISLAND RUNT PAKETRESA

ISLAND RUNT PAKETRESA

UPPLEV VÄRLDENS MEST FANTASTISKA NATUR

 

Island är korat till världens mest säkra och fredliga resmål av Global Peace Index 2016 och vi har sammanställt Vår kör själv-paketresa med ett fullt reseprogram, färjeresa t/r med övernattning ombord i 2 personers hytt, övernattning på Island längs hela rutten, frukost på hela resan och medtagande av er egen personbil ombord.

 

Våra resrutter är utformade dag för dag och är sprängfyllda av tillval och upplevelsemöjligheter längs vägen och det är inte många andra ställen i världen som ni kan uppleva en så allsidig och storslagen natur som här, för på Island utvecklar sig naturen på det mest fantastiska vis. Mängden av naturupplevelser längs vägen är enorm och omväxlande.

 

Vårt utbud av kör själv-program/resrutter är stort (se nedan) och vi är övertygade om att ni kommer bli inspirerade till den resa som infriar just era önskningar om en storslagen upplevelse.

 

Ni kan uppleva glaciärer och ångande gejsrar, värme, termiska bad, svavellandskap och brusande stora vattenfall. Ni kan se vilande och pyrande vulkaner, månlandskap av lava, isberg som driver runt i kristallblåa sjöar och små, charmerande landsbygder. Bli inspirerad av andra resandes resedagböcker som ni kan läsa online här http://www.smyrilline.se/resemaal/reseberattelser/island-explorer

 

Vi rekommenderar att förbeställa en eller två utflykter till resan; vår rekommendation är valsafari från Husavik, en segeltur på issjön Jökulsaljon och ett varmt bad i Myvatn. Läs mer om utflyktsmöjligheterna här

http://www.smyrilline.se/resemaal/island/utflykter-paa-island

 

Ni kan också välja vår Explorer Plus-resa, där rutten är utvidgad med Snäfellnäs-halvön och där det övernattas på lite mer autentiska övernattningsställen. Vill ni göra resan ännu mer spännande kan ni utvidga den med tre dagar på Färöarna på vägen dit eller hem.

En sak är säker, oavsett vilken resa ni väljer kommer ni att få intryck som gör avtryck under resten av era liv. Våra resekonsulter har alla själva rest på Island och hjälper er gärna.

 

Vi vill göra er uppmärksamma på att avresor i perioden 24/6 – 19/8 2017 blir säljer slut mycket snabbt och att vi rekommenderar en snabb bokning. Och varför vänta när ni bara betalar 25 % av resans pris vid bokning och först betalar de resterande 75 % av resans pris 32 dagar för själva avresan?

 

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris per person när 2 reser tillsammans:

 

Under högsösongen 2017:

7 nätter på Island från DKK 13.970

14 nätter på Island från DKK 20.835

 

Under mellansäsongen 2017: 

8 nätter på Island från DKK 13.360

15 nätter på Island från DKK 19.865

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDIHP

Priset inkluderar:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  • Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resten är på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid!

  • Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resterande del körs på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid! Det är avlagt till två dagar i huvudstaden Reykjavik.

  • Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resterande del körs på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid!

  • Rutt 16:

   Explorer Light (1 vecka)

   Summor

   Påminner mycket om rutt 8 men istället för en natt i Reykajvik och en natt i Borgarnes har denna rutt två nätter i Reykajvik. En kort men omfattande tur som innebär en del körning, totalt 145-160 mil. Rutten går runt Island, och på så sätt kan man besöka många av de mest spektakulära platserna på Island. "De mesta av Island på kortast möjliga tid”.

  • Detta är en mycket mångsidig tur som presenterar nästan hela Island, utan att skynda för mycket. Det omfattar samtliga av Islands höjdpunkter, bortsett från det centrala höglandet och västfjordarna. Turnén är mycket lämplig för gäster som vill ha god tid att se så mycket av Island som möjligt.

   Vecka 1:


   Vis stort kort

   Vecka 2:


   Vis stort kort
  • Denna resa går runt Island inkl. Västfjordarna. Dagar med mycket körning följs av dagar med mindre körning så det finns en möjlighet till vila i mellan, men programmet är mycket intensiv och inkluderar naturligtvis alla de största attraktionerna på Island (Skaftafell, Geysir, Gullfoss och Þingvellir, Snæfellsnes-halvön, Akureyri, Mývatn, Dettifoss), och några av de mindre kända platser (västfjordarna och Þjórsárdalur).

   Vecka 1:


   Vis stort kort

   Vecka 2:


   Vis stort kort
  • Rutt 17:

   Explorer Light (2 veckor)

   Spring två höst

   Denna tur liknar rutt 5, men erbjuds under vår, försommar och höst. Det är en avkopplande resa, med möjlighet för att besöka alla Islands största sevärdheter, liksom de mindre kända, bl.a. den nordöstra halvön. Ni kommer att uppleva både glesbygd och huvudstaden Reykjavik, var ni bor i 2 nätter. Ta en promenad i Myvatn Naturbad eller bada i Blå Lagunen, njut av åsynen av de många otroliga vattenfallen, se de bubblande lergölarna, varma källorna och illaluktande, rykande svavelkällorna. Upptäck Islands kultur på några av de många museer och njut av en utekväll i stan.

   Vecka 1:


   Vis stort kort

   Vecka 2:


   Vis stort kort

  Den 28/6-9/7 2016 reste Jes och Mette La Cour Jansen till Island för att uppleva det fantastiska landet under en vecka i deras egna elbil (en BMW i3 RX) på vår Explorer Light paketresa. 

   

  Det var en fantastisk resa och Jes Mette tycker att Island är ett oerhört vackert och härligt land. 

   

  Då de var lite osäkra på hur hotellen på Island skulle hantera deras behov för att ladda elbilen, mailade de hotellen innan de reste för att höra om det var möjligt att ladda bilen mot betalning. Deras behov på varje plats var maximalt 17,6 kWh och en stickkontakt. Hos nästan alla hotell fick de ett positiv svar, och endast ett sa nej då de menade att de inte kunde ordna detta.

   

  Under vägen fick de, med endast ett undantag, ett fantastiskt bemötande. Elbilen kunde laddas och på ett hotell löste man det genom en sladd från hotellrummet, ut genom fönstret och ner till bilen. Ofta tyckte hotellens personal att det var bra att de körde elbil. I Akureyri fanns det laddningsstationer på flera platser som var gratis att använda samt parkeringsplatser som reserverats till elbilar. Det fanns också gratis laddningsstationer i Reykjavik. Utöver det hittade Jes och Mette inga allmänna laddningsstationer. 

   

  Det var en så positiv upplevelse att Jes och Mette rekommenderar att man utan problem kan köra med elbilar på resan. I synnerhet de bilar som kan drivas av såväl el som bensin. De säger också att de upplevde resan som välplanerad, hade bra vägbeskrivningar och erbjöd bra hotell.