En eller två veckor runt Island

Detta är en väldigt unik resa som ger dig möjlighet att se en stor del av Island, där du alltid bor i de bästa och mest smakfulla hotellen på varje plats. Resan går runt hela Island, likaså besöker du också halvön Snæfellsnes På många sätt är Island väldigt annorlunda från de övriga nordiska länderna, men precis som de de nordiska länderna är det en höga levnadsstandard med det utmärkta köket.

»Island Boutique« erbjuder en unik kombination av fantastiska landskap under dagen och bekväma nätter på de mest unika hotellen på de olika platserna som du besöker. De dagliga routingprogrammen tar dig långsamt runt landet av eld och is. Den detaljerade beskrivningen säkerställer att du kommer att se alla kända sevärdheter som finns längs din rutt. Du avslutar en händelserik dag på de unika hotellen där du kan koppla av, njuta av atmosfären och smälta dina upplevelser. En perfekt paus mellan dagliga äventyr. Snæfellsnes halvön är en speciell höjdpunkt i denna resa.

En tvåveckorsresa där du besöker både Snæfellsnes och Västfjordarna.
 
En avslappnad tvåveckorsresa där du bor på de bästa hotellen i varje område och där varje hotell är av speciell och personlig karaktär. Reserutten går i en cirkel och inkluderar Västfjordarna och Snæfellsnes-halvön.

Tips
Det finns möjlighet att kombinera resan över det nordatlantiska havet med ett stopp på 2-3 dagar på Färöarna, antingen på vägen dit eller hem. 

Våra reserådgivare har själva rest på Island och ser fram emot att hjälpa er med rådgivning och beställning av er resa på tel. +45 96558500 eller via mail booking@smyrilline.dk.

Smyril Line arbetar med dynamiska priser som baseras på utbud och efterfrågan. Detta kan leda till att priserna ändras med kort varsel. Priset för resan visas alltid på din bokningsbekräftelse och när du har bokat en resa gäller det angivna priset. Vid prisuppgift garanterar vi priset i tre arbetsdagar.

Pris per person

01.04 – 31.05.2023 & 19.08 – 25.10.2023

Avresa från Hirtshals lördag
Avresa från Seyðisfjörður onsdag

​8 nätter på Island: från 9 731 DKK till 19 446 DKK
15 nätter på Island: från 15 100 DKK till 28 223 DKK
 

06.06 – 17.08.2023

Avresa från Hirtshals tisdag
Avresa från Seyðisfjörður torsdag

​7 nätter på Island: från 13 554 DKK till 18 159 DKK
14 nätter på Island: från 23 513 DKK till 27 168 DKK

 • Priset inkluderar:
  • Pris per person när två personer reser tillsammans 
  • Båttur Danmark – Island – Danmark 
  • Hytt utan fönster 
  • Ta med egen bil (max 5 m längd / 1,9 m höjd) 
  • Dubbelrum på Island inkl. frukost
  • Reseprogram för varje dag på Island 
  • Vägkarta över Island 
 • Tilläggsmöjligheter:
  • Hytt med fönster: 600 DKK per person
  • Hytt med dubbelsäng och fönster: 1 200 per person
  • Lyxhytt: 3 000 DKK per person
  • Nordic-Lyxhytt: 3 600 DKK per person
  • Förbeställ maten tillsammans med din resa. Se priser här.
  • Minibar (endast i hytter med fönster). Se priser här.​
Se pris

Attraktiva betalningsvillkor: Betala 25% vid bokning, minst 6000 DKK. Resterande belopp ska betalas 30 dagar före avresa.

 

Rutt exempel

 • 1 vecka

  Detta är en mycket unik resa som ger er möjlighet att se mycket av ön, och alltid bo på de bästa och mest smakfulla hotellen i varje område. Turen går runt Island och ni kommer även besöka Snaefellsnes halvön, ca 180-200 mil totalt

  Se ruttbeskrivning
 • 2 veckor

  En lugn två veckors-tur där ni bor på de bästa hotellen tillgängliga i varje område, alla med en speciell karaktär och personlig service. Rutten är en perfekt cirkel, som omfattar Västfjordarna. Om ni vill kan ni även besöka den berömda ön Vestmannaeyjar, där ett vulkanutbrott förstörde delar av staden år 1973.

  Vid 16 nätters-tur kan ni själv välja vart ni vill spendera den sista natten.

  Vid 15 nätters-tur får man en extra natt i Reykjavik.

  Vid 13 nätters-tur får man en natt i Reykjavik och besöker Blå Lagunen och Reykjavik samma dag.

  Se ruttbeskrivning

Resplan

När du beställer en rundresa så får du en detaljerad resplan för resan, adressen på det reserverade boendet, anvisningar om hur du kommer dit samt informationsbroschyrer för inflyttning och utflykter. 


Särskilda behov 

Har du särskilda behov ombeds du meddela detta vid beställning av din resa. 


Körning på Island 

Körning på Island kan vara väldigt annorlunda än vad du är van vid. Vi rekommenderar att du tar en titt på safetravel.is, där du hittar information om vad du kan förvänta dig och riktlinjer för hur du hanterar olika situationer som kan uppstå. 


Höglandskörning på motorcykel

Det är viktigt att ha ett vattenfast och stötsäkert bagagesystem, bra kedja och nya däck. I synnerhet i det inre höglandet är det bästa att använda däck med grov enduro-profil. Det sägs att folk kört slut på däcken redan efter 180 mil p.g.a. vasst och mycket slitande grus. Det är en bra idé att ta med verktyg för att mäta lufttrycket i däcken, lagningsutrustning och en extra bränsletank, särskilt om du även använder bränslet till matlagning. Var nogrann när du packar: lock kan lätt skakas loss från lådor om de inte är ordentligt fastsatta. 

Förbereder du dig bara ordentligt och tar med en tyngre motorcykel kommer du helt säkert att uppleva ett fantastiskt äventyr.

Det är möjligt att köra höglandssträckor som Sprengisandur bakom bergen och på vägen till Askja om du har en bra 4x4 enduro-motorcykel (ej lätt motorcykel) och om du kör mycket försiktigt. För lättare motorcyklar rekommenderar vi att man stannar på huvudvägarna och inte kör genom höglandet, eventuellt med undantag för sträckan till Kjölur. 


Snökedjor 

Vi rekommenderat att du tar med snökedjor alla månader utom juni, juli och augusti. 


Fasta rutter

Rutterna på Island är fasta. Vid uppkomst att fullbokat boende under högsäsongen (juni, juli och augusti) kan resenärerna förvänta sig små ändringar i resplanen. 

Bilkarta över Island

Vid beställning av resepaket till Island skickar vi med en bilkarta över Island när totalsumman för resan är betald.

Bilkarta över Island.

Utflykter på Island

Traveling in Iceland is a great experience in itself, however to make the trip in Iceland even more exciting you have the option to go on different excursions during your travel around Iceland.

Läs mer
Utflykter på Island.

Upplevelser på Island

Vill du ha en autentisk naturupplevelse på Island, men är osäker på grund av den växande turismen i och runt om Reykjavik (The Golden Circle)? Vi är experter på att hitta platser där turismen ännu inte har tagit över. Vi har flera tips på var du hittar autentiska, isländska naturupplevelser, där gästfria islänningar med glädje visar dig sitt land. 

10 idéer till upplevelser på Island
Upplevelser på Island.

Hur man kör på Island

Hur man kör på Island

Bli inspirerad

Vill du få information om bra erbjudanden? Detta är lätt att fixa, du anmäler dig bara till vårt nyhetsbrev så får du ett mail när vi har speciella erbjudanden och nyheter.

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.