Pakkeresor til Nordatlantiske resemål sedan 1982

Smyril Line - UPPLEVA ISLAND OCH FÆRØERNE PÅ EN VECKA

UPPLEVA ISLAND OCH FÆRØERNE PÅ EN VECKA

ÅK MED PÅ EN VECKAS KRYSSNING ÖVER NORDARLANTEN

Vi tar dig med över den mäktiga Nordatlanten och seglar från danska Hirtshals upp längs den norska bergsryggen och vidare nära förbi Shetlandsöarna, upp till Färöarna och vidare till Island. På endast en vecka hinner du att uppleva 2 fantastiska destinationer och du övernattar ombord på M/S Norröna under hela kryssningen. Du har flera möjligheter för att välja hur du vill ha din kryssning; både Deluxe, Premium eller Standard.

 

På utresan seglar M/S Norröna till Island, där det blir 2 dagar till att utforska ön på utflykter. Det finns inte många platser på jorden där man kan hitta så storslagen natur som här - där kontinentalplattorna mellan Amerika och Europa möts och naturen utspelar sig på det mest fantastiska sättet. Island har både glaciärer, ångande gejsrar, varma termalbad, brusande vattenfall, pyrande vulkaner, månlandskap av lava och små trevliga byar.

 

Under resan lägger Norröna till kaj i färöiska Torshamn både på vägen upp till Island och på vägen hem, så det är 2 x ½ dag till utflykter. Torshamn ligger framför dina fötter när man stiger i land och är med sina knappt 20 000 invånare nog världens minsta huvudstad. Färöarna är 18 vackra öar med 1000 kilometer kustlinje ut mot Atlanten och naturen är barsk samtidigt som den är dramatisk och stilla.

 

Ombord tas våra kryssningsgäster väl omhand av våra vänlige skandinaviska kryssningsvärdar och det finns möjlighet för att delta i ett infomöte ombord vid starten av kryssningen. Stämningen ombord är avslappnad och osnobbig och alla resenärer förbluffas av den stora oceanen, andas in den friska havsluften, besöker restauranger och barer, shoppar i den moderna Tax Free-butiken och njuter av liver från solstolarna uppe på däck. Fredag kväll avslutar vi den sista kvällen ombord med vår populära North Atlantic Cruise Buffet som endast är till för våra kryssningsgäster.

 

Du kan läsa mycket mer om North Atlantic Cruise programmer och utflykterna i vår North Atlantic Cruise katalog 2017.

 

Under 2017 erbjuder vi 19 avgångar för våra North Atlantic Cruise resor. Våra resekonsulenter har allesamman besökt både Island och Färöarna och har rest på North Atlantic Cruise och ser fram emot att hjälpa er med er bokning på telefronnummer +45 eller via e-mail på booking@smyrilline.dk.

 

 

North Atlantic Cruise Rejsebeskrivelser maincol hide

North Atlantic Cruise Reseberettelser

Läs besökarnas
reseberettelser här >>

  NAC Buffet

  På fredag kväll, när North Atlantic Cruise närmar sig sitt slut är det dags för NAC Buffet med ursprungliga rätter från vikingatiden (år 800-1150). Vikingarna var inte bara vilda krigare. De tog också nya ingredienser, matlagning och lagringsmetoder med sig från sina rövartåg. Efter att ha sökt länge efter ursprungliga recept och ingredienser såsom fisk, kött, fågel och kryddor från vikingatiden, har vi lyckats sätta en stor buffé med ett överflöd av ursprungliga rätter från vikingatiden.

   

  Chefkocken

  MS Norröna

   


   

   

  Langtidsparkering

  Langtidsparkering

   

  I Hirtshals kan man kontakta Hirtshals Turistbyrå vidrörande hyra av parkering.
   
  Hirtshals Turistbyrå
  www.visithirtshals.dk/toppenafdanmark/transport/transport-til-fra-hirtshals
  Tel. +45 9894 2220

  E-mail: info@visithirtshals.dk   

   

  Det är också möjligt att hyra parkering vid Montra Skaga Hotel. Det är ca. 15 min. gång till färjeterminalen. Vänligen kontakta hotellet för reservation.  

   

  Montra Skaga Hotel
  Tel. +45 98 94 55 00
  E-mail:  skaga@skagahotel.dk

   

   

   

  Om du inte ska ha med bilen ombord så finns det olika möjligheter för att beställa parkeringsplats i Hirtshals.

   

  Reservation av P-plats

  Du kan kontakta Hirtshals Turistbyrå angående hyrning av parkering:  

   

  Hirtshals Turistbureau

  visithirtshals.dk/toppenafdanmark/transport/transport-til-fra-hirtshals

  Tlf.: +45 9894 2220

  E-mail: info@visithirtshals.dk   

    

  Det är också möjligt att hyra parkeringsplats vid Montra Skaga Hotel. Det tar ca 15 min att gå från hotellet till färjeterminalen;

   

  Montra Skaga Hotel

  Tlf.:  +45 98 94 55 00

  E-mail: skaga@skagahotel.dk

   

  Önskar du att får mer info om parkering här så ber vi dig kontakta hotellet direkt. Smyril Line kan tyvärr inte hjälpa dig med bokning av parkeringsplatsen.

   

  Gratis P-plats

  I hamnen i Hirtshals finns det ett mindre antal parkeringsplatser. Vi vill göra dig uppmärksam på att en stor del av North Atlantic Cruise-resenärer kommer från utanför Sverige; från Danmark och resten av norden samt från många andra europeiska länder och därför är det tyvärr inte möjligt att reservera eller garantera att en av dessa p-platser är lediga när du ankommer.

   

  Om du väljer att testa denna parkeringsmöjlighet så rekommenderar vi dig att komma i god tid, så du har god tid till att hitta en annan parkeringsmöjlighet i Hirtshals om hamnens parkering är full. Du kan läsa mer om parkeringsmöjligheterna i Hirtshals här.