En eller två veckor runt Island

Detta är en väldigt unik resa som ger dig möjlighet att se en stor del av Island, där du alltid bor i de bästa och mest smakfulla hotellen på varje plats. Resan går runt hela Island, likaså besöker du också halvön Snæfellsnes På många sätt är Island väldigt annorlunda från de övriga nordiska länderna, men precis som de de nordiska länderna är det en höga levnadsstandard med det utmärkta köket.

»Island Boutique« erbjuder en unik kombination av fantastiska landskap under dagen och bekväma nätter på de mest unika hotellen på de olika platserna som du besöker. De dagliga routingprogrammen tar dig långsamt runt landet av eld och is. Den detaljerade beskrivningen säkerställer att du kommer att se alla kända sevärdheter som finns längs din rutt. Du avslutar en händelserik dag på de unika hotellen där du kan koppla av, njuta av atmosfären och smälta dina upplevelser. En perfekt paus mellan dagliga äventyr. Snæfellsnes halvön är en speciell höjdpunkt i denna resa.

En tvåveckorsresa där du besöker både Snæfellsnes och Västfjordarna.
 
En avslappnad tvåveckorsresa där du bor på de bästa hotellen i varje område och där varje hotell är av speciell och personlig karaktär. Reserutten går i en cirkel och inkluderar Västfjordarna och Snæfellsnes-halvön.

Tips
Det finns möjlighet att kombinera resan över det nordatlantiska havet med ett stopp på 2-3 dagar på Färöarna, antingen på vägen dit eller hem. 

Våra reserådgivare har själva rest på Island och ser fram emot att hjälpa er med rådgivning och beställning av er resa på tel. +45 96558500 eller via mail booking@smyrilline.dk.

Period Längd Priser från
Vår & Höst
03.04-17.04, 25.09-16.10.2021
14 dagars resa lör.-lör.
(8 nätters vistelse)
9005 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
9005 DKK p/p
Vår & Höst
03.04-10.04, 25.09-09.10.2021
21 dagars resa lör.-lör.
(15 nätters vistelse)
14520 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
14520 DKK p/p
Sommar
01.05-22.05, 28.08-11.09.2021
14 dagars resa lör.-lör.
(8 nätters vistelse)
11285 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
11285 DKK p/p
Sommar
01.05-15.05, 28.08-04.09.2021
21 dagars resa lör.-lör.
(15 nätters vistelse)
18090 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
18090 DKK p/p
Sommar
08.06-10.08.2021
14 dagars resa tis.-lör.
(7 nätters vistelse)
12380 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
12380 DKK p/p
Sommar
08.06-03.08.2021
21 dagars resa tis.-lör.
(14 nätters vistelse)
19745 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
19745 DKK p/p
Visa mer Translate_ProductPrice_Toggle_Hide
 • Priset inkluderar
  • Pris per person när två personer reser tillsammans 
  • Båttur Danmark-Island-Danmark 
  • Hytt utan fönster 
  • Ta med egen bil (max 5 m längd / 1,9 m höjd) 
  • Dubbelrum på Island inkl. frukost
  • Reseprogram för varje dag på Island 
  • Vägkarta över Island 
 • Tilläggsmöjligheter
  • Förbeställ maten tillsammans med din resa och spara pengar. Se priser här.
  • Minibar (endast i hytter med fönster): 129 DKK för minibar med alkohol och 89 DKK för minibar utan alkohol per resa vid förbeställning.​
Ring och beställ +45 9655 8500 E-mail booking@smyrilline.dk Boka din resa

Smyril Line erbjuder attraktiva betalningsvillkor: 25% av resans pris betalas vid betalning. De resterande 75% av resans pris betalas 32 dagar innan avresa. Ta del av våra attraktiva betalningsvillkor och boka din önskade hytt och avresedatum i god tid.

 

Island Boutique

 • 1 vecka

  Detta är en mycket unik resa som ger er möjlighet att se mycket av ön, och alltid bo på de bästa och mest smakfulla hotellen i varje område. Turen går runt Island och ni kommer även besöka Snaefellsnes halvön, ca 180-200 mil totalt

Paketresor, 1 vecka
 • Translate_Duration_days6, 7, 8 or 9
 • Translate_Accommodation_typeBoutique
 • Period Spring två höst 28.03.20 - 17.10.20 / 01.01.01 - 01.01.01
rute04
 • Dag 1

  Ni anländer i Seydisfjördur. Ni kan välja att titta runt i staden Seydisfjordur där det finns ett litet teknikmuseum. Sedan kör ni till Egilsstaðir och gör korta stopp vid vattenfallen längs vägen. Efter en rundtur i Egilsstadir kör ni genom den långa och bördiga dalen Jökuldalur. Härifrån kör ni upp mot Mödrudalsheidis ökenliknande platå. Sedan kör norrut via Hólssandur tills ni når Dettifoss, Islands mäktigaste vattenfall. Din nästa besök är att Ásbyrgi, en hästskoformad ravin, och kör härifrån till Húsavík för övernattning. Här kan ni titta runt på den pittoreska hamnen, där det finns en mycket intressant lokalt museum och ett valmuseum. På kvällen finns det möjlighet att åka på valsafari.

 • Dag 2

  På förmiddagen besöker ni några av de underbara platser i området kring Mývatn, som Krafla, en vulkan som utbröt så sent som på 80-talet, Námaskarðs fumaroler och lavan vid Dimmuborgir. Runt lunchtid kör ni till Godafoss, gudarnas vattenfall, vilket verkligen är värt ett besök. Därifrån fortsätter ni till fjorden Eyjafjörður och tillbringa lite tid i den vackra staden Akureyri, ofta kallad norra Islands huvudstad. Det är en bra idé att besöka den vackra botaniska trädgården. Staden erbjuder också många möjligheter till shopping, till exempel fabriksförsäljning av ylle. Härifrån har kan ni antingen köra över Öxnadalsheiði bergspass direkt till Skagafjordur och staden Sauðárkrókur, eller köra den lång men väldigt interssanta vägen via Dalvik och Olafsfjordur. Härifrån kör ni över bergspasset Lágheidi till Siglufjordur, där du kan besöka den spännande sillmuseumet. Fortsätt sedan till Saudákrókur där ni bor för natten.

 • Dag 3

  På morgonen kommer det att vara möjligt att åka på forsränning i Skagafjörður. Det tar minst 3 timmar och krockar lite med några av era alternativ för eftermiddagens planer, men är en fantastisk upplevelse. Innan ni lämnar Skagafjörður är det möjligt att besöka Glaumbær Torvgårds Museum med anor från slutet av 1800-talet. Ni fortsätter längs huvudleden till staden Blönduós och längs fjorden till bergspasset Laxárdalsheiði. Fortsätt genom Skógaströnd till Snæfellsnes halvön, där du kan välja att stanna vid den charmiga fiskebyn Stykkishólmur och fortsätta igenom några små fiskebyar till spetsen av halvön, där ni kanske kan se glaciären Snæfellsjökull (beroende på väder). Innan ni checkar in på hotellet i Búdir, rekommenderar vi ett besök till Arnarstapi, ett område där lokala fåglar häckar bland basaltpelare.

 • Dag 4

  Börja köra längs södra sidan av halvön till staden Borgarnes. Nu har ni följande alternativ: Om ni vill vill spendera lite mer tid till att uppleva den otroliga naturen, så rekommenderar vi en avstickare in i Borgarfjördur-området, där du kan besöka några härliga platser som Deildartunguhver - Islands största varma källa. Ni kan också uppleva Hraunfossar, en serie små vattenfall tumlande ut lavan, ner i floden. Sen fortsätter ni längs Hvalfjörður fjorden till Reykjavik (40 mil). Ni kan annars köra direkt från Borgarnes till Reykjavik om ni önskar med tid i huvudstaden. I båda fall kan ni använda sen eftermiddag till ett besök i den berömda Blå Lagunen och bada i det blå, varma, mineralrika vattnet. Eftermiddagen kan också spenderas på att rida islandshästar strax utanför Reykjavik. Övernattning i Reykjavík.

 • Dag 5

  Kör till nationalparken Thingvellir, där det gamla parlamentet grundades. Platsen har också stort geologiskt intresse och ni kan promenera längs de stora sprickorna i jorden. Härifrån kan ni fortsätta över Lyngdalsheidi-passet till staden Laugarvatn, och därifrån till Geysir-området och den berömda Strokkur gejsern. Därefter besöker ni Gullfoss, ett av de vackraste vattenfallen på Island, och att ni sedan följer sydkusten mot öster och stannar vid Seljalandsfoss. Nattens boende är på ett litet charmigt landshotell.

 • Dag 6

  På morgonen kan ni börja med att besöka Skógafoss vattenfall och den vackra hembygdsgården i Skógar innan ni fortsätter mot Dyrhólaeys fågelklippa (öppen efter den 25:e juni), där lunnefåglarna kan ses till mitten av augusti. Besök också den lilla charmiga staden Vík. Sen kör ni vidare över Mýrdalssandurs slätter österut. Det ger er möjlighet till ett stop vid basaltspelarna i Dverghamrar och besöka det lilla kapellet i Núpsstadur. Nu ankommer ni till Skaftafell nationalpark där vi föreslår att ni tillbringar en del tid till att promenera till t.ex. till Svartifoss vattenfall (1 1/2 timmes promenad totalt). Dagens sista höjdpunkt är Jökulsárlón glaciärlagun, i vilken det driver runt stora och otroligt vackra isberg, ut från glaciären. Det rekommenderas att ni tar en liten tur i de specialbyggda båtarna i lagunen. Fortsätt sedan till ert övernattningsställe i Höfn.

 • Dag 7

  Idag är en lugn dag. På morgonen är det möjligt att åka på en tur på glaciären Vatnajökull med snöskoter. Kör längs de östra fjordarna och besök Petras stenmuseum i den lilla byn Stödvarfjördur. Här kan du se en trädgård och ett hus fyllt med färgglada stenar från den isländska naturen. Efter att ha kört runt fjordarna, kör ni över Fagridalur-passet till Egilsstaðir, den största staden på östra Island. Staden har en trevlig swimming pool. Boende i Egilsstadir (15 mil).

 • Dag 8

  På morgonen kör ni 3 mil tillbaka till Seydisfjördur och färjan.

Book Explorer Plus Pakken

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog