Färöarna må vara ett litet land, men det är enkelt att ta sig runt

Alla öarna har förbindelser med ett offentligt transportsystem genom buss- och färjeförbindelse. De flesta öarna har anslutning via broar och tunnlar vilket gör det enkelt att resa runt med bil till landets alla hörn. Vägarna på Färöarna är enastående och du får en säker och behaglig resa oavsett väderförhållande. Alla huvudvägar är asfalterade, men några få vägar till mindre byar är fortfarande grusvägar. 

Tunnelavgift för undervattentunnlarna
Det är ett krav på tunnelavgift för undervattentunnlarna. För mer info om priser m.m. se tunnil.fo.

Med bil på Färöarna
Att köra på öarna är enkelt, då öarna har fina asfalterade vägar och tunnlar. Öarnas många vägtunnlar betyder att förare av större fordon ska planera sina rutter genom att ta reda på vilken tunnel de kan köra i. Färöarna har högertrafik och de flesta skyltar följer internationell standard. Fordonets framlampor ska vara tända under körning och säkerhetsbälte ska användas. Hastighetsgränsen är 80 km/h utanför städer och byar och 50 km/h i städer och byar. Överstridning av hastighetsgränserna straffas med böter. Får går omkring fritt på bägge sidor av huvudvägen och kan spontat korsa vägen när de önskar. 

Parkering i städerna Tórshavn, Klaksvik och Runavík är tidsbegränsad. P-skiva i fordonets framruta ska användas vid parkering. P-skivor kan hittas på banker och turistkontor. 

Cykling
Fler och fler människor väljer att utforska Färöarna på cykel. Både i stads- och landsområden är cykelvägar ovanliga och cyklister måste oftast dela väg med motorfordon. Bemärk också att Färöarna har många tunnlar varav många kan vara väldigt mörka. Även om öarna är långt ifrån platta är de flesta stigningar behagliga. Var förberedd på att cykla på några grusvägar, eftersom alla vägar inte är asfalterade. Mer information om cykling på Färöarna finns på VisitFaroeIslands.

Med buss
För information kring regionala bussförbindelser besök ssl.fo. För upplysningar om stadsbussarna i Torshamn, se info på torshavn.fo

Om du vill veta mer om hur du tar dig runt på Färöarna, besök visitfaroeislands.com.

Att köra på Färöarna

Att köra på Färöarna

Vinn ett presentkort

Vinn ett presentkort värde 1000 DKK till din nästa resa med Norröna.
Varje månad drar vi en vinnare bland er som prenumererar på vårt nyhetsbrev. 

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.