Hälsning från gäster på North Atlantic Cruise

Av Xenia, Iryna & Sebastian Bruchhardt från Tyskland

Kära alla,

Efter att ha varit på North Atlantic Cruise ombord på MS norröna i början av april 2018 tyckte vi att det var en bra idé att skicka en liten hälsning och dela vår upplevelse med er. Först och främst måste vi bara säga att vädret verkligen var strålande – iallafall på Island där solen var framme under de dagarna vi var där. Havet var också väldigt lugnt vilket gav de bästa förutsättningarna för en lugn båtresa. 

Det går inte att jämföra Norröna med ett vanligt kryssningsfartyg men det finns fortfarande många olika aktiviter ombod på MS Norröna, så man har aldrig en tråkig stund. Utbudet av restauranger var okej även om det i Norröna Buffet snabbt fylldes på med resenärer vid middagstid trots att vi var långt ifrån maximalt antal passagerare. Maten var god vilket är det viktigaste egentligen. Utöver det så tyckte vi om butiken som var större än förväntat. Kanske kan ni sälja fler lokala produkter från Färöarna och Island där, men det samlade intrycket av sortimentet var verkligen bra. 

Vi njöt också av att delta i bussutflykterna. Som vanligt hade vi föredragit mer tid på vissa platser och mindre tid vid vissa sevärdheter men programmet var okej. Lite tråkigt var det att det inte fanns tid vid Mývatn Nture Bath att både bada och äta lunch under de 90 minuter vi stannade där. Stoppet vid Egilsstaðir kunde okcså varit lite längre än bara 30 minuter. Kanske skulle det vara en idé att i framtiden erbjuda alternativa utflykter på Island? Vi föreslår isåfall en kort utflykt till Reyðarfjörður / Eskifjörður / Neskaupsstaður.

Låt oss kort nämna vad vi tyckte var oerhört bra och vad som kanske kan förbättras: 

Vår guide på Färöarna, Ole, var verkligen den bästa guiden du kan tänka dig. Han var ett bra team tillsammans med busschauffören Hans. Ole berättade alltid några historier som man som turist från utlandet inte kunde läsa sig till någonstans. Och det fanns alltid tid för ett litet skämt också! Så en stor tumme upp till denna reseledare. 

Vi njöt också av evenamanget på North Atlantic Cruse som var sista kvällen, men min fru och dotter föredrar vegetarisk mat som vikingarna inte var så kända för. Vi frågade vår servitör om det fanns något alternativ och hon diskuterade det snabbt med kocken. Kort därefter fick vi en risotto som var otroligt god. Med tanke på att den var oförberedd så var det helt fantastisk service. Denna flexibilitet värdesätter verkligen vi! 

Till sist vill vi nämna att hela besättningen (särskilt kvinnorna i Norröna Buffet) var fullt fokuserade på kundernas behov. De var allihopa väldigt vänliga – även i stressiga situationer. Som gäst var det verkligen en ynnest att få vara ombord på er färga, särskilt på grund av den serviceinriktade besättningen. 

Men det finns alltid plats för förbättring, inte sant? Vår dotte önskade att spela med playstations i det anvisade rummet. Dessvärre var det mycket av utrustningen skadad och det saknades delar. Detta har naturligtvis några passagere orsakat men det är verkligen tråkigt för dem som bara ville spela lite. 

Vi såg också fram emot filmen om Island som visades ombord innan vi faktiskt kom fram till Island, men till vår besvikelse var filmen bara en gammal sak med minst 30 år på nacken. Det finns hundratals bättre klipp på YouTube och kanske ska ni välja en nyare film till framtida båtresor? 

För att bevisa att jag inte ljuger om vädret har jag bifogat ett par bilder. Vi älskar att titta på dem så vi kan minnas en fantastisk resa. Vi hade massor av kul under den veckan vi var iväg. Konceptet med resor varje vecka är helt fantastiskt. Vi kunde nämligen tänka oss att åka ytterligare en gång. Vi hoppas att antalet beställningar och feedback från era kunder stämmer överens med era förväntningar på denna produkt. 

Vi vill avsluta med att rikta ett stort tack till alla er som jobbar, både ombord och på land. 
Ni gör ett otroligt arbete – tack! 

Med vänliga hälsningar från Tyskland 

Xenia, Iryna & Sebastian Bruchhardt

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog