Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - FÄRÖARNA, ISLAND OCH GRÖNLAND

FÄRÖARNA, ISLAND OCH GRÖNLAND

Denna unika sommarresa ger dig möjlighet för att uppleva den storslagna naturen på Island, Grönland och Färöarna. Du reser totalt i 12 dygn på Island, 3 dygn på Färöarna och 2 dygn på Grönland. 


Denna resa är en bra kombination av upplevelser, kultur och en reseform som ger dig möjlighet för att uppleva de storslagna landskapen och är en resa som garanterat kommer att ge massvis av intryck som sätter avtryck för resten av livet. Du reser ombord på vårt fartyg M/S Norröna mellan Danmark, Island och Färöarna och flyger mellan Island och Grönland. Läs hela reseprogrammet dag för dag här nedan. 

 

Vi har satt ihop resan med båtresa mellan Danmark och Island tur-retur med stopp på Färöarna med övernattning i 2-personershytt med badrum, och ni tar er egen personbil med ombord. Ni har totalt 12 övernattningar under resan runt på Island, 3 övernattningar på hotell på Färöarna, flyg tur-retur mellan Island och Grönland samt 2 hotellövernattningar på Grönland. Ni får frukost under hela resan och två middagar på Grönland. Vi erbjuder avgångar från danska Hirtshals mellan 01.06-31.08.2017.


Island 


Det finns inte många platser på jorden som man finner så storslagen och mångsidig natur på Island, där kontinentalplattorna mellan Amerika och Europa möts och naturen utspelar sig på det mest fantastiska sätt. Ni kan uppleva glaciärer, exploderande och ångande gejsrar, svavellandskap, dånande stora vattenfall, pyrande vulkaner, månliknande lavalandskap, flytande isberg, kalvande glaciärer och små trevliga byar. Island är känt för sina 170 varma källor och det finns gott om möjligheter under resan för ett härligt utomhusdopp i 38° C varmt vatten. 
  
Testa att segla på islagunen Jökulsarlon, en arktisk syn i särklass och ett av de största naturvidundren på Island. Besök det äventyrliga Myvatn där NASA har tränat sina kommande månastronauter. Här är landskapet bestrött med lavapelare som sticker upp ur marken överallt. Upplev de fantastiska vattenfallen på Island bl.a. Europas kraftigaste - Dettifos. Se hur Skogafoss skapar vackra regnbyar och testa att gå in under vattenfallet Sejlandsfoss. Och glöm inte att uppleva det mest berömda av de alla: Gulfoss. 

 

Färöarna


Färöarna består av 18 små öar, varav 17 är tillgängliga. 6 av öarna är förbundna med broar och tunnlar. National Geographic Traveler har korat Färöarna till världens mest orörda ögrupp och här kan du uppleva en värld som de flesta känner igen från filmen Sagan om Ringen. Ingenstans på Färöarna är du mer än 5 km från havet och överallt du har utsikt över flera av de 340 bergstopparna. Det finns stora områden med orörd natur och färöiska naturen är lättillgänglig. Dagarna på Färöarna organiserar du själv allt efter vad som passar er och ni tar utgångspunkt från hotellet på Färöarna. Ni kan välja att stanna på Färöarna antingen vägen upp från Danmark till Island eller på väg hem med färjan från Island till Danmark.

 

Ilulissat på Grönland


Ilulissat är isbergens paradis. Här är man alltid nära den fantastiska himlen med alla isberg precis utanför staden och kan höra hur isen knakar och brakar. Ilulissat är en moderns grönländsk stad men man kan fortfarande märka den gamla inuitkulturen som har satt stor prägel på såväl lokalhistoria som kultur och inte långt från staden ligger bland annat den gamla bosättningen Sermermiut. Här levde olika inuitkulturer under 4000 år. 
 
Under vistelsen har du möjlighet för att åka med på utflykt för att se midnattssolen färga isbergen röda, uppleva isbergen kalva och den f.d. handelsstationen och inuitbosättningen Ataa och följa med på en vandringstur längs Ilulissat Ice Fjord till Sermermiut, där man fortfarande kan uppleva resterna av 3 gamla inuitkulturer. Här kan man uppleva blommor och fantastiska isberg som bjuder på många bra fotografimöjligheter. Ni bor på världens nordligaste 4-stjärniga moderna hotell i fantastiska omgivningar, se en video om Hotel Artic och den storslagna naturen  här..
 
Det är möjligt att köpa till utflykter på Färöarna, Island och Grönland. Läs mer om det här.

 

Pris per person vid 2 personer (2017):

 

Hytt utan fönster och underbäddar

från DKK 35.860

 

Hytt med fönster och underbäddar

från DKK 36.670

 

Hytt med fönster och dubbelsäng

från DKK 37.070

 

Deluxehytt med fönster

från DKK 39.370

 

Det kan ske prishöjningar just nu då Air Iceland har rörliga priser och att alla priser som angår Grönland är således frånpriser. En prisjustering kan vara på omkring +1500 kr per person jämfört med ovannämnda priser.

 

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  Island med uppehåll på Grönland och Färöarna (resan är i totalt 17 dygn med samtliga destinationer)

   

  Nedan kan du läsa resebeskrivningen dag för dag på Island och Grönland och våra rekommendationer till din resa på Färöarna. Vi har tagit utgångspunkt i att avresan från Island till Grönland sker på en tisdag.

   

  Veckodagen för avresan mellan Island och Grönland kan dock variera mellan måndag, onsdag, torsdag och fredag beroende på vår flyg- och hotellkapacitet på tidpunkten för resan. 

   

  Ändras veckodagen för avresan till Grönland jämfört med nedanstående exempel från tisdag till onsdag eller torsdag kommer resplanen flyttas med 1-2 dagar mer i Reykjavik innan avresan till Grönland och färre dagar i Reykjavik-området efter returankomsten till Island. Ändras veckodagen för avresan till Grönland till måndag innebär det färre dagar i Reykjavik innan avresan till Grönland och flera efter returankomsten till Island. Ändras avresedagen till Grönland till fredag så kommer nedanstående beskrivna övernattning i Selfoss ändras till en övernattning i Reykjavik. 


   
  Översikt över rutt- och avresedagar mottas senast 3 vardagar efter gjord beställning och därefter förfaller depositionsinbetalning samtidigt. 

   

  Denna resebeskrivning tar utgångspunkt i att resan går Färöarna, Island, Grönland, Island.

   

  Mandag: Färöarna

  Vi föreslår att ni startar med ett besök Gjogv som ligger ca en timmes bilfärd från Torshavn. Det finns två vägar som för er till Gjogv och det är upplagt till att köra ena vägen dit, och den andra på vägen tillbaka. Besök Funning, Gjogv, Slættarantindur, Risin och Kellingen, Tjørnuvik och Saksun och få en heldagstur med vackra naturupplevelser och massvis av frisk luft och lunnefåglar.

   

  Tisdag: Färöarna

  Besök Vestmanna, känt för dagsturerna till de imponerande fågelfjällen och grottor. I turistsäsongen finns det seglingsturer genom det smala sundet och in i djupa grottor och nära den 600 m höga klippväggen. På vägen till Vestmanna passerar ni de två vackra byarna Leynar och Kvivik.

   
  Onsdag: Färöarna

  Använd dagen till att uppleva Torshavn. Världens minsta huvudstad som kan upplevas gåendes. Staden är en charmig blandning mellan gammalt och nytt, och ovanför hamnen liggen Skansin som är den gamla fästningen från år 1580. 5 minuters promenad härifrån ligger Vaglid som är stadens centrum med butiker och restauranger.

  På kvällen åker ni vidare till Island.

   

  SeyðisfjørðurTorsdag: Seyðisfjörður - Dettifoss - Húsavík 280 - 330 km

  När du lämnar färjan och kört igenom tullen kan du ta en titt på byn Seyðisfjörður, som har ett litet tekniskt museum. Efteråt kör du vidare till Egilsstaðir med stopp vid vattenfallen på vägen. Efter en titt runt i Egilsstadir, kör du igenom den långa och bördiga dalen Jökuldalur där vägen tar dig upp till Möðrudalsheiði som är en ökenliknande platå. Kör därefter norrut över Hólssandur tills du kommer till Dettifoss, Islands mäktigaste vattenfall. Efteråt kör du vidare till Ásbyrgi, en hästskoformad kanjon, innan du fortsätter till Husavik, där du kan ta en titt på den pittoreska hamnen eller besöka intressanta lokala museer och valmuseumet innan turen går vidare till ditt boende.

   

  Utflykt: Beroende på var du tillbringar natten så föreslår vi en valsafari från Húsavík på eftermiddagen eller nästa morgon, och utflykten tar ca 3 timmar. Du kan förboka valsafari genom Smyril Line innan avresa, se priser under “Utflykter på Island”.

   

  GodafossFredag: Mývatn - Akureyri 180 - 220 km

  I dag rekommenderar vi att du spenderar största delen av dagen med att utforska Mývatn och området runt det. Vid Skútustaðir finns det pseudokratrar. Dimmuborgir är en vacker lavalabyrint med otroliga lavaformationer som ger lä åt frodig vegetation. Se också till att besöka Námaskard fumarol med bubblande lera, gult svavel och en oförglömlig lukt. Du kan också vandra upp på fjället Hverfjall eller besöka Grjótagjá - en liten klyfta fylld med varmt vatten eller Stóragjá. Det är också möjligt att besöka det varma naturbadet ”Nature Baths”. På eftermiddagen kör du via vattenfallet Godafoss till Akureyri. Du övernattar i Akureyri, Dalvík eller eventuellt i Varmahlíð.

   

  AkureyriLördag: Akureyri - Laugarbakki - Stykkishólmur 440 km

  När du är redo för att lämna Akureyri kör du till grevskapet Skagafjörður som är berömt för sin hästavel. Där är det möjligt att besöka den gamla torvgården Glaumbær som är från slutet av 1800-talet.

   

  Utflykt: I Skagafjörður kan du rida eller åka på river rafting (ca 3 timmar totalt). Du fortsätter längs huvudvägen till byn Blönduós som är en trevlig liten by. På väg därifrån till området Laugarbakki där du ska övernatta, kan du ta några härliga omvägar för att se en stor klippa i havet, en bemärkelsevärd klippformation och ett fint litet vattenfall. Prisen för utflykt är inte inkluderat i resans pris.
  Du kör längs fjorden Hrútafjördur och över Laxárdalsheidi till den norra sidan av halvön Snæfellsnes. Om du vill kan du ta en kort avstickare för att besöka museumet dedikerat till Leifur Eiríksson som reste både från Grönland till Amerika dit han anlände omkring år 1000. Därefter följer du kusten längs Skógarströnd och ankommer till den charmiga fiskarbyn Stykkishólmur.

   

  Stykkishólmur

  Utflykt: Du kan ta en båt ut från Stykkishólmur och segla bland öarna i Breiðafjörður Bay. Det kommer finnas massvis av fåglar att skåda och basaltpelare att beundra. Priset för utflykten är inte inkluderat i resans pris.

   

  Söndag: Stykkishólmur/Ólafsvík - Snæfellsnes - Borgarnes/Reykholt 250 - 290 km

  Först följer du halvöns norra kustlinje förbi ett par små charmiga fiskebyar. Så får du chansen att utforska några av vidundren på spetsen av halvön, såsom det vid Djúpalónssandur-stranden, (varifrån du kan vandra till Dritvik, omkring 3 timmar), klippan vid Þúfubjarg, och en av höjdpunkterna i området: Arnarstapi. Där hittar du reder till tretåiga måsar bland basaltpelarna och du kan observera dem på nära håll. Gå en härlig promenad längs kusten och njut. Efteråt kör du längs sydsidan av halvön där du kan stanna vid Gerduberg, Islands längsta rad med basaltpelare. Därefter fortsätter du till staden Borgarnes där man kan besöka Settlement Centre. Du övernattar i detta område.

   

  HraunfossarMåndag: Borgarnes/Reyksholt - Borgarfjörður - Reykjavík 190 - 240 km

  I dag har du chans för att besöka en del av Borgarfjördur, ett frodigt jordbruksområde. Ditt första stopp är Deildartunguhver som är Islands största varma källa som producerar 180 liter kokande vatten i minuten. Därefter besöker du Reykholt, där du kan se en väldigt liten bassäng som byggdes av historikern och politikern Snorri Sturluson under 1200-talet. Du kan också se Hraunfossar som är en rad med små vattenfall som välter ut ur lavan och in i en förbipasserande flod. Lite längre fram finns det också ett vattenfall som inte är fullt så ovanligt men värt att se. Du kan också köra till Húsafell som är en liten semesterplats i en björkskog där det finns en simbassäng med härligt varmt vatten. Så fortsätter du längs Hvalfjörður-fjorden till Reykjavík där du övernattar.

   

  IlulissatTisdag: Reykjavík - Ilulissat

  På morgonen kör du till Reykjaviks flygplats, ca. 15 min. biltur, där du parkerar (P-plats vid flygplatsen är gratis). Därefter checkar du in och välj den disk som visar ”Ilulissat”, flygbolaget kommer antingen vara Air Iceland eller Air Greenland. Flygtiden är ca 3 timmar och det serveras kaffe under resan. På Ilulissats flygplats kommer du mötas av en guide från Artic Adventure och köra med shuttlebuss till Hotel Arctic där du övernattar under resan på Grönland. 


  Efter att du har checkat in på hotellet hålls ett informationsmöte där det informeras om de olika valmöjligheterna för utflykter och priser. Efter informationsmötet erbjuds ni möjlighet att delta i en guidad stadsvandring och efter den har du möjlighet för att utforska denna moderna, grönländska stad norr om polcirkeln och uppleva den unika Diskobukten på egen hand. På kvällen deltar du i en gemensam välkomstmiddag (exkl. dryck) på hotellet. Därefter har du möjlighet att åka på utflykten ”Midnight Cruise” där man kan uppleva hur midnattssolen speglar sig i de gigantiska isbergen, om du har valt att köpa till denna utflykt. 


  OBS! Möjligheter till utflykter varierar beroende på väderleken.

   

  Onsdag: Ilulissat

  På 2:a dagen erbjuds du en utflykt med möjlighet för att uppleva isbergen kalva och se den tidigare handelsstationen och Inuitboplatsen Ataa där ni avnjuter en 2-rätters lunch och 1 glas vin. Du kan också spendera dagen till att själv uppleva Ilulissat. Frukost och avskedsmiddag (exkl. dryck) på hotellet.


  OBS! Möjligheter till utflykter varierar beroende på väderleken.
   

  Torsdag: Ilulissat - Reykjavík

  Du börjar dagen med frukost. På den 3:e och sista dagen erbjuds en vandringstur längs Ilulissat Ice Fjord till Sermermiut där man fortfarande kan uppleva resterna av 3 gamla inuitkulturer. Här kan man uppleva blommor och fantastiska isberg och det finns bra fotomöjligheter om du väljer att köpa till denna utflykt. Du kan delta i avskedskaffe på hotellet med din guide på eftermiddagen. Transfer till flygplatsen. Du checkar själv in till flyget till Reykjavik, välj incheckningsdisken till Reykjavik (med antinger Air Iceland eller Air Greenland). Du landar på Reykjaviks inrikesflygplats där du hämtar ditt bagage och bil på parkeringsplatsen och kör till ett hotell i Reykjavik (det är inte säkert att det är samma hotell som ni bodde på innan avresan till Grönland). 

   

  ATVFredag: Reykjavík

  I dag kan du spendera hela dagen med att utforska Islands huvudstad Reykjavik. Den har en liten trevlig stadskärna, massvis av museum, många swimmingpools och erbjuder också möjlighet för en promenad i ett naturreservat precis utanför staden. Vi rekommenderar ett besök till det intressanta Nationalmuseet. Det finns också två köpcentrum och en stor shoppinggata inne i stadens centrum.

   

  Utflykt: I Reykjavík kan du åka på valsafari (båttur ca 3 timmar), eller ridning i grannstaden Hafnarfjörður. Det finns också möjlighet att åka på utflykt med fyrhjulingar.

   

  Blue LagoonLördag: Halvön Reykjanes 140 - 180 km

  Denna dag kommer det finans möjlighet för en utflykt till halvön Reykjanes, med ett besök i Bessastaðir-kyrkan och källor med kokande ånga och lera i Krísuvík.

   

  Utflykt: Vill du uppleva den berömda Blå Lagunen och ta ett varmt bad i en lavaomgivning och geotermiskt anlägg så kan det göras i dag. Besök ska bokas i förväg. I Grindavik finns ett museum som är baserat på temat ”saltad fisk” som kan besökas. Därefter kan du köra till spetsen av halvön där du kan njuta av en vacker utsikt över havet, det finns också ett område med varma källor. Till sist kör du tillbaka till Reykjavík.

   

  GullfossSöndag: Reykjavík - Þingvellir - Geysir - Gullfoss - Selfoss området omkring 250 km

  På morgonen kör du till Þingvellir National Park, där det gamla parlamentet grundlades. Detta område bjuder också på intressanta geologiska fenomen och du kan promenera genom en av de stora ravinerna. Sedan fortsätter du till Lyngdalsheidi-passet till byn Laugarvatn där det finns ett härligt spa och därifrån kör du till området Geysir där den berömda källan Strokkur skickar sina vattenpelar högt upp i luften var 5:e minut. Efteråt kör du vidare till Gullfoss, ett av Islands vackraste vattenfall.

   

  Utflykt: Inte långt från Gullfoss kan du åka på två spännande utflykter; Antingen Riverjet båttur (ca 1 timme) eller River Rafting (ca 2 timmar). När dagen är slut kör ni tillbaka till huvudvägen i landets södra delar för övernattning.

   

  SkaftafellMändag: Selfoss/Hella - South Coast - Kirkjubæjarklaustur/Skaftafell 170 - 300 km

  På morgonen fortsätter du österut och du kommer att passera vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Du kan också besöka det härliga folkmuseet i Skógar. 

   

  Utflykt: I Skógar-området kan du åka på en snöskotertur på Mýrdalsjökull-glaciären (totalt ca 2 timmar). Därefter kan du besöka fågelfjället Dyrhólaey där lunnefåglar kan skådas under högsäsongen och därifrån fortsätter du till den lilla byn Vik. Sedan kör du över Mýrdalssandurs urtvättade slätter till Kirkjubæjarklaustur där du övernattar eller längre mot öst i Skaftafell eller Hof.

   

  Tisdag: Kirkjubæjarklaustur - Skaftafell - Glacier Lagoon - Höfn området 150 - 220 km

  I dag fortsätter du längre öster ut. På vägen kan du göra ett stopp på Dverghamrar och se alla basaltpelare, och därefter ankommer du till Skaftafell National Park. Du kan tillbringa en hel del tid till att njuta av nationalparkens vackra natur och miljö. Det är möjligt att köra hela vägen till glaciärlagunen Svínafellsjökull och där kan du gå härliga vandringsturer. En promenad till vattenfallet Svartifoss (1 1/2 timme) rekommenderas varmt.

   

  Jokulsarlon

  Utflykt: I Skaftafell är det möjligt att delta i en ca 2 timmar lång vandringstur på glaciären Svínafellsjökull. Från Skaftafell fortsätter du till glaciärsjön Jökulsárlón, där man kan beundra de vackra isbergen som flyter runt i lagunen.

   

  Utflykt: Det finns möjlighet för att ta en segeltur på lagunen, antingen i en amfibiebåt eller en zodiacbåt. Du kommer troligen att fortsätta längre österut längs kusten till Höfn-området för övernattning. 

   

  Utflykt: I Höfn-området kan du åka på en snöskotertur på glaciären Vatnajökull.

   

  Onsdag: Höfn - Egilsstaðir 250 - 280 km

  I dag börjar du med att köra längs Hvalnes branta sluttning till fiskebyn Djúpivogur där du kan kolla runt lite. Därifrån kör du längs den östra fjorden och beundrar landskapet. Ett tips: besök Petra Sten Collection i den lilla byn Stöðvarfjörður. Petras trädgårt och det mesta av hennes hus är fyllt med massvis av färgglada halvädelstenar från Island. Efter att du kört runt fjordarna kör du över Fagridalur-passet till Egilsstadir, den största staden på östra Island (med en underbar swimmingpool). Du spenderar natten i eller i närheten av Egilsstadir.

   

  Torsdag: Egilsstaðir - Seyðisfjörður 27 km

  På morgonen kör du tillbaka till Seyðisfjörður för att stiga ombord på färjan. 

   

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Från base camp vid utkanten av Reykjavík
   Varaktighet
   2-2½ timmer totalt inkl. 1 timme på ATV
   Priset inkluderar
   1 timmes tur på fyrhjuling, 2 personer per fordon, Engelsktalande guide, lån av dräkt, vantar och hjälm
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   17.11-2999 - 17.11-2999 / 17.11-2999 - 17.11-2999
   Upphämtning
   Upphämtning vid hotellet är möjligt
   Svårighetsgrad
   Perfekt för nybörjare
   Betingelser
   För att köra fyrhjuling ska man ha ett giltigt körkort
   Pris per person
   DKK 1.125

   Mountain Safari är en fatastisk utflukt på fyrhjuling i närheten av Reykjavík, endast 15 min från de flesta av stadens hotell. Mountain Safari är perfekt för nybörjare och för dem som önskar att prova på något nytt. Fordonen är enkla att använda även om det är din första gång på en fyrhjuling. Innan turen kommer guiden ge dig en användarvägledning och säkerhetsinstruktioner. 

    

   Från vårt base camp startar turen på en grusstig längs den vackra sjön Hafravatn, därefter kör vi upp över en bergsväg till toppen av berget Hafrafell varifrån du kan njuta av den vackra utsikten över Reykjavík och de omkringliggande bergen. 

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Du kjører fra Reykjavík til Den Blå Lagune som ligger ca. 50 km fra hovedstaden. Det tar ca. 45 min
   Varaktighet
   upp till 3 timmar
   Priset inkluderar
   Entré till lagunen. Du ska ta med egna badkläder och handduk, det är också möjligt att hyra det på plats
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   11.11-2999 - 11.11-2999 / 11.11-2999 - 11.11-2999
   Pris per person
   dagspriser - anges vid beställning

   Att bada i Den Blå Lagunen är en mycket speciell upplevelse med det blå vattnet omgivet av lavalandskap. Det geotermiska vattnet har en unik sammansättning som innehåller tre aktiva ingredienser: kiseldioxid, alger och mineraler.

   Den blå färgen kommer från kiseldioxiden och sättet som den reflekterar solljus på. Vattentemperaturen är 37-40°C året runt. Den blå lagunen är på de flesta ställen 0,8-1,2 meter djup. Den djupaste punkten är 1,6 meter.

    

   Bokning


   Vi rekommenderar dig att förboka entrén till lagunen då det ofta är fullbokat flera dagar innan.

    

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Skaftafell National Park
   Varaktighet
   2 ½ timme totalt (2 timmars glaciärvandring)
   Priset inkluderar
   Användning av glaciär- och säkerhetsutrustning, engelsktalande guide
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   17.11-2999 - 17.11-2999 / 17.11-2999 - 17.11-2999
   Svårighetsgrad
   Relativt lätt 2 timmars vandring
   Pris per person
   DKK 725

   Denna utflykt tar er med till Svínafellsjökull som är ett utlopp från glaciären Vatnajökull och utsikten är helt enkelt fantastisk. Ni kommer att gå igenom ett sagoland av isskulpturer och djupa sprickor i glaciären. I början av turen kommer en erfaren guide lära er att använda glaciärutrustning, så som stegjärn och isyxa, eftersom sådan utrustning är nödvändig för denna utflykt.

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Parkeringsplatsen vid glaciärlagunen Jökulsárlón
   Varaktighet
   1 timme
   Priset inkluderar
   Båttur i en gummibåt med engelsktalande guide, obligatorisk användning av flytvästar
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   17.11-2999 - 17.11-2999 / 17.11-2999 - 17.11-2999
   Pris per person
   DKK 610

   För dem som önskar att uppleva fantastiska isberg på ett spännande sätt så är detta garanterat en höjppunkt. Denna utflykt bjuder på massvis av variation, från flytande tur utan motorn igång, nära isbergen, till att segla mellan isbergen i hög hastighet á la James Bond. Vid den höga hastigheten ser du mer på denna resa än man skulle sett i Amphibian-båten och man kommer mycket närmare isbergen. 

    

   Notera:


   Vi rekommenderar att boka denna utflykt i förhand då det endast finns ett begränsat antal platser.

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Vid hamnen i Húsavík – var vänligen i hamnen 15 min innan avgång
   Varaktighet
   3 timmar
   Priset inkluderar
   Båttur, lån av varma ytterplagg, regnkläder, mössa, handskar och filtar och engelsktalande guide
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   17.11-2999 - 17.11-2999 / 17.11-2999 - 17.11-2999
   Pris per person
   DKK 610

   Upplev Húsavíkvalsafari. Denna by är känd som Europas valsafarihuvudstad. Njut av den vackra naturen och djurlivet från däcket på en renoverad fiskebåt i ek. Det används endast ekträsbåtar när vi seglar här, då deras effektiva och tysta motorer se till att vi är miljövänliga. Båtarna är speciellt utrustade och uppfyller alla krav för valskådning.

    

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Kontoret ved Hestasport, lige syd for Varmahlíð
   Varaktighet
   1, 2 eller flera timmar
   Priset inkluderar
   Det nämnda antalet timmar ridning med erfaren, engelsktalande guide, hjälm och regnkläder.
   Möjligt i perioden
   Dagligen vid förfrågan
   Svårighetsgrad
   Korte ture for begyndere, længere ture for erfarne ryttere
   Pris per person
   1 timme: DKK 525, 2 timmar: DKK 735, 3 timmar: DKK 915.

   Islands berömda hästar ska ju prövas under besöket. En kort ridtur i Skagafjörður är perfekt för att få ett första intryck att rida på islandshästar, att njuta av det fantastiska landskapet från en hästrygg. Hästarna är snälla och pålitliga så för en förstagångsryttare är de en perfekt start och till de mer erfarna ryttarna har vi hästar av hög kvalitet och med massvis av vilja. 

    

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Hamnen i i Stykkishólmur
   Varaktighet
   2 timmar och 15 minuter
   Priset inkluderar
   Segeltur med engelsktalande guide
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   26.11-2999 - 26.11-2999 / 26.11-2999 - 26.11-2999
   Pris per person
   DKK 490

   Detta är en chans att kunna njuta av naturen, se fåglar och smaka färska kammusslor. Detta havsäventyr tar plats på Breiðafjörður Bay på den västra sidan av Island. På vägen ser vi otaliga öar, många med märkliga former och intressanta basaltformationer. 

    

   Där är också massa fåglar; lunnefåglar, ejderfåglar samt skarvar. Har vi turen med oss så finns det en chans för att se den vithövdade örnen. 

    

   En höjdpunkt på vägen är fiskning med liten hov, då vi trollar fram läckerheter från havet; bland annat kammusslor och sjöborrar. 

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Hamnen i Reykjavík i centrum
   Varaktighet
   2 ½ -3 ½ timmar
   Priset inkluderar
   Båttur, hyrning av dräkt eller regnkläder, guide (engelsktalande, och ofta också andra språk)
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   17.11-2999 - 17.11-2999 / 17.11-2999 - 17.11-2999
   Betingelser
   Av säkerhetsmässiga själ ska alla barn under 12 år bära flytväst under resan.
   Pris per person
   DKK 670

    

   De majestätiska valarna och späkhuggarna ledsagar vår båt. Vi ser alltid en mängd fåglar såsom havssulor, lunnefåglar, sillgrisslor, alla skarvar och måsar, tärnor och många andra. Turen passerar flera öar där du kan se kolonier av lunnefåglarnas bon, så det finns mycket att fotografera. Alla deltagare kan låna varma ytterplagg och regnrockar.

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Baslägret vid Drumboddssstadir, nära byn Reykholt i Geysir-området
   Varaktighet
   Ca. 3 timmar
   Priset inkluderar
   Utflykt på ca 1½ timme till Hvítá-floden, engelsktalande guides, användning av säkerhetsvästar och hjälmar
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   17.11-2999 - 17.11-2999 / 17.11-2999 - 17.11-2999
   Svårighetsgrad
   Passar de allra flesta men inte för barn under 10 år
   Pris per person
   DKK 855

   Detta är en av de mest populära aktiviteterna på Island. Floden Hvítá är fantastisk och ligger i vackra och varierande omgivningar. Det ör en lugn ravin att njuta av samt vattenfall och vågor för att få igång adrenalinet. På vägen passerar vi genom Brúarhlöd-ravinen och dem som vill får möjlighet att hoppa från en klippa ned i floden. Innan avgång kommer guiderna förklara tydligt vad som kommer att ske, hur allt görs och alla som är i relativt god fysisk form och inte rädda för att bli våta kan njuta av denna utflykt.

  • Bussresa till romantiska Gjógv
   Resmål
   Färöarna
   Varaktighet
   5 timmar
   Priset inkluderar
   Busstur med guide och lunch i Guesthouse Gjáargarður.
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   Varje söndag från 4 juni till 27 augusti 2017.
   Pris per person
   DKK. 498
   Kan beställas:
   Kan förbokas tilsammans med din resa.

   Period 04.06-27.08.2017 

   Upphämtning: Hotel Føroyar, Oyggjarvegur, Torshavn kl. 08:50 och bussterminalen i Tórshavn kl. 09:00.

    

   Gjógv ligger på Eysturoys yttersta nordöstkust. På vägen österut kör vi över bron från Färöarnas största ö Streymoy, till den näst största Eysturoy, och passerar det mäktiga Slættaratindur (882 meter) och Gráfelli (857 meter), som är ögruppens högsta fjäll.

    

   Gjógv är mest känt för sitt pittoreska landskap med gamla färgglada hus som är uppförda runt den livsviktiga naturliga landstigningsplatsen. Landningsplatsen ligger i en klyfta, gjógv på färöiska, som har gett området sitt namn, och med god grund då denna var bygdens länk till resten av världen innan vägen anlades. Antalet av invånare är inte stort - endast 52 människor bor ni i Gjógv men bygden är ett populärt turistmål både bland utländska och lokala resenärer, som dras till den romantiska ron man finner här.

    

   Gjógv är en perfekt plats för en liten promenad och vi utforskar den lilla bygden innan vi besöker deras charmiga hotell, Gjáargarður, där det serverar lunch.

  • Bussresa till historiska Kirkjubøur
   Resmål
   Färöarna
   Varaktighet
   4 timmar
   Priset inkluderar
   Guidad busstur, en rundtur i Kirkjubø och varma drycker och kakor i den atmosfäriska Roykstovan.
   Möjligt under säsong
   Möjligt i perioden
   05.06-2017 - 28.08-2017 / 29.08-2999 - 24.10-2999
   Pris per person
   DKK. 398
   Kan beställas:
   Kan förbokas tilsammans med din resa.

    Period 05.06-28.08.2017:

   Upphämtning: Hotel Føroyar, Oyggjarvegur, Torshavn kl. 08:50 och bussterminalen i Tórshavn kl 09:00.

    

   Kirkjubøur er Färöarnas historiska hjärta. Bygden på Stremoys sydvästra kusten erbjuder en unik utsikt över öarna hestur och Koltur. Under medeltiden var Kirkjubøur biskopsbostad, och därmed landets andliga och kulturella centrum.

    

   På denna unika resa kör vi igenom Torshamn, antagligen världens minsta huvudstad, och sedan upp genom de vackra bergen förbi bygden Velbastaður som ligger längst ut på en bergssluttning. Turen är både pittoresk och lärorik med en dansk-, tysk-, och engelstalande guide. Kirkjubøurs bönder är redo att ta emot oss när vi ankommer och guida oss igenom gåtfulla Magnuskatedralen som uppfördes ca. år 1300 av biskop Erlendur, och därefter igenom Olavskyrkan samt den f.d. kungsgården Kirkjubøargarðurs bostadshus (Roykstovan), som har ståt där i nästan 1000 år och sägs vara världens äldsta bebodda trähus. Som pricken över i bjuder värden på en tår kaffe och kakor i den stämningsfulla Roykstovan.

    

   I denna busstur indgår en guidad visning av gamla staden i Torshavn.

  • Bussresa till Streymoy och Eysturoy
   Resmål
   Färöarna
   Varaktighet
   5 timmar
   Priset inkluderar
   Busstur med guide, varm dryck och kakor på Garðahúsið i Søldafjørður.
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   Varje onsdag från 7 juni till 30 augusti 2017.
   Pris per person
   DKK. 498
   Kan beställas:
   Kan förbokas tillsammans med din resa

   Period 07.06-30.08.2017  

   Upphämtning: Torshamn, bussterminal kl. 08:50 och Hotel Føroyar, Oyggjarvegur, Torshamn kl. 09:00 

    

   Turen startar i Torshamn och fortsätter längs den vackra bergsvägen över Torshamn kallad ”Oyggjarvegurin”, bokstavligt översatt till ”övägen”, och sedan över bergspasset Norðadalsskarð varifrån du kan se öarna Koltur och Hestur. Därifrån går resan vidare till Kollafjørður som ligger på Streymoys östkust. ”Fjørður” betyder fjord på färöiska och byn Kollafjørður sträcker sig längs med fjordens kust i ca 10 km, trots byns lilla storlek. Den karakteristiska kyrkan i byn är ifrån 1837.

    

   Resan fortsätter över bron som förbinder Streymoy och Eysturoy vilket är den enda bron över Nordatlanten. Efter att ha kryssat bron kör vi förbi ett par mindre byar på vägen till Søldafjørður där vi stannar för något varmt att dricka på den trevliga herrgården Garðahúsið som byggdes på 1800-talet. Byn Søldafjørður är en del av en kedja av byar som sträcker sig längs den östra sidan av fjorden Skálafjørður på Eysteroy. Denna utflykt är både vacker och historisk.

  • Bussresa till naturskönne Saksun
   Resmål
   Färöarna
   Varaktighet
   4 timmar
   Priset inkluderar
   Busstur med guide.
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   Varje fredag från 9 juni till 1 september 2017.
   Pris per person
   DKK. 398
   Kan beställas:
   Kan förbokas tillsammans med din resa

   Period 09.06-01.09.2017.  

   Upphämtning: Hotel Føroyar, Oyggjarvegur, Torshamn kl. 12:50 och bussterminalen kl. 13:00.

    

   Resan till Saksun startat i Torshamn. Saksun är en vacket by som ligger i det som en gång var botten av en fjord omgiven av branta berg. Fjorden har skapat en djup och lugn naturhamn, men en storm har blockerat hamnen med sand och skapat sjön som du kan se i botten av fjorden. Du kommer besöka gården Dúvugarður som är äldre än 1600-talet och bjuder på en glimt av hur färöingarna levde förr i tiden. Innan du lämnar Saksun får du möjlighet att uppleva kyrkan som är byggd 1858.

    

   Vårt nästa stopp blir Hvalvík. Namnet betyder ”valbukt” och ligger i en dal på Streymoys östkust, i närheten av en annan by som heter Streymnes. Du får möjlighet för att se kyrkan i Hvalvík som är landets äldsta kyrka. Vi kommer också se ut över havet där det endast 10-20 meter från Hvalvík ligger ett vrak från ett gammalt träskepp. 

    

   På vägen tillbaka tar vi bergsvägen ”Oyggjarvegurin” för en oslagbar utsikt.

  • Avresedatum från Hirtshals i perioden 01.06-31.08.2017.
  • Priserna som visas är baserade på att 2 vuxna beställer och reser tillsammans.
  • Priserna som visas är exkl. tillköp av utflykter.
  • Det är inte möjligt att ändra resans innehåll, sammansättning eller period.
  • Tilldelning av hytter sker ombord på fartyget och det är inte möjligt att beställa ett speciellt hytt- eller däcknummer. 
  • 1:a deposition som utgör 40% av resans totala pris ska betalas samtidigt som du beställer och 2:a delen av priset som utgör 60% av priset förfaller till betalning 32 dagar före avresa. 1:a delen ska inbetalas via betalkort (genom DIBS) eller genom en dokumenterad banköverföring. 2:a delen av priset ska inbetalas till vårt danska kontonummer: 9083 00000311782, swift: STHYDK21 via SP NO DK 22, iban: DK 85 90830000311782. Märk betalningen med ditt bokningsnummer. Smyril Line drar inte beloppen.
  • Avbokning och ändring: Notera att avvikelser gällande avbeställningsvillkoren och villkoren för ändring av beställning på denna resa jämfört med det som står beskrivet i de Generella Vilkoren för 2017.
  • Resan kan inte beställas online utan ska ske på tel. +45 9655 8500 eller via email på booking@smyrilline.dk.