+45 9655 8500
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Smyril Line - Island runt med Explorer Plus

Island runt med Explorer Plus

Vi har satt ihop ett kör själv-paket med ett fullspäckat reseprogram dag för dag. Det innehåller båtresan med övernattning i en hytt för två personer, övernattning på hotell samt gästgivargårdar på Island varav ett eller flera på vägen är så kallade boutiquehotell. Ni får frukost under hela resan och tar med er egen bil ombord på båten. I detta Explorer Plus-paket så kan övernattningsplatserna vara både små och personliga eller speciella på grund av deras vackra omgivningar. Ibland kan det också bjudas på lite extra bekvämligheter. På samtliga hotell har rummen badrum och många ställen har även TV och telefon.

 

Våra reseprogram är utarbetade dag för dag och fullspäckade med era tillval av upplevelser längsmed resan. Resan tar er runt Island vilket är ca 160-180 mil. Under vägen får ni se en mängd olika naturupplevelser som är väldigt omväxlande. Ni kommer att få uppleva glaciärer, ångande gejsrar, varma och termiska bad, svavellandskap, stora vattenfall och små isländska byar. Det är inte ovanligt att många av våra resenärer också kommer tillbaka och berättar att de körde 240 mil för att de helt enkelt inte kunde låta bli då de blev så överrumplade av den fantastiska naturen. 

 

TIPS

Det finns möjlighet att kombinera resan över det nordatlantiska havet med ett stopp på 2-3 dagar på Färöarna, antingen på vägen dit eller hem. Se massor av fina foton och bra områdesbeskrivningar från de två länderna här. Priset för att kombinera resan med ett stopp på Färöarna inkl. övernattning är lågt. 

 

Våra reserådgivare har själva rest på Island och ser fram emot att hjälpa er med rådgivning och beställning av er resa på tel. +45 96558500 eller via mail  booking@smyrilline.dk.

 

 

Alla priser är med förbehåll för den isländska regeringens eventuella reglering av turistskatten

Pris per person när 2 reser tillsammans:

 

Under högsösongen 2018:

 

7 nätter på Island från DKK 15.685

14 nätter på Island från DKK 24.720

 

 

Under mellansäsongen 2018: 

 

8 nätter på Island från DKK 15.775

15 nätter på Island från DKK 23.775

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDIHP

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  1-veckors rutter

  • Detta är en mycket unik resa som ger er möjlighet att se mycket av ön, och alltid bo på de bästa och mest smakfulla hotellen i varje område. Turen går runt Island och ni kommer även besöka Snaefellsnes halvön, ca 180-200 mil totalt.

   Rutt 4
  • Detta är mycket speciell rutt som ger möjlighet för att se mycket av ön och bo på de mest smakfulla hotellen i varje område. Det finns cirka 180 - 200 mil bilfärd på denna resa. Rutten tar dig runt Island, samt ut på halvön Snæfellsnes.

   Rutt 13

  2-veckors rutter

  • Rutt 12:

   Explorer Plus (2 veckor)

   Summor

   En lugn två veckors-tur där ni bor på de bästa hotellen tillgängliga i varje område, alla med en speciell karaktär och personlig service. Rutten är en perfekt cirkel, som omfattar Västfjordarna. Om ni vill kan ni även besöka den berömda ön Vestmannaeyjar, där ett vulkanutbrott förstörde delar av staden år 1973.

    

   Vid 16 nätters-tur kan ni själv välja vart ni vill spendera den sista natten.

   Vid 15 nätters-tur får man en extra natt i Reykjavik.

   Vid 13 nätters-tur får man en natt i Reykjavik och besöker Blå Lagunen och Reykjavik samma dag.

   Rutt 12

  Värt at veta paketresor

  Island – kör själv-resor 

  Smyril Line erbjuder både en- och tvåveckors kör själv-resor runt på Island. Kör själv-resorna är sammansatta så att du både får se och uppleva saker längs vägen. Du väljer själv den rutt och övernattningsmöjlighet som tilltalar dig mest. Du kan köpa till valsafari, scooterutflykt, forsränning eller ridning.

   

  Det finns fyra huvudkategorier: 

   

  Explorer Light

  Detta är standardrutten, som följer ringleden runt Island. 

   

  Explorer Highland 

  Denna rutt går genom höglandet och kan bokas under sommarperioden och förutsätter att man har bra fyrhjulsdrift (4WD). Denna rutt kan bokas med eller utan eget badrum. 

   

  Explorer Plus

  Detta är en mycket speciell rutt som ger er möjligheten att se riktigt mycket av Island, och bo på de mest smakfulla hotellen i området. På vissa ställen kommer det att bli övernattning på en bondgård med härligt lantlig atmosfär. 

   

  Explorer Holiday 

  1 vecka på Island – 3 övernattningar på Mývatn/Akureyri och 4 övernattningar i området omkring Egilsstaðir.
  2 veckor på Island – 3 övernattningar på nordlandet och sedan går rutten (motsols) runt om i landet. Om stugorna är lediga finns det möjlighet att börja i söder och följa rutten runt medsols. Semesterpaketen inkluderar boende i privatägda stugor. Sängkläder, handdukar, värme och el är inkluderat i resans pris. Stugorna är utrustade med kök, kylskåp, dusch, toalett och vardagsrum. Du ansvarar själv för städningen av stugan efter din vistelse. 

   

  Resplan 

  När du beställer en rundresa så får du en detaljerad resplan för resan, adressen på det reserverade boendet, anvisningar om hur du kommer dit samt informationsbroschyrer för inflyttning och utflykter. 

   

  Särskilda behov 

  Har du särskilda behov ombeds du meddela detta vid beställning av din resa. 

   

  Körning på Island 

  Körning på Island kan vara väldigt annorlunda än vad du är van vid. Vi rekommenderar att du tar en titt på safetravel.is, där du hittar information om vad du kan förvänta dig och riktlinjer för hur du hanterar olika situationer som kan uppstå. 

   

  Resande med MC 

  Resorna som är bäst lämpade för motorcyklar är rutterna 1, 5, 8 och 17. Det är också möjligt att åka på höglandet (rutt 3 och rutt 7) med en motorcykel, men det är endast för erfarna chaufförer. 

   

  Snökedjor 

  Vi rekommenderat att du tar med snökedjor alla månader utom juni, juli och augusti. 

   

  Fasta rutter 

  Rutterna på Island är fasta. Vid uppkomst att fullbokat boende under högsäsongen (juni, juli och augusti) kan resenärerna förvänta sig små ändringar i resplanen. 

   

  Med elbil på Island

  Den 28/6-9/7 2016 reste Jes och Mette La Cour Jansen till Island för att uppleva det fantastiska landet under en vecka i deras egna elbil (en BMW i3 RX) på vår Explorer Light paketresa. 

   

  Det var en fantastisk resa och Jes Mette tycker att Island är ett oerhört vackert och härligt land. 

   

  Då de var lite osäkra på hur hotellen på Island skulle hantera deras behov för att ladda elbilen, mailade de hotellen innan de reste för att höra om det var möjligt att ladda bilen mot betalning. Deras behov på varje plats var maximalt 17,6 kWh och en stickkontakt. Hos nästan alla hotell fick de ett positiv svar, och endast ett sa nej då de menade att de inte kunde ordna detta.

   

  Under vägen fick de, med endast ett undantag, ett fantastiskt bemötande. Elbilen kunde laddas och på ett hotell löste man det genom en sladd från hotellrummet, ut genom fönstret och ner till bilen. Ofta tyckte hotellens personal att det var bra att de körde elbil. I Akureyri fanns det laddningsstationer på flera platser som var gratis att använda samt parkeringsplatser som reserverats till elbilar. Det fanns också gratis laddningsstationer i Reykjavik. Utöver det hittade Jes och Mette inga allmänna laddningsstationer. 

   

  Det var en så positiv upplevelse att Jes och Mette rekommenderar att man utan problem kan köra med elbilar på resan. I synnerhet de bilar som kan drivas av såväl el som bensin. De säger också att de upplevde resan som välplanerad, hade bra vägbeskrivningar och erbjöd bra hotell. 

   

   

  Hur man kör på Island

  Catalogue (single)

  • Upplevelsemagasin Island och Färöarna

   Upplevelsemagasin Island och Färöarna

   Läs vårt upplevelsemagasin Island och Färöarna här.

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Tórshavn. 15. jul 23:30
  Ankomst
  Hirtshals. 17. jul 09:30
  Avresa
  Hirtshals. 17. jul 11:30

  Med förbehåll för fel och korrigeringar