Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - ISLAND MED STOP OVER PÅ GRÖNLAND

ISLAND MED STOP OVER PÅ GRÖNLAND

Denna unika sommarresa ger dig möjlighet för att uppleva den isländska och grönländska storslagna naturen. Du uppehåller dig totalt 12 dygn under resan på Island och 3 dygn på Grönland. Denna resa är en härlig kombination av upplevelser och kultur, och reseformen ger dig möjlighet för att uppleva de storslagna landskapen och är en resa som garanterat kommer ge dig massor av intryck som sätter avtryck för resten av livet. Du reser med färja mellan Danmark och Island, och flyger mellan Island och Grönland. Läs hela reseprogrammet dag för dag här nedan (välj fliken “Resebeskrivning Island och Grönland”). 

 

Vi har satt ihop resan med en färjeresa mellan Danmark och Island tur/retur med övernattning i 2-personershytt med badrum, ni tar er egen bil med ombord och övernattar totalt 12 nätter på Island, flygresa tur/retur mellan Island och Grönland och 3 hotellövernattningar på Grönland. Ni får frukost på hela resan och 2 x middag på Grönland. Notera att priserna som visas är från-priser och det fastställda priset först redovisas i samband med vår bekräftning av resan. Detta beror på varierande priser hos flygbolag och på Grönland. 

 

GreenlandIsland runt

Det finns inte många platser på jorden som man finner så storslagen och mångsidig natur som här, där kontinentalplattorna mellan Amerika och Europa möts och naturen utspelar sig på det mest fantastiska sätt. Ni kan uppleva isglaciärer, exploderande och ångande gejsrar, svavellandskap, brusande stora vattenfall, pyrande vulkaner, månlikande lavalandskap, flytande isberg och små trevliga byar. Island är känt för sina 170 varma källor och det finns många chanser att ta ett utomhusbad i 38° varmt vatten under resans gång.

 

Testa att segla på islagunen Jökulsarlon, en arktisk syn utöver det vanliga och ett av de största fenomenen på Island. Eller besök Myvatn där NASA har tränat sina kommande månastronauter. Här är landskapet bestrött med lavapelare som sticker upp överallt. Upplev Islands fantastiska vattenfall, bl.a. Europas kraftigaste; Dettifoss. Se hur Skogafoss skapar vackra regnbyar och testa på att gå under vattenfallet Sejlandsfoss. Upplev också det mest berömda vattenfallet av alla på Island – Gullfoss. 

 

Greenland

Ilulissat i Grönland


Ilulissat är isfjällens paradis. Här är man hela tiden nära det fantastiska skådespelet med alla isberg strax utanför staden och kan höra isen knaka och spricka. Ilulissat är en modern grönländsk stad men i vilken man också kan märka den gamla inuitkulturen. Det har satt sina djupa spår i både lokalhistoria samt kultur, och inte långt från staden ligger bland annat den gamla bosättningen Sermermiut. Här bodde under 4000 år olika inuitiska kulturer. 

 

Under vistelsen har du möjlighet för att åka på utflykt för att se midnattssolen färga isbergen röda, uppleva isbergens kalvning och den tidigare handelsstationen och inuitboplatsen Ataa, samt följa med på en vandringstur längs Ilulissat Ice Fjord till Sermermiut, där man fortfarande kan uppleva resterna av 3 tidigare inuitkulturer. Här kan man uppleva blommor och fantastiska isberg och det finns många bra fotomöjligheter. Ni bor på världens nordligaste 4-stjärniga moderna hotell i en fantastisk miljö se en video om Hotel Artic och de storslagna omgivningarna här

 

 

Det är möjligt att köpa till utflykter på Island och Grönland, läs mer om det på denna sida.

 

Pris per person vid 2 personer (2017):


Hytt utan fönster och underbäddar

från DKK 33.825

 

Hytt med fönster och underbäddar 

från DKK 34.635

 

Hytt med fönster och dubbelsäng

från DKK 35.040

 

Deluxehytt med fönster

från DKK 37.335

 

Priserna som visas är från-priser och fastställs slutgiltigt i samband med när vi genomför beställningen av flygresan.

Observera att priserna anges i danska kronor (DKK). För att se priset i SEK, ange beloppet i valutakonverterare nedan:

DKK:
SEK:

Valutakurs hämtad från: nationalbanken.dk

Priset inkluderar:
Tilläggsmöjligheter:

Ring och boka

eller få höra mer

+45 96 55 85 00

  Island med stopp på Grönland (resans längd är 2 veckor inkl. bägge destinationer)

   

  Nedan kan du läsa resebeskrivningen dag för dag på Island och Grönland. I informationen nedan har vi tagit utgångspunkt i att avresan från Island till Grönland sker på en tisdag. 

   

  Veckodagen innan avresan från Island till Grönland kan dock variera mellan måndagar, onsdagar, torsdagar och fredagar beroende på vår flyg- och hotellkapacitet.

   

  Ändras veckodagen för avresan till Grönland jämfört med exemplen nedan från tisdag till onsdag eller torsdag kommer resplanen skjutas med 1-2 dagar mer i Reykjavik innan avresan till Grönland och färre dagar i Reykjavikområdet efter ni anländer på Island igen. Ändras veckodagen för avresa till Grönland till måndag innebär detta färre dagar i Reykjavik innan avresan till Grönland och fler efter returankomsten. Ändras avresedagen till Grönland till en fredag kommer den nedan beskrivna övernattningen i Selfoss ändras till en övernattning i Reykjavik.

   

  Översikt över rutt- och avresedag får ni senast 3 arbetsdagar efter beställning, och efter det förfaller inbetalning till deposition samtidigt. 

   

  SeyðisfjørðurTorsdag: Seyðisfjörður - Dettifoss - Húsavík 280 - 330 km

  När du lämnar färjan och kört igenom tullen kan du ta en titt på byn Seyðisfjörður, som har ett litet tekniskt museum. Efteråt kör du vidare till Egilsstaðir med stopp vid vattenfallen på vägen. Efter en titt runt i Egilsstadir, kör du igenom den långa och bördiga dalen Jökuldalur där vägen tar dig upp till Möðrudalsheiði som är en ökenliknande platå. Kör därefter norrut över Hólssandur tills du kommer till Dettifoss, Islands mäktigaste vattenfall. Efteråt kör du vidare till Ásbyrgi, en hästskoformad kanjon, innan du fortsätter till Husavik, där du kan ta en titt på den pittoreska hamnen eller besöka intressanta lokala museer och valmuseumet innan turen går vidare till ditt boende.

   

  Utflykt: Beroende på var du tillbringar natten så föreslår vi en valsafari från Húsavík på eftermiddagen eller nästa morgon, och utflykten tar ca 3 timmar. Du kan förboka valsafari genom Smyril Line innan avresa, se priser under “Utflykter på Island”.

   

  GodafossFredag: Mývatn - Akureyri 180 - 220 km

  I dag rekommenderar vi att du spenderar största delen av dagen med att utforska Mývatn och området runt det. Vid Skútustaðir finns det pseudokratrar. Dimmuborgir är en vacker lavalabyrint med otroliga lavaformationer som ger lä åt frodig vegetation. Se också till att besöka Námaskard fumarol med bubblande lera, gult svavel och en oförglömlig lukt. Du kan också vandra upp på fjället Hverfjall eller besöka Grjótagjá - en liten klyfta fylld med varmt vatten eller Stóragjá. Det är också möjligt att besöka det varma naturbadet ”Nature Baths”. På eftermiddagen kör du via vattenfallet Godafoss till Akureyri. Du övernattar i Akureyri, Dalvík eller eventuellt i Varmahlíð.

   

  AkureyriLördag: Akureyri - Laugarbakki - Stykkishólmur 440 km

  När du är redo för att lämna Akureyri kör du till grevskapet Skagafjörður som är berömt för sin hästavel. Där är det möjligt att besöka den gamla torvgården Glaumbær som är från slutet av 1800-talet.

   

  Utflykt: I Skagafjörður kan du rida eller åka på river rafting (ca 3 timmar totalt). Du fortsätter längs huvudvägen till byn Blönduós som är en trevlig liten by. På väg därifrån till området Laugarbakki där du ska övernatta, kan du ta några härliga omvägar för att se en stor klippa i havet, en bemärkelsevärd klippformation och ett fint litet vattenfall. Prisen för utflykt är inte inkluderat i resans pris.
  Du kör längs fjorden Hrútafjördur och över Laxárdalsheidi till den norra sidan av halvön Snæfellsnes. Om du vill kan du ta en kort avstickare för att besöka museumet dedikerat till Leifur Eiríksson som reste både från Grönland till Amerika dit han anlände omkring år 1000. Därefter följer du kusten längs Skógarströnd och ankommer till den charmiga fiskarbyn Stykkishólmur.

   

  Stykkishólmur

  Utflykt: Du kan ta en båt ut från Stykkishólmur och segla bland öarna i Breiðafjörður Bay. Det kommer finnas massvis av fåglar att skåda och basaltpelare att beundra. Priset för utflykten är inte inkluderat i resans pris.

   

  Söndag: Stykkishólmur/Ólafsvík - Snæfellsnes - Borgarnes/Reykholt 250 - 290 km

  Först följer du halvöns norra kustlinje förbi ett par små charmiga fiskebyar. Så får du chansen att utforska några av vidundren på spetsen av halvön, såsom det vid Djúpalónssandur-stranden, (varifrån du kan vandra till Dritvik, omkring 3 timmar), klippan vid Þúfubjarg, och en av höjdpunkterna i området: Arnarstapi. Där hittar du reder till tretåiga måsar bland basaltpelarna och du kan observera dem på nära håll. Gå en härlig promenad längs kusten och njut. Efteråt kör du längs sydsidan av halvön där du kan stanna vid Gerduberg, Islands längsta rad med basaltpelare. Därefter fortsätter du till staden Borgarnes där man kan besöka Settlement Centre. Du övernattar i detta område.

   

  HraunfossarMändag: Borgarnes/Reykholt - Borgarfjörður - Reykjavík 190 - 240 km

  I dag har du chans för att besöka en del av Borgarfjördur, ett frodigt jordbruksområde. Ditt första stopp är Deildartunguhver som är Islands största varma källa som producerar 180 liter kokande vatten i minuten. Därefter besöker du Reykholt, där du kan se en väldigt liten bassäng som byggdes av historikern och politikern Snorri Sturluson under 1200-talet. Du kan också se Hraunfossar som är en rad med små vattenfall som välter ut ur lavan och in i en förbipasserande flod. Lite längre fram finns det också ett vattenfall som inte är fullt så ovanligt men värt att se. Du kan också köra till Húsafell som är en liten semesterplats i en björkskog där det finns en simbassäng med härligt varmt vatten. Så fortsätter du längs Hvalfjörður-fjorden till Reykjavík där du övernattar.

   

  IlulissatTisdag: Reykjavík - Ilulissat

  På morgonen kör du till Reykjaviks flygplats, ca. 15 min. biltur, där du parkerar (P-plats vid flygplatsen är gratis). Därefter checkar du in och välj den disk som visar ”Ilulissat”, flygbolaget kommer antingen vara Air Iceland eller Air Greenland. Flygtiden är ca 3 timmar och det serveras kaffe under resan. På Ilulissats flygplats kommer du mötas av en guide från Artic Adventure och köra med shuttlebuss till Hotel Arctic där du övernattar under resan på Grönland. 


  Efter att du har checkat in på hotellet hålls ett informationsmöte där det informeras om de olika valmöjligheterna för utflykter och priser. Efter informationsmötet erbjuds ni möjlighet att delta i en guidad stadsvandring och efter den har du möjlighet för att utforska denna moderna, grönländska stad norr om polcirkeln och uppleva den unika Diskobukten på egen hand. På kvällen deltar du i en gemensam välkomstmiddag (exkl. dryck) på hotellet. Därefter har du möjlighet att åka på utflykten ”Midnight Cruise” där man kan uppleva hur midnattssolen speglar sig i de gigantiska isbergen, om du har valt att köpa till denna utflykt. 


  OBS! Möjligheter till utflykter varierar beroende på väderleken.

   

  Onsdag: Ilulissat

  På 2:a dagen erbjuds du en utflykt med möjlighet för att uppleva isbergen kalva och se den tidigare handelsstationen och Inuitboplatsen Ataa där ni avnjuter en 2-rätters lunch och 1 glas vin. Du kan också spendera dagen till att själv uppleva Ilulissat. Frukost och avskedsmiddag (exkl. dryck) på hotellet.


  OBS! Möjligheter till utflykter varierar beroende på väderleken.
   

  Torsdag: Ilulissat - Reykjavík

  Du börjar dagen med frukost. På den 3:e och sista dagen erbjuds en vandringstur längs Ilulissat Ice Fjord till Sermermiut där man fortfarande kan uppleva resterna av 3 gamla inuitkulturer. Här kan man uppleva blommor och fantastiska isberg och det finns bra fotomöjligheter om du väljer att köpa till denna utflykt. Du kan delta i avskedskaffe på hotellet med din guide på eftermiddagen. Transfer till flygplatsen. Du checkar själv in till flyget till Reykjavik, välj incheckningsdisken till Reykjavik (med antinger Air Iceland eller Air Greenland). Du landar på Reykjaviks inrikesflygplats där du hämtar ditt bagage och bil på parkeringsplatsen och kör till ett hotell i Reykjavik (det är inte säkert att det är samma hotell som ni bodde på innan avresan till Grönland). 

   

  ATVFredag: Reykjavík

  I dag kan du spendera hela dagen med att utforska Islands huvudstad Reykjavik. Den har en liten trevlig stadskärna, massvis av museum, många swimmingpools och erbjuder också möjlighet för en promenad i ett naturreservat precis utanför staden. Vi rekommenderar ett besök till det intressanta Nationalmuseet. Det finns också två köpcentrum och en stor shoppinggata inne i stadens centrum.

   

  Utflykt: I Reykjavík kan du åka på valsafari (båttur ca 3 timmar), eller ridning i grannstaden Hafnarfjörður. Det finns också möjlighet att åka på utflykt med fyrhjulingar.

   

  Blue LagoonLördag: Halvön Reykjanes 140 - 180 km

  Denna dag kommer det finans möjlighet för en utflykt till halvön Reykjanes, med ett besök i Bessastaðir-kyrkan och källor med kokande ånga och lera i Krísuvík.

   

  Utflykt: Vill du uppleva den berömda Blå Lagunen och ta ett varmt bad i en lavaomgivning och geotermiskt anlägg så kan det göras i dag. Besök ska bokas i förväg. I Grindavik finns ett museum som är baserat på temat ”saltad fisk” som kan besökas. Därefter kan du köra till spetsen av halvön där du kan njuta av en vacker utsikt över havet, det finns också ett område med varma källor. Till sist kör du tillbaka till Reykjavík.

   

  GullfossSöndag: Reykjavík - Þingvellir - Geysir - Gullfoss - Selfoss området omkring 250 km

  På morgonen kör du till Þingvellir National Park, där det gamla parlamentet grundlades. Detta område bjuder också på intressanta geologiska fenomen och du kan promenera genom en av de stora ravinerna. Sedan fortsätter du till Lyngdalsheidi-passet till byn Laugarvatn där det finns ett härligt spa och därifrån kör du till området Geysir där den berömda källan Strokkur skickar sina vattenpelar högt upp i luften var 5:e minut. Efteråt kör du vidare till Gullfoss, ett av Islands vackraste vattenfall.

   

  Utflykt: Inte långt från Gullfoss kan du åka på två spännande utflykter; Antingen Riverjet båttur (ca 1 timme) eller River Rafting (ca 2 timmar). När dagen är slut kör ni tillbaka till huvudvägen i landets södra delar för övernattning.

   

  SkaftafellMändag: Selfoss/Hella - South Coast - Kirkjubæjarklaustur/Skaftafell 170 - 300 km

  På morgonen fortsätter du österut och du kommer att passera vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Du kan också besöka det härliga folkmuseet i Skógar. 

   

  Utflykt: I Skógar-området kan du åka på en snöskotertur på Mýrdalsjökull-glaciären (totalt ca 2 timmar). Därefter kan du besöka fågelfjället Dyrhólaey där lunnefåglar kan skådas under högsäsongen och därifrån fortsätter du till den lilla byn Vik. Sedan kör du över Mýrdalssandurs urtvättade slätter till Kirkjubæjarklaustur där du övernattar eller längre mot öst i Skaftafell eller Hof.

   

  Tisdag: Kirkjubæjarklaustur - Skaftafell - Glacier Lagoon - Höfn området 150-220 km

  I dag fortsätter du längre öster ut. På vägen kan du göra ett stopp på Dverghamrar och se alla basaltpelare, och därefter ankommer du till Skaftafell National Park. Du kan tillbringa en hel del tid till att njuta av nationalparkens vackra natur och miljö. Det är möjligt att köra hela vägen till glaciärlagunen Svínafellsjökull och där kan du gå härliga vandringsturer. En promenad till vattenfallet Svartifoss (1 1/2 timme) rekommenderas varmt.

   

  Jokulsarlon

  Utflykt: I Skaftafell är det möjligt att delta i en ca 2 timmar lång vandringstur på glaciären Svínafellsjökull. Från Skaftafell fortsätter du till glaciärsjön Jökulsárlón, där man kan beundra de vackra isbergen som flyter runt i lagunen.

   

  Utflykt: Det finns möjlighet för att ta en segeltur på lagunen, antingen i en amfibiebåt eller en zodiacbåt. Du kommer troligen att fortsätta längre österut längs kusten till Höfn-området för övernattning. 

   

  Utflykt: I Höfn-området kan du åka på en snöskotertur på glaciären Vatnajökull.

   

  Onsdag: Höfn - Egilsstaðir 250 - 280 km

  I dag börjar du med att köra längs Hvalnes branta sluttning till fiskebyn Djúpivogur där du kan kolla runt lite. Därifrån kör du längs den östra fjorden och beundrar landskapet. Ett tips: besök Petra Sten Collection i den lilla byn Stöðvarfjörður. Petras trädgårt och det mesta av hennes hus är fyllt med massvis av färgglada halvädelstenar från Island. Efter att du kört runt fjordarna kör du över Fagridalur-passet till Egilsstadir, den största staden på östra Island (med en underbar swimmingpool). Du spenderar natten i eller i närheten av Egilsstadir.

   

  Torsdag: Egilsstaðir - Seyðisfjörður 27 km

  På morgonen kör du tillbaka till Seyðisfjörður för att stiga ombord på färjan. 

   

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Från base camp vid utkanten av Reykjavík
   Varaktighet
   2-2½ timmer totalt inkl. 1 timme på ATV
   Priset inkluderar
   1 timmes tur på fyrhjuling, 2 personer per fordon, Engelsktalande guide, lån av dräkt, vantar och hjälm
   Möjligt i perioden
   Dagligen kl. 09
   Upphämtning
   Upphämtning vid hotellet är möjligt
   Svårighetsgrad
   Perfekt för nybörjare
   Betingelser
   För att köra fyrhjuling ska man ha ett giltigt körkort
   Pris per person
   DKK 1.125

   Mountain Safari är en fatastisk utflukt på fyrhjuling i närheten av Reykjavík, endast 15 min från de flesta av stadens hotell. Mountain Safari är perfekt för nybörjare och för dem som önskar att prova på något nytt. Fordonen är enkla att använda även om det är din första gång på en fyrhjuling. Innan turen kommer guiden ge dig en användarvägledning och säkerhetsinstruktioner. 

    

   Från vårt base camp startar turen på en grusstig längs den vackra sjön Hafravatn, därefter kör vi upp över en bergsväg till toppen av berget Hafrafell varifrån du kan njuta av den vackra utsikten över Reykjavík och de omkringliggande bergen. 

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Du kjører fra Reykjavík til Den Blå Lagune som ligger ca. 50 km fra hovedstaden. Det tar ca. 45 min
   Varaktighet
   upp till 3 timmar
   Priset inkluderar
   Entré till lagunen. Du ska ta med egna badkläder och handduk, det är också möjligt att hyra det på plats
   Möjligt i perioden
   Öppen varje dag under sommaren (jun-aug) från kl. 08 till 22. Mellansäsongen från kl. 09-20
   Pris per person
   DKK 410

   Att bada i Den Blå Lagunen är en mycket speciell upplevelse med det blå vattnet omgivet av lavalandskap. Det geotermiska vattnet har en unik sammansättning som innehåller tre aktiva ingredienser: kiseldioxid, alger och mineraler.

   Den blå färgen kommer från kiseldioxiden och sättet som den reflekterar solljus på. Vattentemperaturen är 37-40°C året runt. Den blå lagunen är på de flesta ställen 0,8-1,2 meter djup. Den djupaste punkten är 1,6 meter.

    

   Bokning


   Vi rekommenderar dig att förboka entrén till lagunen då det ofta är fullbokat flera dagar innan.

    

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Skaftafell National Park
   Varaktighet
   2 ½ timme totalt (2 timmars glaciärvandring)
   Priset inkluderar
   Användning av glaciär- och säkerhetsutrustning, engelsktalande guide
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   17.11-2015 - 17.11-2015 / 17.11-2015 - 17.11-2015
   Svårighetsgrad
   Relativt lätt 2 timmars vandring
   Pris per person
   DKK 725

   Denna utflykt tar er med till Svínafellsjökull som är ett utlopp från glaciären Vatnajökull och utsikten är helt enkelt fantastisk. Ni kommer att gå igenom ett sagoland av isskulpturer och djupa sprickor i glaciären. I början av turen kommer en erfaren guide lära er att använda glaciärutrustning, så som stegjärn och isyxa, eftersom sådan utrustning är nödvändig för denna utflykt.

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Parkeringsplatsen vid glaciärlagunen Jökulsárlón
   Varaktighet
   1 timme
   Priset inkluderar
   Båttur i en gummibåt med engelsktalande guide, obligatorisk användning av flytvästar
   Möjligt i perioden
   Från maj till september, många avgångar per dag
   Pris per person
   DKK 610

   För dem som önskar att uppleva fantastiska isberg på ett spännande sätt så är detta garanterat en höjppunkt. Denna utflykt bjuder på massvis av variation, från flytande tur utan motorn igång, nära isbergen, till att segla mellan isbergen i hög hastighet á la James Bond. Vid den höga hastigheten ser du mer på denna resa än man skulle sett i Amphibian-båten och man kommer mycket närmare isbergen. 

    

   Notera:


   Vi rekommenderar att boka denna utflykt i förhand då det endast finns ett begränsat antal platser.

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Vid hamnen i Húsavík – var vänligen i hamnen 15 min innan avgång
   Varaktighet
   3 timmar
   Priset inkluderar
   Båttur, lån av varma ytterplagg, regnkläder, mössa, handskar och filtar och engelsktalande guide
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   17.11-2999 - 17.11-2999 / 17.11-2999 - 17.11-2999
   Pris per person
   DKK 610

   Upplev Húsavíkvalsafari. Denna by är känd som Europas valsafarihuvudstad. Njut av den vackra naturen och djurlivet från däcket på en renoverad fiskebåt i ek. Det används endast ekträsbåtar när vi seglar här,  då deras effektiva och tysta motorer se till att vi är miljövänliga. Båtarna är speciellt utrustade och uppfyller alla krav för valskådning.

    

   Avresedatum och tider:

   01.04.2016 – 31.10.2016: Dagligt kl. 10:00.
   15.04.2016 – 14.10.2016: Dagligt kl. 10:00 og kl. 13:30.
   01.05.2016 – 14.09.2016: Dagligt kl. 10:00, 12:00 og 13:30.
   15.05.2016 – 10.09.2016: Dagligt kl. 10:00, 12:00, 13:30 og 17:00.
   01.06.2016 – 10.08.2016: Dagligt kl. 10:00, 12:00, 13:30, 17:00 og 20:00.
   15.06.2016 – 20.07.2016: Dagligt kl. 10:00, 12:00, 13:30, 17:00, 18:30 og 20:00.

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Kontoret ved Hestasport, lige syd for Varmahlíð
   Varaktighet
   1, 2 eller flera timmar
   Priset inkluderar
   Det nämnda antalet timmar ridning med erfaren, engelsktalande guide, hjälm och regnkläder.
   Möjligt i perioden
   Dagligen vid förfrågan
   Svårighetsgrad
   Korte ture for begyndere, længere ture for erfarne ryttere
   Pris per person
   1 timme: DKK 525, 2 timmar: DKK 735, 3 timmar: DKK 915.

   Islands berömda hästar ska ju prövas under besöket. En kort ridtur i Skagafjörður är perfekt för att få ett första intryck att rida på islandshästar, att njuta av det fantastiska landskapet från en hästrygg. Hästarna är snälla och pålitliga så för en förstagångsryttare är de en perfekt start och till de mer erfarna ryttarna har vi hästar av hög kvalitet och med massvis av vilja. 

    

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Hamnen i i Stykkishólmur
   Varaktighet
   2 timmar och 15 minuter
   Priset inkluderar
   Segeltur med engelsktalande guide
   Möjligt i perioden
   15:e jan-2:a apr: tis. kl. 11, 2:a-30:e apr: tis-& lördagar kl. 11, 1:a maj-15:e okt: dagligen kl.11
   Pris per person
   DKK 490

   Detta är en chans att kunna njuta av naturen, se fåglar och smaka färska kammusslor. Detta havsäventyr tar plats på Breiðafjörður Bay på den västra sidan av Island. På vägen ser vi otaliga öar, många med märkliga former och intressanta basaltformationer. 

    

   Där är också massa fåglar; lunnefåglar, ejderfåglar samt skarvar. Har vi turen med oss så finns det en chans för att se den vithövdade örnen. 

    

   En höjdpunkt på vägen är fiskning med liten hov, då vi trollar fram läckerheter från havet; bland annat kammusslor och sjöborrar. 

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Hamnen i Reykjavík i centrum
   Varaktighet
   2 ½ -3 ½ timmar
   Priset inkluderar
   Båttur, hyrning av dräkt eller regnkläder, guide (engelsktalande, och ofta också andra språk)
   Möjligt under säsong
   Summer
   Möjligt i perioden
   17.11-2015 - 17.11-2015 / 17.11-2015 - 17.11-2015
   Betingelser
   Av säkerhetsmässiga själ ska alla barn under 12 år bära flytväst under resan.
   Pris per person
   DKK 670

    

   De majestätiska valarna och späkhuggarna ledsagar vår båt. Vi ser alltid en mängd fåglar såsom havssulor, lunnefåglar, sillgrisslor, alla skarvar och måsar, tärnor och många andra. Turen passerar flera öar där du kan se kolonier av lunnefåglarnas bon, så det finns mycket att fotografera. Alla deltagare kan låna varma ytterplagg och regnrockar.

  • Resmål
   Island
   Utflyktsplats
   Baslägret vid Drumboddssstadir, nära byn Reykholt i Geysir-området
   Varaktighet
   Ca. 3 timmar
   Priset inkluderar
   Utflykt på ca 1½ timme till Hvítá-floden, engelsktalande guides, användning av säkerhetsvästar och hjälmar
   Möjligt i perioden
   Från den 15/5 – 15/9 2016 dagligen: Olika tidspunkter
   Svårighetsgrad
   Passar de allra flesta men inte för barn under 10 år
   Pris per person
   DKK 855

   Detta är en av de mest populära aktiviteterna på Island. Floden Hvítá är fantastisk och ligger i vackra och varierande omgivningar. Det ör en lugn ravin att njuta av samt vattenfall och vågor för att få igång adrenalinet. På vägen passerar vi genom Brúarhlöd-ravinen och dem som vill får möjlighet att hoppa från en klippa ned i floden. Innan avgång kommer guiderna förklara tydligt vad som kommer att ske, hur allt görs och alla som är i relativt god fysisk form och inte rädda för att bli våta kan njuta av denna utflykt.

  • Avresedatum från Hirtshals i perioden 1.6-31.8.2017
  • Priserna som visas är baserade på att 2 vuxna beställer och reser tillsammans.
  • Priserna som visas är exkl. tillköp av utflykter.
  • Det är inte möjligt att ändra resans innehåll, sammansättning eller period.
  • Tilldelning av hytter sker ombord på fartyget och det är inte möjligt att beställa ett speciellt hytt- eller däcknummer. 
  • 1:a deposition som utgör 40% av resans totala pris ska betalas samtidigt som du beställer och 2:a delen av priset som utgör 60% av priset förfaller till betalning 32 dagar före avresa. 1:a delen ska inbetalas via betalkort (genom DIBS) eller genom en dokumenterad banköverföring. 2:a delen av priset ska inbetalas till vårt danska kontonummer: 9083 00000311782, swift: STHYDK21 via SP NO DK 22, iban: DK 85 90830000311782, märk betalningen med ditt bokningsnummer, och måste vara på Smyril Line bankkonto senast 32 dagar före avresa. Smyril Line drar inte beloppen.
  • Avbokning och ändring: Notera att avvikelser gällande avbeställningsvillkoren och villkoren för ändring av beställning på denna resa jämfört med det som står beskrivet i de Generella Vilkoren för 2017.
  • Resan kan inte beställas online utan ska ske på tel. +45 9655 8500 eller via email på booking@smyrilline.dk.