Bo i fritidshus

Att bo i fritidshus det perfekta alternativet för dig som gärna vill ha lugn och ro i inspirerande omgivingar tillsammans med familj och vänner. Nästan alla fritidsboenden på Island är privatägda vilket ger en autentisk semesterupplevelse.  

Du kan välja en vistelseperiod på en eller två veckor på Island. Om du väljer att stanna i en vecka, kommer vistelsen i huvudsak vara på norra Island. Om du istället väljer att stanna i två veckor kommer du att kunna resa runt på ön. Våra reseprogram ger dig förslag på vad du kan se och uppleva i de olika områdena. I ditt fritidshus kan du sedan njuta av avkoppling och gemensam matlagning efter dagens upplevelser. 

Det är praktiskt att bo i fritidshus 
Alla fritidshusen är privatägda och individuellt inredda med vardagsrum, sovrum, matplats, kök, badrum och toalett. Köket är utrustat med kylskåp. Observera att du måste lämna huset städat och inflyttningsklart för nästa gäst innan utcheckning. 

Det finns mycket att se i de olika isländska regionerna. 

Vi har reseprogram till en eller två veckors vistelse på Island. Se ruttbeskrivningen nedan. 

Du kommer att kunna uppleva svavellandskap, stora brusande vattenfall, vulkaner, lavalandskap, gejsrar, glaciärer och små mysiga byar. Island är kanske mest känt för sina vulkaner och öns hela 170 varma källor. De varma källorna uppstår då jordskorpan på Island är tunnare än i Europa och Amerika. Nästan varje by har sin egen “utomhuspool” med 38 grader i vattentemperatur. Du kan läsa reseprogrammet längre ner på denna sida.

Våra reserådgivare har själva rest på Island och ser fram emot att hjälpa er med rådgivning och beställning av er resa på tel. +45 96558500 eller via mail booking@smyrilline.dk.

Smyril Line arbetar med dynamiska priser som baseras på utbud och efterfrågan. Detta kan leda till att priserna ändras med kort varsel. Priset för resan visas alltid på din bokningsbekräftelse och när du har bokat en resa gäller det angivna priset. Vid prisuppgift garanterar vi priset i tre arbetsdagar.

Pris per person

01.04 – 31.05.2023 & 19.08 – 25.10.2023

Avresa från Hirtshals lördag
Avresa från Seyðisfjörður onsdag

​8 nätter på Island: från 7 042 DKK till 12 229 DKK
15 nätter på Island: från 10 694 DKK till 16 669 DKK
 

06.06 – 17.08.2023

Avresa från Hirtshals tisdag
Avresa från Seyðisfjörður torsdag

​7 nätter på Island: från 8 342 DKK till 11 650 DKK
14 nätter på Island: från 13 551 DKK till 16 174 DKK

 • Priset inkluderar:
  • Pris per person när 4 personer reser tillsammans 
  • Båttur Danmark – Island – Danmark 
  • 4-sängshytt  utan fönster 
  • Ta med egen bil <1,9m H & 5m L
  • Boende i fritidshus på Island 
  • Sängkläder, handdukar, värme och el. Städning innan utflyttning ingår inte. Gästerna måste själva städa innan utcheckning. 
  • Reseprogram för varje dag på Island 
  • Vägkarta över Island 
 • Tilläggsmöjligheter:
  • 4-sängshytt med fönster: 300 DKK per person  
  • Förbeställ maten tillsammans med din resa. Se priser här.
  • Minibar (endast i hytter med fönster). Se priser här.​
Se pris

Attraktiva betalningsvillkor: Betala 25% vid bokning, minst 6000 DKK. Resterande belopp ska betalas 30 dagar före avresa.

 

Ruttbeskrivning

 • 1 vecka

  Denna resa är organiserad så att ni inte behöver köra så långt varje dag och får tid och frihet att åka på dagliga turer. Ni bor i 6 nätter på samma ställe, antingen i ett fritidshus eller på hotell i Akureyri/Mývatn-området. Sista natten övernattar ni i Egilsstadir-området.

  Se ruttbeskrivning
 • 2 veckor

  Detta är fritidshus-resan i den version som börjar med tre nätter i norr och sedan går motsols runt landet.

  Se ruttbeskrivning

Resplan

När du beställer en rundresa så får du en detaljerad resplan för resan, adressen på det reserverade boendet, anvisningar om hur du kommer dit samt informationsbroschyrer för inflyttning och utflykter. 


Särskilda behov 

Har du särskilda behov ombeds du meddela detta vid beställning av din resa. 


Körning på Island 

Körning på Island kan vara väldigt annorlunda än vad du är van vid. Vi rekommenderar att du tar en titt på safetravel.is, där du hittar information om vad du kan förvänta dig och riktlinjer för hur du hanterar olika situationer som kan uppstå. 


Höglandskörning på motorcykel

Det är viktigt att ha ett vattenfast och stötsäkert bagagesystem, bra kedja och nya däck. I synnerhet i det inre höglandet är det bästa att använda däck med grov enduro-profil. Det sägs att folk kört slut på däcken redan efter 180 mil p.g.a. vasst och mycket slitande grus. Det är en bra idé att ta med verktyg för att mäta lufttrycket i däcken, lagningsutrustning och en extra bränsletank, särskilt om du även använder bränslet till matlagning. Var nogrann när du packar: lock kan lätt skakas loss från lådor om de inte är ordentligt fastsatta. 

Förbereder du dig bara ordentligt och tar med en tyngre motorcykel kommer du helt säkert att uppleva ett fantastiskt äventyr.

Det är möjligt att köra höglandssträckor som Sprengisandur bakom bergen och på vägen till Askja om du har en bra 4x4 enduro-motorcykel (ej lätt motorcykel) och om du kör mycket försiktigt. För lättare motorcyklar rekommenderar vi att man stannar på huvudvägarna och inte kör genom höglandet, eventuellt med undantag för sträckan till Kjölur. 


Snökedjor 

Vi rekommenderat att du tar med snökedjor alla månader utom juni, juli och augusti. 


Fasta rutter

Rutterna på Island är fasta. Vid uppkomst att fullbokat boende under högsäsongen (juni, juli och augusti) kan resenärerna förvänta sig små ändringar i resplanen. 

Bilkarta över Island

Vid beställning av resepaket till Island skickar vi med en bilkarta över Island när totalsumman för resan är betald.

Bilkarta över Island.

Utflykter på Island

Traveling in Iceland is a great experience in itself, however to make the trip in Iceland even more exciting you have the option to go on different excursions during your travel around Iceland.

Läs mer
Utflykter på Island.

Upplevelser på Island

Vill du ha en autentisk naturupplevelse på Island, men är osäker på grund av den växande turismen i och runt om Reykjavik (The Golden Circle)? Vi är experter på att hitta platser där turismen ännu inte har tagit över. Vi har flera tips på var du hittar autentiska, isländska naturupplevelser, där gästfria islänningar med glädje visar dig sitt land. 

10 idéer till upplevelser på Island
Upplevelser på Island.

Hur man kör på Island

Hur man kör på Island

Bli inspirerad

Vill du få information om bra erbjudanden? Detta är lätt att fixa, du anmäler dig bara till vårt nyhetsbrev så får du ett mail när vi har speciella erbjudanden och nyheter.

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.