Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - ISLAND RUNT MED EXPLORER PLUS

ISLAND RUNT MED EXPLORER PLUS

Upplev Snäfellnæs-halvön och ge resan det där lilla extra

Vi har satt ihop vår kör själv-paketresa med ett helt reseprogram dag för dag. Den innehåller en färjeresa med övernattning ombord i 2 personers hytt, övernattning på hotell och pensionat på Island, varav ett eller flera är s.k. livsstils- eller botiquehotell, frukost under hela resan och möjligheten att ta med en egen personbil ombord. På denna resa upplever ni den allsidiga och storslagna isländska naturen och också Snæfellsnes-halvön. Ni har möjlighet för att välja resans längd på Island och även vilken säsong ni önskar att resa.

 

 

Vårt reseprogram är skapade dag för dag och sprängfyllda med era tillval av upplevelser längs vägen. 2016 korades Island till världens mest fredliga och trygga resmål bland de 163 mest populära destinationerna just nu av Global Peace Index, och det finns inte många platser på jorden soska naturen och ocksåer ponerna just nu avsäkra d ken säsongs du önskar att resa under.na isländska naturen och ocksåå jorden där man kan uppleva så allsidig och storslagen natur som här – för naturen på Island är verkligen något utöver det vanliga. Vi föreslår att läsa en resedagbok, fylld med inspiration och goda råd till resan. Resebeskrivningen kan ni läsa online här.

 

Våra upplevelseresor är baserade på att man kör Island runt vilket är ca 160-180 mil. Mängden naturupplevelser under resans gång är enorm och varierande. Vårt utbud av kör själv-program/reseprogram är stort (se nedan) och vi är övertygade om att ni kommer bli inspirerade till den resan som uppfyller era önskemål till storslagna upplevelser. Ni kan uppleva glaciärer och ångande gejsrar, varma termiska bad, svavellandskap och brusande stora vattenfall. Ni kan se vilande och aktiva vulkaner, lavamånlandskap, isberg som driver runt i kristallklara sjöar samt uppleva små trevliga byar.

 

Detta är naturligtvis också en perfekt möjlighet att kombinera resan över Nordatlanten med ett 2-3 dagars stopp på Färöarna på vägen till eller hem från Island. Se massvis av fina bilder och bra områdesbeskrivning från bägge länder här.

 

När ni väljer kär själv-semester så startar upplevelserna och semestern redan så snart ni parkerat bilen ombord, när MS Norröna korsar Nordatlanten och seglar i vikingarna ursprungliga farvatten ut på Atlanten, nära förbi Shetlandsöarna till Färöarna och upp till Island. Ombord finns det möjlighet för att göra resan ombord bekvämare, med olika typer av hytter att välja mellan, tillköp av minibar i hytten (hytter med fönster) etc. Vi rekommenderar att ni låter er inspireras her.

 

Våra resekonsulter har själva rest på Island och ser fram emot att hjälpa er med rådgivning och beställning av er resa på tel. +45 9655 8500 eller via mail booking@smyrilline.dk  

 

Om övernattningarna: Ett hotell kan vara mycket litet och personligt, medan andra är speciella p.g.a. dess omgivning eller kanske då det erbjuder lite extra komfort. På alla hotell har rummen eget badrum och många har också TV och telefon. *På Island är vissa skolor inredda så att lokalerna kan användas som övernattningsställe i högsäsongen, och det kan också vara långa avstånd mellan olika områden, vilket gjort att man försökt att tillmöteskomma turisternas önskan om att resa runt i landet med att skapa denna typ av inkvartering. Därför kan flera av övernattningarna under resor i högsäsong vara av denna sort.

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris per person när 2 reser tillsammans:

 

Under högsösongen 2017:

7 nätter på Island från DKK 16.100

14 nätter på Island från DKK 25.295

 

Under mellansäsongen 2017: 

8 nätter på Island från DKK 14.280

15 nätter på Island från DKK 21.290

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDIHP

Priset inkluderar:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  • Detta är en mycket unik resa som ger er möjlighet att se mycket av ön, och alltid bo på de bästa och mest smakfulla hotellen i varje område. Turen går runt Island och ni kommer även besöka Snaefellsnes halvön, ca 180-200 mil totalt.

  • Detta är mycket speciell rutt som ger möjlighet för att se mycket av ön och bo på de mest smakfulla hotellen i varje område. Det finns cirka 180 - 200 mil bilfärd på denna resa. Rutten tar dig runt Island, samt ut på halvön Snæfellsnes.

  • Rutt 12:

   Explorer Plus (2 veckor)

   Summor

   En lugn två veckors-tur där ni bor på de bästa hotellen tillgängliga i varje område, alla med en speciell karaktär och personlig service. Rutten är en perfekt cirkel, som omfattar Västfjordarna. Om ni vill kan ni även besöka den berömda ön Vestmannaeyjar, där ett vulkanutbrott förstörde delar av staden år 1973.

    

   Vid 16 nätters-tur kan ni själv välja vart ni vill spendera den sista natten.

   Vid 15 nätters-tur får man en extra natt i Reykjavik.

   Vid 13 nätters-tur får man en natt i Reykjavik och besöker Blå Lagunen och Reykjavik samma dag.

  Den 28/6-9/7 2016 reste Jes och Mette La Cour Jansen till Island för att uppleva det fantastiska landet under en vecka i deras egna elbil (en BMW i3 RX) på vår Explorer Light paketresa. 

   

  Det var en fantastisk resa och Jes Mette tycker att Island är ett oerhört vackert och härligt land. 

   

  Då de var lite osäkra på hur hotellen på Island skulle hantera deras behov för att ladda elbilen, mailade de hotellen innan de reste för att höra om det var möjligt att ladda bilen mot betalning. Deras behov på varje plats var maximalt 17,6 kWh och en stickkontakt. Hos nästan alla hotell fick de ett positiv svar, och endast ett sa nej då de menade att de inte kunde ordna detta.

   

  Under vägen fick de, med endast ett undantag, ett fantastiskt bemötande. Elbilen kunde laddas och på ett hotell löste man det genom en sladd från hotellrummet, ut genom fönstret och ner till bilen. Ofta tyckte hotellens personal att det var bra att de körde elbil. I Akureyri fanns det laddningsstationer på flera platser som var gratis att använda samt parkeringsplatser som reserverats till elbilar. Det fanns också gratis laddningsstationer i Reykjavik. Utöver det hittade Jes och Mette inga allmänna laddningsstationer. 

   

  Det var en så positiv upplevelse att Jes och Mette rekommenderar att man utan problem kan köra med elbilar på resan. I synnerhet de bilar som kan drivas av såväl el som bensin. De säger också att de upplevde resan som välplanerad, hade bra vägbeskrivningar och erbjöd bra hotell.