En eller två veckor på Island & tre nätter på Färöarna

Utnyttja den unika möjligheten med ett stop på Färöarna på vägen till eller hem från Island och upplev våra två destinationer på en och samma resa. Färöarna är känt för sin vackra natur och Island för sina naturfenomen.

Vi har satt ihop ett reseprogram som inkluderar 7 eller 14 övernattningar på Island och 3 övernattningar på Färöarna. Du väljer själv om du vill lägga till ett stopp på Färöarna på dit- eller hemresan. Resan är fylld med upplevelsemöjligheter oh vi garanterar att ni kommer få intryck som lämnar avtryck för resten av livet. 

Reseperiod 04.06-19.08.2022.

Alternativ 1 med stopp på Färörana under hemresa​
Avresa Seyðisfjörður: torsdag
Ankomst Tórshavn: fredag
Avresa Tórshavn: söndag
Ankomst Hirtshals: tisdag

Alternativ 2 med stopp på Färöarna under utresa​
Avresa Hirtshals: lördag
Ankomst Tórshavn: söndag
Avresa Tórshavn: onsdag
Ankomst Seyðisfjörður: torsdag

Prisexempel

Per person när 2 reser tillsammans​.


7 dagar på Island och 3 dagar på Färöarn

Med motorcykel: från 13.121 DKK

Med bil (max 1,9m H, 5 m L): från 13.791 DKK


14 dagar på Island och 3 dagar på Färöarna 

Med motorcykel: från 19.442 DKK

Med bil (max 1,9m H, 5 m L): från 20.112 DKK
 

 • Priset inkluderar
  • Färjeresa Hirtshals – Seyðisfjörður tur/retur (med stopp på Färöarna)
  • Övernattning ombord i hytt utan fönster
  • Egen personbil med ombord
  • 7 eller 14 dagar på Island och 3 dagar på Färöarna (med övernattning)
  • Frukost på hotellen
  • Reseprogram dag för dag på Island
 • Tilläggsmöjligheter
  • Förbeställ maten tillsammans med din resa. Se priser här.
  • Minibar (endast i hytter med fönster). Se priser här.​

Smyril Line erbjuder attraktiva betalningsvillkor: 25% av resans pris betalas vid betalning, dock minst 6000 DKK. De resterande 75% av resans pris betalas 32 dagar innan avresa. Ta del av våra attraktiva betalningsvillkor och boka din önskade hytt och avresedatum i god tid.

 

Paketresa

 • 2 veckor

  Detta är en mycket mångsidig tur som presenterar nästan hela Island, utan att skynda för mycket. Det omfattar samtliga av Islands höjdpunkter, bortsett från det centrala höglandet och västfjordarna. Turnén är mycket lämplig för gäster som vill ha god tid att se så mycket av Island som möjligt.

Island & Färöarna , 2 veckor
 • Translate_Duration_days13, 14, 15 or 16
 • Translate_Accommodation_typeHotels and guesthouses
 • Period Spring två höst 02.04.22 - 08.10.22
rute05
 • Dag 1

  Efter avstigning från M/S Norröna, har du möjlighet att titta runt staden Seydisfjördur. Här finns ett litet teknikmuseum. Därefter fortsätter ni till Egilsstaðir och gör korta stopp vid vattenfall längs vägen. Efter en rundtur i Egilsstadir kan ni välja mellan flera olika utflykter. Antingen kör ni norrut till Borgarfjördur Eystri, en vacker liten stad omgiven av färggranna fjäll, eller så kan ni köra runt sjön Logurinn och besöka Islands största skog Hallormsstaðaskógur och gå en promenad till Hengifoss vattenfall. Övernattning i Egilsstadir (20 mil).

 • Dag 2

  Dagen startar med att ni kör genom den långa och bördiga dalen Jökuldalur, och sedan köra upp på Möðrudalsheiðis ökenliknande platå. Fortsätt sedan norrut över Hólssandur tills du når Dettifoss, Islands kraftigaste vattenfall. Nästa besöket går till Ásbyrgi, en hästskoformad ravin, innan ni kör till Húsavík för övernattning (23 mil).

 • Dag 3

  Det finns möjlighet att åka på valsafari från Húsavík på morgonen. Det tar ungefär 1 timme med bil att köra till sjön Mývatn där ni kan tillbringa resten av dagen med att njuta av den underbara utsikten över vulkanen Krafla som hade ett utbrott så sent som på 80-talet, Námaskarðs fumaroler, lavalabyrinten i Dimmuborgir och pseudokratrarna vid Skútustaðir. Övernattning i Mývatn-området (15 mil).

 • Dag 4

  Idag kör ni först till Godafoss, gudarnas vattenfall, som är värt ett besök. Fortsätt sedan att Eyjafjörður fjorden och tillbringa eftermiddagen i den vackra staden Akureyri, som ofta kallas norra Islands huvudstad. Besök t.ex. den vackra botaniska trädgården och stadens simhall, som också är en trevlig upplevelse. Staden erbjuder också shopping, bl.a. fabriksförsäljning av ullprodukter. Boende i Akureyri (15 mil).

 • Dag 5

  Först kör ni till området Skagafjörður som är känt för sin uppfödning av islandshästar. Det är möjligt att besöka Glaumbær Torvgårds Museum med anor från slutet av 18-talet innan ni fortsätter längs huvudleden till staden Blönduós, och Laugarbakki där ni övernattar (20 mil).

 • Dag 6

  Du kör längs fjorden Hrútafjörður och Laxárdalsheiði till den norra sidan av halvön Snæfellsnes. Därifrån följer kustlinjen längs Skógarströnd och ankommer till den charmiga byn Stykkishólmus. Det är möjligt åka på en liten båttur på eftermiddagen (under högsäsong ska den bokas i förväg) som kör mellan de många öarna i Breiðafjörður. Här kan man också fiska pilgrimsmusslor och skåda de många sjöfåglar som finns i området. Övernattning i Stykkishólmur (18 mil).

 • Dag 7

  Idag kan du utforska den underbara området vid spetsen av halvön, som den imponerande stranden vid Djupalonssandur (från vilken ni kan vandra till Dritvík, ca. 3 timmar promenad), till fjällen vid Þúfubjarg, och en av höjdpunkterna i området: Arnarstapi. Tretåiga måsar häckar bland de imponerande basaltpelarna och fåglarna kan observeras på mycket nära håll. En promenad längs kusten måste också upplevas. Därefter kör ni längs den södra sidan av halvön och kan göra ett stopp vid Gerðuberg, Islands längsta rad av basaltpelare. Fortsätt att staden Borgarnes för övernattning. (25 mil).

 • Dag 8

  Idag kommer ni att besöka bukten Borgarfjördur och t.ex. Deildartunguhver som är den källa på Island med störst vatten genomlopp och producerar 180 liter, nästan kokande vatten i minuten. Ni ser även Hraunfossar som är en serie små vattenfall som tumlar ut ur lavan och ner i floden nedanför. Fortsätt sedan längs Hvalfjörður-fjorden tillbaka till Reykjavik för övernattning (15 mil).

 • Dag 9

  En ledig dag i Reykjavík för att utforska denna underbara stad. Om du vill kan ni ta en utflykt till Reykjanes-halvön och besöka kyrkan vid Bessastadir, samt se ångan och de kokande lergölarna vid Krísuvík. Det rekommenderas att ta ett dopp i Blå Lagunen vars vatten är naturligt varmt och fyllt med mineralier. Efter ett uppfriskande dopp i den vackra, mån-lika lavaomgivningen, kör ni tillbaka till Reykjavik för en andra natt (16 mil).

 • Dag 10

  Kör till nationalparken Þingvellir där det gamla utomhusparlamentet ursprungligen grundades. Detta område är också intressant ur ett geologiskt perspektiv och ni kan ta en promenad längs en av de många sprickorna i jorden. Efteråt fortsätter ni över Lungdalsheidi bergspass till staden Laugarvatn, och härifrån till Geysir-området där den berömda gejsern Strokkur skickar varmt vatten upp i luften var 5:e minut. Nästa besök är vattenfallet Gullfoss, som sägs vara Islands vackraste. Övernattning i detta område (15-18 mil).

 • Dag 11

  Dag ska ni utforska den vackra dalen Þjórsárdalur. Denna dal var en gång en härlig jordbruksområde, men år 1104 förstördes den p.g.a. ett vulkanutbrott av Hekla. Om vädret är bra, kan ni ha turen att se den mäktiga vulkanen. Du kan besöka de utgrävda ruinerna av gården Stöng samt dess rekonstruktion i närheten. Efteråt kör ni till det charmerande tvillingvattenfallet vid Hjálp som är Islands tredje högsta. I Háifoss ska ni inte glömma en tur till den charmiga dalen Gjáin. Ni kan köra förbi Búrfell kraftverk innan du kör tillbaka till ert hotell (20-22 mil).

   

 • Dag 12

  Börja med att fortsätta mot vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss och den trevliga hembygdsgården i Skógar. Kör sedan ut och besök fågelklippan i Dyrhólaey (öppet från d. 25 juni) där lunnefåglar kan ses fram till mitten av augusti. Kör vidare till den lilla staden Vik. Härifrån kör över Mýrdalssandur-slätten till Kirkjubaejarklaustur, och fortsätter vidare österut. På vägen stannar vid basaltpelarna i Dverghamrar, och du kan besöka det lilla kapellet i Núpsstaður. Slutligen ni anländer i Skaftafell område där ni också övernattar.

 • Dag 13

  Nu har ni en hel dag för att njuta av Skaftafell nationalpark. Man kan faktiskt köra hela vägen upp på glaciärtungan Svínafellsjökull, och det finns många möjligheter för vandring i området. Nu finns också ett gyllene tillfälle till en promenad till vattenfallet Svartifoss (11⁄2 timmes promenad). Övernattning i Skaftafell-området eller i närheten av Höfn (max 15 mil).

 • Dag 14

  Idag fortsätter ni österut längs sydkusten, och det första viktiga stoppet är glaciärlagunen Jökulsárlón. I lagunen driver stora och otroligt vackra isberg runt, ut från glaciären och det rekommenderas att ni tar en tur i de specialbyggda båtarna för att komma riktigt nära dem. Efter detta stopp fortsätter ni till staden Höfn, och om vädret är bra, du får gott om möjligheter att se glaciären Vatnajökull från många platser längs vägen. Nu kör ni över bergspasset Almannaskarð in i området vid östra fjordarna. Därefter passerar ni Alftafjördur och Hamarsfjörður innan du anländer till den lilla fiskebyn Djúpivogur. Härifrån kör ni längs de östra fjordarna med vacker utsikt över det vackra landskapet. Ett tips för att besöka Petras stenmuseum i den lilla staden Stöðvarfjörður. Här kan du se en trädgård och ett hus fyllt med färgglada stenar från den isländska naturen. Efter att ha kört runt fjordarna, kör ni över Fagridalur-passet till Egilsstaðir, den största staden på östra Island. Boende i eller i närheten Egilsstadir (15 mil).

 • Dag 15

  På morgonen kör ni 3 mil tillbaka till Seydisfjördur och färjan.

Book Explorer Plus Pakken

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.