Bo i fritidshus

Att bo i fritidshus det perfekta alternativet för dig som gärna vill ha lugn och ro i inspirerande omgivingar tillsammans med familj och vänner. Nästan alla fritidsboenden på Island är privatägda vilket ger en autentisk semesterupplevelse.  

Du kan välja en vistelseperiod på en eller två veckor på Island. Om du väljer att stanna i en vecka, kommer vistelsen i huvudsak vara på norra Island. Om du istället väljer att stanna i två veckor kommer du att kunna resa runt på ön. Våra reseprogram ger dig förslag på vad du kan se och uppleva i de olika områdena. I ditt fritidshus kan du sedan njuta av avkoppling och gemensam matlagning efter dagens upplevelser. 

Det är praktiskt att bo i fritidshus 
Alla fritidshusen är privatägda och individuellt inredda med vardagsrum, sovrum, matplats, kök, badrum och toalett. Köket är utrustat med kylskåp. Observera att du måste lämna huset städat och inflyttningsklart för nästa gäst innan utcheckning. 

Det finns mycket att se i de olika isländska regionerna. 

Vi har reseprogram till en eller två veckors vistelse på Island. Se ruttbeskrivningen nedan. 

Du kommer att kunna uppleva svavellandskap, stora brusande vattenfall, vulkaner, lavalandskap, gejsrar, glaciärer och små mysiga byar. Island är kanske mest känt för sina vulkaner och öns hela 170 varma källor. De varma källorna uppstår då jordskorpan på Island är tunnare än i Europa och Amerika. Nästan varje by har sin egen “utomhuspool” med 38 grader i vattentemperatur. Du kan läsa reseprogrammet längre ner på denna sida.

PeriodLängd Priser från
Höst
01.10, 08.10, 15.10.2022
15 dagars resa lör.-lör.
(8 nätters vistelse)
10177 DKK p/p
Hytt utan fönster
10177 DKK p/p
Höst
01.10, 08.10.2022
21 dagars resa lör.-lör.
(15 nätters vistelse)
15250 DKK p/p
Hytt utan fönster
15250 DKK p/p
Visa merTranslate_ProductPrice_Toggle_Hide
 • Priset inkluderar
  • Pris per person när två personer reser tillsammans 
  • Båttur Danmark – Island – Danmark 
  • Hytt utan fönster 
  • Ta med egen bil <1,9m H & 5m L
  • Boende i fritidshus på Island 
  • Sängkläder, handdukar, värme och el. Städning innan utflyttning ingår inte. Gästerna måste själva städa innan utcheckning. 
  • Reseprogram för varje dag på Island 
  • Vägkarta över Island 
 • Tilläggsmöjligheter
  • Förbeställ maten tillsammans med din resa. Se priser här.
  • Minibar (endast i hytter med fönster). Se priser här.​

Smyril Line erbjuder attraktiva betalningsvillkor: 25% av resans pris betalas vid betalning, dock minst 6000 DKK. De resterande 75% av resans pris betalas 32 dagar innan avresa. Ta del av våra attraktiva betalningsvillkor och boka din önskade hytt och avresedatum i god tid.

 

Island i fritidshus

 • 1 vecka

  Denna resa är organiserad så att ni inte behöver köra så långt varje dag och får tid och frihet att åka på dagliga turer. Ni bor i 6 nätter på samma ställe, antingen i ett fritidshus eller på hotell i Akureyri/Mývatn-området. Sista natten övernattar ni i Egilsstadir-området.

Paketresor, 1 vecka
 • Translate_Duration_days6, 7, 8 or 9
 • Translate_Accommodation_typeSummerhouses
 • Period Spring två höst 27.03.21 - 16.10.21
rute10b
 • Dag 1

  När bilen rullat av M/S Norröna och genom tullen finns det möjligt att titta runt i staden Seydisfjördur, där det finns ett litet teknikmuseum. Kör vidare därifrån till Egilsstaðir och stoppa längs vägen för att kolla på vattenfallen som finns. Kör genom den bördiga dalen av Jö-kuldalur och upp över den ökenliknande platån i Möðrudalsheiði. Fortsätt västerut mot området runt Mývatn. Här är det möjligt att göra ett kort stopp men vi rekommenderar dock att ni tillbringar en heldag i detta område. Tillslut kör ni till det vackra vattenfallet Godafoss som måste upplevas, innan ni åker till ert fritidshus eller hotell där ni ska bo de kommande 6 nätterna.

 • Dag 2

  Idag rekommenderar vi ett besök till Akureyri och Eyjafjördur. I Akureyri kan ni besöka den vackra botaniska trädgården, ett eller två intressanta museum och den underbara varma, naturliga poolen för ett dopp. Är ni intresserade av kyrkor så kör ni igenom Eyjafjardarsveit söder om Akureyri.

 • Dag 3

  Ta en heldag till sightseeing vid sjön Mývatn. Vi rekommenderar ett besök till pseudokratarna i Skútustadir, lavalabyrinten i Dimmuborgir (där de märkliga lavaformationerna ger lä till fördel för vegetationen), vulkanen Hverfjall (som ni kan bestiga om ni har lust), de imponerande fumarolerna i Námaskard och Leirhnjúkur, där kokande lergölar och färgranna svavelformationer samt pölar med naturligt varmt vatten skapar en helt otrolig upplevelse.

 • Dag 4

  Idag kör norrut via Akureyri till staden Dalvík och härifrån kan du fortsätta till Ólafsfjördur. Efter det smala bergspasset Lágheidi, kommer ni till området Skagafjördur där vi rekommenderar en resa till Siglufjördur. Det kan vara intressant att besöka deras sillmuseum. Kör söderut till Skagafjördur. Besök sedan den vackra kyrkan i Hólar innan du fortsätter till staden Sauðárkrókur. Härifrån är det en bra idé att köra till Glaumbær Torvgårds-museum. Sist kör ni tillbaka över bergspasset Öxnadalsheiði till Akureyri som är er bas.

 • Dag 5

  Dagens tur går norrut längs Tjörnes-halvön och första stoppen blir i Húsavik, där ni kan åka på valsafari eller besöka den charmiga kyrkan. Fortsätt mot norr längs halvön till Ásbyrgi, en hästskoformad ravin där det står en liten skog i lä från den 100 m höga bergsväggen. Vi kan varmt rekommendera en liten promenad här. En annan av dagens höjdpunkter är det 44m höga vattenfallet Dettifoss som är Europas kraftigaste - inget annat har så mycket vatten i omlopp. Här kan ni följa en klåpig stig som leder er ner, helt nära på vattenfallet. Dagen går mot sitt slut och ni kör hemåt igen.

 • Dag 6

  Idag kan det vara aktuellt att köra till Árskógssandur, norr om Akureyri för att ta färjan till ön Hrisey. Här kan ni gå på underbara vandringsturer och om ni har tur - se häckande fjällripor.

 • Dag 7

  På morgonen kör ni österut förbi Grímsstadir och över höglandsplatån vid Mödrudalsheidi, och om vädret är bra har ni en fantastisk utsikt över de vackra bergen. Fortsätt genom dalen Jökuldalur till staden Egilsstadir, som största staden på östra Island. På kvällen föreslår vi antingen ett besök till den charmiga fiskestaden Borgarfjördur Eystri eller en tur runt sjön Lögurinn med ett besök till vattenfallet Hengifoss. DAG 8 På morgonen kör ni 3 mil tillbaka till Seydisfjördur och färjan.

 • Dag 8

  På morgonen kör ni 3 mil tillbaka till Seydisfjördur och färjan.

Book Explorer Plus Pakken

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.