En eller två veckor runt Island

Den här rutten kan endast genomföras i en större fyrhjulsdriven bil och är endast tillgänglig under sommarsäsongen. 

Att köra igenom det isländska höglandet är ett äventyr på naturens egna premisser: vilt, oberäkneligt och oförutsägbart. Smala grusvägar, inga broar och begränsat med moderna bekvämligheter. Du kommer aldrig att uppleva trafikstockning eller bilköer. Här får du istället trotsa floderna eller vända om. 

På vintern är höglandet otillgängligt, men på sommaren är det tillgängligt så länge du har fyrhjulsdrift. Har du en bil med fyrhjulsdrift som du bara använder för stadskörning är det kanske på tiden att du låter den visa vad den faktiskt går för.

Kör mot det okända och njut av överraskningarna på vägen. Laga mat på stormkök under bar himmel. Släpp loss din inre upptäckare. Vi ger dig vägledning och goda råd – och du tar med ditt sunda förnuft i ryggsäcken.

Våra reserådgivare har själva rest på Island och ser fram emot att hjälpa er med rådgivning och beställning av er resa på tel. +45 96558500 eller via mail booking@smyrilline.dk.

Smyril Line arbetar med dynamiska priser som baseras på utbud och efterfrågan. Detta kan leda till att priserna ändras med kort varsel. Priset för resan visas alltid på din bokningsbekräftelse och när du har bokat en resa gäller det angivna priset. Vid prisuppgift garanterar vi priset i tre arbetsdagar.

Pris per person

27.06 – 17.08.2023

Avresa från Hirtshals tisdag
Avresa från Seyðisfjörður torsdag

​7 nätter på Island: från 11 727 DKK till 16 332 DKK
14 nätter på Island: från 19 859 DKK till 23 514 DKK

 • Priset inkluderar:
  • Pris per person när två personer reser tillsammans 
  • Båttur Danmark – Island – Danmark 
  • Hytt utan fönster 
  • Ta med egen bil (max 5 m längd / 1,9 m höjd) 
  • Dubbelrum på Island inkl. frukost
  • Reseprogram för varje dag på Island 
  • Vägkarta över Island 
 • Tilläggsmöjligheter:
  • Hytt med fönster: 600 DKK per person
  • Hytt med dubbelsäng och fönster: 1 200 per person
  • Lyxhytt: 3 000 DKK per person
  • Nordic-Lyxhytt: 3 600 DKK per person
  • Förbeställ maten tillsammans med din resa. Se priser här.
  • Minibar (endast i hytter med fönster). Se priser här.​
Se pris

Attraktiva betalningsvillkor: Betala 25% vid bokning, minst 6000 DKK. Resterande belopp ska betalas 30 dagar före avresa.

 

Rutt exempel

 • 1 vecka

  En kort men mycket omfattande tur som innehåller en hel del körning, totalt cirka 145-160 mil. Rutten går till de mest spännande platserna i högländerna och inkluderar även öns vildmark. Det är nödvändigt att genomföra rutten i en 4x4 bil, och inte en av de minsta i klassen. Denna resa kan utföras från början av juli till mitten av augusti.

  Se ruttbeskrivning
 • 2 veckor

  Högländerna i Island är ett mestadels obebodd och obeboeligt område eftersom vintrarna är mycket hårda i detta område. Det är nästan omöjligt att köra här på vintern, och även på sommaren kan man endast komma fram i en bra 4x4 bil. Det finns några glaciär floder som rinner ner från bergen, och det finns inte alltid broar så då måste ni köra genom floden. Vi ger dig instruktioner för att göra det men du bör ändå vara försiktig och använd ditt sunda förnuft, men upplevelserna på denna resa är helt enastående och unika. Vildmarken och variationerna i höglandet är nästan obegränsade, och om du undrar om det fortfarande finns orörd natur kvar på jorden, hittar du svaret här. Denna tur kan göras från början av juli till mitten av augusti.

  Se ruttbeskrivning

Resplan

När du beställer en rundresa så får du en detaljerad resplan för resan, adressen på det reserverade boendet, anvisningar om hur du kommer dit samt informationsbroschyrer för inflyttning och utflykter. 


Särskilda behov 

Har du särskilda behov ombeds du meddela detta vid beställning av din resa. 


Körning på Island 

Körning på Island kan vara väldigt annorlunda än vad du är van vid. Vi rekommenderar att du tar en titt på safetravel.is, där du hittar information om vad du kan förvänta dig och riktlinjer för hur du hanterar olika situationer som kan uppstå. 


Höglandskörning på motorcykel

Det är viktigt att ha ett vattenfast och stötsäkert bagagesystem, bra kedja och nya däck. I synnerhet i det inre höglandet är det bästa att använda däck med grov enduro-profil. Det sägs att folk kört slut på däcken redan efter 180 mil p.g.a. vasst och mycket slitande grus. Det är en bra idé att ta med verktyg för att mäta lufttrycket i däcken, lagningsutrustning och en extra bränsletank, särskilt om du även använder bränslet till matlagning. Var nogrann när du packar: lock kan lätt skakas loss från lådor om de inte är ordentligt fastsatta. 

Förbereder du dig bara ordentligt och tar med en tyngre motorcykel kommer du helt säkert att uppleva ett fantastiskt äventyr.

Det är möjligt att köra höglandssträckor som Sprengisandur bakom bergen och på vägen till Askja om du har en bra 4x4 enduro-motorcykel (ej lätt motorcykel) och om du kör mycket försiktigt. För lättare motorcyklar rekommenderar vi att man stannar på huvudvägarna och inte kör genom höglandet, eventuellt med undantag för sträckan till Kjölur. 


Snökedjor 

Vi rekommenderat att du tar med snökedjor alla månader utom juni, juli och augusti. 


Fasta rutter

Rutterna på Island är fasta. Vid uppkomst att fullbokat boende under högsäsongen (juni, juli och augusti) kan resenärerna förvänta sig små ändringar i resplanen. 

Bilkarta över Island

Vid beställning av resepaket till Island skickar vi med en bilkarta över Island när totalsumman för resan är betald.

Bilkarta över Island.

Utflykter på Island

Traveling in Iceland is a great experience in itself, however to make the trip in Iceland even more exciting you have the option to go on different excursions during your travel around Iceland.

Läs mer
Utflykter på Island.

Upplevelser på Island

Vill du ha en autentisk naturupplevelse på Island, men är osäker på grund av den växande turismen i och runt om Reykjavik (The Golden Circle)? Vi är experter på att hitta platser där turismen ännu inte har tagit över. Vi har flera tips på var du hittar autentiska, isländska naturupplevelser, där gästfria islänningar med glädje visar dig sitt land. 

10 idéer till upplevelser på Island
Upplevelser på Island.

Hur man kör på Island

Hur man kör på Island

Bli inspirerad

Vill du få information om bra erbjudanden? Detta är lätt att fixa, du anmäler dig bara till vårt nyhetsbrev så får du ett mail när vi har speciella erbjudanden och nyheter.

Få en kopia skickas gratis

Fyll vänligen i fälten för att ta emot en gratis katalog

Ja, jag vill få vanliga nyheter och specialerbjudanden från Smyril Line direkt i min inkorg.