Till Island på vintern

M/S Norröna seglar till Island året runt

Island är ett spännande land att besöka. Inte endast under sommarsäsongen utan även på vintern. M/S Norröna avgår från Hirtshals i Danmark till Seyðisfjørður varje lördag. Under resan till Island stannar färjan i 8 timmar på Färöarna; måndag morgon mellan kl. 06:00 och 14:00, och under detta stopp är det perfekt att gå i land och uppleva Torshamn; en av världens minsta huvudstäder som är en charmig blandning mellan nytt och gammalt. På eftermiddagen seglar färjan vidare mot Island och vi ankommer på tisdagsmorgonen.

 

Seyðisfjørður ligger på den isländska östkusten och fungerar som hams för vår färja. Den östra delen av Island är rik på historia och kultur, både från vikingatiden och i dag. I varje fjord, på varje gård eller i varje stad – även inne i det avlägsnat höglandet – känner och märker man historien i form av ett museum, ruiner eller andra historiska platser.

 

Östkusten är också platsen där landets största skog ligger, det finns frodiga jordbruk och en rad små fjordar och öar. Vi ni läsa mer om Island kan ni göra det i vårt upplevelsemagasin som med foton och områdestexter tar er med runt på Island. Magasinet kan läsas online här. Ni kan också läsa om Island på Visit Icelands hemsida här.

 

Vintern på Island kan vara barsk med ochså en vacker upplevelse. Den största upplevelsen under vinterhalvåret är norrskenet som kallas Aurora Borealis på engelska och latin. Ni kan ha turen att uppleva denna spektakulära syn mellan september och april och den bästa chansen är när det är klart väder och frost samt på platser långt borta från städer eller andra upplysta platser.

 

Under kryssningar till Island under vintern är endast cafeterian (The Diner) som håller öppet under sträckan Färöarna-Island. The Diner erbjuder Dagens Rätt. 

 

Vi hjälper er gärna med info om övernattning på Island och önskar ni ett prisförslag är ni välkomna att kontakta oss på tel. +45 9655 8500 och på e-mail booking@smyrilline.dk.

 

Viktigt: Man ska enligt lag använda vinterdäck på Island under perioden september-maj.

 

Användbara länkar:

 

Resor till Island under vinterhalvåret

Resor till Island under vinterhalvåret

Se speciella villkor gällande resor till Island under vinterhalvåret. 

Resor till Island under vinterhalvåret

Bli inspirerad av Island

Hur man kör på Island

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Nästa ankomst och avresa

Avresa
Hirtshals . 25. jan 16:00
Ankomst
Tórshavn. 27. jan 08:00
Avresa
Tórshavn. 27. jan 14:00

Med förbehåll för fel och korrigeringar