Bo i fritidshus

Att bo i fritidshus det perfekta alternativet för dig som gärna vill ha lugn och ro i inspirerande omgivingar tillsammans med familj och vänner. Nästan alla fritidsboenden på Island är privatägda vilket ger en autentisk semesterupplevelse.  

Du kan välja en vistelseperiod på en eller två veckor på Island. Om du väljer att stanna i en vecka, kommer vistelsen i huvudsak vara på norra Island. Om du istället väljer att stanna i två veckor kommer du att kunna resa runt på ön. Våra reseprogram ger dig förslag på vad du kan se och uppleva i de olika områdena. I ditt fritidshus kan du sedan njuta av avkoppling och gemensam matlagning efter dagens upplevelser. 

Det är praktiskt att bo i fritidshus 
Alla fritidshusen är privatägda och individuellt inredda med vardagsrum, sovrum, matplats, kök, badrum och toalett. Köket är utrustat med kylskåp. Observera att du måste lämna huset städat och inflyttningsklart för nästa gäst innan utcheckning. 

Det finns mycket att se i de olika isländska regionerna. 

Vi har reseprogram till en eller två veckors vistelse på Island. Se ruttbeskrivningen nedan. 

Du kommer att kunna uppleva svavellandskap, stora brusande vattenfall, vulkaner, lavalandskap, gejsrar, glaciärer och små mysiga byar. Island är kanske mest känt för sina vulkaner och öns hela 170 varma källor. De varma källorna uppstår då jordskorpan på Island är tunnare än i Europa och Amerika. Nästan varje by har sin egen “utomhuspool” med 38 grader i vattentemperatur. Du kan läsa reseprogrammet längre ner på denna sida.

PeriodLängd Priser från
Höst
01.10, 08.10, 15.10.2022
15 dagars resa lör.-lör.
(8 nätters vistelse)
10177 DKK p/p
Hytt utan fönster
10177 DKK p/p
Höst
01.10, 08.10.2022
21 dagars resa lör.-lör.
(15 nätters vistelse)
15250 DKK p/p
Hytt utan fönster
15250 DKK p/p
Visa merTranslate_ProductPrice_Toggle_Hide
 • Priset inkluderar
  • Pris per person när två personer reser tillsammans 
  • Båttur Danmark – Island – Danmark 
  • Hytt utan fönster 
  • Ta med egen bil <1,9m H & 5m L
  • Boende i fritidshus på Island 
  • Sängkläder, handdukar, värme och el. Städning innan utflyttning ingår inte. Gästerna måste själva städa innan utcheckning. 
  • Reseprogram för varje dag på Island 
  • Vägkarta över Island 
 • Tilläggsmöjligheter
  • Förbeställ maten tillsammans med din resa. Se priser här.
  • Minibar (endast i hytter med fönster). Se priser här.​

Smyril Line erbjuder attraktiva betalningsvillkor: 25% av resans pris betalas vid betalning, dock minst 6000 DKK. De resterande 75% av resans pris betalas 32 dagar innan avresa. Ta del av våra attraktiva betalningsvillkor och boka din önskade hytt och avresedatum i god tid.

 

Island i fritidshus

 • 2 veckor

  Detta är fritidshus-resan i den version som börjar med tre nätter i norr och sedan går motsols runt landet.

Paketresor, 2 veckor
 • Translate_Duration_days13, 14, 15 or 16
 • Translate_Accommodation_typeSummerhouses
 • Period Spring två höst 27.03.21 - 09.10.21
rute10c
 • Dag 1

  När ni kört iland på Island väntar upplevelserna därute. Kör igenom den långa, bördiga dalen Jökuldalur och upp på den ökenliknande platån Möðrudalsheiði. Fortsätt sedan norrut över Hólssandur tills ni når Myvatn-området och här kör ni till ert fritidshus som är beläget antingen i Mývatn eller Akureyri området.

 • Dag 2

  När morgonkaffet av avnjutet startar ni med att planera morgondagens planer där det är möjligt att åka på en valsafari från Húsavík. Men idag startar turen norrut längs Tjörnes halvö, och första stoppet blir fiskestaden Húsavík där valsafari är en möjlighet eller så kan ni besöka den charmiga kyrkan. Härefter fortsätter ni norrut längs halvön och kör till Ásbyrgi, en hästskoformad ravin där det står en liten skog i lä från den 100 m höga bergsväggen. Vi kan varmt rekommendera en liten promenad här. En annan av dagens höjdpunkter är det 44m höga vattenfallet Dettifoss som är Europas kraftigaste - inget annat har så mycket vatten i omlopp. Här kan ni följa en stenig stig som leder er ner, helt nära på vattenfallet.

 • Dag 3

  Turen går till sjön Mývatn där hela dagen spenderas med spännande besök till sevärdheter såsom Krafla som hade ett utbrott så sent som på 80-talet, Námaskard fumaroler, Dimmuborgir lavabyrint och pseudokratere i Skútustaðir .

 • Dag 4

  Dagens första stopp är vid Godafoss, gudarnas vattenfall. Fortsätt sedan till fjorden Eyjafjördur och staden Akureyri som kallas norra Islands huvudstad. Det är en utmärkt idé att besöka den vakra botaniska trädgården och ett besök till simhallen rekommenderas också. Staden bjuder på goda shoppingmöjligheter, t.ex. fabriksförsäljning av ull. Kör sedan till Skagafjörður som är berömt för sina hästar. Det finns också möjlighet för att besöka Glaumbær, ett torvhus-museum som har anor från 1800-talet. Fortsätt längs huvudleden till staden Blönduós, fjorden Hrútafjörður och därefter över Holtavörduheidi till Borgarfjörður-området, som är er bas för de kommande 4 nätterna.

 • Dag 5

  Idag kan ni åka på en segeltur på eftermiddagen (om ni reser på högsäsongen måste detta bokas i förväg). En segeltur bland de många öarna i fjorden Breidafjördur, fiska pilgrimsmusslor och se de många havsfåglarna som finns i området. Övernattning i Stykkishólmur (18 mil).

 • Dag 6

  Dagen går till att besöka Borgarfjörður och Deildartunguhver, som är Islands största varma källa, som producerar ca. 180 liter kokande vatten i minuten. Ni ska också se Hraunfossar, som är flera smp vattenfall som välter ut ur lavan och ner i floden under dem.

 • Dag 7

  Detta är dagen för att besöka det otroliga området på spetsen på halvön t.ex. den imponerande stranden i Djúpalónssandur, klippan på Þúfubjarg och en av höjdpunkterna; området Arnarstapi, (ifrån vilket man kan vandra omkring 3 timmar till Dritvík). En promenad längs kusten är nästan en nödvändighet. Sedan kör ni längs den södra sidan av halvön och kan kan stanna vid Gerðuberg, Islands längsta rad av basaltpelare, och därefter fortsätta vidare till byn Borgarnes och tillbringa natten i detta område. (25 mil).

 • Dag 8

  Idag kör ni till Reykjavík, en spännande stad med möjlighet för både kultur och shopping, en stad med både internationell och personlig atmosfär och med så många bra kaffeställen så att staden faktiskt är världsledande på den fronten. Det är möjligt att ta en utflykt till Reykjanes halvö, med ett besök till kyrkan i Bessastadir samt till ångventilations-kanaler och kokande lergölar i Krísuvík. En höjdpunkt kan vara ett dopp i den berömda Blå Lagunen, som är fylld med naturligt varmt vatten och rik på alla typer av mineralier. Det är i sig bara en upplevelse att se de bisarra omgivningarna med lavafält och geotermisk anläggning, och efteråt kör ni tillbaka till Reykjavik och ert fritidshus på sydvästra Island.

 • Dag 9

  Kör till nationalparken Þingvellir där det gamla utomhusparlamentet ursprungligen grundades. Detta område är också intressant ur ett geologiskt perspektiv och ni kan ta en promenad längs en av de många sprickorna i jorden. Efteråt fortsätter ni över Lungdalsheidi till staden Laugarvatn, och vidare till Geysir-området där den berömda gejsern Strokkur skickar varmt vatten upp i luften var 5:e minut. Nästa besök är vattenfallet Gullfoss, som sägs vara Islands vackraste.

 • Dag 10

  Idag utforskar ni den vackra dalen Pjórsardalur. Denna dal var en gång ett vacker lantbruksområde men blev förstört år 1104 av ett utbrott från Hekla. Ni kan besöka de utgrävda ruinerna av gården Stöng. Se också det charmiga vattenfallet vid Hjálp (tvillingvattenfall) och Islands tredje högsta Háifoss, och ni får inte glömma den charmiga lilla dalen Gjáin.

 • Dag 11

  Sydkusten ska utforskas och ni kör mot Seljalandsfoss och Skógafoss, samt till den trevliga hembygdsgården i Skógar. Fortsätt mot fågelklippan Dyrhólaey (öppet efter den 25:e juni) där man kan se lunnefåglar fram till mitten av augusti, och till den lilla staden Vík. Kör mot Mýrdalssandurs-slätten till Kirkjubæjarklaustur och fortsätt vidare österut. På det sättet kan ni göra ett stopp vid basaltpelarna i Dverghamrar och besöka det lilla kapellet i Núpsstadur. Till sist ankommer ni till området Skaftafell och kan uppleva Skaftafell nationalpark. Man kan faktiskt gå hela vägen till bron Svínafellsjökul och det finns goda vandringsmöjligheter i parken. En promenad till vattenfallet Svartifoss (ca 1 1/2 timme) bör ni ta. Fortsätt turen vidare österut längs sydkusten till det första och kanske viktigaste stoppet för dagen - Jökulsárlón glaciärlagun. I lagunen driver stora och otroligt vackra isberg runt, ut från glaciären och vi rekommenderar att ni tar en tur i de specialbyggda båtarna i lagunen. Med denna otroliga upplevelse avklarad kör ni till byn Höfn och in i området vid östra fjordarna via Djúpivogur och Skríðdalur, och fortsätter mot öst till dit ni ska spendera de sista 4 dagarna.

 • Dag 12

  Idag rekokomenderas en tur till Borgarfjörður Eystri. Bland sevärdheterna här är en pittoresk och trevlig hamn med en fågelklippa, färggranna berg och en charmig by med en liten vacker kyrka och ett imponerande bergspass.

 • Dag 13

  Besök de östra fjordarna och kör sedan hela vägen till den charmiga landsbyn Neskaupstaður och ta en kort, vacker promenad längs kusten. Besök byn Reyðarfjörður och kör sedan längs de östra fjordarna och njut av det vackra landskapet. Ett tips är att besöka Petras stenmuseum i den lilla byn Stödvarfjördur. Här kan ni se en trädgård och ett hus fyllt med färgglada stenar halv-ädelstenar från den isländska naturen. Åk via Breiðdalsvík och kör tillbaka till er bas.

 • Dag 14

  Åk på en vacker utflykt runt sjön Logurinn och besöker Islands största skog Hallormsstadaskógur och ta tillfället i akt till en promenad. Kör sedan till vattenfallet Hengifoss som man kan komma riktigt nära om man tar en liten promenad. Staden Egilsstadir som har en pool, intressanta museum och butiken är också värd ett besök.

 • Dag 15

  På morgonen kör ni 3 mil tillbaka till Seydisfjördur och färjan.

Book Explorer Plus Pakken

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.