Island kör själv

Smyril Line - Island kör själv

Island kör själv

Det finns inte många platser på jorden som man finner så storslagen och mångsidig natur som här, där kontinentalplattorna mellan Amerika och Europa möts och naturen utspelar sig på det mest fantastiska sätt. Ni kan uppleva inlandsisar, exploderande och ångande gejsrar, termiska bad, svavellandskap, stora brusade vattenfall, pyrande vulkaner, månliknande lavalandskap, flytande isberg, kalvande glaciärer och små pittoreska byar.
 

Testa att segla i islagunen Jökulsarlon, en arktisk upplevelse i särklass och ett av Islands största underverk. Besök annars Myvatn äventyrliga landskap där NASA tränat sina framtida månastronauter. Här är lanskapet bestrött med lavapelare som överallt sticker upp. Upplev Islands fantastiska vattenfall, bl.a. Dettifos som är Europas starkaste, eller se hur Skogafoss bilda vackra regnbyar och testa att gå in under Sejlandsfoss - samt utforska det mest berömda av de alla: Gulfoss.

 

Island är berömt för sina 170 varma källor som uppstått då jordskorpan här är tunnare än i Europa och Amerika, och det finns många möjligheter för ett utomhusbad i härligt 38°c vatten. Kanske vill ni ta en vandringstur längst med vulkanen Kraflas kraterkant eller i det nordvästliga höglandet där ni kan uppleva den gamla isländska fåravel-traditionen, när fåren hålls separerade.

 

Om ni suktar efter fler utmaningar kan man vandra på Europas största glaciär Vatnajökull, eller ta en guidad tur och pröva forsränning, köra snöskoter eller glaciärvandring. Ni kan också åka på valsafari eller varför inte ta en ridtur på islandshästar.

 

Island bjuder på det spännande, nya nordiska köket och är bra på att använda havets och öns resurser. Man kan naturligtvis få färsk fisk och isländskt lamm. Vill man testa något mer egendomligt kan man t.ex. ta en middag med brandyn ”Den svarta döden” till en bräserad lammstek och den lokala, bemöda yoghurten Skyr med inhemska blåbär till dessert. Törsten kan enkelt släckas med världens renaste vatten från de isländska källorna.  

 

Var uppmärksam på att man på Island rekommenderar vinterdäck och snökedjor året runt exkl. juni, juli och augusti.

Enkelbiljett till Island med fordon

Alla passagerare som reser till Island med fordon på en enkelbiljett måste fylla i formuläret E9 som är en tulldeklaration: tollur.is/library/Skrar/Eydublod/E9.pdf. Det ifyllda formuläret skickas till e9@smyrilline.fo tillsammans med ditt bokningsnummer. För mer information se här (PDF).

 

Per person vid 2 pers. t/r 

 • högsäsong: från DKK 6.995
 • mellansäsong: från DKK 5.690
 • lågsäsong: från DKK 3.495
 • vintersäsong: från DKK 2.695

 

Se kryssningsplan 2020

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:

Ring och beställ
eller få mer info

+45 9655 8500

Notera att man på Island rekommenderar vinterdäck och snökedjor under alla årets månader, utom juni, juli och augusti.

 

 

  Erbjudanden

  sml-productlist-2015-new-general

  Resekatalog

  Catalogue (single)

  Registrera dig till vårt nyhetsbrev

  Nästa ankomst och avresa

  Avresa
  Hirtshals . 25. jan 16:00
  Ankomst
  Tórshavn. 27. jan 08:00
  Avresa
  Tórshavn. 27. jan 14:00

  Med förbehåll för fel och korrigeringar