En eller två veckor på Island & tre nätter på Färöarna

Utnyttja den unika möjligheten med ett stop på Färöarna på vägen till eller hem från Island och upplev våra två destinationer på en och samma resa. Färöarna är känt för sin vackra natur och Island för sina naturfenomen.

Vi har satt ihop ett reseprogram som inkluderar 7 eller 14 övernattningar på Island och 3 övernattningar på Färöarna. Du väljer själv om du vill lägga till ett stopp på Färöarna på dit- eller hemresan. Resan är fylld med upplevelsemöjligheter oh vi garanterar att ni kommer få intryck som lämnar avtryck för resten av livet. 

Reseperiod 04.06-19.08.2022.

Alternativ 1 med stopp på Färörana under hemresa​
Avresa Seyðisfjörður: torsdag
Ankomst Tórshavn: fredag
Avresa Tórshavn: söndag
Ankomst Hirtshals: tisdag

Alternativ 2 med stopp på Färöarna under utresa​
Avresa Hirtshals: lördag
Ankomst Tórshavn: söndag
Avresa Tórshavn: onsdag
Ankomst Seyðisfjörður: torsdag

Prisexempel

Per person när 2 reser tillsammans​.


7 dagar på Island och 3 dagar på Färöarn

Med motorcykel: från 13.121 DKK

Med bil (max 1,9m H, 5 m L): från 13.791 DKK


14 dagar på Island och 3 dagar på Färöarna 

Med motorcykel: från 19.442 DKK

Med bil (max 1,9m H, 5 m L): från 20.112 DKK
 

 • Priset inkluderar
  • Färjeresa Hirtshals – Seyðisfjörður tur/retur (med stopp på Färöarna)
  • Övernattning ombord i hytt utan fönster
  • Egen personbil med ombord
  • 7 eller 14 dagar på Island och 3 dagar på Färöarna (med övernattning)
  • Frukost på hotellen
  • Reseprogram dag för dag på Island
 • Tilläggsmöjligheter
  • Förbeställ maten tillsammans med din resa. Se priser här.
  • Minibar (endast i hytter med fönster). Se priser här.​

Smyril Line erbjuder attraktiva betalningsvillkor: 25% av resans pris betalas vid betalning, dock minst 6000 DKK. De resterande 75% av resans pris betalas 32 dagar innan avresa. Ta del av våra attraktiva betalningsvillkor och boka din önskade hytt och avresedatum i god tid.

 

Paketresa

 • 1 vecka

  Denna tur går hela vägen runt ön, främst på huvudleden och motsvarar 145-160 mil, varav 90% av vägen är asfalterad och resten är på lättframkomlig grusväg. Du kommer att besöka några av de mest spektakulära platserna på Island - du får mest av ön på kortast tid!

Island & Färöarna , 1 vecka
 • Translate_Duration_days6, 7, 8 or 9
 • Translate_Accommodation_typeHotels and guesthouses
 • Period Spring två höst 02.04.22 - 15.10.22
rute01
 • Dag 1

  Ni anländer i Seydisfjördur med M/S Norröna. Du kommer redan de första 30 km uppleva tre små, mycket vackra vattenfall. Efter ett besök i byn Egilsstadir kör ni vidare till dalen Breiddalur där några av barnen till de lokala lantbrukarna säljer vackra färgglada stenar som hittats i bergen. Alternativt kan ni köra längs de östra fjordarna och göra ett stopp längs vägen vid Petras stenmuseum. Efter att ha kört längs långsträckta fjordar, längs slingrande vägar och över ett litet bergspass kan du njuta av en magnifik utsikt över glaciären Vatnajökull. Ni övernattar i Höfn-området.

 • Dag 2

  En av dagens första höjdpunkter är den fantastiska Jökulsárlón glaciärlagunen. I lagunen driver stora och otroligt vackra isberg runt, ut från glaciären. Det rekommenderas att ni tar en tur i de specialbyggda båtarna i lagunen och sedan använda den återstående tiden till att besöka naturreservatet Skaftafell och gå ner till Svartifoss vattenfall (11⁄2 timmes promenad totalt), innan ni fortsätter längs sydkusten. Korsa Skeidarårsandur, slätt av svart sand vid foten av glaciären som bildats av avlagringar från år av översvämningar och glaciärens kraft. Här har du möjlighet att stanna vid det lilla kapellet vid Núpsstaður och senare vid basaltpelarna i Dverghamrar. Efter det passerar ni staden Kirkjubæjarklaustur och korsar Mýrdalssandur slätten, tills ni anländer till staden Vik. I närheten finns möjlighet (från 25 juni till mitten av augusti) för att köra upp till Dyrhólaey klippan för att se lunnefåglar. Övernattning sker i detta området.

 • Dag 3

  Börja med att besöka Skógar hembygdsgård och det vackra 60 meter höga vattenfallet Skógafoss innan ni fortsätter er resa längs sydkusten. Vi föreslår också att besöka Seljalandsfoss, ett vackert och speciellt vattenfall som du kan gå bakom - denna upplevelse får ni inte gå miste om. Idag kommer ni också besöka en av Islands höjdpunkter - vattenfallet Gullfoss, som sägs vara öns vackraste. Besök även Geysirområdet och dess bubblande och ångande varma källor och gejsrar, varav den mest kända är Strokkur. Efteråt kör ni till nationalparken Thingvellir, ett vackert och historiskt område där det isländska parlamentet har sitt ursprung. Övernattning i Selfossområdet.

 • Dag 4

  Reykjavik utforskas redan från morgonen. Reykjavik är både en huvudstad och en stad som kombinerar storstadens fördelar med bycharm. Om ni har lust så spenderas eftermiddagen med att köra till Blå Lagunen, där ni kan bada i det mineralrika, varma vattnet. Sen eftermiddag åker ni till Borgarfjordur för övernattning.

 • Dag 5

  Idag finns det möjlighet att besöka den vackra Hraunfossar vattenfall som uppstår ur lavan, och Islands största varma källa Deildartunguhver. Sedan fortsätter turen norrut förbi Grábrók krater, på vilken man kan klättra upp och njuta av den vackra utsikten över området. Fortsätt över Holtavörðuheiði passet, som tar dig till området Húnavatnssýsla. Detta område har en del jordbruk och Skagafjörður är känt för sin uppfödning av islandshästar. Det är möjligt att besöka Glaumbær Torvgårds Museum. Fortsätt över det imponerande bergspasset Öxnadalsheiði (550 m) till Akureyri - den största staden på norra Island (29-39 mil). Boende i eller i närheten av Akureyri.

 • Dag 6

  Kör via Godafoss vattenfall till sjön Mývatn, där ni tillbringar resten av dagen. I området kring Myvatn ligger Skútustaðir pseudokratrar. Dimmuborgir är en vacker lavalabyrint, med många speciella lavaformationer som ger skydd till förmån för vegetationen. En promenad här rekommenderas starkt. Ett annat besök kan vara Námaskarðs fumaroler, med sina grå kokande lergölar och gulaktiga svavelformationer är en oförglömlig syn och inte minst lukt. Du kan även bestiga Mount Hverfjall eller besök Grjótagjá - en smal ravin som är fylld med hett vatten, eller Stóragjá som är ett liknande fenomen. Övernattning i Mývatn området (25-30 mil).

 • Dag 7

  Idag kör ni längs Tjörnes halvö och gör ditt första stopp vid fiskehamnen i Húsavík, där man kan njuta av den pittoreska hamnen, och om man vill, åka på valsafari. Fortsätt sedan till den hästskoformade ravinen, där du kan ta en kort promenad genom den lilla men vackra skogen. Därefter kör ni genom ravinen vid Jökulsárgljúfur nationalpark. Här kan ni besöka Hafragilsfoss vattenfall men glöm inte Dettifoss (44 m), som är Islands kraftigaste vattenfall. Efter att ha gått på en promenad längs den klippiga stigen för att se vattenfallet, så fortsätter ni österut över höglandsplatån Möðrudalsheiði. Slutligen du kör genom dalen Jökuldalur till Egilsstaðir, den största staden på östra Island. Här övernattar ni (28-30 mil).

 • Dag 8

  På morgonen kör ni 3 mil tillbaka till Seydisfjördur och färjan.

Book Explorer Plus Pakken

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.