Färjetur och hotellvistelse

Torshamns charm och Färöarnas vackra natur  

Låt din semester till Torshamn börja till havs. Följ med på en vacker resa med MS Norröna till Färöarna. Med sina endast 20 000 invånare är Torshamn inte bara en av världens minsta huvudstäder, utan också en av de mest charmiga med en spännande blandning av gammalt och nytt. Färöarna är synonymt med naturupplevelser i världsklass.

Du kommer att bo på det 4-stjärniga hotellet Hotel Brandan i Torshamn. Med huvudstaden som utgångspunkt kan du enkelt åka runt till de mest attraktiva sevärdheterna under dagen och njuta av staden på kvällen. Du får de bästa förutsättningarna för en stads- och natursemester i början av våren.

När du tar med dig din egen bil har du friheten att utforska resmålet i din egen takt. Upplev natur, kultur och gastronomi i världsklass. Skapa minnen för livet!

Färjetur

Under färjeturen är det tid för avslappning, välbefinnande och njutning. Ombord finns både biograf, gym och bubbelpooler utomhus. Våra restauranger bjuder på gastronomiska upplevelser från det nordiska köket.

Avgångar från Hirtshals

4, 11, 18 & 25 mars 2023

Resplan

Avresa från Hirtshals lördag.
Ankomst i Torshamn måndag morgon.

Du bor på 4-stjärniga hotellet Hotel Brandan från måndag till torsdag. Incheckning på Hotel Brandan är från kl. 14:00. Utcheckning är kl. 11:00. 

Avresa från Torshamn torsdag kväll.
Ankomst i Hirsthals lördag morgon.

Hitta inspiration till din resa längre ner på sidan. 

 

Från endast 2 490 DKK

Avresan 25 mars: från 3 240 DKK

Per person när två reser tillsammans.


För andra kombinationer vänligen kontakta oss för pris.

 • Priset inkluderar:
  • Färjeseglats Hirtshals – Tórshavn – Hirtshals 
  • Hytt utan fönster 
  • Egen bil <1,9 m H & 5 m L
  • 3 övernattningar på Hotell Brandan 
  • Frukost på hotellet 
 • Tilläggsmöjligheter:
  • Hytt med fönster: 400 DKK per person
  • Hytt med dubbelsäng och fönster: 650 DKK per person
  • Lyx-hytt: 1 000 DKK per persons
  • Förbeställ måltiderna ombord. Se priser etc. här.
Ring och beställ +45 96 55 85 00 E-mail booking@smyrilline.dk Se pris

Attraktiva betalningsvillkor: Betala 25% vid bokning, minst 6000 DKK. Resterande belopp ska betalas 30 dagar före avresa.

 

Hotel Brandan

Hotel Brandan är ett miljövänligt 4-stjärnigt hotell med 124 dubbelrum. Hotellet ligger bara några minuters promenad från Torshamns centrum, stadens köpcentrum samt den nationalla fotbollsstadion och idrottsanläggningar. 

Hotellet erbjuder gratis WIFI, gratis parkering och laddningsstationer för elbilar. Förutom bastu finns det även ett gym och bubbelpooler utomhus på hotellet. Húsagarður är hotellets restaurang som kombinerar informell gästfrihet och god mat för att ge dig trevliga matupplevelser.

Läs mer
Hotel Brandan.

Förslag på naturupplevelser på Färöarna

Vi har tagit fram några förslag på naturupplevelser som du kan uppleva på din resa. Hitta inspiration för din resa nedan. 

Observera att öppettiderna kan ändras utanför turistsäsongen. Kontrollera öppettiderna i god tid innan du ger dig ut på ditt naturäventyr.

Tórshavn

Med bara omkring 20 000 invånare är Torshavn inte bara en av världens minsta huvudstäder utan även en av de mest charmerande med en spännande blandning av gammalt och nytt. Upptäck staden till fots och se gamla, skyddade byggnader och artitektritade hus sida vid sida. Vi rekommenderar särskilt en promenad på halvön Tinganes där regeringen håller till och Reyn, som är den gamla idylliska stadsdelen. Färöarnas konstmuseum och Nordens Hus är också väl värda ett besök. Dessutom bjuder Torshavn på spännande shoppingmöjlighteer. Lokala designer hittar man t.ex. hos Østrøm och hos Guðrun & Guðrun. Det nordiska köket kan intas på flera spännande och inbjudande restauranger i den lilla huvudstaden.


Tórshavn.

Kirkjubøur

Staden Kirkjubøur är den plats på Färöarna där du hittar de mest anmärkningsvärda kvarlämningarna från forntiden. Under medeltiden var Kirkjubøur Färöarnas andliga och kulturella centrum och en del av den katolska kyrkan i Norge. Prästseminariet i Kirkjubøur var det första och enda på Färöarna ända till reformationen år 1538. Kung Sverri av Norge växte upp här och gick på prästseminariet där han också blev prästvigd. Idag bor det runt 80 invånare i Kirkjubøur som ligger 15 minuters bilresa från Torshamn.


Kirkjubøur.

Saksun & Tjørnuvík

Det bildsköna Saksun är ett populärt utflyktsmål som ligger i Streymoys nordvästliga delar. När det är lågvatten kan man gå den cirka 3 km långa turen ut till Atlanten. Kungsbondgården Dúvugarðar från 1600-talet är idag kafé och museum. Lite längre norrut på Streymoy ligger Tjørnuvík längst in i en bukt med utsikt över de kända stenpelarna ”Jätten” och ”Kärringen”. På väg till eller från Tjørnuvík rekommenderar vi ett fotostopp vid det imponerande vattenfallet Fossá.


Saksun & Tjørnuvík.

Gjógv

Den mest fotograferade byn på Färöarna är med störst sannolikhet Gjógv, som ligger i den nordligaste delen av Eysturoy. För att komma till Gjógv måste du köra över bergspasset där Färöarnas två högsta berg, Slættaratindur och Gráfelli, ligger. Längst ner i dalen ligger färgglada hus runt en vacker flod och en liten damm där barn leker hela somrarna. Byn är mest känd för sin naturhamn. Gjógv betyder ravin på färöiska, och det är just precis där den stora ravinen skär in i landskapet som naturhamnen ligger. 


Gjógv.

Trælanípan & Gásadalur

Trælanípa är en av de mest fotograferade platserna på Färöarna. Från kanten av denna udde är det 142 meter lodrätt ner till havet och samtidigt kan du se sjön Sørvágsvatn – Färöarnas största insjö. Härifrån kan du också se de sydligaste delarna av Streymoy, Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy och Suðuroy. På andra sidan kan du se fågelbergen Sørvágsbjørg, Mykines och Mykineshólmur. 

I samhället Gásadalur ligger Färöarnas mest berömda vattenfall, Múlafossur, som störtar ner i Atlanten. På vägen till och från Gásadalur passerar du byn Sandavágur, där det mysiga caféet Fiskastykkið ligger. Här kan du äta lunch samt köpa kaffe och fika.


Trælanípan & Gásadalur.

Klaksvík

Klaksvík är Färöarnas näst största stad. Den ligger i en dal längst in i bukten mot norr som bildar hamnen. Staden är omgiven av höga berg – däribland Klakkur där du vid fint väder kan uppleva en fantastisk utsikt. Klaksvík bjuder på kultur, shopping i mysiga små butiker och charmerande kaféer. 


Klaksvík.

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.