+45 9655 8500

Reseskildring skrivet av Kim Ingeløff Andersen

 

Mitt intresse för att besöka Island och Färöarna har uppstått ur mitt dagliga arbete som lärare och föreläsare i historia. Under vecka 41 och vecka 42 år 2014 reste jag med Viking Cruise och Smyril Line.

Reseskildring skrivet av Kim Ingeløff Andersen
Skrivet av
Kim Ingeløff Andersen
Modtaget den
2014-11-20

Jag tror att en personlig kontakt med ett företag är viktigt när du bokar en semester. Jag ringde Smyril Line och fick riktigt bra och positiv respons på mina frågor. Det var underbart att känna sig välkommen. Det betyder mycket för mig att jag kan ringa och få förtydligande på mina frågor när jag reser ensam. När det gäller prisnivån var det rimligt i förhållande till kvalitet, värde och längden på resan.
 

Den första veckan jag deltog alla utflykter som Smyril Line erbjuder och gick sedan lördag ombord igen för att använda den andra veckan att slappna av och läsa böcker ombord och även gå ut på öarna för att uppleva nya saker. Jag tror att det var det perfekta sättet att resa eftersom jag under den första veckan stimulerade mitt intresse för historia och kultur och i den andra veckan kunde slappna av och träffa människor.
 

Jag tycker att programmet på 4 utflykter jag deltog i den första veckan var väl planerade. Flexibilitet är ett nyckelord när man talar om Smyril Lines resor. Hela resan blir precis som du vill.
 

Ombord på M/S Norröna tilltalade det mig mycket att personalen var välkomnande och stämningen var avkopplande. Hela besättningen utstrålar äkthet och stor personlighet när du talar till dem. Städpersonalen är trevlig och hela upplevelsen top notch. Till fartygets 24 timmars reception kan du alltid komma och fråga saker och det ger en viss trygghet när du reser ensam att man inte är helt och hållet för sig själv.
 

Omfattningen av fartygets bekvämligheter är stora men utan att förlora närheten ombord. Det är lätt att känna igen människor och få en pratstund med någon man har sett förut på fartyget, vilket gör det mer trevligt. När man annars är på semester och du bor på hotell är det svårare att komma i kontakt med andra eftersom alla har planerat sin egen sak, men på ett fartyg finns stora möjligheter att falla i samtal och ta en kopp kaffe med andra passagerare . Sammantaget var det en mycket hemtrevlig känsla på fartyget och mängden människor var varken för stor eller för liten. På kvällen ombord på M/S Norröna var det levande musik i Boathouse Bar som jag tycker var i toppklass. Musiken nådde en bred publik och var mysig.
 

För mig som lärare var det verkligen givande att det var ett informativt innehåll i utflykterna på Island och Färöarna. Turerna gav tillräckliga möjligheter att lära sig något om länderna och guiderna var riktigt bra på att berätta professionellt. I Torshavn gick vi en promenad i gamla stan och jag fick möjlighet att ställa frågor och guiden berättade också roliga berättelser från Färöarna.
 

Bland de saker jag minns bäst från resan var en utflykt på Färöarna till byn Kirkjubøur. Här kunde vi se Magnuskatedralen, som är en ruin och gå in Olavskyrkan, som är den äldsta kyrkan som fortfarande används på Färöarna. Efteråt var det kaffe och tårta i kungsgården som gjorde ett stort intryck på mig eftersom vi var inbjudna till privatbostaden hos familjen. Den hade omvandlats till ett museum och var för mig väldigt spännande eftersom jag är intresserad av historia och vikingatiden och det antas att Kirkjubøurs historia går tillbaka till vikingatiden på Färöarna.
 

I Seydisfjordur på Island gick jag en promenad i staden en dag och hittade den lokala skolan. Jag tittade inuti och det var en upplevelse att se skolan. Även Vatnajökull nationalpark var spännande att titta på. Att besöka Skriðuklaustur, ett centrum för kultur och historia om Gunnar Gunnarsson var också något jag inte kommer att glömma. Jag har läst några av hans romaner och det var riktigt spännande att få en guidad rundtur i huset och se hur han levde och skrev.
 

Jag har redan beställt Viking Cruise resor till 2015. Till 2015 beställde jag 3 resor; vecka 41, 42 och 43. Jag ser fram emot detta något enormt. Jag har skapat en hel del kontakter genom min resa och det är en möjlighet för mig att se över dem jag träffade på min sista resa som jag fortfarande prata med.
 

Jag skulle rekommendera Smyril Lines resor för singlar eller personer som reser ensamma eftersom flexibiliteten är så stor och du kan pussla ihop resan själv.  Smyril Line erbjuder både paketresor och även ett baspaket med ytterligare alternativ. När du vill vara med andra kan du det och det finns även möjlighet att vara ensam när du vill det. Det är också lätt att vara social på resan eftersom alla passagerare är öppna och pratar när man träffar dem på fartyget och för måltider.
Sammantaget väntar en ovanlig och unik upplevelse på många olika nivåer när du reser med Smyril Line. Både när det gäller natur, historia, kultur, interskandinaviska och internationella relationer, spendera tid ensam med läsning och rekreation, roliga timmar i kaféet eller i baren med bra musik ombord på mysiga skeppet Norröna.

Registrera dig till vårt nyhetsbrev

Nästa ankomst och avresa

Avresa
Tórshavn. 17. jan 09:00
Ankomst
Seyðisfjørð. 18. jan 01:00
Avresa
Seyðisfjørð. 18. jan 05:00

Med förbehåll för fel och korrigeringar