+45 9655 8500
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

EXPLORER RUTTPROGRAM PÅ ISLAND

Hitta din resa dag för dag och rutt

Här hittar du alla de rutter som Smyril Line erbjuder i våra Explorer paketresor. Du kan välja utifrån vilken Explorer-reseform som tilltalar dig: Light, Plus, Holiday eller Highland, och se rutten på en Google Map karta samt läsa ruttprogrammen som tar dig med på dagar fulla av sevärdheter på Island.

 

Vi rekommenderar dig också att läsa vårt upplevelsemagasin som med fantastiska foton och områdes texter introducerar dig till de olika regionerna och sevärdheterna på Island. Du kan läsa det online här.

 

Kör-själv program Island

Catalogue (single)

 • Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resten är på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid!

  Rutt 1
 • Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resterande del körs på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid! Det är avlagt till två dagar i huvudstaden Reykjavik.

  Rutt 2
 • En kort men mycket omfattande tur som innehåller en hel del körning, totalt cirka 145-160 mil. Rutten går till de mest spännande platserna i högländerna och inkluderar även öns vildmark. Det är nödvändigt att genomföra rutten i en 4x4 bil, och inte en av de minsta i klassen. Denna resa kan utföras från slutet av juni till slutet av augusti.

  Rutt 3
 • Detta är en mycket unik resa som ger er möjlighet att se mycket av ön, och alltid bo på de bästa och mest smakfulla hotellen i varje område. Turen går runt Island och ni kommer även besöka Snaefellsnes halvön, ca 180-200 mil totalt.

  Rutt 4
 • Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resterande del körs på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid!

  Rutt 8
 • Rutt 10b:

  Explorer Holiday (1 vecka)

  Spring två höst

  Denna resa är organiserad så att ni inte behöver köra så långt varje dag och får tid och frihet att åka på dagliga turer. Ni bor i 6 nätter på samma ställe, antingen i ett fritidshus eller på hotell i Akureyri/Mývatn-området. Sista natten övernattar ni i Egilsstadir-området.

  Rutt 10b
 • Detta är mycket speciell rutt som ger möjlighet för att se mycket av ön och bo på de mest smakfulla hotellen i varje område. Det finns cirka 180 - 200 mil bilfärd på denna resa. Rutten tar dig runt Island, samt ut på halvön Snæfellsnes.

  Rutt 13
 • Rutt 16:

  Explorer Light (1 vecka)

  Summor

  Påminner mycket om rutt 8 men istället för en natt i Reykajvik och en natt i Borgarnes har denna rutt två nätter i Reykajvik. En kort men omfattande tur som innebär en del körning, totalt 145-160 mil. Rutten går runt Island, och på så sätt kan man besöka många av de mest spektakulära platserna på Island. "De mesta av Island på kortast möjliga tid”.

  Rutt 16
 • Detta är en mycket mångsidig tur som presenterar nästan hela Island, utan att skynda för mycket. Det omfattar samtliga av Islands höjdpunkter, bortsett från det centrala höglandet och västfjordarna. Turnén är mycket lämplig för gäster som vill ha god tid att se så mycket av Island som möjligt.

  Rutt 5
 • Denna resa går runt Island inkl. Västfjordarna. Dagar med mycket körning följs av dagar med mindre körning så det finns en möjlighet till vila i mellan, men programmet är mycket intensiv och inkluderar naturligtvis alla de största attraktionerna på Island (Skaftafell, Geysir, Gullfoss och Þingvellir, Snæfellsnes-halvön, Akureyri, Mývatn, Dettifoss), och några av de mindre kända platser (västfjordarna och Þjórsárdalur).

  Rutt 6
 • Högländerna i Island är ett mestadels obebodd och obeboeligt område eftersom vintrarna är mycket hårda i detta område. Det är nästan omöjligt att köra här på vintern, och även på sommaren kan man endast komma fram i en bra 4x4 bil. Det finns några glaciär floder som rinner ner från bergen, och det finns inte alltid broar så då måste ni köra genom floden. Vi ger dig instruktioner för att göra det men du bör ändå vara försiktig och använd ditt sunda förnuft, men upplevelserna på denna resa är helt enastående och unika. Vildmarken och variationerna i höglandet är nästan obegränsade, och om du undrar om det fortfarande finns orörd natur kvar på jorden, hittar du svaret här. Denna tur kan göras från slutet av juni till slutet av augusti.

  Rutt 7
 • Detta är fritidshus-resan i den version som börjar med tre nätter i norr och sedan går motsols runt landet.

  Rutt 10c
 • Rutt 12:

  Explorer Plus (2 veckor)

  Summor

  En lugn två veckors-tur där ni bor på de bästa hotellen tillgängliga i varje område, alla med en speciell karaktär och personlig service. Rutten är en perfekt cirkel, som omfattar Västfjordarna. Om ni vill kan ni även besöka den berömda ön Vestmannaeyjar, där ett vulkanutbrott förstörde delar av staden år 1973.

   

  Vid 16 nätters-tur kan ni själv välja vart ni vill spendera den sista natten.

  Vid 15 nätters-tur får man en extra natt i Reykjavik.

  Vid 13 nätters-tur får man en natt i Reykjavik och besöker Blå Lagunen och Reykjavik samma dag.

  Rutt 12
 • Rutt 17:

  Explorer Light (2 veckor)

  Spring två höst

  Denna tur liknar rutt 5, men erbjuds under vår, försommar och höst. Det är en avkopplande resa, med möjlighet för att besöka alla Islands största sevärdheter, liksom de mindre kända, bl.a. den nordöstra halvön. Ni kommer att uppleva både glesbygd och huvudstaden Reykjavik, var ni bor i 2 nätter. Ta en promenad i Myvatn Naturbad eller bada i Blå Lagunen, njut av åsynen av de många otroliga vattenfallen, se de bubblande lergölarna, varma källorna och illaluktande, rykande svavelkällorna. Upptäck Islands kultur på några av de många museer och njut av en utekväll i stan.

  Rutt 17

Nästa ankomst och avresa

Avresa
Tórshavn. 19. aug 23:30
Ankomst
Hirtshals. 21. aug 09:30
Avresa
Hirtshals. 21. aug 11:30

Med förbehåll för fel och korrigeringar