Nedan har vi samlat en rad praktisk information gällande vår check in i Hirtshals.

Check in-öppettider 
Incheckningen öppnar tre timmar innan avresa. Innan denna tid är det inte möjligt att vistas i hamnområdet.

Terminalen i Hirtshals
Norrönas incheckning görs av Fjord Line från Fjord Lines terminal som ligger på adressen Containerkajen 4, DK-9850 Hirtshals, Danmark. Terminalen ligger i Hirtshals hamn, ca 30-35 minuters gångväg från Hirtshals centrum. Det finns automater med kaffe/te, läskedrycker och godis som kan köpas samt toaletter på andra våningen i terminalen. Våra gående passagerare går ombord via en landgångsbro på tredje våningen i terminalen. Det finns både hiss och rulltrappa i terminalen. Ombordstigning sker normal en timme innan avresa. 

Resenärer med bil
Resenärer med bil kan köra direkt till Fjord Lines bilincheckning som är tydligt skyltat i hamnområdet (i slutet av Sigurd Espersens Vej). Det finns toaletter och automater med kaffe/te, läskedryck och godis vid biluppställningsplatsen. Alla passagerare utom bilens förare ombeds gå ombord via landgången, och passagerarnas körs från biluppställningsplatsen till terminalen med busstransfer. Vid ilandkörning ombeds samtliga passagerare sitta i bilen.

Hur kör jag till färjan? 
Det är enkelt att köra till Hirtshals hamn från Hirtshalsmotorvägen E39. Kör längs E39 till den sista rondellen innan vägen till Hirtshals stad. Ta den första avfarten som tidlig är markerad med SMYRIL LINE med en färjesymbol och följ vägen som tar dig direkt till färjan på Containerkajen 4, Hirtshals. När du kommer till hamnområdet så är det enkelt att hitta Norröna. 

Tågförbindelser
De regionala tågen kör från Aalborg till Hjørring. Från Hjørring finns lokaltåg till Hirtshals. Restiden från Hjørring till Hirtshals är ca 22 min. Om du kommer från Hirtshals kan du ta lokaltåget till Hjørring. Från Hjørring är det bra tågförbindelser till andra danska städer, exempelvis tar det ca 45 min mellan Hjørring och Aalborg. Se rejseplanen.dk för detaljer omkring tåg- och bussresa till/från Hirtshals. 

Buss från Hirtshals tågstation till färjeläget 
I förbindelse med våra ankomster och avresor från Hirtshals åker det en buss mellan stationen och Fjord Lines terminal. Bussbiljetten som kostar 30 DKK betalas direkt till chauffören. 

Flygplatser
Den närmsta flygplatsen är Aalborg flygplats. Det finns bussförbindelse från Aalborgs flygplats till Lindholm station, som har tåg som går till Hirtshals. 

Taxiföretag i Hirtshals
Hirtshals Taxi
+45 98944000
hhbusservice.dk
 
Godis Taxa
+45 98941789
godis-taxi.dk

Det står vanligtvis taxibilar utanför terminalen när Norröna ankommer till Hirtshals men det går också att beställa en taxi från terminalen.

Hotell
Det ligger fler hotell i Hirtshals. Hotel Montra Skaga som ligger relativt nära hamnen erbjuder också parkering för ca 200 DKK per vecka (med förbehåll för prisändringar). Bussen som kör från Hirtshals station till terminalen stannar vid Hotel Montra Skaga (vid bensinmacken som ligger mittemot parkeringen) när den kör till/från Hirtshals station. 

Montra Skaga Hotel
Willemoesvej 1
DK-9850 Hirtshals
+45 98 94 55 00
skagahotel.dk

Bra länker
dsb.dk
rejseplanen.dk
krak.dk
mols-linien.dk (färjan mellan Sjælland och Jylland
nordjyllandstrafikselskab.dk (bussar i Nordjylland)

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.