En eller två veckor runt Island

Detta är en väldigt unik resa som ger dig möjlighet att se en stor del av Island, där du alltid bor i de bästa och mest smakfulla hotellen på varje plats. Resan går runt hela Island, likaså besöker du också halvön Snæfellsnes På många sätt är Island väldigt annorlunda från de övriga nordiska länderna, men precis som de de nordiska länderna är det en höga levnadsstandard med det utmärkta köket.

»Island Boutique« erbjuder en unik kombination av fantastiska landskap under dagen och bekväma nätter på de mest unika hotellen på de olika platserna som du besöker. De dagliga routingprogrammen tar dig långsamt runt landet av eld och is. Den detaljerade beskrivningen säkerställer att du kommer att se alla kända sevärdheter som finns längs din rutt. Du avslutar en händelserik dag på de unika hotellen där du kan koppla av, njuta av atmosfären och smälta dina upplevelser. En perfekt paus mellan dagliga äventyr. Snæfellsnes halvön är en speciell höjdpunkt i denna resa.

En tvåveckorsresa där du besöker både Snæfellsnes och Västfjordarna.
 
En avslappnad tvåveckorsresa där du bor på de bästa hotellen i varje område och där varje hotell är av speciell och personlig karaktär. Reserutten går i en cirkel och inkluderar Västfjordarna och Snæfellsnes-halvön.

Tips
Det finns möjlighet att kombinera resan över det nordatlantiska havet med ett stopp på 2-3 dagar på Färöarna, antingen på vägen dit eller hem. 

Våra reserådgivare har själva rest på Island och ser fram emot att hjälpa er med rådgivning och beställning av er resa på tel. +45 96558500 eller via mail booking@smyrilline.dk.

Period Längd Priser från
Vår & Höst
03.04-17.04, 25.09-16.10.2021
14 dagars resa lör.-lör.
(8 nätters vistelse)
9005 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
9005 DKK p/p
Vår & Höst
03.04-10.04, 25.09-09.10.2021
21 dagars resa lör.-lör.
(15 nätters vistelse)
14520 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
14520 DKK p/p
Sommar
01.05-22.05, 28.08-11.09.2021
14 dagars resa lör.-lör.
(8 nätters vistelse)
11285 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
11285 DKK p/p
Sommar
01.05-15.05, 28.08-04.09.2021
21 dagars resa lör.-lör.
(15 nätters vistelse)
18090 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
18090 DKK p/p
Sommar
08.06-10.08.2021
14 dagars resa tis.-lör.
(7 nätters vistelse)
12380 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
12380 DKK p/p
Sommar
08.06-03.08.2021
21 dagars resa tis.-lör.
(14 nätters vistelse)
19745 DKK p/p
Hytt med två underbäddar och utan fönster
19745 DKK p/p
Visa mer Translate_ProductPrice_Toggle_Hide
 • Priset inkluderar
  • Pris per person när två personer reser tillsammans 
  • Båttur Danmark-Island-Danmark 
  • Hytt utan fönster 
  • Ta med egen bil (max 5 m längd / 1,9 m höjd) 
  • Dubbelrum på Island inkl. frukost
  • Reseprogram för varje dag på Island 
  • Vägkarta över Island 
 • Tilläggsmöjligheter
  • Förbeställ maten tillsammans med din resa och spara pengar. Se priser här.
  • Minibar (endast i hytter med fönster): 129 DKK för minibar med alkohol och 89 DKK för minibar utan alkohol per resa vid förbeställning.​
Ring och beställ +45 9655 8500 E-mail booking@smyrilline.dk Boka din resa

Smyril Line erbjuder attraktiva betalningsvillkor: 25% av resans pris betalas vid betalning. De resterande 75% av resans pris betalas 32 dagar innan avresa. Ta del av våra attraktiva betalningsvillkor och boka din önskade hytt och avresedatum i god tid.

 

Island Boutique

 • 2 veckor

  En lugn två veckors-tur där ni bor på de bästa hotellen tillgängliga i varje område, alla med en speciell karaktär och personlig service. Rutten är en perfekt cirkel, som omfattar Västfjordarna. Om ni vill kan ni även besöka den berömda ön Vestmannaeyjar, där ett vulkanutbrott förstörde delar av staden år 1973.

  Vid 16 nätters-tur kan ni själv välja vart ni vill spendera den sista natten.

  Vid 15 nätters-tur får man en extra natt i Reykjavik.

  Vid 13 nätters-tur får man en natt i Reykjavik och besöker Blå Lagunen och Reykjavik samma dag.

Paketresor, 2 veckor
 • Translate_Duration_days13, 14, 15 or 16
 • Translate_Accommodation_typeBoutique
 • Period Spring två höst 28.03.20 - 10.10.20 / 01.01.01 - 01.01.01
rute12
 • Dag 1

  Efter landstigning från M/S Norröna kan ni köra från Seydisfjördur till Egilsstadir och kan göra korta stor vid vattenfallen längs vägen. Efter ett besök i staden Egilsstadir kör ni vidare genom staden Skriddalur över bergspasset Breiddalsheidi till staden Breiddalur där några av barnen till de lokala lantbrukarna säljer vackra färgglada stenar som hittats i bergen. Alternativt kan ni köra längs de östra fjordarna och göra ett stopp längs vägen vid Petras stenmuseum. Nu kör ni vidare på de slingrande vägarna samtidigt som ni kan njuta av den vackra utsikten. Ni kör igenom den lilla staden Djúpivogur och härifrån fortsätter ni till Höfn-området, en större stad med en viktig fiskehamn. Du övernattar i detta område.

 • Dag 2

  Först kör ni till Jökulsárlón glaciärlagun, där stora isberg flyter runt. Det är möjligt att ta en båttur i lagunen. Därfter ska ni ta tid till att besöka Skaftafell nationalpark och promenera till Svartifoss vattenfall (11⁄2 timmes promenad totalt) innan du fortsätter längs sydkusten. Du passerar Skeidarásandur, en slätt av svart sand vid foten av glaciären. Du har möjlighet att göra ett stopp på det lilla kapellet Núpsstaður och lite längre fram vid de intressanta basaltpelarna i Dverghamrar. Härnäst passerar ni Kirkjubæjarklaustur by och Mýrdalssandurs slätter tills ni kommer till staden Vík. Inte långt därifrån finns en möjlighet (efter den 25:e juni) för att köra till Dyrhólaeys fågelklippa för att se lunnefåglar. Besök Skógar hembygdsgård och Skógafoss vattenfall innan du checkar in på hotellet för natten.

 • Dag 3

  Idag har ni följande valmöjligheter: Att besöka öarna Vestmannaeyjar och bl.a. ön Heimaey vars stad till delar förstördes av ett vulkanutbrott 1973. Detta var en blomstrande stad som var ekonomiskt beroende av fisket. Lavan hittade med att stänga igen hamnen viker hade varit katastrof - men istället för att ge upp pumpade befolkningen miljoner liter kallt vatten in i lavaströmmen som fick lavan att stelna snabbare och staden till viss del skonad. Idag är det åter en lovade fiskestad och några av husen som blev förstörda av lavan utgrävda, och mycket intressanta. För att komma dit kör ni till den lilla flygplatsen vid Bakki och därifrån flyger du den 5 minuter korta turen till ön. På ön finnas det möjlighet för att ta på en 2 timmars utflykt och ta en båttur för att besöka det vackra naturhistoriska museet. Det är möjligt att boka flyget i förväg och naturligtvis kan Smyril Line göra detta åt er - bara att säga till. Ett annat alternativ är att utforska den vackra staden Pjórsardalur. Denna dal var en gång ett vacker lantbruksområde men blev förstört år 1104 av ett utbrott från Hekla. Om vädret är bra kan man skymta den mäktiga vulkanen. Ni kan besöka de utgrävda ruinerna av gården Stöng och rekonstruktionen som ligger precis bredvid (fri entré). Nu kör ni till det charmiga vattenfallet vid Hjálp (tvillingvattenfall) och Islands tredje högsta Háifoss, och ni får inte glömma den charmiga lilla dalen Gjáin. Ni kan köra förbi Búrfell kraftverket innan ni kör tillbaka till sydkusten och övernattar på hotell i Hveragerdi eller Selfoss.

 • Dag 4

  Idag besöker du några av Islands höjdpunkter. För åker ni till vattenfallet Gullfoss som av många anses vara Islands vackraste. Det faller in i en djup ravin i två avsnitt, det första fallet är 20 meter högt och det andra 11 meter. Härifrån kör ni till Geysir - området med de ångande, bubblande och kokande källorna. Den mest kända är gejsern Strokkur, som skickar höga pelare av kokande vatten högt upp i luften var 5:e minut. Fortsätt nu till staden Laugarvatn och över bergsvägen till Þingvellir nationalpark. Det var här det gamla parlamentet grundades år 930. Detta område är också mycket intressant ur geologisk synpunkt eftersom det ligger direkt ovanpå mittatlantiska ryggen som skiljer Europa och Amerika. Därför är det många synliga sprickor i marken i detta område. Efter en rundvandring i detta vackra område, kör ni till Reykjavik för den kommande natten.

 • Dag 5

  Idag har ni en hel dag till att utforska Islands huvudstad, Reykjavik. Det finns en massa saker att göra, bl.a. handla på huvudgatan eller i de två stora varuhusen, besöka några av de många museerna och gallerierna, ta en promenad i det natursköna området i utkanten av staden, eller så kan ni strosa genom centrum med sina många caféer och restauranger. Ni kan också ta en dagsutflykt till Kulusuk på Grönland (måste bokas i god tid) eller åka på valsafari, bowla, ta en tur på hästryggen, besöka den botaniska trädgården eller ta ett termalbad.(Se även visitreykjavik.is).

 • Dag 6

  Idag rekommenderar vi ett besök på halvön Reykjanes. En av höjdpunkterna på denna tur är Krísuvík - ett område med fumaroler och varma källor dock mest kokande lera. Härifrån fortsätter ni längs den södra sidan av halvön och kör genom lavamarker. Ert nästa stopp är i Grindavík en liten fiskeby och kör härifrån till den berömda Blå Lagunen. Detta är en sjö fylld med geotermisk varmt vatten som är rikt på mineralier som resulterar i en unik blå färg. Ett besök i det moderna spat och ett bad i lagunen är en mycket uppfriskande upplevelse. Härifrån kan ni köra ut till kanten av halvön och besöka den så kallade "tån", härifrån är det en fantastisk utsikt över havet. Åk sedan tillbaka till Reykjavík och därifrån kan du fortsätta din resa till Hvalfjörður, en pittoresk fjord, där ni övernattar.

 • Dag 7

  Idag ska ni utforska det vackra området vid Borgarfjördur. Ni börjar med ett besök till Islands största varma källa, Deildartunguhver som förser boende med värme och varmvatten upp till 6 mil ifrån källan. Efterår kör ni till staden Reykholt där 1200-tals historikern Snorri Sturluson levde. Det är möjlighet att se hans privata mini-pool i denna lilla stad, och om du är intresserad av historia, är det möjligt att besöka Snorri Museum. Ert nästa mål är Hraunfossar vattenfall, en serie små vattenfall rinner ut ur lavan, en märklig och unik syn. I närheten hittar du Húsafeld, där ni kan besöka deras underbara pool, och om ni vill finns det många som erbjuder ridning på islandshästar. Härifrån kör ni till staden Borgarnes och längs Snaefellsnes-halvön hittar ni ert nästa hotell.

 • Dag 8

  En lång och intressant resa väntar er idag där ni ska köra runt Snaefellsnes halvön. Ert första stopp blir vid fågelklippan i Arnarstapi. En promenad är definitivt att rekommendera, här finns många vackra basaltformationer och många häckande fåglar såsom tretåig mås och tärnor. På spetsen av halvön finns många underbara ställen att stanna, bl.a. Púfubjarg fågelklippa (det kräver en kort promenad från huvudleden) och stranden Djupalonssandur där du genom en stenig stig kommer till den imponerande svarta stranden. Kanske ni också få en skymt av Snaefellsjokull-glaciären, vilken också är en gammal vulkan, som kan ses från de många lavaslätter som omger berget. Då ni kör vidare längs den norra sidan av halvön, genom de många små fiskebyarna som Ólafsvík och Grundarfjörður, och kanske Stykkishólmur (1 mil omväg). Slutligen kör ni längs Skógaströnd, njut av den vacker utsikten över fjorden Brejdafjördur, staden Budardalur från vilken ni kör vidare till ert hotell.

 • Dag 9

  En lång dag där ni kör längs den södra kusten vid området vid Västfjordarna. Det är ett föränderligt område, men det är en vacker utsikt över stranden vid Breiðafjörður och de imponerande bergen på andra sidan. Ibland kan man ha tur att se sälar längs kusten. Efter att ha passerat Flokalundur fortsätter ni längs området Bardastrand till det lilla museet vid Hnjótur, som är värt ett besök. Härifrån tar vägen er till Látrabjarg, den västligaste spetsen av Island där de imponerande fågelklippona skjuter upp från havet. Övernattning i detta område.

 • Dag 10

  Idag kör ni norrut mot de höga bergspassen och ankommer till dagens höjdpunkt - vattenfallet Dynjandi. Detta är faktiskt en samling av 5 vattenfall i ett som ni ska ta er tid till att utforska. Det är möjligt att klättra hela vägen upp längs en smal stig för att komma helt nära vattenfallen. Tillsist kör ni via staden Pingevri till Ísafjordur där ni har lite tid att utforska den hariga fiskestaden. Det finn vackra gamla hus och ett intressant museum. Vi rekommenderar också ett besök till den närliggande staden Bólungarvik där det gamla fiskarhuset har gjorts om till ett litet museum som är ganska intressant. Det finns kanske också en möjlighet för att åka på en liten båttur i fjorden Ísafjardardjúp. Ni övernattar här i Ísafjordur..

 • Dag 11

  Idag kör ni längs Ísafjardardjúp, en av de mest glesbefolkade områdena i Island bortsett från höglandet. Landskapet är imponerande med sina slingrande vägar längs den varierade fjorden. Tidigare fanns det en del jordbruk i detta område men avstånden här är stora, och det finns för närvarande inte tillräckligt med platt mark, vilket gör jordbruket ganska svårt. Idag finns det inte mer jordbruket i området och området är nästan helt obebott. Efter att ha kört runt längs fjordarna, kör ni över Steingrimsfjardarheides högplatå till staden Hólmavík. Det är en liten trevlig fiskeby där man kan handla lite och fylla upp bilen. Därefter ni kör söderut längs Strandir-kusten, ett område med lite jordbruk. Detta område är också känt för den stora mängden drivved som finns längs kusten. Slutligen kör ni till området Hrútafjörður där ni övernattar, annars kommer boendet vara nära Blönduós (35-37 mil).

 • Dag 12

  Först fortsätter ni att Skagafjörður-området, känt för sin hästuppfödning. Det är möjligt att besöka Glaumbær torvgårds- museum. Detta hus beboddes fram till 1939 och det ger er en bra bild av hur människor levde på Island från slutet av 1800- talet till början av 1900-talet. Då ni kör över Öxnadalsheiði till fjorden Eyjafjörður mot Akureyri, den största staden på norra Island, där du kan njuta av shopping och sightseeing. Det finns en härlig botanisk trädgård som vi rekommenderar att ni besöker. Boende i Akureyri.

 • Dag 13

  På morgonen kör ni via Godafoss vattenfallet, som är ett av Islands charmigaste, till sjön Mývatn som blir er nästa bas. Resten av dagen kan ni använda till sightseeing vid sjön. Vi rekommenderar ett besök till pseudokratarna vid Skútustadir, lavalabyrinten i Dimmuborgir (där det finns många konstiga lavaformationer som ger lä åt vegetation), vulkanen Hverfjall (som ni kan bestiga om ni har lust), de imponerade fumarolerna vid Námaskard och Leirhnjúkur där kokande lergölar och färgranna svalvelformationer samt pölar med varmt vatten skapar en helt otrolig upplevelse.

 • Dag 14

  Idag kör ni längs Tjörnes-halvön. Ert första stopp är i fiskebyn Húsavík, där ni har möjlighet att åka på valsafari med båt, och besöka en charmig kyrka. Då ni fortsätter norrut längs halvön och kör till Ásbyrgi, en hästskoformad ravin där en liten skog står i lä av de 100 m höga bergväggarna. En kort promenad rekommenderas. En annan av dagen höjdpunkter är Dettifoss vattenfall, som är Europas kraftigaste - ingenting annat har så mycket vatten. Det är 44 meter högt. Ni kan gå ner längs den steniga stigen tills ni kommer nära vattenfallet, så att ni verkligen kan njuta av det. Kör härifrån sedan österut förbi Grímsstaðir och över höglandsplatån Möðrudalsheiði. På vägen kan du få en glimt av Mount Herðubreið om vädret är bra. Turen fortsatte genom Jökuldalur-dalen till staden Egilsstadir, största staden på östön. Övernattning i Egilsstadir eller Seydisfjördur.

 • Dag 15

  På morgonen kör ni 3 mil tillbaka till Seydisfjördur och färjan.

Book Explorer Plus Pakken

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog