Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - Upplev Island på dina helt egna villkor

Upplev Island på dina helt egna villkor

Det finns inte många platser på jorden som man finner så storslagen och mångsidig natur som här, där kontinentalplattorna mellan Amerika och Europa möts och naturen utspelar sig på det mest fantastiska sätt. När ni väljer att resa med M/S Norröna och ta med er egen husbil kan ni köra vart ni vill, när ni vill och har den unika möjligheten att för att stanna där ni tycker att utsikten är vackrast.


Kort IslandNi kan uppleva inlandsisar, exploderande och ångande gejsrar, termiska bad, svavellandskap, stora brusade vattenfall, pyrande vulkaner, månliknande lavalandskap, flytande isberg, kalvande glaciärer och små pittoreska byar.

 

Testa att segla i islagunen Jökulsarlon, en arktisk upplevelse i särklass och ett av Islands största underverk. Besök annars Myvatn äventyrliga landskap där NASA tränat sina framtida månastronauter. Här är lanskapet bestrött med lavapelare som överallt sticker upp. Upplev Islands fantastiska vattenfall, bl.a. Dettifos som är Europas starkaste, eller se hur Skogafoss bilda vackra regnbyar och testa att gå in under Sejlandsfoss - samt utforska det mest berömda av de alla: Gulfoss.

 

Island är berömt för sina 170 varma källor som uppstått då jordskorpan här är tunnare än i Europa och Amerika, och det finns många möjligheter för ett utomhusbad i härligt 38°c vatten. Kanske vill ni ta en vandringstur längst med vulkanen Kraflas kraterkant eller i det nordvästliga höglandet där ni kan uppleva den gamla isländska fåravel-traditionen, när fåren hålls separerade.

 

Om ni suktar efter fler utmaningar kan man vandra på Europas största glaciär Vatnajökull, eller ta en guidad tur och pröva forsränning, köra snöskoter eller glaciärvandring. Ni kan också åka på valsafari eller varför inte ta en ridtur på islandshästar.

 

Var uppmärksam på att man på Island rekommenderar vinterdäck och snökedjor året runt exkl. juni, juli och augusti.

Per person vid 2 pers. t/r (2017):

  • högsäsong: DKK 11.380
  • mellansäsong: DKK 9.720
  • lågsäsong: DKK 6.120

 

Se kryssningsplan 2017

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

SMDI

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

Catalogue (single)

 

Notera att man på Island rekommenderar vinterdäck och snökedjor under alla årets månader, utom juni, juli och augusti.