Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Om Island

Geologiskt sett är Island ett mycket ungt land - ön blev till för under 20 miljoner år sedan och är fortfarande under utveckling.

 

Ett vulkanutbrott på den mitt-atlantiska ryggen på Atlantens botten skapade ett berg som växte upp över havsytan och och resulterade i en ny ö. Så Island har ett vulkaniskt ursprung och det visas i de vackra lavafälten, kratrar, vulkaner, tablåberg, pimpstensberg och marker av vulkanisk aska. 

 

 

Det vilda djurlivet

I djurlivet återspeglas Islands unga ålder. Det finns relativt få insekter och få landlevande däggdjur. När det första bosättarna kom till Island fanns endast fjällräven men med tiden blev andra djurarter transporterade till landet. Många fåglar har ännu inte upptäckt landet och regelbundet upptäcks nya arter. Inga kräl- eller groddjur finns och på långa vägar inte heller några farliga djur. 

 

 

Samspelet mellan vulkanisk aktivitet, is och vatten

På grund av sitt nordliga läge är samspelet mellan vulkanisk aktivitet, is och vatten tämligen stor. I området kring Kverkafjöll har varma källor under glaciären bildat en grotta i inlandsisen. Ibland sker ett vulkanutbrott under en glaciär vilket får isen att smälta, ofta otroligt snabbt och dramatiskt. 

 

 

 

(läs mer på dk.visiticeland.com)

  2-dygnsprognos:  

  2-døgnsudsigt

   

  3 till 9-dygnsprognos:

  2-døgnsudsigt

  Med förbehåll för fel och korrigeringar