Färdas i vikingarnas ursprungliga seglingsrutter

North Atlantic Cruise-perioden

Avgång varje lördag under perioden 21/8 till 23/10 2021

Avgång 02.10 är utsåld.

Kryssningen

På denna vackra segelturen lägger vi till i Torshamn på Färöarna och vid Seyðisfjörður på östra Island. Du reser lördag till lördag och bor ombord på MS Norröna under hela resan. Du får helpension samt ett komplett utflykts- och underhållningsprogram med i priset.

Ombord finns det tid för underhållning som bl. a. omfattar live-musik varje kväll. Du har två  valmöjligheter kring kryssningens resepaket: Premium och Deluxe.

2 destinationer – 3 hamnuppehåll

På resan över Nordatlanten gör MS Norröna ett uppehåll på 6,5 timmar i Torshamn under måndagen. Från tisdag morgon till onsdag kväll lägger fartyget till vid kajen i Seyðisfjörður i 35 timmar. 

På tillbakavägen mot Danmark gör MS Norröna ett uppehåll i Torshamn på 6 timmar. Du får två utflykter på Färöarna (mån och tors) och två utflykter på Island (tis och ons).

Samtliga av våra reserådgivare har besökt både Island och Färöarna och har varit med på North Atlantic Cruise. Vi hjälper er gärna med eran beställning på tlf. +45 9655 8500 eller via email på booking@smyrilline.dk.​

Premium Cruise inkl. helpension

När du väljer Premium-resepaket behöver du inte tänka på annat än att njuta av kryssningen.

från DKK 6.895 per person

Per person, när 2 reser tillsammans. Priset inkluderar: 2 personers hytt​ utan fönster, välkomstcocktail, frukost i Skansagarður Buffet varje morgon​, 4 x lunch i Nóatún Cafeteria,, kvällsbuffé​ i Skansagarður Buffet varje kväll, kaffe/te och hemlagad kaka, 1 punsch i Laterna Magica, certifikat och souvenir och 4 utflykter.​

Priset är exkl. dryck, som beställs och betalas direkt ombord.​

BOKA DIN RESA
 

Deluxe Cruise inkl. helpension

Med Deluxe-resepaket får du det lilla extra som gör kryssningen ännu bättre.

från DKK 7.595 per person

Per person, när 2 reser tillsammans. Priset inkluderar: 2 personers hytt​ utan fönster, välkomstcocktail, frukost i Skansagarður Buffet varje morgon​, 4 x lunch i Nóatún Cafeteria, 5 x kvällsbuffé i Skansagarður Buffet, kaffe/te och hemlagad kaka, 1 x punsch i Laterna Magica, 2 x 3 rätters meny​ i Munkastova, certifikat och souvenir, 4 utflykter, 1 fruktkorg, choklad och mousserande vin i hytten.

Priset är exkl. dryck, som beställs och betalas direkt ombord.​

BOKA DIN RESA

Ring och beställ +45 9655 8500 E-mail booking@smyrilline.dk

Smyril Line erbjuder attraktiva betalningsvillkor: 25% av resans pris betalas vid betalning. De resterande 75% av resans pris betalas 32 dagar innan avresa. Ta del av våra attraktiva betalningsvillkor och boka din önskade hytt och avresedatum i god tid.

 

 

 

Programmet

Se hela programmet.

Observera att på grund av Covid-19-situationen är det inte möjligt att besöka kontrollbryggan.

Läs mer
Programmet

Historiska Kirkjubøur

Kirkjubøur är Färöarnas historiska hjärta. Samhället på Streymoys sydvästrakust bjuder på en enastående utsikt över öarna Hestur och Koltur. Under medeltiden var Kirkjubøur Färöarnas biskopsresident och därmed landets andliga och kulturella centrum. På denna unika tur kör vi igenom Torshamn som sannolikt är en av världens minsta huvudstäder och sedan vidare till Kirkjubøur, förbi byn Velbastaður som ligger ytterst på en bergssluttning. Vi besöker den gåtfyllda Magnuskatedralen som blev uppförd omkring år 1300 av biskop Erlendur, därefter Olavskyrkan samt den tidigare kungsgården Roykstovan, som sägs vara världens äldsta bebodda trähus. Slutligen som pricken över i:et, bjuder det lokala bondeparet på kaffe och kaka i den stämningsfyllda Roykstovan.


Historiska Kirkjubøur

Mývatn och Dettifoss

På denna heldagsutflykt kör vi från Seyðisfjörður över det vackra 620 meters höga bergspasset Fjarðarheiði och vidare ner till staden Egilsstaðir. Turen fortsätter genom den fascinerande dalen Jökuldalurin, var vi därefter gör ett kort fotostopp vid det mörka ökenlandskapet Dimmufjallgarður. Under resans gång passerar vi Hrossaborg, där flera filmscener till kända Hollywood-produktioner har blivit filmade. Vi gör även ett stopp vid Námafjell, där vi ska se brusande pseudokrater och ångande sulfater. Vi ska se bubblande lerpölar och ut och trampa på geotermisk gyttja. Vi stannar vid Jarðböðin Naturbað, där vi äter en lätt lunch. Ett måste på denna utflykt är att bada i det varma vattnet från geotermiska källor (bestäms individuellt på plats). Därefter besöker vi Dimmuborgir, som är ett intressant lavalandsskap. På hemresan kör vi till Dettifoss, ett vattenfall i Islands norra del. Vattenfallet är 44 meter högt och 100 meter brett och har en genomsnittlig vattenflödeshastighet på 193 kubikmeter per sekund, vilket gör Dettifoss till Europas vattenrikaste vattenfall. Detta är utan tvekan resans höjdpunkt.  


Mývatn och Dettifoss

Sjön Lögurinn

Vi kör till Egilsstaðir och vidare längst den sydöstliga kusten av sjön Lögurinn, där vi passerar den vackra Hallormsstaðarskógur som är Islands största skog. Vårt nästa stopp är Skriðuklaustur – Kulturcenter Östra Island – en nästan tusen år gammal herrgård som först blev omvandlat till ett kloster och senare till kulturinstitutet Gunnarstofnun. Den är dedikerat till Gunnar Gunnarsson, en av Islands mest berömda författare från det senaste århundradet. Under vårt besök serveras en lunchbuffé i det charmerande herrgårdscafét Klausturkaffi.

Bredvid kulturinstitutet ligger Snæfellsstofa som är ett besökscenter som byggdes till Vatnajökull National Park, som är Europas största nationella park. Avslutningsvis vill vi på vägen tillbaka ha en timmes stopp för att utforska Egilsstaðir, innan vi återvänder till Seyðisfjörður.

 


Sjön Lögurinn

Nes och Toftir

Vi åker från Tórshavn till byn Nes på Eysturoy via den nya undervattenstunneln som förbinder öarna Steymoy och Eysturoy. I Nes får vi möjlighet att lära om den moderna fårgården bland fåren i Torkilsheyggsgarður. Vi rundar av besöket med att smaka på hemgjord rabarbersaft samt de unika färöiska delikatesserna ”skerpikjøt” och ”ræst kjøt”. Efter besöket i Torkilsheyggsgarður är vårt nästa stopp hos ullproducenten Navia. Navia är ett av de ledande företagen inom garn- och stickindustrin på Färöarna. Märket är även välkänt på den internationella marknaden då de exporterar till en hel rad olika länder. Hos Navia kan vi både se och köpa de färdiga produkterna som kommer från Torkilsheyggsgarður. Därefter åker vi till Norðagøta där vi kommer att skåda statyn av Tróndur í Gøtu. Tróndur í Gøtu är en central figur i den färöiska sagan. Han var en vikingahövding och en av de mäktigaste männen på Färöarna. 

På vägen tillbaka till Tórshavn kör vi på den gamla huvudvägen över fjällen. Vi kommer att göra stopp under vägen, där det ges möjlighet att ta bilder. 


Nes och Toftir

Fredag kväll buffét

På fredag kväll, när North Atlantic Cruise närmar sig sin slutdestination, är det North Atlantic Cruise buffé med originella rätter från vikingatiden (år 800-1150). Vikingarna var inte bara vilda krigare. De tog också nya råvaror, tillagnings- och förvaringsmetoder med sig. Efter att ha sökt länge efter originella recept och råvaror som fisk, kött, höns och kryddor från vikingatiden, lyckades vi att sätta upp en spännande buffé med överflöd av originella rätter från vikingtiden.

Kökschef
MS Norröna

Fredag kväll buffét

Ölprovning & Happy Hour

Varje fredag och söndag kan du delta i vår ölprovning i Undirhúsið och njuta av fyra olika färöiska öl. Vi serverar ost och korvspecialiteter till provningen. Anmälningen ska göras i receptionen. Pris per person: DKK 100

Varje kväll är det 2 timmars Happy Hour i Undirhúsið. Köp 2 öl eller 2 cocktails till priset av 1. Tider för Happy Hour annonseras ombord.

Ölprovning & Happy Hour

Parkering

Det finns bara ett fåtal parkeringsplatser vid Nordsøterminalen, där Norröna lägger till. Om du önskar att parkera här så ska ni använda er av parkeringstillstånd som du kan få gratis på terminalen. Vi hänvisar til de offentliga parkeringsplatserna i området och i byn. Det är också möjligt att hyra parkering på Hotel Montra Skagas parkeringsplats, som ligger drygt 2 km från Nordsøterminalen. Det kostar DKK 250 för en vecka. Det är inte möjligt att förbeställa en parkeringsplats. 

Hotellets kontaktuppgifter är:

Montra Skaga Hotel
Willemoesvej 1
DK-9850 Hirtshals
Tel.: +45 98 94 55 00
E-mail: skaga@skagahotel.dk

Parkering

Kalla drycker och goda tilltugg

Unna er med en minibar i hytten. Har ni bokat en hytt med fönster har ni möjligheten att förboka en minibar och ni väljer själva om den ska vara med eller utan alkoholhaltiga produkter.

Läs mer
Kalla drycker och goda tilltugg

Hälsning från gäster

  • Vår guide på Färöarna, Ole, var verkligen den bästa guiden du kan tänka dig ....

    Hälsning från gäster
    21. juni 2018
    Läs mer
    Hälsning från gäster

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog